Annemin evinde tahta kurusu sorunu var. 2 kere ilaçlattı. Hala çıkyormuş, psikolojm çok bozuldu diyor :( ilaçlattığı zaman bizde kalıyorlar, açıkcası bende tedirginim. Başına gelen var mı, nasıl kurtuluruz
Tahta kurusundan kurtulmak çok zor diye biliyorum. Yani dolap falanda atsın ancak öyle
Evet öyleymiş, bende çok korkuyorum, bana gelmeyinde diyemiyorum bu durumda 🤦♀️ çekyat attılar ama devam ediyormuş
Nerede varsa hemen vernikleyin bildiğim en etkili yöntem bu ilaç falan fayda etmiyor kapıların iskeletlerini falan yemişti Bir keresinde birinde vernik önerdim öyle kurtuldu
Evet canim
Yazdım anneme, inşallah fayda görür,Allah razı olsun
İnşallah canım ne demek
Senin dediğin. Tahta yiyen böcek kadının dediği tahta kurusu böceği o insan kanıyla besleniyor çok lanet böcek
Aynı şeyden bahsediyor tahta kurusu zaten insana dolanıp yiyip bitiriyor anne annemin evindede vardı çocukluğumda kaldım yer bitirirdi beni ...yatak köşelerinden yuva yapabiliyorlar çok güzel temizlik yapılması lazım ahsap herşey elden geçmesi lazım malesef
Özellikle ahşap olan eşyalarda yuvlanir canım bu böcekler önce onları atması lazım yoksa nekadar ilaç yapılırsa yapılsın yumurtası kalır yeniden ürer baza gardrop özelikle özellikle baza kenarları koltuk ile döşeme arası yuvalanir
Neyy, bütün yuvalanan şeyleri atması mı gerekiyor :( iyiyce canı sıkılcak. Ama herşeyin başı hakikaten sağlık. Isırıyorlarmiş bide
Gece isirirlar özellikle canım hmde yatmak iskence olur resmen
Bide şöyle bişey var birbirinize de gelir
Benim korkumda bu, Allah korusun, bu hafta sonu yine bendeler. Nasıl olcak bilmiyorum
İsmini yanlış bilmiyorsam DSS olması gerekiyor. Alt komşumda çıktı İstanbul'dan gelmişlerdi firma her odaya plastikt tabak koyup içine 3.4 tane hap kadar ilaç koydular 2 gün eve giremediler daha da böcek görmediler perişan olmuşlardı 7 bin falan tutmuştu
Söyleyiyim annneme, teşekkür ederim
Ayyy Rabbim kimseninn başına vermesin ben busene o lanet evde ne çektin bu boceklerden kızım eşim ben perisan olduk çok zor giden böcek bu ben esyalarimin yarisini attım başka eve tasindim Rabbim kurtardi diatom toprağı ise yariyorlar fiyolardi ama ben denedim bayada kaldı evde pek faydasini gormedim ama dss de etkili diyorlar bı deneyin canım
Nereden bulaliriz dss. Damdan düşen iyi anlıyor bizi :( Allah bir daha yaşatmasın
Aminnn canım ilaçlama şirketlerini ariycaksiniz güvenli bi yer olmasına dikkat edin böyle hap gibi küçük tabaklara koyup hertarafi bantliyorlar evde zaten duramazlar araştırın en iyisi hangisiyse onu cagirin canım Rabbim tezzz vakitte kurtarsın inşallah en içten dileklerimle kurtarsın Rabbim ben çok kötü olmuştum piskolojim kalmamıştı ağladım çok ağladım en sonunda taşındım çaresini Rabbim böyle verdi
Amin canım, çok sağol, inşallah gider tamamen
Annemler nerdeyse 2 yıl tahta kurusu ile uğraştılar. 3 kere ilaçlama şirketi geldi 1 hafta eve girmediler. İlaçlamadan sonra ne var ne yok yıkandı halılar yıkamaya gitti bütün eşyalar silindi yani aklına gelebilecek her şey temizlendi ama tahta kurusu yine de bitmedi. Baktık olacak gibi değil yavaş yavaş bütün yatakları attık muhtemelen birinde yuva yerleri vardı. Yatakları atınca çok şükür bir daha da görmedik. Genelde yattıkları yataklar da oluyor yuvaları atmanız lazım. Size gelmelerinden de korkmayın yengemlerle altlı üstlü otururlar ilaçlama zamanı onlar da kaldılar ve diğer zamanlar hep iç içe oldular ama onların evinde çıkmadı. Çünkü dediğim gibi yuvaları yatak aralarında oluyor eğer size gelirken de dikkatli olup temiz yıkanmış kıyafetler ile gelirlerse bir şey olmaz ben bana geldiklerinde yedek kıyafetlerini ve üstlerinde ki kıyafetleri çıkartıp yenisini verip tekrar kendi evimde yıkıyordum içim rahat etmeyip
Çok teşekkür ederim deneyimini paylaştığın için. 2 yıl çok uzun sürmüş, ne kadar yorulmuşlardır mental olarak. İnşallah bizimki kısa sürer. Tavsiyelerini dikkate alıcam 👍
Rica ederim canım. Evet gerçekten çok zorlu bir süreçti umarım sizinki bu kadar uzun sürmez bir an önce atlatırsınız ❤
1,485,350 soru
24,287,373 cevap
343,117 kullanıcı