0 oy
388 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,984 puan) tarafından

Sorum yukarı da kızlar. Bunun bir günahı veya vebali var mı

7 Cevaplar

+1 oy
(9,076 puan) tarafından

hakkimi asla helal etmeyecegim biri var. oteki tarafta cehennemde yanarken suratina tukurmek istedigim. coossss diye tukurugumden ses cikmasi o cehennemde cayir cayir yanarken. 

(9,076 puan) tarafından

sonucta adinustunde hak . hakki helal etmek yada etmemek hakki rabbim tarafindan verilmis kul hakkiz. vebali oldugunu gunahi oldugunu dusunmuyorum ama tabi bilemem kesin bise diyemem. bi iki kisi de allahindan bulsun iteki taraftada onlami ugrasicam nalet gtsin belasini allahtan bulsun dedigim kisiler var

-Reklam-
+1 oy
(7,492 puan) tarafından

Bilmiyorum ama bazı insanlar hakketmiyor. 

bir yerden sonra Allahından bulsun, ahirette bile karşıma çıkmasın helallik istemeye diye helal ettiğim ya da düşündüğüm oluyor. 

0 oy
tarafından

İnce düşünüldüğünde çok derin bir konu. Rabbimiz ve Efendimiz için helal etmek en güzeli. En büyük affedici ve haklı da olsak affetmeyi örnek gösteren bir peygamber. Ve biz aciz kullar belki de affetsek bir mükâfatını alacağızdır. Böyle baksak daha güzel olur 

0 oy
(118 puan) tarafından

Bazılarına hak helal edilmez. Yapıp yapıp hakkını helal et günah diyenlere banada günahtı yapmasaydiniz diyorum 

0 oy
(2,315 puan) tarafından

Hakkını helal etmeyenlerin ahirette muhatabıyla kendi hesaplaşacağını ama helal edenlerin hesabını Allahın bizatihi soracağını öğrendiğimden beri helal etmek bana alınabilecek en güzel intikam gibi geliyor.

Üstelik ümmetindeki son fert de cennete girmeden cennete girmeyeceğini söyleyen bir Peygamberimiz (sav) var. Bir hak için de insan 500 sene bekleyecek. Ben efendime bunu yapamam. Herkese helal olsun.

Sonuç; helal etsen de hesabı sorulacak, etmesen de. İki türlü de k dava görülecek.

Haklı bir sebeple helal etmiyorsan günahı yok. Aksi türlü haksızken zaten yalancı ve iftiracı olursun. 

0 oy
tarafından

Hakkını helal etsende etmesende rabbim onun sorgusunu yapacak bende etmiyorum bazılarına Allah'a havale ettim

0 oy
(4,874 puan) tarafından

Tabiki bı günahı veya vebali yok. Kul hakkına Rabbim bile karismayacakken nasıl günahı olsunki. Benim ölse arkasından üç İhlas bı fatihs bile okumayacagim iki kişi var. Asla ayağıma kapansalar helal etmem hakkımı. 

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 427 göst.
0 oy
12 cevap 389 göst.
14 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Ulnerrr (1,754 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 637 göst.
0 oy
13 cevap 579 göst.
10 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Tunanin annesi (549 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,485,585 soru

24,290,641 cevap

343,382 kullanıcı

...