Sabah kahvaltı yapıyorduk kardeşim çayın suyunu koymuş demlememiş.Sofraya oturduk annem bana çayı getir dedi gittim baktım demli değil dışarı çıkacağız diye bende sofraya geldim demlemeden annem dediki niye getirmedin dedimki demlenmemiş ondan annem bana trip attı kardeşime imalı imalı kalk kızım çayı demlede içelim dedi.Sürekli böyle olayları abarttığı ve iletişim kurmak yerine sürekli trip attığı için ben de artık çok sıkıldım konuşmadım.Şimdi noldu konuşmuyorsun dedi ben de anlattım bana çayı koy diyebilirdin dedim.Sen çok haklısın Allah beni kahretsin bunu bile söyleyemiyorsam sen çok hakkısın allah beni kahretsin dedi.Çok sinirleniyorum o çok saçma sapan her şey için kızmayı trip atmayı normal buluyor bizim buna bozulmamızı anormal bulutor
Ama şimdi bende anneni tutacağım kızım sen kaç yaşındasın çayın altında su yoksa su koy 5
Dakika olacak yani kendini gerizekali gibi yapıyorsun kadin sana bence laf soyl3mektende bıkmış olabilir diğer kızına git sen hallet demiş..
Acaba biraz böyle pratik zekamı olsanda kadında kizmasa tirip atmasa
Yani tek taraflı dinlememek lazım, bu konu bu kadar değil, genel bir gerginlik olmali
Kaç yaşınızdasınzı evlimisiniz? Yardımcı ola bilirim. Aça burdan degil instagramniz veya telegraminiz varsa. Anneniz sizi manipule ediyor
Biz kadınlar erkekler bize bisey hediye etiyinde iyi davrandiginda falan şöyle diyoruz " nasıl iyi bir eş bana iyi davraniyor sahip çəkıyor." Ama erkekler şöyıe düşünüyor, aslında doğru olanda bu çünkü layık biliyor hakk etiyni biliyor . Biz onlara özenli davrandgmızdaysa, Onlar şöyle düşünür " ben nasıl iyi erkeğim eşim, ki bana iyi davraniyor , beni seviyor karım" ... isterseniz kocaniza sorun siz ona oyle ozenli davrandignizda ne dusunyorlar. Ben bunun farkindaligna geldiyimde sordum esime dediki ben sana o sebebi veriyorumki sende bana boye davraniyosun hayatim. Demsidi.
Yazını okuduğumda ruhsal uyanış diye hissettim. Sözlerinden belli oluyordu. Bende 2 yıldır uyanış yaşadım. Ve okadar çok zorlandım ki sabahlara kadar ağladım. Yaşamayan bilmez canım bu anlattıklarını. Bende senn gibi bir tane örnek vermek isterim ki; babam ben 11 yaşndyken vefat etti. Yaşarkende annem ve babam ayrıydı ve çok kötü acı deneyimler yaşadm üvey anne ve baba vs vs. Babam öldüğünde hiç üzülmedim. Ohh kurtuldum artık annemi döven olmayacak içki içen olmayacak die mutlu oldum. Aradan yıllar geçti bir dizide filmde veya gerçek hayatta baba kız görünce içim yanardı. Ama içime atardım kafamı dağıtırdım. Temzlk yapardım ödevlerimi yapardım. Ve Hayat sürekli bana baba temalı sorunlar yaşattı. Annemle başka bir konudan trtışırken " Baban senn yüzünden öldü adam işten gelnce hiç hoşgldn deyip sarlmadn. Seni evladı gibi bnide eşi olarak görmedi. Babanı eve bağlayamadn" Dedi. Bu sözleri beni yıktı ama bir gün sürdü. Ertesi gün daha güçlü daha hırslı daha kararlı ve daha sevgisiz oldum. Her hayatıma giren babasızlığımdan vurdu. Yıllarca okadar acı çektim tahmn bile edemez kimse. İsyan ettiğim oldu " Babamı sen aldın benden Allah'ım madem aldın beni yetim bıraktın neden karşıma kötü zihniyetler geliyor babasızlığımdan vurulmaya dayanamıyorum " Diyerek çok ağladım. Bir ceza gibiydi. Sanki Allâh benden nefret ediyor gibiydi. Ruhsal uyanışa geçince anladım canım.. Allah bana aslında şunu demek istemiş;" Sen ruhsal olarak büyü die sana bunları yaşattım. Evet ben senden babanı aldım ki bu acıyi çekip yana yana kül olup sonra küllerinden doğ diye. Ama sen hep acılarından kaçtın. Baban öldü ağlamadn içine attın. Acını unutmaya çalştn ama ben sana hep hatırlattım gerek annenle gerek sevdklerinle canını yaktm. Ben sana bu acıyı kaç veya unutmaya çalış die vermedim. Sen her kaçtığında tekrar tekrar hatrlatacam. Çünkü babanı affedemiyorsn ondan nefret ediyorsun. Hayatındaki herkesi affet ki gönlün huzur bulsun. " Ne kadar anlamlı dimi? Ben bunu çok geç farkettim. Ruhsal uyanış büyük bir acıdan sonra gelir. Ruhun şok yaşamasıyla. Bu şoku sana eşin yaşatmş sonra kmsem olmadı ynmda demişsin ya. Tam orda ruh o şoku yaşayınca başlangıcın orası olmuş canm. Tam anlamıyla ruhun uyana bilmesi için çocukluk travmalarından kurtulmak ve ebeveynlerinizi affetmek gerekiyor. İşte en zoruda bu... Herkes kolay sanıyor. Ahh ahh okadar dertliyim ki kız neler neler yaşadım... Annen babanda olsa affedilmiyor. Ruhum can çekişiyor resmen. Burdakiler anlamaz çnkü herkes aynı anda aynı zamanda ruhsal uyanışa geçmiyor. Sennde uyanmana sevndim canm yalnız değilmişim 😊❤
Okudum yazdıkıarını canım. Benimde iç sesim buralarda belki uyandıra bilecegin arkadaşlar bulursun diye buraya yönlendiriyordu. Sandımki hala herkes burda aynı kafada bende seninle karşılaştığım için çok sevindim. Hala burda bu uyanışda olanların var oldugnu görmek çok sevindirdi inanki benide. ♥︎.... anneniz kendi taşıyamadıgı duyguları belkide size entegre etmeye çalışıyordu. Evet ebevynlerden bende çok çekdim. Annemle babam 2 yildir ayrildilar benimde şimdide annem beni hani dedim ya sorunlarmız oldu ve ben artık onun illuzyonlarını kodlamalarını fark ettikden sonra sınırlaırmı kendi seçimlerimi yapmaya başladıkdan sonra redd etdi beni. Ve hatda boşandığının suçlusu bile benim üzerime yıktı kendisi hatasinin farkina variyordu son zamanlar ama suçlulugu ve sorumlulugunun agirligni taşıyamadı bana yuklemek istedi tabi ben içim rahat kabul etmedim ve gerçekleri yuzune çarptım . Manipulelerine gelmiyorum artık hatta komik geliyor artık. .. Senin yüzünden boşandım senin için diye. Çok uzatmak istemiyorum asıl sebepleri ama yinede benimle alakası yoktu zaten önceden bosanmak istyordu o. Evet anne ve babayi affetmek cok zor. Aslında affetmek zorunda degiliz sadece kabul etmeliyiz ve bize bunca zaman her ne yaşatdıysa teşekkür edib kabul etmemiz gerek. Çünkü hemde onlarda öyle görmüş neler yaşadığnı onlarında bilemeyiz. Onlar bizim kadar aydınlanamıyorlar sorgulayamıyorlar. Ama hepsi bizim yolculugmuzunda bi parçası. Hepsi olgunlaşmamız için. Burda en buyuk anlamamız gereken aslında yargılamamamız gerek.
Kaçmak yok artık içinden geçmek lazım anlamak için. Afetmek kabul etmek özgürleşmek var
Ruhumuzula kalbimizle zihnimizle geçmişle barıştıgmızda huzur başlıyor. Çözmemiz gereken aslında Zihin ve ruhun hizalanması gerektiği. Tüm mesele aslında bu.
Evet evet bunları biliyorum. Numeroloji ile ilgilenen bir abla var onunla uzun uzun konşmamız oldu. Manipüle ediyor diyorsun ya onlar manipüle değil sadece onu öyle yapması gerekiyor yani sana karşı görevi bu. Mecbur annen seni suçluyacak ki ruhun uyanışa geçicek. İsteyerek yapmıyor annen. Benim annemde öyle. Maddiyata düşmeyelim maneviyatta kalalım dünya okulunda görevimizi yapalım die. Her ruhun her insanın görevleri var. Ruhlar aleminde söz verip geliyoruz. Allah hatırlatmaya çalışıyor. Herkes maddiyatta " Ayy bu bunu almş markalı. Şu tatile gitmiş ben gidemedim. " Vs vs. Allah bizim böyle olmamzı istemediği için arada böyle sıkıntılar veriyor. Sana acı keder veriyorum bu acıyı çek ki dışardaki fani Dünya'ya kanma. El açıp bana dua et bende kal diyor.
Yani sizde demlenmemiş görünce aa çay demlenmemiş demleyeyim mi diye sorsaydınız belki bu gerginlik olmazdı
Sizde de annenize karşı iletişim eksikliği var mesela ben görsem içeriye geri gidip çay demlenmemiş demleyeyim mı derim geri gidip onlar çay beklerken öylece oturmam
Kız hemen demlesene demlenmemisse içeri geçip oturmak nedir senin yaptığın da garip
Blogu okurken aynısını düşündüm neyseki herkes benimle aynı düşüncedeymiş
Aklın yolu bir
1,499,168 soru
24,487,973 cevap
357,421 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın