0 oy
130 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,721 puan) tarafından

Bebeğinizi nasıl uyutoyrsunuz bazen ben mi uyutamiyorum diyorum sallıyorum arada dizlerim de emziği uzun süreli ağzında tutamiyor onu tutuyorum arada ağzından düştüğü için kundak yapıyorum bazen süpürge sesi aciyorum zor öyle uyuyor sizin bebekleriniz de bu kadar zor mu uyuyor ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum bebeğim 2 aylik

7 Cevaplar

0 oy
(2,315 puan) tarafından

Uyutacağın zaman ilk altını al - karnını doyur - gazını al - kundakla - karanlık yap ve sadece 5 10 dk pış pış eşliğinde yanına uzan. Kokunu alsın hatta ona temas et ama kucağında ya da memende uyutma.

Ağlayan çocuk boş yere ağlamaZ. Mutlaka bir derdi var ki ağlıyor, onu giderdikten sonra sen bile şok olacaksın nasıl uyuduğunu görünce.

Keşke ilk çocuğumda biliyor olsaydım. 

(1,721 puan) tarafından

Benimki uyuyor 5 dk süt iciyo bir saat sonra uyanıyo neden anlamadım uyuya kalıyor bazen doyuramadigi icinmi uyanıyo anlamadım ki bir de kundak yapıyorduk şimdi hareket ettikçe kundagina uyaniyo ikinciye tecrübeli olduğun için zor olmuyo galiba

(2,315 puan) tarafından

Her çocuğun kendi karakteri, yaşam dinamiği var. Onu bulana kadar veya o bize bu dinamiği öğretene kadar cılkımız çıkıyor.

Ben anne değilken öğrendiğim her şeyi ilk çocuğumda uygulamaya çalıştıkça duvara tosladım.

Ama anneyken öğrendiğim şeyleri ikinci çocuğuma uygulayınca devamlı verim aldım.

İki zıt kutbu büyütüyorum, ilkinde öğrendiğim çoğu şey ikincide işe yaramıyor belki ama öğrendiğim en işe yarar bilgi sayesinde kızı hızlı çözebildim.

Bırak o öğretsin sana. Çocuğunu dinle. Uyumak istemiyor mu? Uyumasın. Emin ol zamanı gelince benden ayrı kendi dalıyor uykuya. Tek başına.

Açken ağlaması farklı, altı ıslakken farklı. Sadece onu dinlemeyi öğrenmek bile bence annelikte seviye atlatıyor. 

-Reklam-
0 oy
(4,085 puan) tarafından

Uyku saatinden önce yatırıyorsanız uyumak istemeyebilir.

Bazen uyku saati geçince de uyumakta zorlanıyorlar.

Havalar sıcak artık, belki sıcaktan da zorluk çekiyor olabilir.

İki aylık olmuş, uyku rutini oluşturursanız ikiniz için de daha kolay olur. 

(1,721 puan) tarafından

Uyku rutini nasıl oluşturulur🥹

(4,085 puan) tarafından

Benim çocuklarda uyguladığım şekli yazayım😌

Odayı hafif karanlık yapın.

Altını temizleyin, sessiz, kısık tonda konuşun. 

Gerekliyse pijamasını değiştirin. 

Sadece melodi çalan, tavana şekiller yansıtan bir dönencesi varsa açabilirsiniz. Benim kızım çok seviyordu.

Kundak yapıyorsanız, yapıp yanına uzanın. Ben hiç kundak yapmadım. Yanına uzanıp emzirince yatıyordu.

(1,721 puan) tarafından

Kundağı da acıyor ya kollarını cikartiyor ben diğerini baglayana kadar 🤣🥹

(4,085 puan) tarafından

Bu sıcakta kundak yazık olur zaten😌 yanına uzanın, bir iki alışır. 

0 oy
(34 puan) tarafından

Yalnıs yaptığın bişey yok 2. Ay Çetin geçiyor her ay bir zorluk oluyor atak haftaları vs benim kız kolik ti bide üstüne 3 ay annemle kaldım tek bakamadım yeni yeni Gazi falan düzeliyor en berbati 2. Ay di bende asla uyumaz di ben pes ettim ağlayıp uykum geldi diyene kadar uyutma çabasına girmiyorum saatlerce salladigimi biliyorum akşama kadar uyusun dinlensin bende dinleneyim diye sallardim aç kalırdım valla 

(1,721 puan) tarafından

Bende aynı öyleyim şuan kundak mı istiyorlar anlamadım kundak yapıyordum şimdi sıcak diye yapmiyorum artık uyumuyor öyle de sanki hareketlerine uyaniyo emziği de ağzında tutamiyo biraz çekip düşürüyor bir emzik bir dizimde akşama kadar sallama mahvoluyorum

(34 puan) tarafından

Moro refleksi var canım bebekler de ona korkup uyanır ben kundak yapıyordum uyanıyor du çünkü korkup Müslin bezle falan yapsan 

0 oy
(11,913 puan) tarafından

O aylarda genelde meme de uyuyordu benimkiler beyaz gürültü açıp hafif sallayarak uyutabilirsin

0 oy
(59 puan) tarafından

2 aylık bebegi ayağında sallama bence gazına bak altını aç benim bildiğim 2 aylık bebek memede uyur çünkü sallanmadan anlamaz o sana yazik

0 oy
(104 puan) tarafından

Sen bi şey yanlış yapmıyon bebek bu zor uyuyo bazen ben de aynen dizde sallıyorum süpürge açıyorum emzik tutmuyorsa elinle tut işte zamanla kolaylaşır allah sabır versin 

0 oy
(8,037 puan) tarafından

Doymuyor olabilir mi

(1,721 puan) tarafından

Yok doyuyoama uyumuyo 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 101 göst.
+1 oy
4 cevap 194 göst.
3 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy