0 oy
502 göst.
Diğer kategorisinde (263 puan) tarafından

Bugün küs olduğum kuzenlerimle bir ara gelmek zorunda kaldık cenaze yemeğinden dolayı. Bem kızım 23 aylık oldu yeni ek gıdaya başladığımdan belli hep bir yeme problemimiz oldu büyüdükce daha da arttı olmuyor ağzında tutuyor tükürüyor ağlıyor aynı şeyi tekrarlıyorum yemek olarak yok olmuyor yapamıyorum sadece  çorba içiyor. Kuzenlerimin çocukları biri 15 diğeri 10 aylık anlatıyorlar işte bizimki sabah kahvaltıda patlıcan közlemesi yedi işte et veriyorum sürekli kuzu eti falan kıymalı yediriyor falan zorla kendimi o kadar kötü hissediyorum ki herkez 2 yaşına girecek sizin yediklerinizden ver falan diyor ama kimse bilmiyor akşama kadar ne yemekler yaptığımı olmuyor daha yeni 1 kase çorba içti 3 tane çilek yedi bu ağlamak geliyor içimden nasıl büyüyecek bu çocuk diyorum hep ben anne olmayı beceremiyormuyum 

13 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Ağzına gıda giriyormu giriyor . Boşver çok takma illaki yiyecek büyüyünce 

(263 puan) tarafından

Çok derinleri düşünüyorum yarın ana sınıfına başlayınca ne yapacak böyle devam ederse gibi saçlarımda beyazlar çıktı bu yemek yüzünden

(9,081 puan) tarafından

ay en oyle benim kiz 23 aylikti sadece meme emiodu. emmekden firsat buldugun bir ara hemen yayala corbasi gikiyodum agzina az bi doyuraun tok kalsinda beni bi kerelik eksik emsin diye damizlik inek gibi habire emziriodum essek kadar kizi. ek gida yok meyve sebze et met hicbise kahvalti mahvalti yok sadece beni emiodu.  aha simdi yasitlarindan on kilodan cok fazlasi var. löp löp yag 🤣 utanio crop giymeye bikini giymeye:) elinden zor alioz . he yine saglikli seyler yemio antin kuntin seyler yio  duzgun ev yemegi yese saglikli kilo alir patates cuvalina dinusecek uc bes seneye haberi yok .   2 bucuk 3 yadindan sonra acildi bigazi ama ev yemegi saglikli seyler yemio. aparatif ekmeke arasi. lahmacun fastfod tarzi. kahvalti edecek bir urun bulamio sucuklu yumurtaya yeni alisti. . saglikli bise yedigi yok

(263 puan) tarafından

Maşallah ona yaa ne biliyim canım sanki bu sorunları yaşayan tek benmişim gibi hissediyorum bazen

-Reklam-
+1 oy
(998 puan) tarafından

Keşke benimki de bir kase çorba içse üç tane çilek yese onu bile yapmıyor

(263 puan) tarafından

Seninki kaç aylık bacım hep çorba hep çorba nereye kadar kurban olduğum çok bunaldım 

+1 oy
tarafından

Canım üzme kendini ya çorbalarını et suyuyla yap sebzesi pirinci olsun taneli taneli yeter ya çorba da azımsanacak gibi değil çeşit çeşit çorba yaparsın minik köfte yap içine nohut kadar minik seçenek çok yani. 

(263 puan) tarafından

Oo çorba şefi oldum yeminle hiç aklına gelmeyecek çorbaları yaparım onda hiç şüphe yok :) 

Bilmiyorum ya insanlar daha yemiyormu yada benimki şunu yiyor bunu yiyor yapınca daralıyorum

tarafından

Ayy dert etme öyleyse kız maşaAllah sana

+1 oy
(25,259 puan) tarafından

Gelişim geriliği vs yoksa neden dert ediniyorsun ki boşu boşuna kendinizi üzüyorsunuz 

(263 puan) tarafından

Gelişiminde sıkıntı yok ama çevre beni yordu

+1 oy
(5,418 puan) tarafından

3 uaşında kızım bundan daha az yiyor. Biz çok gittik doktora tahliller yapıldı her şeyi normal çıkıyor. Psikolojik olabilir dedi doktorumuz ergoterapiste başladık. Balık yağı multivitamin pekmez hergün içiriyorum ama yok çocuk yemiyor. Artık kabullendim çocuğun yapısı bu. Zamanlal daha iyi olur inşallah.  Kıyaslama eğer seninle kıyaslamaya çalışıp akıl veren olursa ver cevabını. Onlar ilgilendiği için değil çocukları iştahlı olduğu için yiyor. Ben neler yapıyorum neler deniyorum bir görsen ama olmayınca olmuyor. 

(263 puan) tarafından

Çok haklısın canım beni rahatlattığın için teşekkür ederim  

0 oy
(11,864 puan) tarafından

Hiç üzme kendini benim oğlum asla pütürlü gıda yemezdi 2 2 buçuk yaşına kadar pilav Makarna yumurta patates bile yemezdi midesi bulanır kusardi. Şimdi 5 yaşında çok güzel yemek yer etini tavugunu patatesini makarnasini meyvesini. Halen daha yemediği şeyler var baklagiller sebze yemekleri pek yemiyo ama umuyorum zamanla onları da yer. Bende senjn gibi çok düşünüp üzülüp ağlıyordum bu çocuk hep böyle çorba ekmek püre tarzı mi beslenecek diye ama büyüdükçe düzeldi çok şükür 

(263 puan) tarafından

Ayyy çok teşekkür ederim yaa içime nasıl ferahlık verdin sana anlatamammmm😍

0 oy
(24,035 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum. Kızım 2 yaşında. 10 kg bile yok. Belki yeni olmuştur bilmiyorum. Yemeyen çocuk ne yapsan yemiyor. Çocuğu yiyenler boşuna ahkam kesmesinler. Ben de bazen derim neden böyle yemez.benim çocuklarım diye. İlk cocugum sonradan yemeye başladı. İkinci nasıl olacak bakalım. 

(263 puan) tarafından

Ayy inşallah benimkide yemeğe başlar çok sağol canımm teşekkür ederim

0 oy
(1,017 puan) tarafından

Cnm mesela tarhanaya şehriyeye kıyma koy 

Mercimegine tavuk parçaları blemder yapınca anlamaz bile. Yogurt çorbası falan ztn taneli.. Yavaş yavaş taneli yapa yapa alıştırırsın.  Bezelye genelde seviyorlar denedin mi onu falan.  

İnsanlar tuhaf zaten herkes kendini yaptıklarını yüksekten atıyor boşver takılma. 

(263 puan) tarafından

Pütürlü istese yer neden diyeceksin canı isterse makarna yiyor pilav 2 kaşık yer meyve yer salatalık yer az önce bir iki tane patlamış mısır yedi şehriye çorbası yaparım şehriyeleri çiğner  bunları düşününce çiğneme yutma kabiliyeti yerinde benimki yapmak istemiyor bugün 3 tane zor güç yaprak sarması verdim

(508 puan) tarafından

Kız gene iyi benimki yemeklerin görüntüsünü görünce kusuyor oğlum 4 yaşında daha yaprak sarması ağzına sürmemiştır zorla ağzına koyunca öğürmeye başlıyor arkasından kusuyor , bebekliginden beri öyle salçalı yemekler ve sebze yemekleri asla yok kusuyor , bu seni kötü bir anne yapmaz ,bende oğluma çeşit çeşit şeyler yaparım masaya gelince bile ögürüyor çocuk yediremiyorum her çocuk aynı değil maalesef 

(263 puan) tarafından

Allah yardımcın olsın seninde canımm insanlar öyle ballandırarak anlatıyor kendimi çok yetersiz hissediyorum 

0 oy
(5,864 puan) tarafından

Taktigin şeye bak 

Benim akşama kadar anam ağlıyor 

23 aylık olacağız bi tarafım tutuşuyor iki kaşık bisey yesin diye

Kimin ne dediği düşündüğü de zerre umrumda değil 

(263 puan) tarafından

Bende senin gibiyim inan çorba içiyor evet ama nasıl içiyor gelde bana sor 

Yetersiz hissettim kendimi ne biliyim annelik pskolojisi galiba 

Allah yardımcın olsun senin de 

(5,864 puan) tarafından

Sağol kuzum cumlemizinde

0 oy
tarafından

Benimki 3.5 yaşında bugün hastanenin ortasında hüngür hüngür ağladım resmen hiçbir şey yemiyor 2 yıldır 12 kg ya

(263 puan) tarafından

Kan değerlerine baktırdınmı canım eminimki çoktan baktırmışsındır da neden böyle oluyor acaba

Çok zorr inan sana üzülme canını sıkma ağlama diyemeyeceğim o duyguyu çok yaşıyorum nolacak böyle geçer heralde ya bilmiyorum

tarafından

Endokrinolojiye gastroenteroloji ye hepsine götürdüm demiri ve d vitamini düşük biraz ama kızım asla ilaç içmiyor 

(263 puan) tarafından

Yaaa rabbim sana sabır versin 😞

0 oy
(508 puan) tarafından

Senin beceremem ile ilgili değil canım çocuk yemek istemiyor aynı sorun bendede var ha bu arada 10 aylıkken ne verse yerdi 1.5 yaşından sonra seçmeye başladı 

Bazen o kadar zorluyorum ki kustugu oluyor oğlumun ögürüyor yemekleri yani ne yapacaksın zorla da yedirilmiyor, bende sırf saglikli birseyeler yesin diye ,on kez yemek pişiriyorum bazen sadece kuru ekmek yemek istiyor oglum ,yemek  yemeyen bebek yemiyor, oglum 4 yaşına girecek sebze ve salçalı yemek asla yemez kusuyor çocuk ağzına alınca ögürüyor bu kötü bir anne olduğum için değil bebeğim isyemedigi için yemiyor bizim kötü bir anne olduğumuzu göstermez canım yada daha az çabaladığımızı göstermez 

(263 puan) tarafından

O kadar haklısın ki yazacak birşey bulamadım😞

Bu günlerde geçer inşallah sizlere yazmakla çok iyi ettim çok güzel moral verdiniz allah razı olsun🩷

0 oy
(397 puan) tarafından

Evet oğlum da öyleydi hem yemezdi hem de çok zayıftı görsen sanki açlığa terk ettim sanırdın 2 yaşından sonra iştahı açılmaya başladı acıktığını kendisi daha çok anlamaya başladı şimdi gayet güzel yiyor. Meyve getir anne, kek yapalım anne canı ne isterse söylüyor iki buçuk yaşını iki ay geçiyor şuan. Ama hala çok zayıf 12 kiloyu daha yeni gördük. Çocuk yemeyince yemiyor denemedik şey bırakmıyordum 

(263 puan) tarafından

Evet canım olmayınca olmuyormuş yorumlarda da okuduğum üzere . Geçecek ya inanıyorummm maşşallahh bebişinizee bu aradaaa🩵

(397 puan) tarafından

Allah hepimizin yardımcısı olsunn 💜

0 oy
(6,385 puan) tarafından

Yemeyen cocuk o kadar zor ki snei cok iyi anliyorum 

(263 puan) tarafından

Beni anlayan insanlarla konuşmak o kadar güzelki biliyormusun. Çevrem hazır cevap çünkü yemiyorsa aç kalsın eşşek gibi yiyecek bunu sen böyle yaptın 6 aylık olmadan verecektin herşeyi alışacaktı gibi kimseyle konuşmak istemiyorum o yüzden sizler beni anladınız çok teşekkür ederim🩷

(6,385 puan) tarafından

Hayatim cocuk 6 aylik olunca koca insan mi oluyo ha 4 5 aylik ha 6 aylik sacmaliyolar cocuk o zaman ne anliyosa 6 aylikkende onu anliyo yemekten saglik acisindan 6 ayi beklemek en guzeli ama ben cocuk buyutmede ogrendigim en onemli sey hic biseye acelel etmemek oldu neye acele etsem elimde patladi demekki bilenler koymus bu kurali ac birakmaya kendi gonlu razi geliyo muymus 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 228 göst.
0 oy
6 cevap 378 göst.
0 oy
5 cevap 174 göst.
+3 oy
12 cevap 574 göst.

Kategoriler

1,485,133 soru

24,284,578 cevap