Şimdi ailesi şehir dışından geldiler kalıyorlar neyse bir kaç gün içinde evli olan bir kaynıma (evleri farklı bir şehirde )kalmaya gidecekler bende yeni tatile çıktım boştayım bir kaç gün sonrasında da İstanbul’da düğün var oraya toplu olarak katılacağız kaynanam kayınbabam dediler ki eşinin izni yok gel seni de kaynıngile gidelim kalalım ordan İstanbul’a geçeriz ben istemedim eşim kayınbabam bayağı ısrar ettiler.
Neden ısrar ediyorsunuz? Ben gitmek istemiyorum diyorum hayatta hep olumsuz mu düşünürsün bir kere de bir şeye evet de insanlarla iletişim kurmak nedir öğren diyorlar.Sinirim bozuldu benim yanım eşimin yanı eşimsiz niye erkenden gideyim yani ! Neyse sonra da İstanbul’a eşimle geçtik aşkım ne kalabalık şehir ya burada çalışana Allah yardım etsin dedim mesafeler felan var büyük şehir yani…sen ne kadar herşeye kötü tarafından bakıyorsun dedi benim uydurmam değil zaten büyük şehir yani dedim sen zaten hep aşağıdasın dedi bende benim hayatım yeterince zor aşağı çekeceksen sus konuşma ihtiyacım yok dedim metroya bindik beni orada dakikalarca azarladı toplu ortam sus diyorum eşini toplu ortamda azarlanır mı karakterli ol diyorum daha çok sinirleniyor kızlar ne yapacağım.Hep beni olumsuz düşünen biri olarak lanse ediyor.Hayır demeye hakkım yokmuş gibi
Bende eşimle beraber hep birlikte gitmek isterdim ama eşimden dolayı değil kaynımın evine neden erkenden gideyim yani o açıdan gitmezdim. Eşinin sana söylediklerine gelince bi yerden huy kapmış ordan almış yürümüş diye düşündüm. Onsuz gitmedin diye sanırım. Toplum içinde o şekilde konuşması çok ayıp. Sen değil kendisi utanmalı. Ben o tür konuşmalara şahit olsam eşini ayıplardım.
Metroda kolumu felan sıkıyor beni aşağı çekemezsin ya hayır konuş ya da sus dedim diye kendine gel diyor böyle şirinlik yapmaya başladı bende karşılık vermeyince suratını asamazsın kendine gel diye kızıyor herkesin içinde tartışamayız tartışacak bir konu da yok sus diyorum susmuyor insanlar bize bakıyor
Anlık sinire kapılmış sanki baya saçmalamış çünkü
Muhtemelen öyle oldu da toplu ortamda herkes bize bakıyor tartışacak bir şey de yok aslında ama saçmaladı işte herşeye olumsuz bakan birisi olduğumu düşünüyor
Sadece bu iki olaya bakarak olumsuz negatif.birisin denemez ama ben olsam kaynanam kayınpederimle gider başka bir şehir de görmek isterdim. Sanırım kesin net duvarları olan birisin ve senden biraz uyum bekliyorlar
Olabilir ama eşim gelmeden kaynımgilde tek başıma işim ne diye düşünüyorum
Tek değilsin ki kaynanam kayinperin de var kaybının eşi de vardır illaki her yere yapışık ikiz gibi eşinle gideceksin bir kural yok. Ayrı vakit geçirmek bazen iyi gelebiliyor çiftlere. En yakın örnek geçen hafta ben çocukları ve eşimi evde bırakıp kendi kuzenimin kinasina gittim benim onlardan ayrı da bir aktivitem olabilmeli onların da benden ayrı aktivitesi olmalı. .
Bence dedikleri gibi sadece Kendi duvarları olan sert ve katı birisin kendini bu kadar kasma yorma mantık çercevesini koruyarak uyumlu ılımlı olmaya çalış.
Birde şu var insan gittiği bir yerin önce güzel yönlerini görür İstanbul çok güzel bir şehir evet ama dediklerinde doğru kalabalık ve zor bir şehir bunu söylemeninde hani yolları vardır direk gomersen onlarda haliyle senin negatif biri olduğunu düşünür çünkü herşeye negatif olumsuz bakiyon gibi algı yaratmissin
Ben olsam bende gitmem eşimle giderim. Neden eşinin ailesiyle eşi yanında olmadan gitsin ki? Fazla samimiyet de iyi olmuyor sonra
Kaynım yeni evli yani bir de yapışık ikiz gibi olalım demiyorum ki her şeyin bir yakışır yeri var diye düşünüyorum ben istemediğim halde git diye baskı yapılmasına karşıyım
Evet istemediğin halde baskı yapılması yanlış
İş bakıyorum işimden istifa ettim işte arayıştayım yani bir de eğitimciyim sürem kısıtlı iş bakacağım diyorum gülüyorlar Çağıran mı var sen niye iş bakıyorsun diye destek olmak zorunda değiller ama en azından kendimi kötü de hissettirmesinler imalı söylemler felan hoşuma gitmiyor tavırları yani kaynımgile gitmek istemememde başka sebeplerde var tabii geçmişte o kız arkadaşıyken ile iyi anılarımız yok kız aileye olaylı bir şekilde giriş yaptı eşim bunu biliyor niye gideyim
Sen eşim olmadan gitmem diyorsun ama eşin seni toplum içinde azarlayan bi adam. Çokta o değeri haketmiyormuş. Yerinde olsam kaynana kayinbabayla gider keyfime bakardım
Gitsem eminim keyfim kaçardı başka sorunlar da yaşıyorum ne yazık ki
Biz eşimle çok severek evlendik ama bu onduz bişey yapamayacağım manasına gelmiyor. Ayrıca kaynana kayinbaba yabancı değil. Hadi yabancı olsalar neyse derim. Ben kayinbabamgille eşim olmadan çok gezdim. Mesela beni bir yere gitmek için aradıklarında yok demeyeceğini biliyorduk derler. O derece alıştılar. Eşim olduğunda genelde mirin kırın eder bı tatilim var der Moral bozar. Ki eşim senin eşin gibi ortalıkta benimle tartışsa kolay kolay eşim olmadan bir yere gitmem demem. Ben olsam keyfime bakarım. Böyle Moral bozacaksa onunla gezmenin bir anlamı yok.
Kayinbabangille gezip gezmemek senin tercihin ama hayatını sadece eşin üzerine kurma derim. Yaşa ve keyfine bak.
Eşin de pek onunla gezmeyi hak etmiyor gibi
Ne saçma konuşmalar. Kayınpederine ne oluyor da seni eliştirebiliyor. Çüş artık. Ben eşim olmadan onların akrabasına gitmem. Eşin de saçmalamış iyice. Yaptığı çok terbiyesizce.
Ben olsam giderdim ne güzel davet etmişler git gezsene şehir şehir ne güzel değişiklik illa koca ile gitmeye gerek yokki uyum sağlanabilirdi bu ayrı bir konu bu anlattıklatınızdan olumsuz biri olduğunuz fikrine kapılamayız başka nedenler de olmalı
Mesela onların istediği ama benim istemediğim bir şeye hayır dediğim an bitti hemen olumsuz birisin iletişim kuramıyorsun diyip yetersiz hissettirmeler…
1,488,904 soru
24,336,888 cevap
345,892 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın