+1 oy
325 göst.
Diğer kategorisinde (91 puan) tarafından

Kızlar benim Kan negatif esim pozitif oğlumda pozitif hamileliğin 7. Ayında ıgne oldum doğumdan sonra da uyuşmazlık iğnesi oldum cok şükür bir sıkıntı yasamadık oğlum suanda 4 yasında 2. Bebeği istiyoruz son reglden sonra korunmadık yaklaşık 15 gundur korunmuyoruz bugün Kan vermeye gittim gebelik varmı diye hamile değilmişim yada yumurtlama dönemi olmadığı ıcın kalamadım neyse uyuşmazlık ıcın konuştum doktorla Indırekt coombos testi yaptık o da negatif cıktı normalde gittiğim Baska doktorlar vardı hep soruyordum,  iğne olduysan sıkıntı olmaz diye ama bugun Baska doktora gittim biraz korkuttu sey dedı ılkınde sıkıntı olmadı diye 2. De olmayacak diye bısey yok dedı  olabilir dedı ama testım negatif tı onlemını aldım ıgnemı oldum oğluma kardeş cok istiyorum biraz korktum sizde böyle uyuşmazlık olupta 2. Bebeği sorunsuz doğuran oldumuu lütfenn cvp yazın

12 Cevaplar

+2 oy
(7,412 puan) tarafından

doğurursun tabi, yine sorun olursa iğne olursun. bende yok ama lan uyuşmazlığı olup sağlıklı 5 çocuk doğuran gördüm

eskidenmiş o kan uyuşmazlığı olup tek çocukta kalanlar

(91 puan) tarafından

Ay ınsallah cnm ya zaten sevemedim bu doktoru Baska doktora gıdıcem

(7,412 puan) tarafından

sadece bebeğinde sarılık riski artıyor onu da takip ediyorlar zaten

(91 puan) tarafından

Tskler cnm ya şuan Indırekt coombos negatif De o acıdan mutluyum İlk cocukta kanlarımız karısmamıs

-Reklam-
+1 oy
(5,135 puan) tarafından

Wonuctq aşısını vurdurmussun 2.gebeliktedd 24 hafta galiba kan uyusmazl8gi vuruyorlar benimde ilk kurtardı iğnesini oldum 2.ciyede 2 defa kan uyusmazlgi iğnesi oldum kanama oldu diye doğumdan sonrada kana bakıyorlar çocuğum ona göre yine iğne yapiyorlar

(91 puan) tarafından

Bebegınde sağlık sorunu oldumu ınsallah olmamıstır

(134 puan) tarafından

28. Haftada igne vuruyorlar

(5,135 puan) tarafından

Valla unuttum ama ben 24 hafta vuruldum kanama var diye sonra yine vuruldum 2 defa yani hamilelikte 

(134 puan) tarafından

Kanama varsa evet vuruyorlar kacinci haftada olursan ol. Ama kanama yoksa 28

(5,135 puan) tarafından

Aynen oyle birde doğumdan sonra vurdular o kadar

+1 oy
(2,484 puan) tarafından

3 kez hamile kaldım hiçbir sorun olmadı uyuşmazlık vardı  28 haftada iğne oluyorsun bir de doğumdan sonra Allah'tan bir şey olmaz ama doktorlara hep söyle hatırladı onlara

(91 puan) tarafından

İlk gebelikte oldum 2. De nasıl bısey bekliyorum bilemiyorum Indırekt coombos testi negatif suanda ılk gebelikte kanlar karışmamış sukur 2. Ye de karışmaz insallah

+1 oy
(134 puan) tarafından

Bizdede var kan uyusmazligi ilk çocugum saglikli. İgne vurulmustm. İkinciye hamileyim 18 haftalik kanama olsaydi vurucaklardi olmadi şükür. 28. Haftada igne vurulcam ve dogumdan sonrada ikili tarama dusuk risk down dediler. Ama ilk çocugumada demislerdi saglikli oldu tedbir bizden taktir Allahtan

(91 puan) tarafından

Aynn canım sağlıkla al kucağına ikili taramada çoğu kişiye dawn sendromu diyorlar ama saglilkli bebekleri oluyo. sağlıkla alsın kucagına insallah

+1 oy
(17,554 puan) tarafından

Doktorun takibinde ol mutlaka. Benim annemin kan grubu 0- babam A+, annem ilk gebeliğinde iğne yaptırmış. Sonrasında 5 kiz doğurmuş ve hepimiz sağlıklı doğduk. 6.bebek erkekmiş ve iğne olmamış yine. Kardeşim doğdu ve doğumdan 2 gün sonra vefaat etti. Doktorların söylemesi gerekiyormuş iğne olmasi gerektiğini. Yani ihmal etme, olman gerek derlerse yaptir. Sen hatırlat doktora kanın negatif olduğunu. 

(91 puan) tarafından

İnanki benim annemle babamla. Uyuşmazlık. Var. 8. Çocuk hepsi saglikli. Iggne de olmadı hıc Allah'ın işi bilmeyiz

+1 oy
(4,573 puan) tarafından

Bizde de var ikinciye hamile değilim şu an ama bişey merak ettim canım hamile olmazdan önce kan testi vermek mi gerekiyor 

(91 puan) tarafından

Evet ben verdım İndirekt coombs testinin yapılması lazım 

(4,573 puan) tarafından

Hım 3 defa iğne vuruldum bende ilk hamileliğimde,bunu da sorayım o zaman bı 

(91 puan) tarafından

Aynn cnm önce kontrol sonra gebelik :))

+1 oy
tarafından

İlk gebeligimde  iğne olmadım ikincide 28. Haftada uyuşmazlık iğnesi oldum hiçbir sorun yoktu kilosu 4 e yakın olmasına rağmen uyuşmazlığa bağlı sarılık oldu onuda hemen atlatti

(91 puan) tarafından

İlk cocugun negatıfse ıgne yapmaya gerek yok pozitif se kesinlikle ıgne yapıyorlar 

tarafından

Evet oldum zaten ikincide 

+1 oy
(7,232 puan) tarafından

Benimde ilk kizimda sıkıntı olmadı bende ikinciyi düşünüyorum doktorum düşük olmazsın diye iğne yaptır dedi sadece bana

(91 puan) tarafından

Aynn bana da oyle dediler 

+1 oy
(2,881 puan) tarafından

İlk çocuk doğduktan sonra iğne yaptıysan sorun yok. Benim iki çocuğum da sarilik oldu. İlki 1 gün hastanede yattı ama ikinciyi saati saatine bol bol besledim evde emzirdim sadece ama hiç aç bırakmadim. 45 gün sürdü ve geçti. İlk cocugumda ameliyatım çok kötüydü felçli gibi yattım çocuğa kaynanam baktı. Gece sabaha kadar uyuyakalmis. Çocukta sariliktan gözünü acamamis beslenememis yoğun bakıma aldılar 

(91 puan) tarafından

Ben ilk cocukta ıgne oldum hamileliğin 7. Ayında oldum doğumdan sonra da oldum 2. Gebelik dusunuyorsan takip etmek lazım dedı hayırlıs

+1 oy
(1,025 puan) tarafından

Ben varım canım ben 2005 de dogum yaptım arkasına hemen igne yapıldı 2021 de ikinci dogum oldu hamileligin 28.haftasında vuruyorlarmış benim kanama olunca hafta hatırlayamadım igne oldum 28 haftada bidaha oldum bi sıkıntı olmadı inşallah seninde sıkıntı olmaz

(91 puan) tarafından

Ay insallan canım 2. Isıtıyorm.  o kdr cok kişide uyuşmazlık olup da saglilkli bebekleri olmuş cok sevindim :)))

(1,025 puan) tarafından

İnşallah sende sag saglim alırsın kucagına

(91 puan) tarafından
+1

Amin inşallah:))

+1 oy
(47 puan) tarafından

2 çocuğum var hamileydim test yapmadılar hemen vurmuşlar bana  doğumdan sonra çocukların kanı aldı babasinin kanı aldilar ve bidaha vurmuslar

(91 puan) tarafından

Evet cnm bende iğne oldum inşallah sıkıntı yasamam bnde 1. Çocukta 2 defa vuruldum 7. Ayda ve doğumdan 

+1 oy
(30,840 puan) tarafından

Korkulacak bişey yok ki ihtimalleri söylemiş Dr etrafımda bu şekilde ilk çocuğu doğurmuş sağlıklı ikinciye hamile biri var sanırım 19 20 haftalarda sen tedbirini alacaksın takdir Allah'ın 

(91 puan) tarafından

Evet canım zaten cvp yazanların hepsinde varmış uyusmazlik sagliklı doğum yapmışlar cok sevindim bende tedbiri aldım almaya devam edecem gerısı nasıp

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 127 göst.
0 oy
3 cevap 61 göst.
+1 oy
1 cevap 182 göst.
1 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Duru. F. 12354 (3,862 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 289 göst.
12 Mart 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 19btl05 (24 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,485,143 soru

24,284,824 cevap

342,975 kullanıcı

...