Merhaba kızlar yıllardır kürt böreği diye bildiğim bir böreğe küt böreği denildi ve bir çok kişi biz kürt böreği ismini senden duyuyoruz ilk defa dedi sadece ben mi yanlış biliyorum lütfen yoruma gelin ve gerçekten küt mu yoksa kürt mü anlayalım
Kürt böreği diye biliyorum ben de
Bende öyle biliyorum ama bir çok kişi aa bunu ilk defa senden duyduk dediler kürt böreğini nasıl duymadılar anlamadim
Tabiki de kürt böreği
İkisinide ilk defa duyan ben kaçar 🤣🤣
😁😁
Ben bunu arastirmistim
Yanılmıyorsam siirtli ya da vanli bir abimiz düşük maliyetli böreği yapiyor biraz tatsız oldugu icin üstüne pudra şekeri dökerek satıyor insanlar da ise giderken alıp cok beğeniyorlar o abi de kürt olduğu icin kürt böreği diyorlar bir de yöresel bir katmerli varmis sanirim pudra şekerli biraz ondan da ilham almis bu abi.
Küt bir sekil oldugu icin küt böreği demek Türkçeye uygun olmuyor küt börek denebilir ya da küt kesilmiş börek ama küt böreği denemez.
Boyle bir sonuca ulaşmıştım o zaman kürt böreği benim favori boregimdir
Ay bu hikayeyi bende duymuştum.
Daha dün canım çekti ya😋 Kürt böreği aslı ama küt böreğine evrildi 🤣
aynen sigara böregine kalem böregi denilmesi gibi. daha etik daha kibar daha ayrisma ayrimcilik cagristirmayan kotu seyler cagristirmayan bir isme dönüsüyor
Laz böreği neden evrilmedi
Hah Canan açıklamak istememiştim ama açıklaman çok doğru.
Zaten Kürt küt derken R nin düşmesi çok doğal bir de Canan’ın dediği olay da var.
Bu şeftali kebabının hikayesi gibi aslı şefAli kebabı şeftali kebabına evrilmesi gibi
Arkadaş yazmış Gülsüm
https://annelertoplandik.com/forum/16987456/kurt-boregi-mi-kut-boregi-mi-dogru-isim-hangisi?show=16987850#a16987850
Küt böreği canim dogrusu
Bende böyle biliyordum
Dur bakıp geliyorum o neymiş 😁
Niye güldün 😡
🤣🤣🤣
İçimde kalmıştı kiz ikidir postuna yazdim cevap vermedi en son bugün tekrar post açtı İçimde kaldı dedim o gün niye öyle dedin diye kendini affettirdi aşko 🤣🤣
He tamam o zaman sıkıntı tinne 😄😍
Tınne tınneee 😂😂
😅Yılın sorusu. Ben her iki şekilde de duydum. İsmi farketmez, tadı çok güzel. Kızım bile gidip yiyelim diyor.
KISA VE NET "KÜT BÖREĞİ"
Konu kapanmıştır 🤸🏻♀️🤣
Yi yi yi bende seni yirim yirrr🤩
Saat 00 ı geçti bugün o meşhur postlar yok ama biz varık aşgo 🤸🏻♀️🤣
Aşko sabah erkenden biz uyanmayacaz gibi hala ayaktayiz hade kaçalım bırak meşhur postlar.lazim değil anam 😂
Çok doğru dedin bacikommm hayırlı gecelerin olsun 🫡😘
Hayirli geceler bacikommm💜 hade hep beraber zibarottoooo🤣🤣
Biz hep Kürt böreği diye aldık alıyoruz
Bu böreğin yaratan ve yaygınlaştıran kişi Billiceli[4] Mehmet Efendi’dir. "Rengo" lakabıyla tanınan Billiceli Mehmet Efendi'nin Kasımpaşa'daki gemilerde ve kum kosterlerinde çalışan Kürt işçilere satmak üzere hazırladığı yağlı kömbelere sonradan "Kürt böreği" denmiştir.[5] Böreğin pudralı şekerle servis edilmesi sonradan geliştirilmiştir. Böreğin satıldığı en meşhur yer İstanbul Karaköy'dür
Asıl adı yağlı kombeymis ama Kürt işçilere yapıldığı için Kürt böreği adını almış daha sonra da 80 lerde Kürt isminden rahatsızlık duyulunca Kürt böreği demek yasaklanmış onun yerine kesince küt sesi çıkıyor diye küt böreği olmuş
Teşekkürler cevabın için bende böyle biliyordum
Aslının Kürt böreği olduğunu söylüyor Google ☺️
Bacım demin postta da yazdım kayınpederim yılların börekçisi bende Kürt böreği diye biliyodum ama yanlış biliyomusm küt böreğiymiş oğluma hamileyken öğrendim yapıp getirmişti Kürt değil küt böreği demişti
Demekki kayinpederiniz yıllarca ismini yanlış biliyormuş 🤣
Yok bacım onların 7 sülale börekçi daha cocukluktan baslıyolar bu işe ve baska hiç bi iş yapmazlar
Küt böreği zamanla değişime uğrayıp kürt böreğine dönüşmüş olabilir mi? @helbest belki de senin bildiğin yanlıştır.
Benim ekmek aldığım fırının camında "Kürt Böreği satışımız vardır" yazıyor 😂😂
Valla her yerde farklı demekki ama dayanamadım sabah kayın pedere sordum yanında arkadasıda vardı 2 side küt dedi neyi tartısıyonuz dedi 🤣
Kürt böreği diye biliyordum ama gerçeği küt böreğiymis
Küt canım küt kürt nerden çıktı 😂😂
Normalde kürt böreği ama kürt demek istemedikleri için küt demişler cidden bunu söylemekten yoruldum artık
Bizde küt böreği derler
Kürt diye biliyodum küt müş doğrusu
Siteyi ikiye böldün resmen 😂
Adının önemi yok, sevdiğim kötü alışkanlıklarımdan biri 😂
Küt böreği tabi ki
1,489,197 soru
24,340,937 cevap
346,046 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın