Kizlar tv de haberde gördüm
Çocuklar hastanede karışmış 3 sene sonra farkedilmis
Dna testi yatirmislar o şekilde anlaşılmış
Çok kötü oldum
İki tarafta değişelim herkes kendi çocuğunu alsın demiş
Mahkemede gerçek ailelere verme kararı vermiş zaten
Ay öyle sacmalik mi olur ya
Cidden çok kötü ve çok tuhaf oldum
Allah korusun bizim başımıza gelse ne yaparız:(((
O çocuğu evlat diye bagrina bas, 3 sene sonra senin olmadığı ciksin Allah'm korusun
buna benzer başka bir hikayede de mahkeme haliyle biyolojik anne babaya veriyor çocukları ama iki aile ortak karar alıp aynı şehirde karşı karşıya dairelere taşınıyorlar.
Öyle de olsa kötü bi durum
Bazen aklıma gelmiyor değil
Bi de aileye benzemiyorsa tamam
çok kötü tabii ki, insan kendi çocuğunu da ister yıllarca bakıp büyüttüğünü de
Allahım kimseye yaşatmasın
Ailelerden bir tanesi iki çocuğu da almak istiyor (diğer ailenin duygusal olarak çocuğa bakamayacagini dusunuyor hakli sebepleri var) mahkeme ayni binada oturun diyor
🥹🥹🥹🥹🥹
Allaha şükur yasadigim ülkede bebeek anneden hic ayrilmiyor hersey ayni odada yapiliyor
Ilk kizimi turkiyede digum yaptim ve onceden o hastanede de karismis sonradan õgrendim
Allahtan o gece dogum yapan tek bendim
Benim ilk kizimda kaynanam annem yanimdaydi
Ama ikinci kizimda uykusuzluktan gözümü açamadım
Kaynanam eşim disardaydi
Hemşire aldı çocuğu bi yere götürdü tam hatırlamıyorum
Karistirsa karistirir
Suan düşünmedim değil valla
Bende asiri takintiliyim gece boyu uyumadim kizimi alir degistirirler diye
Nasıl anlamışlar acaba
Hastaneye dava açmak lazım saçmalık
Benim normal doğum olunca hepsi doğurdum yanımda giydirdiler eşime yada kaynanamın kucağına verdiler öyle olasılık yok şükür bizde
Bide zaten tıpatıp babası hepsi 🤦🏻♀️ ha biraz bana benzeselerdi ama yok
Benim dünden beri içim içimi yiyor
Yine de aklıma gelmiyor değil
Bi ara hemşire aldı götürdü çünkü yanımda kimse yoktu
Gerçi iki kızımda bana çok benziyor da
Bilemedim
Böyle şeyleri aklına getirme.
Benimkini de götürdüler nerdeyse iki saat getirmediler solunum sıkıntısı var dediler. Bide götürüp aşı falan yapıyorlar sanırım. Yani her halükarda götürülüyor o bebek
Yanında birinin gitmesine izin verilmiyor mu
Bilmiyorum. Benim eşim doğum bölümünun dışında kapıda bekliyordu almadılar erkek diye. Başka da kimsem yoktu o an. Olsaydı alırlar miydi bilmiyorum
Özelde doğuracam diye tutturanlar düşünsün
Ben doğum yaptığımda hastanede tek doğum yapan bendim
Özeli ne karıştırıyon ozamn . Özele gidemedin diyemi .
Senin bu içindeki kin öfkeyle insanları hep eleştirmeyle nasıl mutlu oluyorsun
Ben nasıl özele gidemedim çalışan bir kişi maaşlı bir kişi kaldiki ben doğum yaptığımda hastane ücretleri bedavaydi. Ayrıca boş konusacaginiza delil şunun bir bakın hangi hastanelerde bebekler karışmış hayır sonra sen özelde doguramadin diye diye saçma sapan şeyler söylemeyin normal dogurana da sezeryanla doguramadin mi diyorsun bu bir tercih meselesi asla özele güvenmem ben araştırma hastanesi varken özele gitmem giden de sonuçlarına katlansin daha bugün safra taşı ameliyatı olan zavallı bir kız özelde ölmüş haberini okudum
Ayrıca araştırma Hastanesi'nde Türkiye'nin alanimd en iyi prof lari öğretim elemanları var ben özel hastanenin ismine para vermem ücretli öğretim elemanına randevu alırım.Kâr amacı güden kuruluşlarla işim olmaz ne çabuk unuttunuz özel hastane bebek cetesini
Özele gidemiyorum diye özele b.k atma. Ne alakası var, benim doğum yapacağım yerdede bebeği doğumundan anne yanına gelene kadar görüyorsun, temizliğini giydirmesini hepsini göz önünde yapıyorlar. Nasıl her özel aynı değilse her devlet hastanesi de aynı değil. B.klamaya gerek yok.
Pardon özele godemiyor diye sen bana bol atma çocuğum 6 yaşında sırf özele gidebildigimi kanıtlamak için çocuk mundogurayim üstüne üstlük özelde b.ok mu var özele gideyim devletin profesörleri mi bitmiş pardon da seni hangi profesör doktor dogurttu kesin ozelde ebe dogurtmustur 🤣 ben hastane ismine değil doktor ismine bakarım Türkiye'nin en iyi tıp fakültesi varken neden abuk subuk yerlere gidip güvenip dogurayim
Allah esirgesin çok zor
Onu düşündüm ya
Haberi gördükten sonra
İcim tuhaf oldu
Çok acı bi durum
Bazen çocuklara bakiyorum cidden bize benziyorlar mi diye
bi kac sene once muge anlida bile cikmisti diger aile esinin aldatigindan suphelenmis gel gor ki bebekler karismis eeee bi aile bu yuzden ayrilmis diger ailede 2 cocuguda istediklerini soylemis Allahtan mahkeme kabul etmemis gercek ailelerine vermisti kimin basina ne gelcegi belli deil kiii özel hastanede olmus
Devlette oluyor mu acaba böyle şeyler
Kafam da deli sorular
İnsan ister istemez çok etkileniyor
İki kızımı da karnımdan çıkarıp kucağıma verdiler. Hiç yanimdan ayrilmadilar cok şükür 😂
Benim ilk kizimda annemgil vardı da
İkinci kızımda tektim odada hemşire alıp gitmişti
Karışmaz demi yaa :////
Bileğine bileklik takıyorlar sanmam
O bilekliği kesmek gerekiyormus zaten
Ben uykusuzluktan baygın düşmüştüm
Bilekliğe filan dikkat etmedim valla
Yani insan az çok anlar tamam bebekken değilde 1 2 yaşına gelince hiç alakan olmayan bir cocuk olursa insan acaba der
Buyuk kızım aynı ben
Kucuk kizimda değişiyor gün geçtikçe
Suan annemgil senin küçüklüğün gibi diyorlar
Ama insanın aklına gelmiyor değil
Şeytan sokuyor aklına
Allah vermesin valla insan emek verdigini severmis ee dogurdugumda benim çok büyük bı imtihan.
Makmeyede o hastaneyi kapattırana kadar ugrastirdim çocuklari düşünemiyorum kendi halimi ve karşıdaki anneyi 😐😐
İstediğin kadar mahkemeye ver
Evlat konusu çok başka bisey
Hastane kapansa da o acı başka olur
Düşünsene herkes gerçek cocugunu alıyor kala kalıyorsun
Canım benim görümcem kendi gorumcesine verdi doğurur doğurmaz çocuğu olmuyor diye anlaşmışlar bizi bilecek gelecek edecek diye kız geldi 8 9 Yasina kadın doldurmaya başladı bunları düşman bildi en son mahkemeye verdi geri aldı kızını şuan 20 yaşında hiç almasaydi daha iyiydi yani neler var neler hastane kapatılır dedim annelerin içindeki yara kapanmaz
Herkes kendi cocugunu alsada olan çocuğa oluyor nasıl bı travma yani
Farklı bi durum bu
Cidden Rab'bim kimseye göstermesin
Özellikle o çocuğu benimseyipte kendi çocuğun diye bağrına basipta
Sonrasında böyle bi durum olursa
Bilmiyorum valla düşünmesi bile kötü
Kiz kabul ettimi veren aileyi
Cocugumun karismasi kacirilmasi en büyük korkum benim ondan hep tembihledim cocugun pesinden gidin diye ben sabah 6.30 dogum yaptim ondan kimsecikler yoktu ameliyathanede esim kayinvalidem annem kapidaydi zaten ilk cocuk arkasindan beni cikarmislar kiyafeti falan aldilar ameliyathanaye ki karnimdan cikarken ki fotograflari bile var benim kopyam olarak dogdu bilekliginide hala saklarım
Benim ikinci çok zor oldu
İki gün uyku uyumadim
Kaynanam denen pislik bakmadi bile bana
Eşim desen iş peşinde koştu
Dogum yaptım gördüm de giydirdiler de
Sonra normal odaya geçince eşim kaynanam aşağı inmislerdi
O arada hemşire geldi biseye goturmemiz gerekiyor dedi
Bileklik filan gözüm gormediki uykusuzluktan yorgunluktan
Bende tamam demişim
Aldı gitti sonra getirdi ama inşallah Benim cocugumdur:))))
Rüya gibi hatırlıyorum
Büyük oğlum bir gün kuvezde kaldı orda Bebek çoktu acaba bende karıştırdım mi diye bazen aklıma geliyor aileyi yanına almadılar hiç sadece emmeden emmeye gidiyordum Allah korusun öyle bişey olmaz inşallah
Bende diyorum ya
Normal odaya geçtik aldı gitti hemşire geri getirdi de
Gözümü açamıyordum
Eşim annesi ortalıkta yoklardi
Bilekliğini bile hatırlamıyorum ki
İki gün uykusuz kaldım çünkü
Yüzüme kan oturmustum gözlerim içi kan çanağı olmuştu
Isvicrede sanirim yasli bir hemşire zevk için 300 kadar cocugu değiştirdim diye itiraf etmis emekli olmadan önce. Bunu okuyunca kanim dondu yani heryerde her sey olabiliyor
Bunu turkiye yapsa karışır ortalık
Ama çok kotu bi durum
Beynimi kemiriyor bazen bu durum
Ayy çok üzücü 😟ben bunu eşimle konuşmuştum 1 yıl felan önce düşünsene böyle oldu ne yaparsın dedim duygulandı bayağı diyor ki çocuğumu vermem ben ona evladım dedim bağrıma bastım ama diğerinide almak isterim aklım hep onda kalacak dedi bende aynı şekilde olurdum nasıl 3 yıl baktığım çocuğu vereyim de gözüm arkada kalmasın oğlum şuan 3 yaşında kendimi yerine koyuyorum imkansız yaa nasıl o kadar sevip bağrına bastığın her şeyiyle ilgilendiğin bir çocuğu vereyim ama öz evladımada dayanamam çok çok zor bir durum
Bende bi zamanlar eşime sormuştum
O da demisti hem elindekini veremezsin
Hemde öz evladından geçemezsin
Düşünsene birinden birini yapmak zorundasın
Buyuk konuşmak olmasın ama elimdekini vermek istemem
O çocuğun piskolojisi ne olacak
Bildiğin travma
Kesinlikle öyle tek çocuk değil bak büyük olmamıza rağmen bize bile büyük bir travma
Postu okudugumdan beri düşünüyorum. Ay 1 saattir kendime gelemedim. Ben daha önce de böyle düşünüyordum önemli olan doğurmak değil sevgiyle büyütmek. 3 yaşında kadar sevip sarmaladığı bir çocuğu nasıl verebilir insan. Her türlü korkunç bir durum ya bilmiyorum beynim düşünmeyi reddediyor.
Benim kafam da dönüp duruyor
Annemgile sordum benim çocuklar bize benziyor demi diye
Annemde sacmalama kızım benziyorlar dedi
Ama düşünmesi kötü
İstediğin kadar doğduğunu gör, gece uyuyorsun yada goturdukleri oluyor
Bi de bunu mahkemenin vicdanına bırakmak var
O daha kötü
Bi ara ben bayağı böyle düşünüyordum sonra deliriyor muyum ben acaba diye düşündüm, halbuki ben çocugu doğduğunda gördüm ama küveze gitti direkt sonra kendimi şöyle telkin etmiştim elleri ve gamzesi dikkatimi çekmişti ilk doğduğunda ve doğumu gördüm daha niye ikna olmuyorsun düye diye kendimi sakinleştirdim.Ya kızlar biz bunları boşuna düşünmüyoruz etraf deli muamelesi yapıyor bu düşünceleri paylaşınca sanki hiç böyle örnekler görmedik.
Hatta bi ara bana mı benziyor eşime mi diye soruyordum hep lohusalıkta var tabi ay Allahım kimseye yaşatmasın böyle şeyler.
Çok zor ya cidden bazen bende düşünüyorum benim başıma gelseydi diye Allah korusun şuan öyle birşey imkansız özelde doğum yaptım benden başka doğum yapan yoktu
İşte insan istese de istemese de düşünüyor
Bi de böyle haberler görünce nasıl olabilir diyorsun
Benim büyük kızımda kalabaliktik ama ikinci de bi kaynanam vardi
Ben gözümü acamiyordum çok kotuydum
Hemşire sonrasinda alıp gitti
Bende mal gibi tamam dedim mesela
Karistirsa yada degistirse bile anlamazdım
O derece kötüydüm yarı baygın yattim
ben her ikisinide alirim bakarim yaa ne bendekinden vazgecerim ne benimkinden
Karşı taraf ne diyecek ama
Belki onlarda diyecek ikisine de bakarım diye
Genelde mahkeme karar veriyor
Ama aileler anlasirsa ona göre de hareket ediyorlar
Yine de yanında büyüttüğün kendi sütünü verdiğin cocuk çok başka olur bence
karsi tarafin aile yapısanada bagli bi durum belki anlasmanin bi yolu bulunur tabi tam terside olabilir ama benim icin problem olmaz hepsine bakarim bu postu okudugumda esim yanimdaydi aynisi ona sordum karismasi imkansiz oyle bisi olmaz olsada 2 cocugumuz olur dedi ya ne buyuttugumden vazgecerim ne dogurdugumdan ama 3 yasda bayavi buyuk şuan kizim 3 bucuk yasinda her halti biliyo gitse baska bi aileye asla alisamaz ama bana bi cocuk gelse bi sure sonra kabullenir
Rab'bim göstermesin canım
Allah'm evlatlarimizla sınav etmesin çok zor
Düşünmesi bile çok zor
Bende bakarım ikisine de
Yine de dusunmeyelim derim
Allah kimseyi bu tür bir imtihana tâbi tutmasın inşallah. Çok zor gerçekten
Amin canım amin
Buyuk bi travma olur zaten
Bildiğin yaşayan ölü olursun
İcim içimi yiyor
Hastaneye gidip bileklik kayitlarini bile almayı düşündüm valla
Keşke hastanede cekseymistim bilekliginin resmini
Bi film vardı ya. Onu hatırladım. Aynı böyleydi senaryosu
Gerçek hayatta yaşıyoruz biz bunu canım
Hatta bi tane daha vardı biri laz diğeri kürtmüydu neydi
Şüphelenip dna testi yaptirmislardi
O zaman çıkmıştı
Böyle bir durumda buyuttugum bağ kurdugum çocuktan vazgeçemem diye düşünüyorum çünkü oğlum beş yaşında anne diye ölür ben onu birakamam
Rab'bim kimseye yasatmasin
Bence de elindeki çocuğu veremezsin
Degissen bile aldığın çocuğa alisamazsin çok zor olur
Büyüttüğün çocuğu ozlersin
Hemde ne acı degisik
Çok zor bir durum hem aileye hemde çocuğa o kadar bakmışsın kendi çocuğun gibi sevmişsin nasıl bırakılır
Düşünmesi bile kotu
Dün gece haberi gördükten sonra uyuyamadim
Kötü hissettim
Benimde en korktuğum şeydi ya karışırsa diye şimdi sen bunu buraya yazınca düşündüm iki çocuktan da vazgeçmek zor Rabbim kimseye yaşatmasın
Bi de ben ikinci dogumda yalnız kaldım
Hemşire çocuğu götürdü
Gözümü acamiyordum yorgunluktan yarı baygındim
Degistirse degistirir
Mal gibi bilekliklere de dikkat etmedim
Rab'bim yasatmasin diyelim
1,498,708 soru
24,481,208 cevap
356,825 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın