+1 oy
227 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (42 puan) tarafından

Hanımlar biraz garip gelebilir sorum ama düdüklü tencere kullanmıyorum çalışıyorum ve eve geldiğimde en fazla 1-1.5 saat içinde yemeği hazır hale getiriyorum çocuk da var çünkü. Eşim önceki günden kalan yemekleri yemiyor o yüzden pişirip gidemiyorum. Kuru fasulyeyi o yüzden hafta içi yapmıyorum ama bir nedenden yarın onu pisirecegim. Sabah kalkınca 1 saatim oluyor. Sabah biraz haşlasam dolaba kaldirsam akşam gelince iyice pişene kadar haslamaya devam etsem saçma mi olur? Tadında bir sıkıntı olur mu?

8 Cevaplar

+1 oy
(4,302 puan) tarafından

Riske atmayıp, izinli gününüzde yapsanız

(42 puan) tarafından

Erkek kardeşim misafirliğe gelecek. Yalnız yaşıyor hep dışarıdan yiyor abla kuru fasulye yapsan olmaz mı dedi ondan çözüm arıyorum aslında 

(4,302 puan) tarafından

İzinli vaktinizde bir miktar haşlayıp buzluğa atın, böyle günlerde pratik olur sizin için 

(42 puan) tarafından

Normalde illa buzlukta oluyordu ama bir süredir oradakileri bitirdim yenisi için vakit bulamadım ne yazık ki hiç desteğim yok izin günleri temizlikle geçiyor dinlenemiyorum bile 

(4,302 puan) tarafından

Rabbim yardımcınız olsun, akşamdan ıslatın sabah 1 saatlik vakitte haşlayın. Akşam gelince ee pişirirsiniz

-Reklam-
+1 oy
(2,174 puan) tarafından

Aksamdan suya islatsan haşlamana gerek kalmaz 

(42 puan) tarafından

Islattım ama gene de uzun sürüyor 

+1 oy
(2,029 puan) tarafından

Zıkkım yesin derdim ben. İş ev çocuk yemek bi de insanın işini kolaylaştırmıyor ya bazı erkekler...

Dolaba koyarsan hiçbir şey olmaz merak etme

(42 puan) tarafından

Bir şey demiyorum artık yapacak bir şey yok en azından taze olsun ama ne olursa olsun modunda yani basit şeylerle gecistirir ama çocuk olunca illa ki güzel bir yemek yapmam gerekiyor günlük 

(1,560 puan) tarafından

Bende ertesi gün yemeği yemiyorum 🙄 daha doğrusu yiyemiyorum Allah affetsin . O yüzden ben yemeklerimi çok çok az yaparım 1 günde biter 

0 oy
(277 puan) tarafından

Hazır başlanmış fasülye konser vesile kullan yemeğim Max 25 dk hazır 

(42 puan) tarafından

Konserve kullanmayı sevmiyorum ama fena fikir değil de :) 

(277 puan) tarafından

Valla bende normalde bir gece önceden suda bekletir yaparım ama o an canım çektiyse yada yapmam gerekiyorsa konserve yapar geçerim valla kolay oluyor kısada sürüyor yapması 

0 oy
tarafından

Akşamdan hasla çok pişirme at dolaba gelince pişir olur yani biz kadınlara olmaz diye bişey yok 

(42 puan) tarafından

Ben de onu düşündüm olur mu lezzeti etkilenir mi iki aşamalı pişerse diye 

tarafından

Hayır canım mis gibi olur millet buzluğa haşlayıp koyuyor seninki bari donmuyo 

0 oy
(4,160 puan) tarafından

Kaynadıktan sonra 20 dakika daha haşla.akşamda 1 saat kadar pişir.benim kullandığım geç pişen cinsten.ama sende düdüklü kullanmıyorsan bu süre tam pişmesi için ideal

0 oy
(8,470 puan) tarafından

Ya aslında bu akşam pisirsene. Ertesi güne daha güzel oluyor kuru fasulye gerçekten

0 oy
(1,560 puan) tarafından

Canım şimdiden soğuk suya koy ve üzerine tuz ekle yarın akşama kadar kalsın . Akşam ağzı açık bir şekilde pişirirsen ortamala en geç 1 saat içinde pişer bu senin fasulyene bağlı ama dediğim gibi yaparsan çok lezzetli oluyor 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 392 göst.
31 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde 242819 (983 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 338 göst.
2 Eylül 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (8,470 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 477 göst.
14 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Aydan YILDIZ (874 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 364 göst.
28 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,497,660 soru

24,464,249 cevap

354,772 kullanıcı

...