37+1 Haftalık Gebeyim . ssvd düşünen birisiyim ya kendi sancim gelmezse diye düşünmekten uyuyamiyorum. Normal doğum yapmak istiyorum. İlki zorunlu sezeryan oldum kontrol diye çıktım 40 haftalikti suyu azalmış ve çişini yaptığı için acil sezeryan oldum. Sezeryanin zorluğunu dibine kadar yaşadım toparlanma çok zor oldu. Travma kaldı. Kontrol diye çıkıp 6 cm açıklıkla acile alınmak. Sancısız normal doğum mümkün mü? Kendi sancimi Doktor en fazla 39 haftaya kadar bekler sonra seseyan için gün verir. Maalesef suni sancı vermiyorlar.
Öncelikle şunun farkına varman lazım, doğumu yapan sen değilsin.
Vücudunu doğuma hazır hale getiren, açıklığı kontrol eden veya sancıyı hadi gelsin diye çağıracak olan sen değilsin.
Doğum, başlayana kadar asla senin kontrolünde olan bir mesele değil. Bunun için de korkmana lüzum yok.
Allah senin bedenini doğuma uygun yarattı, senin vücudunun dizaynı doktorlu veya doktorsuz, tek başına bile halledebileceğin şekilde yaratıldı.
Zamanı geldiğinde zaten istesen de tutamazsın.
Ayrıca ben sezaryeni sevmem mesela ama kim için hangi doğum şekli daha hayırlı biz bilemeyiz. Dua kaderi değiştirir, elinden geldiği kadar dua et.
Canım Alaska seni çok seviyorum birine kolay doğum için yazdığın tavsiyeler vardı onları ekran görüntüsü almıştım ve tavsiyelerini gönülden inanarak, öncesinde hazırlanarak uygulamıştım ikinci doğumumda, herşey elhamdülillah o kadar güzel ilerledi ki🧡 iyi ki varsın🧡
Kuzum tabii ki de sancı gelir sonuçta bebek doğmak isteyecek ve sancın olacak ama hangisi senin için sağlıklıysa öncelik bence o olsun
Benimde tek temennim o dirtmiyorum normal diye. Hangisi benim ve bebeğim için iyi olacaksa o olsun Diyorum. Ama içimden hep normal doğum yapmak geçiyor
Rabbim gönlündekini nasip etsin inşallah canım
İnşallah sizin ve bebeğiniz için en sağlıklı olan şekilde nasip olur doğumunuz. İlk tecrübeniz kötüydü diye 2. De öyle olacak denemez , vajinal doğumda öyle kolay değil onunda ağrısı sızısı dikişi vs oluyor yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi olabilir belki ama olmayadabilir tabi belkide çok pozitif ve rahat bir doğum geçirirsiniz. Önemli olan iki şekilde de aksiliklerin olabileceğini kabullenmek , insan her şeyi bir şekilde atlatıyor
Çok güzel hislerime tercüman olan yorum bu oldu👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
bu ssvd bana asiri gereksiz geliyor. zaten bedenim kesilmis karnimdan hasar almisim. bidaha tekrar baska bir bölgeyi degorme etmeye ne gerek var diye dusunurum hep. nasip kismet hakkinda hayirlisi olaun
Aynı yerden tekrar kesilmek ki orada ki kasların işlevi kayboluyor. Çoklu sezeryaninda zararları var. Tüplerini bağlatan birisi bile yine hamile kalabilir. Korunmakta çözüm olmuyor. Candan can çıkıyor normal doğum kolay değildir ama sezeryani asla hafife almayın. En ufak birşeyi çekip itsem sızlar orasi
ben iki sezeeyan oldum cok sukur hicbir problemim olmuyor hep yalinayak dolasirim mesela.cok nadirdir corap giydigim evde. ama kisiden kisiye degisiyor kimisi az corapsiz gezsem dikisim sizliyir diyor. herkeste farkli demekki bu sezeryan hasarida.
. demek istedigin bi taraf zaten hasar almis durumda. bedenin baska bolgesinede zarar vermektense ayninyerden bedenin bildigi yerden digumu yaomak daha mantikli gelio banada.
1,488,946 soru
24,337,350 cevap
345,912 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın