0 oy
299 göst.
Diğer kategorisinde (54 puan) tarafından

Kızlar 32 aylık kızım var konuşması geride yaşıtlarından

1 sene boyunca parka götürüp getirdim ama en fazla 2 yada 3 kelime arttı

Kreşe göndermeyi düşünüyorum belki orası faydalı olur diye ama çok kararsız kalıyorum acaba daha göndermek için küçük mü 🥹

9 Cevaplar

+1 oy
(5,038 puan) tarafından

Ne kadar geri gelişimi, önemli olan o. Kreş çok fayfalı oluyor ama eğer ki çok gerideyse konuşması diğer arkadaşlarıyla iletişim kuramadığı için kendini soyutlama riski de var. Bana kalırsa dil gelişimi için günlük ya da haftada birkaç gün şeklinde buna yönelik yerlere götürün. Belirli bir seviyeye ulaştığında kreşe gönderin derim. 

-Reklam-
0 oy
(17,881 puan) tarafından

Evde sen birebir daha fazla ilgilenirsin. Kitap oku, bol bol konuş. Şarkı söylemek bile geliştiriyor bence konuşmayı. Ben söylüyorum bir süre sonra kizim tekrar etmeye başliyor. Video izletme ama şarkı dinlet bence. Çocuk şarkıları ilgisini çeker. 

(54 puan) tarafından

Dediğiniz herşeyi yaptım 1 senedir ama çok değişen bir şey olmadı yada ben yapamadım bilmiyorum 😟

0 oy
(1,119 puan) tarafından

Kredler cok faydali cocuklarin konusmasi icin.yasida kucuk deyil 3yasina az kalmis

(54 puan) tarafından

İnşallah beklediğimiz sonuçları alırız

0 oy
(202 puan) tarafından

Benim çocuğumdada var artık özel eğitime başvurdum iki kelime den öteye geçemedi 3 yaşında benimki 

0 oy
(5,555 puan) tarafından

Kesinlinkle gitmeli, benim cocugumda krese gidince dili açıldı. Yani şimdi hepsinden guzel ve akici konusuyor

(54 puan) tarafından

Ne kadar bir sürede oldu

(5,555 puan) tarafından

1 2 ay gecmeden bile cok belli etti kendini. 3 4 ay sonra iyice gelişti 

0 oy
(16,456 puan) tarafından

Kreşin de faydası olur o ayrı sık sık kitap okuyun birlikte karşına al okurken ağzını görsün 

(54 puan) tarafından

Aslında elimden geleni yaptığımı düşünüyorum onu da çok kez eşimle denedik ama asla bizi dinleyen bir çocuk değil 

Kitabı alıp yere atıyordu

0 oy
(7,218 puan) tarafından

3 yaş küçük değil mi kendin daha fazla uğraşsan 

(54 puan) tarafından

Çok denedim hemen hemen herşeyi ve 1 sene boyunca doktora da götürdüm kreş gerekli dedi 

Bilmiyorum çok kararsızım 🥺

0 oy
(2,327 puan) tarafından

Yarım gün gitsin, oyun grubu da olur. Benim oğlum 2 yaşına girecek 20 gün kaldı. Haftada bir gün oyun grubuna götürüyorum. 

0 oy
(4,896 puan) tarafından

2 yeğenim de kreşe giderek konuşmaya başladı. Onlar yaklaşık 3 yaşındayken gerilik vardı konuşmalarında ama düzeldi. Hatta kuzenim ve ablamin eltisi de bunun için yolluyor

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 245 göst.
21 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Yeni bir ben!!! (339 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 474 göst.
0 oy
4 cevap 276 göst.

Kategoriler

1,501,212 soru

24,513,744 cevap

359,062 kullanıcı

...