0 oy
247 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (7,336 puan) tarafından

Günaydın anneler 🌸

Sizinle bir şey paylaşmak istiyorum konu çocuklarım olunca hep böyle en iyisi olsun istiyorum eminim sizler de öylesiniz şimdi benim kızım bu ayın 18'inde 4 yaşına basacak ben onu bu sene diyanete bağlı 4-6 yaş grubu kursuna göndermek istiyordum ama benim oturduğum çevrede o kursların içinde oyun alanı yok  dünkü sadece masa ve sandalye.  Acaba diyorum bu sene normal anasınıfına gönderip Bir dahakine tekrar mı göndersem yoksa hiç zorlamasam bu sene evde kalsa bir sonraki senemi anaokuluna başlasa diye bana yardımcı olabilir misiniz kafamı çok kurcalıyor benim amacım çocuğum sürekli evde hani onu yazarsan belki biraz arkadaş grubu olabilir diye bu ne yapacağımı bilemedim bana fikir verebilir misiniz iyi günler. 💞🌸

7 Cevaplar

0 oy
(4,903 puan) tarafından

Sanırım diyanete bağlı değil. Çünkü diyanete bağlı olan yerlerde oyun alanı ve uygunluğu kontrol ediyorlar o yaş grubunda olması gerekiyor. Bunun içinde çocuk gelişimi okumuş olması ya da çocuk gelişimi sertifikasi alması gerekiyor. Seneye tekrar anaokuluna gondericeksen bence bu sene bir oyun grubu cimnastik filan olabilir

(7,336 puan) tarafından

Az önce gttim görüştüm diyanete bağlı dedi hatta kızım bir ayla yaz kursunu kaçırdı alamadılar semt farkı dedi ya bnde bilemedim 

-Reklam-
0 oy
(2,024 puan) tarafından

Bence göndermelisin benimki suan 3 yas 3 aylık tuvalet egitimi veriyorum eylüle kadar tuvaleti tamamlarsak kreşe vericem. Bezli kabul etmiyolar çünkü. Sosyallesmesi lazim en önemlisi bu ve egitim ne kadar erken baslarsa o kadar iyi. Biz evde bi yere kadar getirdik egitim konusunda ikimizde ogretmeniz 3 yasinda 50ye kadar ingilizce saymayı öğrendi mesela. Ama okulda öğretmenden ogrenmesi kadar faydalı eğitim yoktur. Sonucta bizi anne baba olarak görüyor ama orda öğretmen olucak. Ayni şey dini eğitim icin de geçerli. Bence bekleme yolla derim ben. Egitim ve sosyal açıdan cok gelişim gösterir.

(7,336 puan) tarafından

Yani şu anki ortam ve imkanlarım beni ana sınıfına itiyor ben diyanete bağlı kursa gitmesini de isterdim bir yıl ama sosyal aktiviteler olmadığı için 2 yıl galiba anasınıfı diye düşünüyorum

0 oy
(2,260 puan) tarafından

Benim kızım da 4 yaş oyun alanı olan bi yer olması daha iyi çok küçükler sıkılıp sogumamalari lazim

(7,336 puan) tarafından

Bnm şuan oturduğum semtte pek yok  ya cnm bilemedim bnde

(2,260 puan) tarafından

Benimde çok var ama aşırı aşırı pahalilar günlerdir uyuyamıyorum kontenjan dolmadan kayıt yaptirmam lazım işin içinden asla çıkamıyor 

(7,336 puan) tarafından

Benim kızım 2021 temmuz doğumlu işte bu ay 4 yaşına basacak devlet okulları almıyormuş çok üzüldüm ya 15 Ağustos'ta kayıtlar başlıyor dediler de ne bileyim nasıl alınmaz devlet anaokulu o yaştaki çocuğu

0 oy
(24,178 puan) tarafından

Ben oğlumu 4 6 yaş kuran kursuna gönderdim bu yıl. Kurşun dışında oynayabilecekleri herhangi bir alan yok. Ama içinde oyun alanı yapmışlar. 4 yaş çocuk için tüm gün masa başında durmak çok zor ve sıkıcı. Ben bu şartlarda istemezdim sanırım. Bu eksiği yaz tatillerinde kapatabilirsiniz. Ama tüm yıl masa başında nasıl olacak bilemedim . Çok küçükler çünkü. Tam oyun caglari. Ben kurstan herseyiyle çok memnundm. Bu yıl tekrar göndermek istiyoruz. Kursla ilgili tek olumsuz yani dışarıda oynayabilecekleri bir alanın olmaması benim için. Onu da oğlum pek aramiyo aslında. İçerideki yetiyor. 

(7,336 puan) tarafından

Bnde oraya baktım ama oyun alanı yok kısıtlı dedi çok üzüldüm ne yapacağımı bilemedim 

0 oy
tarafından

Anasınıfına verebilirsin aslında 

(7,336 puan) tarafından

Bir yanım 2 yıl üst üste anaokuluna gönder diyor diğer taraftan da bir yıl diyanete bağlı kursa keşke gitseymiş diyor bilemedim içinden çıkamadım diyanete bağlı olan yerde oyun alanı yok  dediler farklı semtlerde hani gördüğüm kadarıyla bildiğim Park gibi kursun içi benim baktığım yerde dümdüz masa ve sandalye o yüzden üzüldüm ya bilemedim ne yapayım galiba imkanlar beni anasınıfına itiyor o da servisle gidecek çünkü buralarda adamakıllı temiz bir anaokulu yok

0 oy
(17,650 puan) tarafından

Ben ikisinide deneyimlemiş bir anne olarak milli eğitimin anaokuluna göndermeni tavsiye ederim. Benim kizim 4 yaşindayken önce diyanete yazdirdim. Hiç memnun kalamadım. Sadece zorlayarak yarım dönem boyunca 1 ay ancak gidebilmiştir. Diyanettin kurslarında milli değerler yokmuş gibi yetişiyor çocuklar. Benim kizimin gittiği yıl tamda cumhuriyetin yüzüncü yılıydı. Başka okullarda ve dişarda coşkulu kutlamalar varken diyanetin kursunda hiçbişey yapılmadı. Kizim o zaman dedi burası okul değil, niye cumhuriyet bayramını kutlamadık biz diye. O zamandan sonra yollayamadım çocuğu. Sonradan meb anaokuluna yazdirdim ve gayet memnun kaldım. Hem dini değerler hemde milli değer anlatılıyor. 

(7,336 puan) tarafından

Muhtemelen sanki benim de 2 yıl anaokulu olacak gibi

0 oy
(2,826 puan) tarafından

Ben olsam anaokuluna verirdim çocuklar için oyun alanı olmayan bir yerde çok zor bütün gün masa başı. Birde diyanete bağlı olduğuna emin misiniz. Diyanete bağlı yerlerde bu yaş grubunda oyun alanı oluyor. Kızım 19 aylık. Önümüzdeki ay tuvalet eğitimine başlayacağım tamamlarsak ben bile kreş düşünüyorum yarım gün. Çünkü inanılmaz etkili çocuklar için. Bir kaç aydır çalışmaya başlamıştım arkadaşım kayınvalidem dönüşümlü ilgileniyorlar di. İnanılmaz fark etti konuşması gelişimi. Sizden başka biri hele ki akranları gelişimini inanılmaz değiştiriyor. 

(7,336 puan) tarafından

Canım az önce gelip kendimi tekrar konuştum burası sonradan açıldığı için kısıtlı bir alan ve oyun alanı yapabileceğimiz yer yoktu denildi . İşte ben de kızım o kadar süre orada kalacak aylarca en azından oyun oynayabileceği bir alanının olmasını isterdim diye düşünüyorum çok istiyorum oraya yazdırmayı ama imkanlar beni ana sınıfına itiyor

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 310 göst.
3 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Sulemhmt (803 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 366 göst.
0 oy
1 cevap 126 göst.
10 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Y.emin (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 745 göst.
27 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Cnsuuu (384 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,490,061 soru

24,352,873 cevap

346,557 kullanıcı