0 oy
509 göst.
Diğer kategorisinde (504 puan) tarafından

Kızlar tanıyorsunuz belki beni sürekli kayınvalidem den dert yanıyorum benim 9 aylık Bi kızım var iki günde bir yıkıyorum kayınvalidemin bu konuda beni sürekli eleştiriyor nedir diyor işin yok heralde ne diye hergün çocuğu yıkıyorsun diyor sinir oluyorum ben de dedim ben iki günde bir yıkarım benim alışkanlığım böyle diyorum benim her seferin de sinirlerimi bozmayı başarıyor siz bebeklerinizi kaç günde bir yıkıyorsunuz ben mi hatalıyım acaba 

21 Cevaplar

0 oy
(5,488 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Yok niye hatalı olacaksın. 2 günde bir fazla değil gayet iyi. 

(504 puan) tarafından

Yani onun gözünde her yaptığım hatalı gibi zaten iki çocuk büyütüyorum desteksiz yıpranıyorum Bi de o üstüme geliyor çekilmez oluyor 

-Reklam-
+2 oy
(8,509 puan) tarafından

Kayınvaliden haklı ama bilinçli bir haklılık değil onunki de. Bebekler bu kadar sık yıkanmaz. Ciltleri için iyi değil. Bırakın cildi biraz kendi yağını üretsin dengesini bulsun. Ben bu kadar sık yıkamadım yıkamam. 

(504 puan) tarafından

Tmm da bacım kirleniyor kulakları boyun altı vs kirleniyor işte 

(1,610 puan) tarafından

Bizim doktorumuz her gün yıkamamız gerektiğini söylemişti canım , hem gelişimi hemde bağışıklığını güçlendirdiğini söylemişti ben doğdu doğalı her gün yıkıyorum 

(8,509 puan) tarafından

Bize de her gün yıkamayın ki bağışıklığı kendi kendine gelişsin demişti 😄 Bizim doktor biraz daha doğalcıydı hani olur ya asla antibiyotik yazmayan doktorlar. Öyle biriydi. Ben de öyle bir ebeveyn olduğum için güzel anlaşmıştık 😄

Şehir suları kireçli, sert ve klorlu o yüzden her gün yıkayıp cildini kurutmayın derdi. Bana da mantıklı gelmişti. Kirleniyor evet ama onun kiri ne olabilir ki kendi vücudunun terinin kiri bizim yıkanmış halimizden temizdir 🫠

(3,846 puan) tarafından

Benim kızımda atopik dermatit vardı. O zaman da bizim doktorumuz haftada en fazla 2 defa yıkayın, sular cildine iyi gelmez demişti. 

0 oy
tarafından

Yazın hergun yıkıyorum. Ama 3 4 günde bir yıkıyorum kışın.

(504 puan) tarafından

Ben şuan çok aşırı soğuk olmadığı için 2 günde bir yıkıyorum cnm 

0 oy
(10,034 puan) tarafından

havalar soğudu için her gün yıkamıyorum. kaka yaptıkça poposunu yıkıyorum ama

aslında çok yıkanmak da iyi değil diye biliyorm ama bu seni ilgilendiren bir şey. isteyen yıkar istemeyen yıkamaz. sonuçta tek bir doğru yok😂

evet çocuktan başka işim yok diyebilirsin 😂 9 aylık bebeği yıkamak ne kadar sürecek sanki, 2 tas su, o minicik bedene yeter😍

(504 puan) tarafından

Her çocuğu yıkayışımda laf ediyor da usandım artık 

0 oy
(1,020 puan) tarafından

Yazın 2 günde bir olabılir de şimdi terleme olmuyor haftada 2 defa yıkıyorum 

(504 puan) tarafından

Ben şuan aşırı soğuk olmadığı için 2 günde bir yıkıyorum cnm 

0 oy
(4,044 puan) tarafından

Oğlum 5 yaşında yazın her gece uyumadan yıkar yatiririm kışın 2 3 günde bir yıkarım. 2 aylikta bi kızım onuda haftada 1 yıkıyorum 

(504 puan) tarafından

Herkesin rutini farklı sanırım 

(4,044 puan) tarafından

Tabiki farklı olur . Herkesin ev hayatı dinamiği alışkanlıklari aynı değil ki

0 oy
(6,750 puan) tarafından

Soğuklarda 2 3 günde bir yıkıyorum bende bizde yıkayınca babanesine çıkarız olsun diye yeni yıkayınca çok tatlı oluyor 😊 benimki ona karismiyor

0 oy
(692 puan) tarafından

Ben kış olmasına rağmen dışarı çıkmayacak isem her gün yıkıyorum sen kendi cocugunu istedigin gibi yıka demesini bilin kimsenin çocuğuna kimse karışamaz evini açma karisiyorsa kapıyı duymamazlıktan gel sorarsa bir bahane uydur eşine de söyle böyle böyle söylüyor diye ben üzülüyorum de

(504 puan) tarafından
+1

Bezdum ya

0 oy
(8,223 puan) tarafından

Ne ben nede eşim karışmasına müsade etmeyiz oğlumun bebek eğzeması var doktor iki günde bir yıka dedi bana senin normal bir şey kaynanan ayda bir yıkansın 

(504 puan) tarafından

Bıktırıyorlar bazen birlik yaşamak çok zor 

(8,223 puan) tarafından

Birlikte yaşıyorsan zordur tabi Allâh kurtarsın yanlış anlama ama ev tutmaya maddi manevi gücü yetmeyen adamla evlenmeyenceksin evde ne huzur nede karı koca arasında aşk inşallah sende bir an önce kurtulursun

0 oy
(8,470 puan) tarafından

Yazın hergün yıkanır kışın iki günde bir fazla ama karışması her defasında söylenmesi sinir bozucu elbette

(504 puan) tarafından

Hemde nasıl sinir bozucu 

0 oy
(4,879 puan) tarafından

Yazın 2 günde bir yıkıyordum. Kışın 3 günde bir canım. Nasıl istiyorsan öyle yap ❤️ 

(504 puan) tarafından

Ya çok aşırı soğuk olursa elbetteki 3 4 günde bir yıkıyorum ama havalar çok ta soğuk değil 

0 oy
(15,459 puan) tarafından

Sağlıkla büyütün 

Üç buçuk yaşında kızım iki yaşında oğlum var her gece banyo yaptırırım 

0 oy
(166 puan) tarafından

Hasta olmadıgı sürece iyi yani 

0 oy
(602 puan) tarafından

Ben 2 günü geçirince annem kızardı gayet normal sen ona bakma 

0 oy
tarafından

Normali haftada 1 zaten.

Yine de sen bilirsin ama her banyoda şampuan kullanma en azından

0 oy
(1,183 puan) tarafından

Bende 3 buçuk aylık bebegimi ve üç buçuk yaşındaki kızını iki günde bir yıkıyorum her gün her gün de vakit olmuyor zaten ideal bence 

0 oy
(2,750 puan) tarafından

Bir annenin evladından daha önemli ne işi olabilir ki zaten?

Benim çocuklar çok terliyor uyuyunca, yazın günübirlik yıkarım. Bazen 2 günde bir.

Kışın da 2-3 veya 3-4 günde bir. Bazen bazı aksaklıklar sebebiyle 1 haftaya bile çıkabiliyor ama onda da terlemedikleri için bir sorun olmuyor. Kirlenmelerine bağlı benimkiler, banyodan sonra park gördüyse az önce yıkadım demem yine yıkarım mesela.

Sen kendi düzenine bak, kimseyi de dinleme. Evladının kirini pasını senden iyi kimse bilemez. Kaynanan tekrar ederse al kocanı ver ona, herkes kendi evladıyla ilgilensin de.

0 oy
(4,698 puan) tarafından

3 günde 1 yıkıyorum gayet ideal ve yeterli geliyor oda 2 kişi yıkıyoruz kafasına su gelince durmuyor doktor sık sık yıkama demişti  

0 oy
(1,317 puan) tarafından

Oğlum 6 ayını dolduracak bende şimdiye kadar hep 2 günde 1 yıkadım 

0 oy
(550 puan) tarafından

Bence gayet güzel babaannem hep der çocuk suyla gelişir büyür bende 3 günde bir yıkarım elimde olsa her gün yıkarım çok ağlıyorlar travma kalmasin diye 3 gunde bir 

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 593 göst.
9 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Nagiiiss (504 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 78 göst.
0 oy
3 cevap 118 göst.
0 oy
10 cevap 531 göst.
28 Ekim 2025 Aile & Aşk kategorisinde clk38 (1,575 puan) tarafından soruldu

Kategoriler