0 oy
148 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,729 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kizlar okul nasıl gidiyor 1.sinnif anneleri tavsiyelerinizi alırım gündelik hayat ve okulla ilgili ders çalışma ile ilgili çalışan bir anne olduğumicin kosturmam kafa yorgunlugum bitmiyor üstüne aile de eklenince neyse bosverin oraları siz güzel annelerden desteğe ihtiyacım var 

🙏

Bugün öğretmen aradı tenefust cikarmatyip harf öğretiyormus kızım soylemisti 

Bugün kendi aradı kızınız çok çabuk unutuyor mesela ne diyorum bunu sorunca unutuyor çekingen kapanık bi çocuk evet ama birşey vardemiyorum daha çok erken öyle olsabile kurs açarız ekders yaparız ama istediğim sizden evd bol bool tekrar dedi tekrar dikte mi oluyor 

Üzüldüm biraz ama uzulmenin fayda olmayacağını düşünerekten kağıtlara simddiye kadar öğrendiklerini yazdım tek tek sordum an diyorsa na karistiyoru en diyor ne aklına gelmiyor normal değil m ya çok iglielnmedgmizi düşündü çünkü sınıfta her çocuğa çok vakit ayiramiyorum demisti sınıfta 3 öğrencim bpylediyor

Yani anlatmak istediğiniz ne heccesini sorunca bu ne desin m isiyorsunuz bunda mi sıkıntı dedim evet dedi ben anlamadım arkdslar

Bugün biraz etkinlik ödev olarak çalıştırdım şuan rüyasında an diyor :))))))

5 Cevaplar

0 oy
(200 puan) tarafından

Valla 4 yas bızımde öğretmen sureklı ödev verıyor Günlük 5-6 sayfa ekstra evde çalışıyoruz sayıları baya ogrendı yazıyoruz bırde sayıları , Bızım çocuk bana kıtap okutmayı çok seviyor ,bazen kıtapların uzerındekı ağaçları kelebekleri vs ne seklı varsa sayıyoruz ,bazen kıtap okumaktan sıkılıp evde saklanıyorum başladık mı bıtmek bılmıyor 10-15 kıtap okutturuyor benımde kafam sısıyor sımdıden başladık bızde son yıl ılk okula geçmeden de alfabe yı okuldakı mufrata göre ogreteyım dıyorum kı ılerde sıkıntı yaşamayalım bızımkı çok sevıyor ödev vs yapmayı anaokulu olduğu halde bazen evde kendımız de evde  etkınlık yapıyoruz ödev yapıyoruz dıye koşturuyor sımdıkı çocukları büyütmek zor benım Aılem bu kadar dusmemıstır üstüme bazen benım bıle kafam patlıyor  yanı ılk okul emınım daha zordur anaokulunda başladık sımdıden ödevlere canım 

-Reklam-
0 oy
(8,367 puan) tarafından

Tekli harfleri öğrendiyse birleştirmeyi sadece ezber şeklinde değil nasıl birleştirmesi gerektiğini anlat. Daha çok yeniler karıştırması tabiki normal birleştirmenin mantığını çözmesine yardımcı olursan işin kolaylaşır 

(2,729 puan) tarafından

Tekli harfleri sordukca biliiyor t harfindeyiz.Mesela enn yazınca iki dk sonra unutuyor kızım bu ne. Düşünüyor bazen biliyor bazen bilemiiyor .

Ne heceini zor diyor ni ve e e birleştir kızım ne iyemiyor anne de nane de diyebiliyoruz.

Öğretmen ezber gidiyormuş 

Nasıl analtsym onu hangi yöntemle an ne ne koyunca anne oluyor böyle diyoordum ama 

(8,367 puan) tarafından

Anne de (ne) ye parmağını koy önce (an) okut sonra an'a parmak koy ne okut ikisi birleşince anne oldu. 

Mutlaka yapıyorsundur ama işte durmadan tekrar yapmak lazım. 

Beynim yandı anne nane nene demekten. 3 çocukla çok zor. 

0 oy
(2,729 puan) tarafından

Kizcelerrrrrrrrrrrrrrr

0 oy
(874 puan) tarafından

Benim oğlumda Neyi unutuyo yalnız değilsiniz 

(2,729 puan) tarafından

Ya ogretmen abart mis olsun ne olur veya derste uğraşmamak için aqrtmis olsun 

Ne en karstiirir arka arkasorunca çok harffar blmiyorucama diğer şeyler yapıyor yapamayan olsa çoğu şeyi diyemez a. N diyemez demi

0 oy
(2,729 puan) tarafından

Huhuhugu......

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 151 göst.
24 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Alyakus (2,729 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 42 göst.
0 oy
10 cevap 383 göst.

Kategoriler