Hanımlar benim 4 yaş ve 13 aylık iki oğlum var . Günde belki 5-6 kere en az mutfaktan tencere tavayı vestiyerden çıkarılan ayakkabıları, çekmeceden çıkarılan kıyafetleri ve sürekli dağılan bir salonu topluyorum. Bazen cinnet geliyor dönüyorum dolaşıyorum aynı yıprandığımı hissediyorum uykusuzluk da cabası.Yemek yaparken sürekli bacağıma yapışıyor ağlıyor büyüğü laftan anlamıyor oyuncakları her yerde. Siz nasıl yapıyorsunuz ben ağlamak üzereyim yapamıyorum her gün aynı döngü ya yalnız olmadığımı söyleyin lütfen :///
Tabiki yalnız değilsin kendimden örnek vereyim 3 yaş oğlum 5.5 aylık kızım var gün içinde defalarca evi toplayıp süpürüyorum ama en fazla yarım saat gidiyor en fazla o da ve akşam çocuklar uyuyor hemen evi toplayıp süpürüp havalandırıyorum gün içinde de havalandırıyorum ama akşama havası değişsin diye ruh halim değişsin diye mutlaka açıyorum her yer tertemiz oluyır sabaha uyandığımz anda her yer karışık asla toplu değil bazen bende ağlama noktasına geliyorum çok fazla bunalıma giriyorum ama yapacak bir şey yok bu dönemde böyle geçecek büyüyecekele diyor bak eşimi şimdi işe gönderdim kızımı uyuttum mutfakta bulaşık var ev dağınık, dağınıklığa karşı kahve yaptım içiyorum umrumda değil şuan 😅
Zaten o oyuncaklar oynanamasa bile etrafta olacak biyo onu dökecekler bi TV izlenmese de açık olacak çizgi filmler.🤦🏼♀️
Evet döküp gidiyor vallahi tv izletmek istemiyorum ama kıyamet kopuyor açıyorum sürekli önünde değil zaten kapatınca kıyamet kopuyor bebde bırakıyorum belli bir. Süre sonra duruyor tv durunca ekran açık ama çalıştırmıyırum ve sesi yok denecek kadar az açıyorum bu şekilde izlemesi azaldı etrafa daha çok ilgili inşallah öylede devam eder ve biter tv
Ya valla aynıyız izlemese bile TV açık olsun oyuncakları da hep yerde olsun istiyor toplandığımda ağlamaya başlıyor. Bazen toplamıyorum hatta eşim akşam yardımcı oluyor sağolsun. 3 gündür kıyafet katlanmayı bekliyor ama vakit olmuyor başım ağrıyor artık dağınık görmekten ya :(
Bende oturup ağlama derecesine geliyorum daha 1 tane çocukla böyleyken bide 4 kardeş olsunlar diyorum hayatta en sevmediğim işlerden biri çamaşır katlamak. Keşke makineden katlı şeklide çıksalar. YouTube da ki tüm çocuk şarkılarını ezberledim 🧟♀️
Hep aynı merak etme benim bir tane ama akşam yemeği bile yapamıyorum ev kalkmış gidiyor eşim gelmeden hiç bişey yapamıyorum insan ister istemez bunalıyor ama 10-15 yıl sonra zaten ev temiz olacak merak etme
Çözüm yolları arıyacaksın. Nasıl daha az yorulurum diye düşünüp ona göre önlemler alabilirsin. Ben mesela benimki emeklemeye başladığında ayakkabılığı evin dışına çıkardım. Sen kulplarına şerit bezler kesip bağlayabilirsin. Çocuk kilitleirni açıyorlar ama düğümü sıkı yaparsan sökemezler.
Giyinme dolabının ve mutfak dolaplarının da kulplarına bez bağlıyorum. Açamıyor rahat ediyorum. Yatak odama girerse zaten neler yapabileceğini tahmin bile edemiyorum o yüzden kapısı hep kapalı durur. Kapalı olmasına rağmen daha girmedi girse kilitleyecem 😅 şimdilik sadece kapalı. Sonra mutfaktaysak salonu, salondaysak mutfağı kapalı tutarım. Dağıtmasın diye. Onun odasındaysak her yeri kapalı tutuyorum 😀
Ayyy bu ben hergün süpürüyorum hergün çamaşır yıkıyorum bi bakmışım aynı bıktım valla bu ara bide halsizlik var buaralar sürünüyorum resmen ev yine aynı pasaklımıyız bilemedim
Dur sana bitmiş anne nasıl olur çamaşır sulu donumla göstereyim 4 çocuk en küçük iki yaşında gerisini sen düşün bacım temizlik yeni bitti üzerimi değişecek hal kalmadı daha yemek yapılacak:)) çok özeniyorum bakımlı annelere valla sonum psikiyatri olacak az kaldı
Ahh ah ben de öyleyim tek çocuğa rağmen evime yetisemiyorum bir de kayınvalidemlerle iç iceydim bide onların işini yapmamı beklerlerdi anlaşılan uyuyayım istemiyorlardı onlar istiyordu yediğim önümde yemesigim arkamda kıyafetlerim temizligim arkasını toplayan önünde
Hani kardesler birbirleriyle oynuyolardi tek cocuk zordu en az 2 cocuk kendi kendilerine oynarlar diyolardi olmadi mi
Bizi tamamen kandirdilar öyle bı şey yok YALAN
O lafida çok çocuklu olanlar söyler ki bizim rahatligimizi kiskandilari için bizide kendilerine arkadaş wttiler 😁
🤦♀️
Aynı ben yemin ederim. 4 yaş ve 16 aylık iki kızım var küçüğü çok fena. Aşırı hareketli evi 1 saniyede talan ediyor ne varsa çekmece dolap hepsini 1 saniyede boşaltıyor. Bende yıprandım bütün gün evde dur cocuk bak ev topla gına geldi
Evi ateşe verip kaçmali yoksa ömür biter ev işi bitmez 😀
Yalniz değilsin♥️
4 e girecek kizim oğlum ikiye
Anlattığın dağıtmaların hepsi her gün yaşanıyor
Kıza etkinlik yapıp veriyorum öyle yapıyorum yemeği ama oğlum durmuyor mutfakta hep dibimde dolap kapakları bulaşık makinesi ile uğraşıyor
Her gün dişarı çikarırım gece uyumadan banyo yaptırırım ben yoksa kafayı yerler
Birtek küçük olsa bağla kapakları tencere tava ayakkabı bari yerinde kalsın diyeceğim ama büyük 4 yaşında ona bağlamak yetmez çözer. Ben bütün çekmece leri dolapları iple kurdeleyle elime ne geçtiyse bağladım. Yoksa çoraplar sütyenler sofra bezleri herşey yerde oluyor. 14 aylık benim kızım yemek yaparken mutlaka üç kere çekmece topluyorum. Baş edemiyorum bazen televizyon acıyorum yada telefonu veriyorum eline. Çünkü arkamı döndüğüm an daha bir yerlere çıkıyor Bugün kaşla göz arasında üst üste duran 3 taburenin üzerine çıkmış lambayı açmış ağlama sesine gittim bir baktım ki tabure bir yerde kendi bir yerde sırt üstü düşmüş 😔 yalnız değilsin korkma ben de usanıyorum çoğu zaman bazen yapmıyorum toplamıyorum
1,488,924 soru
24,337,147 cevap
345,903 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın