+2 oy
1,155 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (316 puan) tarafından

Bana ilk sordukları nasıl vakit geçiriyosun TVsiz ? Yani bilmiyorum geciyo bir şekilde vakit .Zaman akıp gidiyo hemen akşam oluyo.2 buçuk yaşında kızım var ve hamileyimde .Tüm zamanım nerdeyse cocukla geciyo .Bu çocuk sıkılmıyo mu ?diyolar .Tabiki de çizgi film ,belgesel artık kendi ne isterse açtığımız oluyo tabletten ama begenmiyo da herşeyi kolay kolay .Esim eve TV almak istemiyor.Bende çok aramıyorum açıkçası .TV bir ihtiyaç mi bilemedim yani çocuklar için .İleride ister mi televizyonumuz olsun der mi ?

39 Cevaplar

+4 oy
(28,684 puan) tarafından

Benim tv bozuk 4 5 aydır yeni alacağız yaptırmadık gayette tv siz zaman çok güzel geçiyor zaten çok izlemeyiz biz 

(316 puan) tarafından

Evet Gayette verimli geciyo yani . konuşa konuşa akşam oluyo .zaten parkta olunca o bile yetiyo 

(28,684 puan) tarafından

Aynen öyle canım

(8,472 puan) tarafından

Bizde de yok hiç olmadı. Olmayacak da :) 

(28,684 puan) tarafından

Çok önemlide değil valla alırsamda çocuklarla internetten film izleriz diye alırım animasyon filan onun dışında hiç gereği yok iinanki izlemiyorum işim bitmiyor bebelerle uğraşmaktan 45 gün sonra okul açılır ödevlerdi şuydu buydu vaktim olmazki

-Reklam-
+2 oy
(6,535 puan) tarafından

Evde 3 tv var birini açıyon mu diye sor kışın biraz acarim esim izler haberleri genelikkle 

+2 oy
(4,559 puan) tarafından

İnsan bilmediği, karşılaşmadığı bir şeyin yokluğunu zor hisseder. Yanî bu şekilde alıştığı için, ileride istemesi düşük bir ihtimal olur.

Bizde tv var ama kendim tek bile olsam gündüz hiç açmıyorum. Akşam çocuklar uyuduktan sonra bazen izliyorum. Yoksa ihtiyaç olarak görmüyorum. 

Biz de eşimle aynı tepkilere maruz kalıyoruz. Mesela misafir gelince TV hiç açmam. Bana göre saygısızlık. Demek ki konuşacak hiç bir şey yok ki tv açma gereği duyuyorum diye düşünüyorum. Ama karşı taraf çok farklı algılıyor. 

(316 puan) tarafından

Gittiğimiz yerlerde bakiyo görüyo çok fazla dalıp gidiyo TV'ye .yoksa asla kısıtlamiyorum istediği kadar bakabilir ne diyim zaten bebek .sonradan görünce önüne geçilmez hale geliyo .bnde açık bırakıyorum tabletten fln biseyleri yine de ses olsun diye ama öyle sürekli değil .1 2 saat fln .bana da saygısızlık gibi geliyo konu kalmayınca tvdekilere yorum yapıyoruz artık :)

(4,559 puan) tarafından

Dışarıda gidilen yerlerde her zaman müdahale edemiyor insan ne yazık ki. Kızım bile dışarı çıkınca babaanneme gidelim diyor. Diğer çocuklar da olduğu için biliyor ki tv izleyecek 🙂  

(316 puan) tarafından

Hadi ya öyle yaparsa da sıkıntı mesela bı arkadasa gidelim de diyebilier tvsi olan kişiye .o yüzden bnde tabletten açıyorum ama yeterli mi bilmiyorum.pekte beğenmiyo 5 dkka da bir başka çizgi filmler değiştiriyoruz 

+2 oy
(1,592 puan) tarafından

4 senelik evliyim TV'yi en son ne zaman açtığımı bile hatırlamıyorum. Çok nadir çocuklar uyuyunca film izliyoruz eşimle oda binde bir 😁

+2 oy
(7,560 puan) tarafından

Bizimde mayis basindan beri fisi cekik doktor yasakladi oglum icin bizde bakmiyoruz zaten cocuk ev isi yemek bulasik derken aksam oluyor

(7,530 puan) tarafından

Bizde okul olduğunda 1.snıfta tv açılmaz, çünkü oğlumun vakiti olmayacak. Akşamlarıda uykusu gelir okulda yoruluyor, tatilde biraz bakıyor, bizim burdaki parklarda çocuk nerdeyse gelmiyorlar. Tatile gidenler çok olduğundan. 

+2 oy
tarafından

Kimsenin garip karşılamasına gerek yok alıp almamak tercih meselesi bizde yazın pek açmayız kışın açıyoruz dizilerim var onları izliyorum 

(316 puan) tarafından

Dizilerden de haberim yok :) muhabbet diziye gelince bn sessiz kalıyorum.

+2 oy
(9,965 puan) tarafından

gündüz tv açmıyorum. saçma ***** programlar var. 

akşam eşim açar ama tv karşısında uyur. 

arada film izleriz bu kadar. eşim bi de maç izler. başka da işe yaramaz, olmasa da olurdu

(316 puan) tarafından

Güzel birsey yokki eskiden güzel diziler vardı hatta çizgi filmler bile güzeldi . şimdi ki çizgi filmler bı tuhaf suratları fln 

+2 oy
(5,428 puan) tarafından

Yani tv ihtiyac olmasa tablet de acmadınız bence. Bizde de hep cocuklar ızler ya da esm haber izler bana sıra zor gelır. 

(316 puan) tarafından

Tableti de 1 2 saat bakarız yani o da sıkıcı geliyo yaa.meragimi almışım ben ya da için geçmiş :) sırf çocuk bakmak isterse diye .bı yerde TV açıkken dalıp gidiyo 

+1 oy
tarafından

Bizim evde tv var ama kullanılmıyor neredeyse yarısı da kırık zaten yaptırmadık 😂 boş boş konuşuyorlar işte takma 

(316 puan) tarafından

Salladım milleti amannnn

+1 oy
(8,700 puan) tarafından

Herşeye yorum yapma salar olmuyor zaten her işe burnunu sokan insanlardan hiç haz etmem

soruna gelirsek ihtiyaç değil ama ben TV siz yapamam 😂izlemesem de açarım. Varsa boş vaktim izlerim. 

(316 puan) tarafından

Bn TVsiz yaşıyorum ya dizilerden fln bı haberim asdhsg

0 oy
(1,073 puan) tarafından

Eşimle ortak yaptığımız tek aktivite film izlemek oldugu icin bizim için bir ihtiyaç ama onun haricinde esim ya da ben bireysel olarak pek kullanmıyoruz 

0 oy
(4,879 puan) tarafından

Yurt dışına taşındım burada ki evimde almadım tv hamileydim bebeğim ekransiz büyüsün diye. Çocuğum 13 aylık olmak üzere sadece düz duvara tirmanmiyor geri kalan her şey mevcut. İnsanlar al sen de rahat et mahvoldun diyorlar yine de almiyorum. İyi yapıyorsun bacim

(8,564 puan) tarafından

13 aylık bebeğe TV yi tavsiye edenler de çocuk büyüttüm demesin yazık valla 

(4,879 puan) tarafından

Bu aralar yorgunluktan oturup ağlıyorum bacaklar pert. Yarım saatte olsa dinlenirsin diye diyorlar ama yine de pes etmek istemiyorum gittiği yere kadar inşallah 

0 oy
tarafından

Gecen sene bizim mahalleye yeni imam atanmıştı. Evlerine gittik tv yoktu . Aşırı dindarlardi. Bizim tuhafimiza gitmişti.  

Ama normal suan da . Cocuklar için sağlıksız olduğu için doktorlar yasakliyor

0 oy
(8,564 puan) tarafından

8 yıllık evliyim TV almadık düşünmüyoruz da 

0 oy
(626 puan) tarafından

Evliligimin ilk on yılını TV siz geçirdim hiçte aramadim nasıl başlarsa öyle alışıyorsun. Şimdi var ama çokta izlenmez arada çocuklar için çizgi film açarız bu kadar . 

0 oy
(795 puan) tarafından

2 televizyon var nasıl açıldığını kumandanın nerde olduğunu bilmiyorum.5yıldır açmıyoruz.bu bir eksiklik değil 

0 oy
(2,261 puan) tarafından

TV bencede gereksiz akşam eşim gelip açmasa ben açmam gün içinde açarsamda müzik yada kuran açarım dinlerim temizlik yaparken sonra kapatırım telefonla konuşurum kitap okurum dışarı çıkarım zaman geçiyorki tek zaman geçirme aracı TV değil

0 oy
(729 puan) tarafından

Bizim evde TV var ama ne zaman izledin açıp diye sor hatırlamıyorum,artık telefon var herkesin elinde yani zaman da geçiyor ev işi ,çocuk vs aklıma bile gelmiyor, oğlum bir buçuk yaşında onun için gün içinde açıyorum TV ama izlemiyor bile benim peşimde dolanıp oynuyor, oğlum TV veya telefon kısıtlamadim ama süreklide açmadım TV şimdi istemiyor bile TV açık olsa da bakmıyor telefon da aynı şekilde asla bir şey izlemez dikkatini çekmiyor , benim için de evde TV'nin olması yada olmaması aynı şey hiç izlemem

0 oy
(1,830 puan) tarafından

Bizde yazın hiç TV izlenmez o yüzden var yok hiç sıkıntı değil 

0 oy
(3,773 puan) tarafından

Ya ben ayar oluyorum abi millet baskasiyla ilgilenmekten kendine vakit ayirmiyo

Abi kisilerin tercihini,zamanini,parasini neye,kime,nasil harcadigi o kaynagin sahibini ilgilendirir banane diye bir kavram yok bizim insanimizda 

Gecen asker esleri sayfasinda dolaniyorum biri para biriktirdim ev araba aldim cekemeyen hasetler tatilde gezmelerde yediler diye boburleniyo digeri ani biriktirdim.gezdim tozdum sen evde koktun diyo Allah im ya okudukca ifrit oldum abi baakasindan niye secimlerinzden dolayi onay bekliyosnz yada boburleniypsnz herkes diledigi gibi yasar basmakalip ayni tornadan cikma gibimi yasansn konuyla ilgisi yok ama.genel olrak insanimz birbiri uzerinden kendini yuceltme , karisma,elestirme cok sacma geliyo

Siz zamaniniz tv siz gecirirsinz baska aktivotwler edinmossinzdir sizin tercihinzdir bu kadar sasacak ne var goremedim k bakmayin postunuz sayesinde icime dokme yorumu oldu 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 306 göst.
+1 oy
4 cevap 314 göst.
21 Mart 2025 Diğer kategorisinde prensbioglum (353 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 475 göst.
+1 oy
7 cevap 265 göst.

Kategoriler

1,498,708 soru