Allah olurda bir gün bana bir gelin verirse inşallah
Gelini asla yanıma almam
Ayrı ev tutarım eşyalarını alırım
İki sokak ötede olsun ama
Huzuru mutluluğu olsun yeter
Burda görüyorum duyuyorum birlikte oturanları
Arada bir gelinimle oğlum gelip gitsinler
Kapıları evleri Ayrı olsun
Ne onlar üzülsün
Nede ben.
Ben yaklaşık 4 yıl alt üst oturdum çok memnundum ama yine de başka bir ev alınca daha güzel oldu herşey. Gerçekten ev ev ışığını görmezse daha güzel. Bizde haftanın 3-4 günü yine beraberiz bazen kalıyoruz da odamız var ama böylesi daha hos. Kendi evimi bildim artık. Eskiden birlikte yiyorduk oturuyorduk o da güzeldi ama şimdi kendim yemek yapmak, eşle karşılıklı oturma heyecanları vs onlari tattim aile olmak için bence bunlar bile ayrıca önemli
katılıyorum. ayrı bi ev olacak canı isteyen yine istiyorsa birlikte de durur. biz öyleyiz çok güzel böyle. keyfimiz gelince gidiyoruz onların evi kullanıyoruz, canımız isteyince gidip kendi evimizi kullanıyoruz.
Yani bende zorlama baskı yok
Nasıl istiyorlarsa
Katılıyorum abla ++++👍
Hani derler ya
Balık baştan kokmasın misali
zaten yalvarsan bile kaynanain yanina giden gelinden ne beklersin ki. yil olmus 2025 . cocugun kuvuk oldugunu dusunerek 20 sene sonrasi yil olmus 2045 2050 hala birlik oturmak gibi bir hata yapan varsa yani yazik gunah
Yok kesinlikle yapmam öyle
Ben bizim nesilde bile hâlâ anne baba evinden çıkamamış bağımlı erkeklerin koca diye alınmasını doğru bulmuyorken, alfa kuşağının bu konuyu zerre ipleyeceğini sanmıyorum 😂😂
Ev üstüne ev olmaz. Kendim annemin evi de olsa.
Mümkün değil kuzum
Evin yolun ayrı olacak
Belki sasiracaksiniz ama ben bu siteye girene kadar boyle gelinle birlikte oturma olayinin bu kadar cok oldugunu bile bilmiyordum kendi cevremizde yok boyle durumu o kadar yeterli olmmayan evlenmiyor. Bana asiri garip geliyor annelerimiz zamaninda varmis ama hala devam etmis olmasi cok garip gercekten kendi hayatinj idame ettirecek kadar gucu yoksa evlenmeyecek anaya babaya yaslanarak birikim yapilmaz aile duzeni kurulmaz . Kinamiyorum ama kizim oglum var boyle bir seye musade edecegimi sanmiyorum.
Güzelim o zamanlar idare varmış
Şuan öyle bir şey yok
Görüyorum
Duyuyorum
Ve kırmaktan kırılmaktan korkuyorum
O kadar haklısın ki rabbim nasip ederse bende ne yapıp ne edip ayrı ev açarım
En mantıklısı
Zaten hukuk olarakta ayrı ev istemesi haklı çıkarır
Ev üstüne ev olmaz
Bende birlik oturmak isteyenleri anlamiyorum
Kaynana hizmetci istiyor kendine
Kizda sevdiği için kabul ediyor
Benim bi anne olarak buna hakkım yok
Her gelin ayrı ev
Ayrı esya ister
Eşiyle zaman gecirmek ister
Şuan benim yaşım 43 ama
Daha yaslandıgımda nasıl olacagımın garantisini veremem
Oyle olmali zaten
Yani.
Benim evim ayrı yolum ayrı
Bende gelinime öyle yapcam
Haksızlık yapamam
Yanıma alıpta
Bu devirde yanında olmaz biz alt üstlük oturuyoruz ama kimse kimseye karismaz
Yani benim bildiğimde öyle
Her iki taraf icinde
Benimde bir oglum bende aynı dusuncedeyim hata geçen arkadaşımla konuştuk onunda bir oğlu var diyordu asla ayırmam asla izin vermem bir tane oğlum var onuda ayırmak.
Ne saçma bir düşünce dedim benim tane tek oğlum var ama senin gibi düşünmüyorum
Madem öyle sen noye ayrı eve çıktın dedim kaynananda günah o zaman
Yani inan insan yalnız kalmak ister esiyle
Ben gelin alcam
Kendime köle değil ki ya.
Ben 6 sene birlik yaşadım ondan bilirim nasıl zordur
Ben hiç kimse ile alt üst yada aynı evde yaşamadım hiç.
Ama yaşayanları biliyorum
Çektiği acılarını bilirim
Aynı evde oturtmak kadar mantıksız hiçbir ley yol zaten . İki taraftan da nasıl bunu kabul ediyor akıl alır gibi değil. Ben kaynana olsam evimde egelin oğul sürekli kalsın istemem. Ben kocamla başbaşa kalıp vakit geçirmek gezip tozmak isterim. Yeni evlilerin banyo sesini de duymak istemem. Bunu kabul edenin kendine saygısı yoktur zaten.
Ya ne biliyim
Mesela onlar kendi aralarında tartışmaları bile
Beni illa etkiler
Kırılırım
Kırılıp kırmaktansa
Böyle daha iyi.
Aynen öyle uzakta daha iyi ya
Uzak daha tatlı gelir
Yakın acır ve acıtır
Kız zaten hangi devirdeyiz hala birlikte oturan var annelerimizin zamanındaymis o birlik oturma şuan kaynanamla oturuyorum diyene şaşırıyorum anasının eteğinden çıkıp ev bark gecindiremiycek adamda de evlenip günahsız kızların başını yakmasın bir zahmet gerekirse çok uzakta otursun huzurlu mutlu olsun yok anasina yakın olamaz bana yakın olcak vs vs çok geri kafalı cahil düşünceler geliyor bana
Aynen öyle olması lazım
Yıl olmuş 2025
Daha yeni nesil ben düşünemiyorum
Fazla geliyo bana
Önemli olan ayrı ev degul canım sen iyi bir kaynana olduktan sonra hem oglunla hem senle o gelin iyi geçinir sen iyi olduktan sonra evi ayrı olsa uzak olsa bile senle kalır o gelin evine bile gitmez
Ya orası öyle ama
Ben şuan 43 yaşındayım
Yaşlandıgım zaman ne olacağımı bilmediğim icin
Kırmaktan
Kırılmaktan
Korkuyorum
Cevremizde çok var öyle
Boşanma noktasına gelen
Evden kaçan vsvs
Oğlan gelin istesede ben istemem valla. Herkes otursun evinde
Yani olması gereken o
Valla en guzeli abla bende diyorum gerci suan daha 3 yasinda ama alsin gitsin karisini cani isterse gelsinler istemezse hic gelmesinler belli bi yastan sobra kafam goturmez benim gurultu zaten simdiden götürmüyor karisi alsin gule gule kullansin oglumu
Cansın sen gülüm ya:))
Aynen canım bende istemem çünkü kendimde asla istemedim aynı sokak bile olmasın dedim kimsenin huzuru bozmam bende Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah
Amin inşallah cemi cümlemizinkini
Aynen öyle işte bunu düşünemeyen cahiller var maalesef
Cahille uğraşmak daha zor inan
Bir kızım var. Allah isteyene versin başka düşünmüyorum. Bi evlat o da yanımda kalsın, gurbete gitmesin demiyorum. Bayramda da gelmesin. Arasın yeter. Allah tek bizleri elden ayaktan düşürmeden Alsın emanetini.
Annem gibi olmayacağım.
🤲🤲👍👍
Aynen öyle biz çektik onlar çekmesin yaşasınlar hayatlarını en güüzel senelerim çöp oldu geri gelmiyor maalesef
1,499,031 soru
24,485,745 cevap
357,307 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın