+1 oy
475 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (34 puan) tarafından

Hanımlar her gun ev temizliyormusunuz ben bıktım artık topla süpür sil akşama yine aynı kalkıyorum sabah yap darlandım

25 Cevaplar

+1 oy
(1,905 puan) tarafından

Sabah erken kalkıyoruz önce kızla benim yatakları topluyorum camları açıyorum yaz kış fark etmez cam açılacak sonra kahvaltı yapıyoruz varsa mutfak toplanacaksa topluyorum bulaşık yada çamaşır varsa makina calistiririm asilacaklar asılır katkanacaklarn katlanır sonra kızım uykuya o arada ben öğlen yemeği yerim kahvemi içerim 2 saat vaktim var kuran okurum sonra kızım uyanır daha sonra ona yemek ver sonra akşam yemegi derken gün bitti akşam da baba anne çocuk oyun oynanır (kızım benimle asla oyun oynamak istemiyor)

-Reklam-
+1 oy
(2,309 puan) tarafından

Biri 19 diğeri 7 aylık 2 bebeğim var. Oğlan yürüdüğü için her şeye erişimi var, her sabah kendime liste yaparak başlıyorum. Gına geldi.

Yatak odasını, salonu, küçük odayı topla, banyoyu temizle, süpür, sil, toz al, yemek yap ama bunları da iki ağlak bebekle yap bıktım.

Çok Zor.

Çok.

Zor.

24 saatin kaç saati uyuyorum bilmiyorum, kaç saati temizlikle geçiyor bilmiyorum, kaç saati çocuk bakıyorum bilmiyorum.

Bunlardan bana zaman kalmadığı için kendimi kaybettim. Ben diye bir şey kalmadı, ruhuma ait her şeyin ancak kırıntısı kaldı.

Bu anne ve ev hanımı moduydu. Bir de bunun sevgili kısmı var.

Bacaklarımda oğlumu sallarken, kuzu emziriyorum. O esnada dilim eşimle sohbet ediyor ama aynı anda ben zihnimde ev işlerini sıraya koyup yarın ne yemek yapacağımı düşünüyorum. 

Sabah namaZının abdestiyle akşamı kılarım genelde.

Çocuklar yemek yiyecekleri için ben de yiyebiliyorum sadece.

Tuvalet banyo hak getire.

Şikayet etmiyorum, bunlar gerçekler. 

(2,291 puan) tarafından

Okurken yoruldum.  Çocukların pespese olmasa o kadar yorulmazdin bence 

(2,309 puan) tarafından

Yapacak bir şey yok, başa gelen çekilir. 

0 oy
(1,285 puan) tarafından

+1 kızım hiçbir şeyi bırakmıyor yerinde yıldım valla. başımdan eksik olmasın da ne diyeyim çok zorlanıyorum

(34 puan) tarafından

Benim de oğlum oyle canım eli ayağı hiç durmuyor 

0 oy
(998 puan) tarafından

Gün boyu sürekli bir yerleri temizleyip topluyorum asla bitmiyor, en çok mutfak sinirimi bozuyor yıkıyorum silip süpürüyorum yine aynı. En son çıldırıp her şeyi çöpe atacağım 😂

(34 puan) tarafından

😁😁😁😁

0 oy
(668 puan) tarafından

Ya ben canım bunaldım biri 2 yaşına girecek digeride 8 aylık olacak evi tam temizledim diyom arkamı dönüyorum dağıtıyorlar kocam desen bazen çocuklardan beter tezgahın üstünü söylemek bile istemiyorum bıktım sürekli karıncalar geliyor bide Allah yardımcın olsun 

0 oy
(6,385 puan) tarafından

Sabah derleyip topluyorum yemekleri yapiyorum biraz cocukla vkait gecir hop oglen oldu uyut kaldir saat 4 oluyo mutfaga gir sofrayi kur koca uyaniyo yemek ye cay ic ise gonder saat 6 7 oluyo cocuk bi taraftan dagitiyo yedik ictik biz bi taraftan dagitiyoruz tekrar topla vakit varsa ev idare edecek durumda degilse sil supur 9 oluyo cocugu uyut banyo wc yika kapanis bi gun boyle bi gun aksam sil supur yerine camasirla ugrasiyorum hic temizlik yapmadigim gun bile hic bos durmuyorum 

(34 puan) tarafından

Evet bende öule bugun yapmayacağım diyorum yok durmuyorum oturmuyorum hiç 

(6,385 puan) tarafından

Iste ipin ucunu bi kacirsak sonrasi daha zof oluyo ondan 

0 oy
tarafından

Her gun yapmiyorum acikcasi iki bebe var her gun dip kose giremem gunluk daginiklik toplayip bi supurge aciyorum tuvaleti yikiyorum o kadar hafta bir detayli dip kose girip gunluk duzenli tutulursa fazla kir tutmuyor.

0 oy
(279 puan) tarafından

Gece yatmadan önce evini topla sabah temiz bir eve uyanırsın ve işlerin yarı yarıya düşer. Birikince her gün kaoslu geçer. Bazen ipin ucu kaçıyor ama benim bulduğum çözüm bu

0 oy
(4,087 puan) tarafından

Evi toplu ve düzenli tutmaya özen gösteriyorum. Ama her gün süpür, sil, çırp vs yapamam. Ne çocuklar izin veriyor, nede gerek var. Özellikle yazın havalar güzelken daha çok dışarı çıkıyoruz. Temizlikle ömür geçmez ki. 

0 oy
(645 puan) tarafından

Canim ev işlerini hiç sorma 1 buçuk yaşında benim oğlan ama dokmedik dağıtmadan yer koymuyor insan yetişemiyor oglaninin hızına ben topluyorum o peşimden döküyor 

0 oy
(18,986 puan) tarafından

Her gün silmem. Haftada 1 silerim. Evimin yerleri açık değil halı hep. Ama her gün süpürürüm. 

0 oy
(601 puan) tarafından

Sanırım heppimiz bundan muzdaribiz. Çünkü işler bitmiyor. Tam iş bitti bı oturayım diyorum ki bakıyorum hic bir yer toplanma miş gibi. 

0 oy
(14,125 puan) tarafından

Yapacak bişe yok nasıl ki her gün yemek yiyoruz işlerde her gün yapiliyo şahsen ben yapmadan duramam her gün tozudur süpürgesidir paspastir yaparım ev temiz olunca mutlu oluyorum dağınık pis eve tahammülüm hiç yoktur 😊

0 oy
tarafından

Eşim uyuyor ben de mutfak dolapları ıvır zıvır ayırdım çöpe atılacak vs çıkardım. Buzdolabı temizledim şimdi mücver kızartıyorum. Maalesef her gün iş var artık ciddi manada iş yapmaktan midem bulanıyor çok sıkıldım fakat takıntı boyutuna getirdim kendimi kurtaramıyorum. Balkonu yıkadım otururum belki diye fakat onu yapayım bunu yapayım derken nerde oturmak. Oğlumda sürekli iş bölücü elhamdülillah. Park istiyor da ben de bugün hiç istemiyorum. Alsa babası tek çıkarsa ben de kafa dinlesem de nerde insanın inan ki az sessizliğe ihtiyacı var.

0 oy
(30,840 puan) tarafından

Dün temizlik yaptım toz alma sil süpür balkon yıkama bugünde banyoları yıkayın dedim bir tur yine oturma odası sildim ne kadar yaparsan yap nankör ev işi 

0 oy
(792 puan) tarafından

Valla bende bıktım ya her gün aynı şey... sabah topla süpür sil akşam bi bakıyosun yine darmadağın. Bi ara her şeyi çöpe atasım geliyo sinirden, ama sonra çocuklar bakıyo bişey demiyorum 🥲

0 oy
(288 puan) tarafından

Birgün yapmada bak sen yarına ne oluyor 😵‍💫

0 oy
tarafından

Eğer çok bunalmışsam bir kaç gün yapmıyorum sadece yemek bulaşık sonra bir günde toparlanıyor zaten. Onun dışında iyiysem üşensem de her sabah toparlarım bir de yatmadan yapınca düzenli eve kalkmak iyi oluyor. Çocuğun küçükse dağılması normal sabret büyüdükçe geçiyor. Benimki 4 olacak son bi yıldır falan evim daha düzenli o da düzeni öğrendiği için evde fazla iş olmuyor. 

Takıntı haline getirmemek lazım hele düzenli temizlik yapılıyorsa ev zaten temizdir. Kafaya takınca temiz değil gibi görünür. Bi ara ben süpürmeye takmıştım şarjlı süpürge de olunca her gün bir kaç kere süpürüyordum halbuki bir kere süpürünce de temiz. Fark edince bıraktım kafam rahatladı Eğer böyle takıntılar varsa başka şeylerle oyalanıp biraz azaltmak lazım. 

0 oy
(6,224 puan) tarafından

Her gun silmiyorum tabiki buna ne zamanim ne de gucum var. Haftada 1 dipkose giriyorum. Kirlenirse lokal temizliyorum ve evdeysem her gun supurulur bazen ben bazen robotla. Sabahlari da toplarim ve wc temizlerim yeter. Yani temizlikle gun mu gecer.

0 oy
(77 puan) tarafından

Bende surekli temizlerim.

3cocuk var hepsine yetişmeye çalışıyorum bide ev işi yemek bulaşık derken zaman akıp gidiyor.

Her gün mutlaka süpürge açarım silerim ortalığı dağınık bırakmam toplarım yorucu ama mecbur yapılıyor.Duzenli şekilde yapmazsam işin içinden çıkamam.

İlgili sorular

+4 oy
7 cevap 338 göst.
25 Mart 2025 Diğer kategorisinde Es25 (4,109 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 159 göst.
28 Mart 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Emmarose (280 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 288 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sevgi344 (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 281 göst.