0 oy
300 göst.
Diğer kategorisinde (2,493 puan) tarafından

Şimdi kizlar buzlugimda kurban kemikleri var. Onları çıkarıp kaynatsam suyunu karton bardaklara koysam, tekrar buzluğa koyabilir miyim bu şekilde? Çünkü buzluktan çıktı ya hani ondan soruyorum, bir de kemiklerin içinde ki ilikleri de suyuyla birlikte dondurmak istiyorum. Olur mu? 

6 Cevaplar

0 oy
(7,412 puan) tarafından

olur tabi ben hep öyle yaparım. dolabımda kemik suyu bitmeden kemik almışsak durur buzlukta 

(7,412 puan) tarafından

ben o şekilde suyunu dökmüyorum. o da bir tercih meselesi

önceden uzun uzun kaynatıyordum da şimdi her yediğimiz şey bozulduğu için hayvanların eti kemiği de bozulmuş. kurşundu galiba, hayvanların kemiklerinde birikiyormuş, uzun uzun kaynatmalarda bu kurşun suya karışıyormuş. 

yoksa önceden hem uzun kaynatıp hem de iyice çözünsün diye sirke de koyuyordum ama artık koymuyorum uzun da kaynatmıyorum. 

et, ilik ayrılına kadar kaynatıyorum. 

işte sonra hepsini karıştırıyorum kemikleri çıkarıp. 

(2,493 puan) tarafından

Tamam cnm o zaman buzluktan kemikleri çıkarıyorum. Hemen hemen 2 saat kaynaticam. İçinden etleri ilikleri çıkacak. Kemikleri sudan çıkarıp, blenderla etleri kemikleri ezicem. En son da süzgeçten geçirip buzluğa koyucam. 

(2,493 puan) tarafından

Cnm yaptım kemik suyunu. Kemiklerde ki etleri de suyuna koyup blender yaptım. Ama rengi neden beyaz oldu. Normal mi bu? 

(2,493 puan) tarafından

Fotoğraf koydum bakar misin?

(7,412 puan) tarafından

evet normal, ilik et hepsi karıştı böylelikle

-Reklam-
0 oy
(2,229 puan) tarafından

Evet olur, bardakları dondurdun buzluga koydun , seferlik kullanmalısın,  hazırlayıp dondurduklarını tekrar çözdürüp tekrar dondurursan o zaman sıkıntı olur

(2,493 puan) tarafından

Anladım cnm çok sağol 

0 oy
(6,385 puan) tarafından

Bak simdi kemikleri once bi yikiyosun sonra uzeri gecene kadar su dolduruyosun o bi 15 dk kayniyo kopugunu alip o suyu dokuyosun tekrar su koyup en az 2 saat kaynatiyosun 12 saate kadar kaynatan var valla ben o kadar kaynatamam 2 saat dolunda kapatıyorum sonra kemikleri cikariyosun ustundeki o etleri didiyosun suyun icine koyuyosun iliklerini cikarip onlari da koyuyosun o. Suyu blenderden geciriyosun iyice sonra suzuyosun ki icine ince kemik ya da posasi kotu oluyo ya onlari ayirmis oluyosun cikan suyun rengi bulanik oluyo korkma oyle olacak onlari istedigin gibi dondur bardaklara da olur buz kupu de yapabilirsin ben bu sekilde yapiyorum 

(6,385 puan) tarafından

Tabi tabi o etler kemikten kolsy kolay ayrilmaz onun icin cok uzun pisirmen lazim sen 2 saat pisirirsen kendin ayiririsin ama et pismin olur 

(2,493 puan) tarafından

Cnm 2 saat pisti. Kemikten ayrilmadi etler. Kendim ayırıp suyuna koyup blender yaptım. Rengi beyaz oldu kemik suyunun. Bu normal mi? Fotograf koydum bakar misin

(6,385 puan) tarafından

Oh mis gibi olmuslar tam olmasi gerektigi gibi ellerine saglik 

(2,493 puan) tarafından

Yaa sağol cnm ama çok meşakkatli ya. Bir daha yapmam sanırım:) bir de yarısı yere döküldü mutfak battı çok kötü oldu canım çıktı temizlemekten 

(6,385 puan) tarafından
+1

Yoo elin alissin cok kolay aslinda atiyosun ocagin ustune bi kere su dokuyosun sonra ver kaynasin 2 saat sonra suzdurup didip bilendirdan cekmek zor onu da yaptin mi bitti zaten 

0 oy
(1,153 puan) tarafından

Ben bu sefer sarimsak kerevizde koynak istiyirum kemigin icine ilk kizimda hep oyle yaptim

(2,493 puan) tarafından

Aynen aynen bende. Güzel koksun ya. Nasılsın yaptın sende bir tarif verir misin cnm

(1,153 puan) tarafından

Canim at kemikleri 2 bas sarimsak koy 

Bir kereviz koy altini kis guzelce kaynasin buz posetine koy 

Keske benim kizim yese yemek yemiyor 😭

(1,153 puan) tarafından

Kemigin normal kemikmi ilikli kemikmi

(2,493 puan) tarafından

Ilikli sanırım cnm. Peki malzemeleri en son blender ezimmi

(1,153 puan) tarafından

Hayir süzuyom atiyom ben sadece suyunu aliyom zaten vitamini cikiyor icine

0 oy
(668 puan) tarafından

Bende daha önce yapıyordum ama sonra kaynanam ateşte bile iyice kaynatıp geniş bir tepsiye doldurup jöle kıvamına gelince dilim dilim kesiyorum ayırıp öyle buzlukta biraz donduruyorum daha sonra poşete koyuyorum böylece buz kokusu tadıda gelmiyo

(2,493 puan) tarafından

Peki karton bardakları koysam olur mu

(668 puan) tarafından

Bende daha önce öyle koyuyordum belli bi zaman sonra buz kokusu tadı oluyor

0 oy
(2,493 puan) tarafından

.............

image


İlgili sorular

0 oy
5 cevap 181 göst.
29 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (7,339 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 267 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Mdemr (599 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 274 göst.
14 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kelebek0707 (1,776 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 216 göst.

Kategoriler


1,485,162 soru

24,285,136 cevap

342,998 kullanıcı

...