0 oy
123 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,773 puan) tarafından

Kızım 3 bucuk yaşında, anaokuluna verdim evde sıkılmasın ona da iyi gelsin arkadaş edinsin diye tek cocuk kendisi, ilk 2 hafta gitti hemde mutluydu çok iyi gelmişti bende sevindim, sonrasında hasta oldu 1 hafta gidemedi uzak kaldı ve şimdi gitmek istemiyor ne diller döktüm olmuyor bir gün de zorla götürdüm kapıda bağırdı ağladı, anne gell diye geri aldım, cünkü çocuğumu biliyorum hiç sakinleşmez orada ağlar kusar kimseyi görmez vs.

Ben onun iyiliği için istemiştim ben zaten evdeyim eşimde dedim ki seneye veririz oda diyor ki ebeveynlik bu değil zorla götürelim bize de öyle yaptılar, işte bende bize yapılanı yapmak istemiyorum zaten 4 bucuk yaştan sonra gitmesi zorunlu burada, kafam karışık zorlamak ta istemiyorum, siz nasıl bir yol izledirdiniz bu durumda veya ne yaptınız 

4 Cevaplar

0 oy
önce (673 puan) tarafından

Zorla olur mu ya nıye zorla gönderecekmişsiniz? Seneye alfabeyi mi sökecek? Bu çocuk 2 sene de anaokuluna gidecek bunu düşündünüz mü? İstemıyorsa zorlamayın okulu sevmeyen bi çocuk mu olsun istıyrosunuz? Yaşı 5 buçuk olsa neyse dicez mecbur zorlayın çünkü seneye ilkokula başlayacak alışması lazım. Ama bu çocuk şuan okula alışmak zorunda değil. Daha yeni bebeklikten çıktı. Yapmayın ya

önce (163,858 puan) tarafından

ne alaka ornegin ben belcimadayim burda okulw baslama yasi 2bucuk her cocugun okula alisma evresi farkliliklar gosterir kimisi aglar gitmek istemez kimisi eve gelince atarlanir kimisi icine kapanir cocugun sosyallesmesi icin anneden bagimsiz yasayabilmeyi oz ihtiyaclarini giderebilmeyi igrenmesi icin gayette ideal bir yasta paylasim sahibi evet cocugum agladi vazgectim diyip gondermediginde bu bilinc altina isler ve ilk okula gidecegi donemdede aynisini yapar nasilsa aglayinca annem gondermez diyip aglar bu arada oglumda kizimda 2bucuk yasinda basladi ortalama 3bucuk 4 yas civarinda alfabeyi söktuler 😉 ustelik cok dilli egitim aliyolar anadilimiz turkce okulda nederlands ve engels ogreniyolar 3 dil ogrenerek devam ediyolar ve alfabeyide cokdan söktuler ne demis atalarimiz agac yas iken egilir 🤌  oyle istemiyorsa zorlamayin ilerde okulj sevmeyen cocuk olur diye bisi yok evet o cocuk suanda okula alismak zorunda sosyallesmek zorunda kendi basina ayakkabisimi giymeyi tuvakete gitmeyi poposunu silmeyi tirnaklarini kesmeyi ogrenmek zorunda ( 8 yasi da tanidigim cocuk var wc ihtiyacindan sonra kisisel temizligini annesini cagirip yaptiran ) 🙃 egitim şart erken egitim dahada sart   bunu bir egitimciden okuyun diyede @Nagiş❤️ hocami buraya davet ediyorum💕💕💕 sizede kafa yapinizi degistirmenizi tavsiye ederim kii ilerde kendi oz ihtiyaclarini karsilayamayan cocuklarin egitim hayatina erken atilmis cocuklarin seviyesine ulasmasini beklememeniz icin 

şunuda ekliyim belcikada olmasam turkiyede olsam yinede erken egitime baslatirdim cocuklarimi 🫠 yasadigim yerle alakasiz bilincli anne olmak baska bilincsiz dusunceleri olan anne olmak baska bisi

önce (3,773 puan) tarafından

Bende almanyadayım tabiki erken eğitim güzel bir şey, ama istemiyorsa demek ki hazır değil ben zorlamak taraftarı değilim zaten bir defa başlayınca yıllarca devam ediyorlar, o yüzden evde geçireceği sınırlı zamanı da güzel geçirmeli diye düşünüyorum şahsen, ha işe gitmek zorunda olsam orası ayrı ama hem evde olup hem cocugu mutsuz etmek bana göre doğru değil. Kızıma da zaten yeterince ilgi verdiğimi düşünüyorum açıkçası 3 dilde saymayı renkleri biliyor alfabeyi biliyor yani iyi gidiyor diye düşünüyorum yaşına göre

hayatim zorlamadan guzellikle okula krese vs gitmesi gerektigi anlatilsa o cocuk zaten anlar ab ulkesindeyiz zaten zirt pirt tatiller feastdag var klueters schol isterse yarim gunde gider tum gunde ama gitmesi gerektigini gayette ogrenicek yasta ayrica alisma evresinde gitmek istememesi gayet normal 

önce (15,655 puan) tarafından

Benim kiz krese 2 yasinda basladi. Dil gelisimi sosyal gelisim hepsine katkisi oldu emin olun. Artik oyun cagi. Zorla degil ama ikna ederek cozum bulunmali. Arkadaslara minik hediyeler alinabilir birlikte yapilan kurabiye dagitilabilir gibi. Evde biz de bir yere kadar maalesef yetebiliyoruz onlara. Ayrica kizim su an anaokulunda o yas grubunda da aglayan var. Dedigim gibi zorla degil ama sevdirerek cozulmeyecek sey degil. 

@BabyBoyum haddini aştıgın için tamamını okumaya tenezzül etmedim. Sen 3 yaşında alfabeyi öğretirsin ben 6 sen bilinçli anne ben bilinçsiz anne mi oluyorum?  haddini aşma tanımadığın insanlar için. Ve bilinçli anneler çocugunun kişisel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde onu nasıl eğiteceğini bilir. Ayrıca isterse kreşin öğrettiği her şeyi de öğretebilir. Madem bu kadar bilinçlisin kendin öğretseydin. Bilinçli anneliği 3.5 yaşında kreşe zorla göndermek olarak değerlendirdiğin için sen kafa yapını değiştir esas. Çocuğunu eğitemiyorsan kreş senin için zorunlu olur tabi. Hala da söylüyorum sen 3 yaşı kreş için zorunda görürsün ben görmem. Konu kaplanmıştır. 

ben haddimi aşmam aşmadimda sen okumaya tenezul etmedigin icin kaz desem kız anlarsin kii oylede olmus  bende zatem zorla gonder dedim yaw he heeee heeee 😄😄😏

Zorla gönderilmez dediğim yorumuma muhalefet ettıgının farkında mısın? Yorumumun konusu "isteğe bağlı göndermek, ya da kreşin faydaları değil. Konu 3.5 yaşındaki çocuğun zorla kreşe göndrilmesi!" Babası bize sorulmadı biz zorla gittık biz de zorla gönderelim demiş! Daha neye muhalefet ettıgının farkında değil zorla gonder dememişmiş 😏 ben zorla gönderilmez dediğim için kafa yapımı değiştirmem gerektiğini söyleyip bilinçisz anne imasında bulundun. Bi ayıl istersen. 

+1

hanimefendi tenezul edip okusaydiniz "hayatim zorlamadan guzellikle okula krese vs gitmesi gerektigi anlatilsa o cocuk zaten anlar * yazdigimi gorurdunuz  tenezul edip okumadiginiz icin bilincsiz anne imasinda buldum zannetiniz bu arada ne kadar bilincli bir annesiniz diye gecmis postlariniza bakiyim bizzat gorurum bilincinizi ben size krese okula vs gidip gitmemesi gerektigini anlayabilecek bi yasta oldugunu vurguladim 3yas 4 yas 3bucuk yas bunlar size sizin bilincinize gore bebeklik yasi olabilir veya baska bi durumda olabilir ama ben size o yasta bi cocuga anlatildiginda kendisinin gitmek isteyecegini anlatmaya calistim ozellikle yazdim her cocugun alisma donemi farklidir diye ve ayrica bu gorus bana ait degil dunya capindaki uzmanlar cocuklarin bu yas civari baslamasini oneriyolar zaten

-Reklam-
0 oy
önce (578 puan) tarafından

Benim oğlumda ilk hafta zor girdi ama içeri girince mutluydu, sonraki hafta kardeşi hasta oldu bende hastanede kaldım evde biz yokuz diye zorluk cikarmis girmemiş.2 gün gondemedik haftasonu girdi araya sonra pazartesi ben götürdüm ama girmedi zorla soktuk içeriye. Şimdi bana giderken by by yapıyor. Bende seni almaya gelicem okul çıkışında diyorum. 

Sende bence ödül falan yap, mesela sen okuldaykn ben sana poğaça yapacağım de,pasta kek falan birşeyler ne seviyorsa hazırla hergun farklı birsey. Sürpriz yapma alışır hep ister diyenler oldu da hiç alışamadı benimkisi. Sende yap bence ya da içeriye girmiyorsa okul bitene kadr kapıda oturucaz eve gitmicez, seninle de oyun oynamicam diyordum ben. Okulun çok faydası var gerçekten kimse benim oğlumu taniyamiyor suan şaşırıyorlar

İlk günler öyle yaptım ufak bir hediye aldım ama öyle bir kız ki hiç bir şeye kanmıyor, seninle içeride bekleyim diyorum yok diyor 1 saat kal sadece diyorum yok diyor ne diyeceğimi şaşırdım  

0 oy
önce (5,151 puan) tarafından

İnşaAllah alışır tekrardan ve gitmek ister. Benim kızım çok seviyor aktif sosyal ve sürekli ilgi oyun isteyen bir çocuk bu yüzden çok seviyor kreşte sürekli etkinlik boya vs yapıyorlar bahçeye çıkıyorlar eve 14.00de geliyor akşam 18.30 de uyuyor inanır mısın o 4.5 saat geçmek bilmiyor :) kardeşiyle didişmeler uğraşmalar can sıkıntısından onunla uğraşıyor  niye bunları anlattım çocuklarınız sıkılmıyor mu bütün gün evde veya 7 24 oturup sabahtan akşama kadar oyun mu oynuyorsunuz benim kızımda mi anormallik var yoksa :) tek başına vakit geçirmeyi hiç sevmez hep aksiyon oyun ilgi olacak

Oynuyorum evet ama işlerimi bitirince yani saat 1 2 den sonra artık o da bunu biliyor takılıyor öyle 

Dışarı da cıkartmıyorum bilerek ki canı sıkılsın gitmek istesin ama sıkılmıyor cocuk

önce (5,151 puan) tarafından

Hay maşaAllah.  Sıkılmıyorsa evde seni bunaltmıyirsa zorlama. Seneye gider. Ara ara yine anlat ama okul çok güzel bir yer arkadaşların olacak. Benim kızım asla öyle tek takılmaz en fazla 30 40 dk oynar o da lego veya magnet setlerle. Başka oyuncak ilgisini çekmiyor ve evde sıkılınca çok bunaltıyor. Okul bizim kurtarıcımız oldu 

0 oy
önce (1,684 puan) tarafından

Bu dönemde çocuğun anne sevgisine ihtiyacı var çalışan bir anane değilsen evde sıkılmasın diye etkinlikler yap beraber oynayın parka götür sosyalleşsin cocuk oyın alanlarına götürebilrisin 

Evet çalışmıyorum onunda canım sıkılmıyor işte evde daha iyi diyor bilerek cıkartmıyorum dışarıya ki sıkılsın gitmek istesin yok 

önce (1,684 puan) tarafından

Bu bir nevi ceza canım cocuk dört duvar arasında büyümez anneyle gecirdiği vakit daha kıymetli sevgiyle ilgiyle büyüyen bir cocuk öz güvenli olur sen ilgilen hem bebeklik döneminden yeni cıktı sayılır dışatı cıkar toza toprağa karışssjn kirletsin özgürce yaşasın

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 141 göst.
23 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Busraaa1 (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 186 göst.
+1 oy
12 cevap 428 göst.
9 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Simsek21 (1,791 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,484,976 soru

24,282,484 cevap

342,841 kullanıcı

...