Kızım suan 61 aylık seneye eylülde 74 aylık oluyor ama vermek istemiyorum okula cünkü minyon ve yapamaz suan o halde gönderme mecburiyetimiz varmı
Minyon yapamaz nedir ya çocuk daha okula başlamadan yapamaz edemezlere baslamissiniz
Aklın bedenle ne alakası var akıl yaşta değil baştadır
Minyon derken yani cocugumun yapıp yapamayacagını bilicek yastayım sadece cevaplasanız yeter elestirmek için yazmayın allah askına
Daha yapamaz edemez derseniz başkası neler der kim bilir ilk önce siz arkada durmalısınız
Neden böyle diyorsunuz bir tanısı yoksa gitsin elbet gidecek bu yıl gitmese seneye seneye gitmese bı sonraki seneye
Yapamaz derken daha bu sene baslayacak krese temel seyler dısında baska birsey bilmiyor ilk okul ögrencim var birde kızım onunla ilgilenirken aynı zamanda küçük kızımla ilgilenemedim bu sene krese baslayacak genelde oyun kafasında cocuk daha normal ama 1 sınıf seneye olursa yapamaz bu yüzden diyorum cocugum sorunlu su bu gibi bir düsüncem yok sadece endiseleniyprum
74 aylıkken göndermek zorundasınız, ramdan rapor alacaksınız ya da. Onu da alması kolay kaldırması zor diyorlar
Rapor almam cocuguma zaten bi sorunu yok ama ben bunu yeni ögrendim o yüzden bi arastırmak istedim
Yaşı ay olarak tutmuyorsa göndermek zorunda değilsiniz okula gidip bir sorun isterseniz ismi çıkmış mı kaç doğumlu benim oğlum 2019 Ağustos doğumlu 1.sinifa başlıcak mesela
2020 temmuz dogumlu yani daha birsey ögrenmedi bu sene belli olucak busene cami kresine verdim ama arkadaslardan duydum bu yüzden sormak istedim
74 aylikken mecbur gidecek. Ancak cocugun ozel durumu varsa rapor alip erteletebilirsiniz, o da sizin demenizle degil degerlendirme ile oluyo. Fiziksel ozellikleri okula gitmesine engel degil. Yapamaz demek yerine nasil yapmaliyi benimseyip ogretmeniz cok daha dogru olur. Hayatinin her alaninda kendi konfor alaninda olmayacak cocuk.
Vermeyin bu ayda. Seneye gitmesi tam uygun olur. Sanırım 2020 temmuz doğumlu. Oğlum da 2020 Haziran doğumlu. Seneye gidecek 1. Sınıfa
Şu an 61 aylikmis, seneye 74 aylık olacak. 74 aylıkken göndermek istemiyor anladığım kadarıyla.
Hmm o zaman yaşı geçmiş oluyor. Seneye fikri değişir belki
Evet seneye 74 aylık olucak ama endiseleniyoum sadece göndermek istemiyroum
Bu kadar endişeli olma. Zihinsel olarak herhangi bir sıkıntı yoksa minyon olmasının bir önemi yok. Çünkü fiziksel olarak belki de hep minyon olacak. Benim kızım da muhtemelen hep minyon olacak. Ama ben endiselenmem bu konularda. Okul fiziksel değil zihinsel olgunluk gerektirir çünkü
Sen bunu bu yıl için mi soruyorsun, gelecek yıl için mi? Gelecek yıl için soruyorsan 72 ayı geçtiyse göndermemek gibi bir seçeneğin yok, 72 ayı geçen çocuk ancak rehberlik araştırmadan çocukta gelişim geriliği var derlerse gitmeyebilir, onda da özel eğitim sınıfına falan gönderirler. Ama bazı yerlerde çocuğu okula yazdırıp müdüre ve öğretmene benim çocuğumu sınıfta bırakın, ben göndermicem diyorlar. O zaman da çocuk 1.sınıfta kayıtlı olduğu için devlet okullarında anaokuluna gönderme şansın olmuyor. Bazı özel anaokulları gayrı resmi alıyorlar ama güvendikleri velilerin çocuklarını tabi
Gelecek sene için soruyorum bu yıl için degilde
Ben kızım okula gidemiyor diye depresyondayim.ekim ayında doğdu. Bence küçük gitmesi daha iyi .akıl başta oluyor sonucta
Bu sene zorunlu olmasa bile seneye zorunlu. Siz bilirsiniz annesi olarak 5 yaşında daha küçük 1. Sınıf için
Seneye 6 olucak küçük yani daha etrafımda gönderen arkadaslarım cok pisman
Bu arada 61 aylık zaten anaokulu çıkıyor olması lazım. 1. Sınıf mı çıkıyor sizin kız için? 5.5 yaşta 1. Sınıf çıkıyor diye biliyorum
Ben bu sene için göndermek istemediğini anladım. Seneye mi göndermek istemıyrosun?
Neden geç veriyorsun eğitim yaşını geçirmiş oluyorsun kendini savunması öğrenmesi sadece bedensel bişey değil bilişsel olarak hazırsa kızın elinden almış oluyorsun bunu ama normalde anaokuluna gitmesi gerekirdi gelişimi geride kalır böyle yaparsan ekran eğitimi çok önemli böyle koruyamazsın aksine daha çok pasif bi hale getirirsin toplum içinde kendini savunmasını yaşıtlarının içine girmeden nasıl öğrenecek ilerleyen yıllarda yaşıtlarından büyük olucak sınıfta hep kendi yaşıyla devam etsin daha iyi olur bence
Suan daha yeni baslıcak aslında yapıp yapamayacagınıda bilmiyorum bu yüzden soruyorum
Bunu denemeden bilemezsin yapar tabiki niye yapamasın ztn yapamazsa gelişim geriliği var demektir bunu ne kadar erken farkedersen o kadar iyi senin içinde kızın içinde zorlanmadan başaramaz ben olsam geciktirmezdim
Seneye 74 aylık oluyorsa mecbur gidecek. Ayrıca çocuğun dış görünüşüne göre böyle bir karar verme o zaman başkalarında yaşıtlarina göre boyu uzun kilosu çok diye göndermesin. Hepimizin genetiği farklı yani
Hayatım eylüle 74 aylık olacak demiş nasil hesap benim kafa karisti
Şuan 61 aylık demiş seneye eylülde 74
Hayatım nasil eylülde 74 aylik yapiyor zaten okulun açılmasına 2 hafta kaldı bu haftayı saymazsak
Bu sene degil gelecek sene
O sırada 2bucuk yaşındayken okula gönderen ben 😮 anaa ne minyonu neden yapamaz edemez diyosun
Sorma ya bende burda dura dura aynı seylere dusunmeye başladım biz 3 yaşında okula başladık hep Avrupada ölmedik de
Çocuklarınızı neden sürekli yapamaz edemez ezilir kıyamıyorum gibi şeylerle baskılıyorsunuz Japonya'da 3 yaşındaki çocuklar ev çekip çeviriyor çünkü o şekilde yetiştiriliyor çinde çocuklar 1 yaşından sonra kendi işlerini kendi yapıyor çünkü o şekilde yetiştiriliyor avrupada çocuklar 4 yaştan itibaren okula başlıyor kimse minyon zayıf kendini savunamaz yapamaz diye baskılamak yerine çocuguma kendini savunmasını nasıl öğretirim diye yetiştiriyor bilişsel olarak yetiştirildikleri için kimse fiziki özelliklerini takmıyor yapamaz edemez olayı bi tek türkiyede var
Ay Ben almanyadayim kızım 4 yaşında girecek eylülde bu ay kreşe basladi komşum var 16 aylık oldu var işe başlıyor diye 16 aylık bebegi kreşe verecek
Bende Zelandadayım 2.5 yaş çocugumu kendi ülkemde Yetiştirirken o kadar hata yapmışım ki yapamaz edemez gibi buraya gelince farkettim ne kadar büyük yanlış yaptıgımı çocuguma aslında kötülük yapıyormuşum çocugumun şuan evi çekip çevirme moduna gelmesine az kaldı hemde 1.5 ayda
Ve çocugumun türkiyedeyken konuşma gecikmesi vardı buraya gelince ilerledi dil seviyesi ama doktoru dil karmaşası yaşamaması için uygun görmedi en baştan buranın diliyle yetiştirseydim geç bile kaldıgımı söyledi okul hayatı için
Keyfe bırakılmıyor diye biliyorum ablamda gondermek istemedi ama anaokulu çıkmış çocuğa e devletten bakmış heralde 4 ay için 1 senesini yakma çocuğun diyorduk Ocak doğumlu yok falan diyordu ama gönderecek heralde gitmeden yapıp yapamayacağını bilemezsin çocuğuna fırsat tani bence
Ablanız anaokuluna mi ilkokula mi göndermek istemiyor
Anaokuluna seneye gider diyor seneye de okula basliycak işte sadece 4 ay erken başlamış oluyor 4 ay için 1 yılını yiycek çocuğun
Minyonlukla alakası nedir okul işinin ben anlamıyorum. Öğretmen olarak anlamıyorum bunu üstelik. Çocuğunuz eğitim hayatını beyniyle yönetecek. Motor becerileri geliştiyse ve özel bir durumu yoksa herşeyi yapabilir. Çocuğunuz hayatı boyunca minyon olabilir fiziksel yapısı böyle şeyleri etkilemez
Alakası akran baskisi sebebiyle ezilmesi. Fiziksel olarak küçük olanların kendini savunamayacagi ve dislanacagi düşüncesi var. Benim öğretmen arkadasim oğlunun boyu kısa diye 78 aylıkken ram raporu aldı. Raporda da el kasları gelismedi diye geciyormus. Çocuklar birbirini çok itip kakiyor çok etkilenir diye düşündü. Bu sene çocuğu 90 aylıkken okula başlayacak. Herkes böyle böyle geç verince zamanında gidenler küçük kalıyor ne yazık ki.
Bunu çocuğunuza yapmayın. Aynı durum benim başıma geldi ilkokula 8 yaşında başladım. Dedem bu çocuk daha çok küçük çanta taşıyamaz demis gondermemisler 1 senem boşuna gitti .eşimde 5 yaşında ilkokula başlamış. Çok hevesliymis bir gün çok ağlamış herkes gidiyor ben niye gitmiyorum diye .öğretmen 2 3 gün gelsin hevesini alsın daha gelmek istemez zaten demiş ama en çalışkan esimmjs okulda. Devam etmiş hevesle gitmiş.
Anlıyorum seni gözüne küçük geliyor benimde endişelerim var .okulda nasıl olucak oğlum teneffüste ya başına bir şey gelirse falan diye çok korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok .mecbur gidicek
Korkularınız var çok normal ama bence gönderin yeterli olup olmayacagı ne bizim nede sizin verebileceğiniz bir karar değil yası geldiyse gitmeli geç gönderilmemeli hepsi kücük çoğu minyon benim kızım okula gönderdigim zaman daha da fazla gelişmeye basladı boy huy kilo her acıdan
Benimki eylul de 68 aylık oluyor ben 1. Sınıfa yazdırdım geçen yıl da ana sınıfına gitti zaten bu yüzden gondericem ama takıl edicez ogretmeniyle çok cok zorlanirsa geri alırım ama diğer türlü surekli yapamaz edemez dememek lazm denemek gerek
1,502,065 soru
24,526,005 cevap
359,757 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın