+1 oy
491 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6 puan) tarafından

Kız kardeşim 1 ay önce nişanı oldu dini nıkanı kıydık düğüne 4 gün kala resmî nikah olmadan ayrıldılar geri dönmemek üzere ama eski nişanlısı boşamıyor bu durumda nasıl boşanma olur aileler zaten kavgalı bi araya gelinmiyor 

16 Cevaplar

+3 oy
(5,160 puan) tarafından

Iste bu yanlış dini nikahı da evlendiğin gün ya en erken 1 gün önce kıymak gerek :(

-Reklam-
+3 oy
(3,790 puan) tarafından

Benim dini nikahım kıyılırken hoca anlatmıştı.6 aydan uzun sürerse nişanlılık nikah bozulur demişti.

(6,525 puan) tarafından

6 ay süre içinde hiçbir mazeret olmadan ilişki olmazsa nikah bozulur diye biliyorum. 

+2 oy
(3,380 puan) tarafından

Soruyla alakasız olacak ama eski damat neden boşamadı, geri döner diye mi bekliyor

(6 puan) tarafından

Bacım o kadar dedi benden umut bekleme dalga geçer gibi yazıyor boşamıyor

(3,380 puan) tarafından
+1

Allah yardımcınız olsun annemin lafı geldi aklıma ,al diyom almıyo sal diyom salmıyor derdi duysa. Bak daha resmi evlilik olmadan zorluk çıkarıyor ya birde evli çoluk çocuk olsaydı. İnşallah herşey yoluna kolaylıkla girer

+1 oy
(234 puan) tarafından

Fetva hattı var orada çok güzel detaylı bilgi veriyorlar hem soru işareti kalmaz canim

(6 puan) tarafından

Çok sağol canım

+1 oy
(4,745 puan) tarafından

Size en yakın diyanete gidin onlar cok guzel ilgileniyorlar aralarında cinsel munasebet geçmemişse bir sorun olacağını sanmıyorum nikah geçersiz bile diyebilirler 

+1 oy
(8,997 puan) tarafından

Oldu erkeğin insafına mı kaldı bu işler. Kadın desin boşadım seni diye o zaman. Dini konular çok ince detaylar bazen gerçekten abartı buluyorum. 

+1 oy
(2,003 puan) tarafından

Aklınca kızın elini kolunu bağlamaya çalışıyor. Diyanet tten öğrenin ne yapabileceğinizi. Ama bu durumda kızın boşamaya hakkı var sanırım.

Evlenmeden dini nikah çok tehlikeli ya keşke imamlar evlilik cüzdanı ya da nikah töreni kaydı gıbı bı belge olmadan dini nikah kıymasalar. Yasak da böyle gerçeği ama kimse pek umursamıyor anlaşılan

+1 oy
(1,492 puan) tarafından

Bisey derdim ama şimdi linçlerler  -_-

Nikah kiyarak sadece evlilik oluyor mu? Nikahında kabul olması için bazı şartları var. Benim bildiğim düğünden hemen önce nikah kıyılır bunlar niye hemen dini nikah kıymış. Bir de oyuncak gibi dini nikahı kullanıyor 

(2,605 puan) tarafından

bazı kesimde çok yaygın bu aynı arabaya binmek için aynı ev ve odada bulunmaları için el ele tutuşabilmeleri için söz den hemen sonra nikah kıyıyorlar kıymazlarsa günaha giriyorlarmış  o yüzden yapanlar çok fazla resmi nikahı önemsemeyenlerde aynı şekılde o yüzdwn ne desek boş 

+1 oy
(2,452 puan) tarafından

Bacım en iyisi diyanet hattınınara sor ama 3 talak hakkı var ve farklı farklı zamanlarda demesi gerekiyor  diye biliyorum bide İmam nikahını nasıl kıydırdınız kız ben evleneli 10 sene oldu hoca komşumuzdu yinede kıymadı düğün oldu bitti akşam nkahı kıydı bi arkadasımda nişanda kıydırcaktı onunda kıymamıslardı imamlar evlilik cüzdanı istenişler yine bi kac kişiden daha duydum evlilik cüzdanını görmeden kıymıyolar diye hayret ettim doğrusu nikah yapan hocaya

0 oy
(1,777 puan) tarafından

@Alaska daha iyi bilir diye düşünüyorum. Pek bir bilgim yok. Erkeğin 3 kere boş ol demesi lazım. Ama başka hangi durumlarda nikah düşer bilmiyorum

(6 puan) tarafından

İşte onu demiyor

(2,309 puan) tarafından

Almayacağı kızı nasıl nikahında tutma bencilliğinde bulunabiliyor?

Bir kere zaten resmi nikah olmadan hiçbir imam dini nikah kıymamalıydı. Taraflar da buna müsade etmemeliydi.

Ne oldu? Ehline düşmeyen her şey gibi şu an kızcağız da ziyan oluyor.

İkna olmazsa dava açın, hakim boşa derse boşamak zorunda kalır.

0 oy
(32,582 puan) tarafından

Başkası aracılığıyla da bunu söyleyip iletebilir ne bileyim ailesinden birini arayıp söyleyin o sorsun sen bu kızı boşuyo musun diye o şekilde söylerse de geçerli oluyor çünkü öyle biliyorum ben 

(1,212 puan) tarafından

Boşamıyor adam sorun orda 

0 oy
(2,605 puan) tarafından

İşte bu yüzden önceden dini nikah kıyılmamalı ya düğün öncesi ya resmi nikah sonrası olmalı ki şimdiki imamlar davetıye görmeden kıymıyor 

0 oy
(7,635 puan) tarafından

Nikahı kıyan kişi kimse bu durum yasak. Evlilik cüzdanı görmeden dini nikah kiymamasi lazim imamlarin. Sonra böyle durumlar ortaya çıkıyor iste. 

0 oy
(1,902 puan) tarafından

Evlilik cüzdanını görmeden dini nikahını kıyan o imamım ağzına tüküreyim ben.  Niye nişanlı kıza nikah kıyıyorsunuz ki. Aklınız çıkıyor ya. 

0 oy
(119 puan) tarafından
https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/795/nisan-sirasinda-kiyilan-nikah-nisanin-bozulmasiyla-sona-erer-mi Burada diyanet tarafından paylaşılmış bir bakin işinize yarayabilir.
0 oy
(2,831 puan) tarafından

bir kadın, nikâhlandığı kimsenin dinen eşi olduğundan, kocası kendisini boşamadıkça bir başka erkekle evlenemez.
Daha sonra kız fiilen bir araya gelmekten vazgeçer; fakat erkek onu boşamazsa, dinen nikâh devam eder. Bu durumda yapılacak şey, bir şekilde erkeğin boşamasını sağlamak, bu yapılamadığı takdirde, hakemler aracılığıyla aralarını tefrik etmektir. Böyle bir durumda erkeğin, sırf kadına zarar vermek amacıyla kadını boşamamakta ısrar etmesi dinen doğru değildir (el-Bakara, 2/231).
Dolayısıyla söz konusu olayda öncelikle sözü dinlenir, ilim ve fazilet sahibi bir kişi, karı-koca arasını ıslaha çalışmalı; bu mümkün olmazsa boşamamakta direnen kocaya bu tutumunun hiçbir yarar sağlamadığını, böyle bir nikâha son vermesi gerektiğini, nikâhın karşı tarafa zarar vermek amacıyla kullanılamayacağını, bunun İslâm’ın ruhuna aykırı olduğunu anlatarak erkeğin boşamasını sağlamaya çalışmalıdır.
Buna rağmen erkek boşamamakta ısrar ederse, kadın ve erkeğin aileleri bu konuda bir sonuca varmak üzere birer hakem seçerler. Ailelerden biri direnir, hakem seçmezse karşı taraf onun yerine âdil ve tarafsız bir hakem seçebilir.
Seçilen hakemler öncelikle arabuluculuk yaparlar. Lüzum ve zaruret bulunduğunda kocanın rızası olmasa bile ayrılmalarına karar verebilirler. Böylece taraflar arasında nikâh bağı sona ermiş olur. Diyor diyanet. 

Bu durumda önce iknaya çalışmalisiniz başka çaresi yok. Sonra da aileler bir araya gelip birer hakem seçmeli. Oğlanın ailesi yanaşmaz ise tarafsiz birini oturabilirsiniz yerine. Seçilen hakemler kocanın rızası olmasa bile ayrılmalarına razı gelirse nikah bağı sona erer. 

Lütfen çocuklarınızı böyle harcamayın. Dini nikahın hukukta bir bağlayıcılığı yoktur. Once resmi nikah.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 123 göst.
+1 oy
5 cevap 241 göst.

Kategoriler

1,485,145 soru

24,284,897 cevap

342,981 kullanıcı

...