0 oy
1,201 göst.
Diğer kategorisinde (852 puan) tarafından

Doğum yapmak için özel hastaneyimi yoksa devlet hastanesini mi tercih ettiniz ve nedenleri? 

20 Cevaplar

0 oy
(10,251 puan) tarafından

Özel derim ben ama özelde doğurmadim o ayrı ama devlet hiç güzel değil normal doğumda ayrı çektim sezaryan doğumda ayrı çektim 

(852 puan) tarafından

Bende şehir hastanesinden aşırı memnun kaldım

(10,251 puan) tarafından

Ben şehir Hastanesi'nde oldum sezaryanı ama güzel değildi çektim baya kan aldiklari ineleri bile çok kalın zorlanmistim 

(852 puan) tarafından

Yaa hangi şehir hastanesi

(10,251 puan) tarafından

Bizim yeni oldu canım belki bilmiyom kötü zamanlarına denk gelmis olabilirim ama herşeyi kötüydü kütahya merkez  şehir hastanesi yeni yapıldı 

-Reklam-
0 oy
(7,220 puan) tarafından

1 defa devlette 2 defa da üniversite hastanesinde doğum yaptım Allaha havale ettim devlettekileri ama üni hastanesindekiker gerçekten çok güzel ilgileniyorlar çok memnun kaldım 

(7,220 puan) tarafından

Öyle tabi hemşirelerin hatası yüzünden evladımı kaybettim ben o yüzden devlet hastanelerine biraz önyargılıyım

(852 puan) tarafından

Nasıl 

(7,220 puan) tarafından

Oğlum küvezdeydi hemşireler enfekte bebeklerin yanından çıkınca eldiven bile değiştirmeden diğer bebeklerle temas ediyordu kovit dönemi bi gecede üç dört bebek birden öldü bizimki de onlardan biriydi

(852 puan) tarafından

Başınız sağolsun umarım şikayet etmişsinizdir böyle bir durum yanlarına kalmamalı

(7,220 puan) tarafından

Sağolun şikayet etmedik çünkü şikayet durumunda otopsi yapılması gerekiyor dokyndurmak istemedik

0 oy
(3,929 puan) tarafından

Ben ilk çocuğumu özelde doğurdum, ikinciyi devlette. İlk doğumunsa özel derim imkanın varsa. İyi bir doktor bul. Çünkü özelde birebir ilgi var tek odanda oluyorsun ailen yanında oluyor. Destek oluyor sana. İlk doğumda başına ne gelecek bilmiyorsun destek önemli bence. Devlet hastanesinde 4-5 yataklı sancı odaları var orada bekliyorsun herkesin bağırmasını söylenmesini doğumhaneden gelen çığlıkları duyup geriliyorsun ve yanında kimse de yok bir başınasın. Devlet hastanesinde zorlayan şey yalnızlık olmuştu beni. Ama onun dışında çok şükür benimle ilgilenen ebeler çok iyiydi. Çok motive ettiler doğumhane de hadi canım bebeğini görüyorum canım yapabilirsin filan diye destek oldular. 

(852 puan) tarafından

Bende pek güvenemiyorum özel hastanelere sonuçta orda malzeme kıtlığı oluyor ama devlet öyle değil ilaç lazım oldu yap malzeme lazım kullan özel olunca ay bi tane kalmış ona kullanmayalım gerekirse bakarız falan diyorlar bilmiyorum iki canım cicim diyip alttan işi yürütüyor gibi davranıyorlar 

(3,929 puan) tarafından

Ya işte en önemlisi iyi insanlara denk gelmek. Ben birini özelde doğurdum ikinciyi devlette şansıma ikisinde de iyi insanlara denk geldim. Özelde doktorum çok iyiydi ufak bir kesi oldu doğumdan sonra onu dikerken uyuttu mesela çok yoruldun azcık uyu diye. 🙂 

0 oy
(1,119 puan) tarafından

Ben devletde sezeryan oldum amma sanki ozelde olmus gibiydim cok iyiydiler ilgi alaka hersey guzeldi

(852 puan) tarafından

Değilmi bende öyle düşünüyorum parası falan değil sorun kapsam bakımından devlet bencede

0 oy
(482 puan) tarafından

Önce o gideceğin devlet hastanesini araştır ebeleri nasıl  hepsi aynı değil benim iki yıl oldu çok güzel oldu normale yaptım güzel ilgilidi büyük çocuğumu özelde yaptım çok sıkıntıloydi güzel davranmak yetmiyor bilinçli sağlıklı doğum önemli olan 

(852 puan) tarafından

Katılıyorum iyi insana denk gelmek önemli 

0 oy
(355 puan) tarafından

Devlet hastanesi 

(852 puan) tarafından

Katılıyorum 

0 oy
(2,080 puan) tarafından

Devlete gittim. İmza ile çıktım doğuma girmedim doktor yüzünden. Özele gittım. Özelde de malum beklemıyorlar bahanelerle sezeryene alıyorlar. 6 saatın sonunda sezeryene girdim. 

(852 puan) tarafından

Çok şükür kurtulmuşsunuz önemli olan o

0 oy
(36,739 puan) tarafından

Üniversite hastanesinin özel bölümü der susarım gerçekten Allah razı olsun resmen benle çocuk gibi ilgilendiler hemşireler olsun Dr lar olsun Dr hasta gibi değil sanki seni tanıyan biri gibi ilgili mesela en basiti kendi yaşadığım ilçeye o hastaneden kontrole de gittiğim bir Dr atanmış cuma günü kontrolüm vardı o kadar ilgili ki önceden de tanıdığı için kontrollerimi yapar kalkmama yardım eder sürekli konuşur detay detay herşeyi anlatır korkularımı hafifletir çok iyi bir dr Allah bin kere razı olsun işini hakkıyla yapan herkesten Allah razı olsun özele de gittim bir kaç defa ama bu kadar detay detay ilgilenmediler

(852 puan) tarafından

Gerçekten öyle iyi insanlara denk gelmek önemli

0 oy
(5,546 puan) tarafından

Bende sehir hastanesinde dogum uaptim, cokta memnun kaldim. Doktorlar olsun, temizlik olsun, herseyiyle. Tercih meselesi tabi ama 50 80 bini su zamanda cocuguma yatirim yapmak daha mantikli bana gore. 

(852 puan) tarafından

Parası önemli değilde şöyle bakıınca şehir hastanesi gerçekten çok daha iyi özeller para tuzagı ve canımızı tehlikeye atıyor gibi geliyor bana

0 oy
(16,346 puan) tarafından

Özel hastane bulunduğum yerde çok doğum yapılıyor haliyle devlet hastaneleri için doğum önemsiz bir olay özen ve hijyen sıfır. İki doğum da özelde oldu. İlki çok iyiydi ikincisinde hemşireler uykusuz olduğundan çok suratı asıklardı. 

(852 puan) tarafından

Semt semt fark ediyor birazda

0 oy
(154 puan) tarafından

Paran varsa borc yapmadan ozelde doguracak gucunuz varsa ozel yoksa kredi cekip onu odeyecekseniz sonrasinda huzursuzluk olacaksa devlet

Bide ikisindede dogum yapmis biri olarak sunu diyeyim acı aynı acı degisen tek sey özel ilgi

(852 puan) tarafından

Parasını geçtim bence devlet daha saglıklı geliyor bana bir sorun çıkınca hop devlete sevk ediyorlar madem öyle sorun çıkmadan gitmek daha mantıklı

0 oy
(2,261 puan) tarafından

Ben doğum yapmadım henüz ama 2 kere özelde 1 kere çapata kürtaj oldum oda mecburen araştırılması gerekiyordu bebeğin özel gönderdi Alla nasıl biliyorsa onları öyle yapsın doğumhane değil mezbaha resmen o kadar kötü davrandılar ki korkuyorum bayıltsanız olurmu dedim gece doğurmasaydın nerden bulucez sana anestezi uzmanı diyo vermeseydiniz gece ilaç madem dedim her kadın çekiyo sende çekeceksin dediler bebeğimi kaybetmenin korkusumuyaşadığım acının korkusumu bide onların bağırmaları nasıl bir geceydi. Şimdi hamileyim devlete bi kere bile gitmedim korkuyorum 

(729 puan) tarafından

Ben özel tercih edin diyince çoğu kişi neden devlet çok iyi diyor ama değil tamamen şans işi , özel sana böyle diyebilir mi demez , cuma günü ikinci sezaryen oldum özelde belden iğne yapılırken acıyor dedim tamam dedi doktor oraya küçük iğne ile uyuşturucu yaptı hissetmemem için sonra spinal iğnesini yaptı hiç bir şey hissetmedim, uyanık kalmak istemiyorum panik oluyorum çok korkuyorum dedim sakinleştirici yapıldı uyumuşum uyandım her şey bitmis bile , beni hazırlayan amaliyathane hemşireleri ne kadar konuşkan ne kadar Güleryüzlü ve şakacıydi , Sezaryen sonrası kaç kere gelip ağrı kesici yapalım mı ağrın var mı olursa hemen haber ver dediler , peki devlet bana bunlar için tamam der mi hayır kendi isteğine göre yapıyor sonra insanlar da travma kalıyor 

(2,261 puan) tarafından

Hayır asla demez devlet bunları daha önce bayılttılar beni dedim git ozmn nerde yaptırdıysan orda yaptır dediler özeldeki kürtajlarım çok rahat geçmişti sakinleştirdiler süreci anlattılar nasıl aynı olabiliyor şimdi bu iki yer birbiriyle birisi ücret aldığı için dikkatli davranmaya çalışıyor diğeri maaşı devletten alıyorum siz kimsiniz kafasında istediği gibi davranabiliyor doğum yapınca zangır zangır titriyomuş meğer anneler bilmiyordum öyle bi titriyorumki anlatamam bana bağırıyor düzgün dur ultrason kayıyo diye kalanları temizliyorlardı alttan nasıl durayım dedim kendiliğinden oluyo niye böyle oldu öteki doğum yaptın normal bu dedi küfrettim içimden madem doğal bişiy bu ne bağırıyosun bana verdi ultrasonu sen tut diyo

(729 puan) tarafından

Evet böyle Süreçler de insan anlayış bekliyor bu yüzden bence imkan varsa özel 

(852 puan) tarafından

Gerçekten şans işi özel olupta boş serum takanlar var ilaç sanalım diye onun için iyi birini bulmak gerek

0 oy
(729 puan) tarafından

Üç doğumumu özelde yaptım memnun kaldım imkanın varsa özelde yap , sana ait oda istediğin insanlar 24 saat boyunca yanında ve isteyen istediği saatten geliyor, hemşireler ilgileniyor sürekli Güler yüzlü ve nazını çekiyorlar, emin ol o süreçte tek ihtiyacın olan şey bebeği doğurmak değil, ilgi , anlayış, hoşgörü, insan yerine konulmak ve normal doğum olsa sancı çektiğin sürece istediğin insanlar eşin yanında destek oluyor ama devlette kaç tane kadını aynı yere koyup kimseyle görüştürmuyor , telefon da yok , tek başına sancı cek kaç saat sürerse bebek doğduktan sonra odana alıyorlar ve ailen görüyor seni , bu çok önemli yanında başkası daha çok sancı çekip bağırırken sen ne yapacaksın, bir normal doğum iki sezeryan oldum , devletten memnun kalan vardır ama binde bir, 

(852 puan) tarafından

Şehir hastaneleri değiştirmiş tek kişilik odada artıkta önemli olan bence iyi bir doktora düşmek

0 oy
(24,324 puan) tarafından

Özeli tercih ettim iki doğumda da. Sebebi dogumuma erkek doktor hemşire girmesin ve ayrıca devlet hastanelerindeki kötü muameleyi duyduğum için. 

(852 puan) tarafından

Anladım canım hekim oluncada sorun oluyor mu erkek olması 

(24,324 puan) tarafından

Ben tercih etmiyorum erkek doktor mümkün mertebe. Özellikle erkek doktor tercih edenler de varmış ama duyduğuma göre. Daha anlayışlı olduklarını söyleyenler var. Ama ben kadın doktor varken erkek tercih etmemeye gayret ediyorum. . Böyle dedim. Ama ilk dogumumda doğuramadim. Karnima bastirsin diye erkek doktor çağırdılar doğuma. Valla o an hiç gözümde değildi. Yeter ki biran önce doğsun diye bakiyodum. Nasip öyle oldu yani 

0 oy
(663 puan) tarafından

Durumun varsa özelde yaptır devlet şansa iyide çıkabilir kötü de ama daha iyi olduğunu duymadım ilk doğumum devlette oldu tövbe ettim

(852 puan) tarafından

Nerde yaptınız doğumu

(663 puan) tarafından

Adanada araştırma hastanesi çok kötüydü ikinci doğumum özelde oldu prensesler gibi bakıldım

0 oy
(3,040 puan) tarafından

Allah devlet Hastanesi'ne düşürmesin ya doğum değil normal muayeneye gittim onda bile azarlar gibi. İkinci çocuğumu İstanbul'da iyi bir hastanede doğurdum. Kullandıkları belden uyuşturma iğnesi bile farklıymış. Doğumdan sonra ne bel ne baş ağrısı oldu her şey mükemmeldi. 10 tane sezaryen olurum öyle. Doktordan hastane ekibine bile çok şey değişiyor 

(852 puan) tarafından

Tabiki iyi birine düşmek çok önemli 

0 oy
(2,000 puan) tarafından

Ben her zaman özel hastaneden korkmusumdur. Para için yapmayacaklari şey yok. En sonki olaylar da korkmakta ne kadar haklı olduğumu gösterdi. Özelde doğum yapıp da bebeği kuveze girmeyen arkadaşım nerdeyse yok. Sırf devletten para koparabilmek icin bebekleri kuveze alıp hem anneye hem bebeğe eziyet ediyorlar 

(852 puan) tarafından

O kadar haklısın ki herşey özelden geliyor zaten iki ay canım hop sorun çıktı falan 

(2,000 puan) tarafından

O yüzden ben ikinci bebeğimi de devlette dogurmayi düşünüyorum. Evet çok iyi davrandıkları söylenemez ama bebeğimin hayatını da riske atmak istemiyorum. Birkaç saat idare edicez artık. 

(852 puan) tarafından

Bencede ya kuzenimde kardeşimde doğum yaptı özelde o kadar sorun yaşadılar ki hiç bişey tam olmadı ikisinin 

0 oy
(6,635 puan) tarafından

Ben ozel diyenlerdenim. Ilk dogumumu ozelde yaptim ikinci cocugumda devlet diyodum ama ikinci gebeligimde dusugum oldugu icin acil kurtaj oldum devlette aman dedin hayatta dogurmam. Hijyen yoktu, doktor is gibi gorup isi bittikten sonra iyimisin bile demedi. Ikinci cocugumda da ozelde dogurdum o yuzden. Devlette kimse yaninda olmuyo dogumda, ozelde dogum sancilarimda annem ve esim vardi. Hatta ilk dogumumda esim dogum sirasinda da yanimdaydi. Doktorum ilgiliydi, hemsireler ilgiliydi. Tek odada rahat kaldim. Devlette de iyisi vardir illaki ama ben tercih etmedim. Bu arada ozelde genelde sezeryan algisi var ama ben ikisini de normal dogurdum. Doktorum tibbi bi gereklilik olmadikca sezaryene yonlendirmiyodu. 

(852 puan) tarafından

Çok güzel saglıkla büyütün 

0 oy
(6,732 puan) tarafından

4 doğum yaptım hepsi aynı hastanede özel. Benim seçtiğim hastane mahremiyete önem veriyor mesela doğum alanına hiçbir erkek alınmıyor hasta bakıcısından tut temizlik anestezi uzmanı hepsi bayan

Hastanede kadın doğum doktorları bile hep bayan. 

Kendimi ilk doğumda çok rahat hissetmiştim erkek girecek korkusu hiç olmamıştı ondan diğerlerinde orayı tercih ettim . Hepside çok güzel geçti 

(852 puan) tarafından

Erkek hekim olncadamı sıkıntı oluyor yanlış anlamayın merak ettiğim için soruyorumda 

(6,732 puan) tarafından

Erkek doktor seçmedim rahat olmak için

Mecbur kalmadıkça erkek doktor seçmiyorum . Mecburi bir durum olur erkek doktor girer tabikide  sıkıntı olmaz o an 

0 oy
(4,092 puan) tarafından

Ben kızımı özelde doğurdum, bir daha hamile kalsam ona da planım özelde doğurmak. Tabiki imkan meselesi ama özelde ultrasona kadar her şey fark ediyor. Zaten hamilelik özel bir durum, o yüzden o fiyatı bana göre hakediyor

(852 puan) tarafından

Nasıl birinin eline düştüğünüz önemli gerçekten özelde çok sorun yaşayanlar oldu çevremden kardeşim yoğun bakımlık oldu kuzenim hastanelik oldu bebeği günlerce yattı yanlış bakım verildi 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 251 göst.
0 oy
9 cevap 246 göst.
15 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Aycanmz (39 puan) tarafından soruldu
+2 oy
15 cevap 880 göst.
+1 oy
8 cevap 508 göst.

Kategoriler

1,499,031 soru