+1 oy
280 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,530 puan) tarafından

Kizlar 7aylik hamileyim ve iki yas sendromunda.bebegim.ve tek basina yetiyorum herseye annemlerle kaldigimiz icin annem babam hepsine kendim tek bakiyorum.

Esim cok daginik yardim etmesi bi yana

Cok dagitiyor

Yardim etmesini isteyince ben disarda calisiyorum diyor

Hamilelikte igrenmeye basladim artik coraplarindan ve alt giyimlerinden surekli bir yerlere firlatip gidiyor.

Bu aralar yapma lutfen kirliye at dedim unutuyorum diyor ama parfum sıkmayi unutmuyorsun dedim bende bugun

Nasil ogretiyorsunuz esiniz destek oluyormu size(?

15 Cevaplar

+3 oy
tarafından

Valla anasının terbiye edemediğini sen edemezsin bacim 

Kocam resmen telde oğluma küfür öğretti çat anasına dedim kendi dogurdugumu terbiye etmeye çalışırken senin dogurduguna elimden birsey gelmiyor dedim 

Her birsey olduğunda vuruyorum lafi 

Birsey oldugunda oğluma da diyorum öğrensin yapsın sorumluluk alsjn 

Yarın öbür gün elin kızı derki anan sana öğretememis ben nasıl öğretim ki 

Kaldiki ya çorabı anlarım neyse de baksir ya baksir nasıl ortaya atilirr

(1,530 puan) tarafından

Ben kaynanamlarla komusmadigim icin dert yanamiyorum ))

Ama konustugum donemler kaynanam evde bana cok yardim ediyorlardi kucukken uykudan uyanirdim bi bakardim  abisiyle evi silip supurmusler diye anlatiyordu.bide kendileri biraz tembel oldugu icin erkek cocuklarini normalden cok calistirdiginada inaniyorum.acaba kendi evinde bezdi is yapmaktan banami nazi diye dusunuyorum bazen

Ama oyle boyle degil artik uc yildir desteksiz hamilelik desteksiz bebek buyutmek cok sıkiliyorum bazen

tarafından

VValla bacım bilmiyorum olabilir de 

Bir zahmet iç çamaşırlarını kirli sepete atsın

-Reklam-
+2 oy
(4,087 puan) tarafından

Öğretmek mi? O zaman bırakın koyduğu yerde kalsın bir süre. Kirlileri biriksin. Kirli sepetine atmadığın için yıkayamadım deyin. Ya da her yere not yazın. Banyo aynasına mesela. Ya da kirli sepetinin yerini gösteren oklar gösterin. Siz arkasını topladığınız sürece, dağıtmaya devam edecek. 

+1 oy
(30,840 puan) tarafından

Destek oluyor bazen mesela bugün temizlik yaptım çocuğa baktı sonra yoruldum temizliğe eşim devam etti bazen oluyor tam destek bazen de hiç dağıtma da her erkekte var ben bağırıp çağırıp toplatiyorum ama bir kaç gündür kaynanam laflanmis arkamdan pis vs diye ama ben değil oğlu ve kızımız sürekli dağıtıyor bende hamileyim yetişemiyorum hiç bir suçum yokken pis ben olunca baya tartıştık eşimle dikkat etmeye çalışıyor kendince işte anasının laflarını haketmedim çünkü günlerdir görüyor halimi bir yandan topla sil süpür pişir taşır hakkı dağıtılmış geri oda Halime acıdı heralde 

+1 oy
(3,709 puan) tarafından

Ortaya attığı her çamaşırı gözünün önünde çöpe atın. Kimse kusura bakmasın ama bir tarafına giydiği boklu donuda banyoya atsın bir zahmet

+1 oy
(7,990 puan) tarafından

Ben eşime göre dağınık biriydim biraz. Kızım doğduktan sonra tabi. Eşim bana söyleye söyleye düzeldim :) 

+1 oy
(731 puan) tarafından

Erkeğin yapısında yoksa içinden gelmiyorsa Kendi düşünmüyorsa öğretmek zor yanı çünkü o adam bunun farkında zaten bilerek yapıyor, bilmeyerek olan bir şey değil bu yüzden değişmez, bende hamileyim son günlerim bebeğim bir buçuk yaşında aşırı zor geçiyor hamileliğim artık bıraktım evi yetişemiyorum eşim bazen dağıtır baktı ben yapmıyorum kalkar evi toplar temizler çoğu zaman yardım ediyor zaten ama erkek sonuçta illa biraz dağıtıyorda , akşam işten gelince temizler her yeri çünkü ciddi anlamda yapamıyorum ağrım çok bebek bir yandan çünkü iyi olduğum sürece zaten her şeyi yaparım ona söylemem ona bırakmam içinden gelirse yardım ederdi bunu bildiği için şimdi çok destek oluyor 

+1 oy
(8,997 puan) tarafından

Diyince olmuyor canım. Uyardığın şeyleri bırakacaksın yapmayı bir birikerek iki birikecek ve zamanla düzenli olmaya başlayacak. O dışarıda çalışıyorsa sende evde çalışıyorsun üstüne çocuk yetiştiriyorsun. Çocuğa, kadın evde hizmetçilik yapar erkek çalışır para kazanır izlenimi vermesine asla müsade etme. Kurallar olsun sen hamilesin daha çok dikkat etmesi gerekiyor. Kendini ezdirme pskolojin bozulur canım benden demesi. 

Benim eşimde genelde çorabını atmayı ve madem suyu şişesini atmayı unuturdu hiç ellemedim o dönem umrumda olmadı atsan ölür müsün dedi hayır dedim atmak mesele değil elime yapışmaz ama zaten evle çocukla uğraşıyorum bir de senin dağınıklığınla neden uğraşmayın düzenli olmayı öğreneceksin dedim öyle böyle öğrendi. Kaynanam gururla diyor oğlumun çayına şekeri atar karıştırır verirdim diye neden diyorum yani oğlunun eli yok mu neden biz gelinler oğullarınızi tekrardan eğitmek zorundayız? Diyorum asla bu konularda kendimi hizmetci gibi görmem. 

+1 oy
(851 puan) tarafından

Annemlerle yaşıyorum demişsin tabi eşinin çamaşırını çorabını o toplamaz ama evin diğer işlerinde sana yardımcı olmuyo mu hasta veya yaşlı değilse 

+1 oy
(7,412 puan) tarafından

dışarıda çalışıyor diye de evin ortasına sçmasına gerek yok yani. valla çenemle yaptırıyorum ben. tamam dağınık değildi ama ben demeden bir şey yapmazdı. şimdi ben demeden her işime yardımcı oluyor. 

+1 oy
tarafından

Ben eşimin daginikligini seviyorum açıkçası sorun etmem kesinlikle evet atıyor herşeyini odaya salona ama misafir falan varken odaya atar ben toplarım ama bana her konuda yardımcı yeri geldi oda benim eşyalarımı topluyor beraber çok çamaşır katladik hakkını yiyemem makina boşalttık ev süpürdü ben lohusa iken sildi gitti tatlı aldı çay yaptım sadece bide. Yemek yaptım anlamadığı.icin oda arkadan bı yandan topladı ben bebeği uyuttumm ooglumuzu uyutup çay demlerdi sonr bebek uyandırdı emzirmeye getirirdi gazını babası çıkarır uyuturdu diyeceğim o ki iki eve çorap atmış baksir atmis atsın yani 

(1,530 puan) tarafından

Benim esim parmagini sicak sudan soguk siya sokmadigi icin malesef atdigi coraplar dagitdigi yerler gozume batiyor banyodan cikinca tualetden cikinca bilr arkadan giriyorum hemen

0 oy
(25,259 puan) tarafından

Temel eğitimleri tamamlanmış insanlarla evlenmek gerek. Kırk yilda bir unutsak bu ikimiz içinde geçerli birbirimize mahçup oluruz Donunu nasıl ortada unutabilirsin ki en fazla banyo da çıkarır kapının arkasında falan unutursun 

0 oy
(981 puan) tarafından

Birazda bizlerin alıştırması. Eşim asla dağınık insan değildir hatta ben mutfakta dağınık çalışırım işim bitince toplarım herşeyi o çalışırken bir yandan da toplar. Ama çoraplarını çıkarır kirli sepetinin yanına koyardı ilk başta ayağını yıkar gelirdi orda unuturdu. Bende alıp koymazdım ama kasıtlı değil. Çocuğum ve kendimden başkasınının çorabına dokunmam sevmiyorum. Sonra çoraplarını kendisi atmaya başladı ben dokunmadıkça. Serzenişte bile bulunur dokunsan nolmuş diye. Bana o kadar destektir ki gerçekten rahatsız olmasam alır sepete atardım ama ben atsaydım sürekli bir yerden sonra alışkanlık haline de getirirdi bunu. Başta nasıl başlarsa öyle gidiyor gerçekten 

0 oy
(7,487 puan) tarafından

Canım Allah kolaylık versin inşallah sana benim eşim çok titiz annesi böyle öğretmiş ütüsünü bile kendi yapar ağaç yaş iken eğitilir lafı boşa denmemiş bu yaştan sonra zor annesi öğretecekti ne demek ben çalışıyorum deyip yan gelip yatmak kimse onun pisliğini toplamak zorunda değil üstünden çıkanı sepete atsın 

0 oy
(2,291 puan) tarafından

Hiç elleme dursun bir kaç gün..

Benim eşim çorabini yere atar sadece . Diğerlerini sepete atar .

0 oy
(6,385 puan) tarafından

Sana guveniyo da ondan yapma bacim aksam gelsin donlarini ortada gorsun akli basina gelsin benim anlamadigim iccamasirli neden ortalikta oluyo ki biz banyoda cikarir sepete atariz dusumuzu alir bornozla cikar yatak odasinda giyiniriz biz mi yanlis yapiyoruz 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 383 göst.
0 oy
5 cevap 173 göst.
+1 oy
17 cevap 587 göst.
18 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Selda41 (441 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 561 göst.
3 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevimm12 (196 puan) tarafından soruldu

Kategoriler