+1 oy
304 göst.
Diğer kategorisinde (1,540 puan) tarafından

Yine öksürük kulak kırmızı belli yine kulak boğaz enfeksiyonu ama her ay antibiyotik kullniyoruz gina geldi çocuk bünyesi zayıf düşecek artık önereceğiniz bişe varmı bende şunu yapıyorum die 3,5 yasinda

13 Cevaplar

+1 oy
(6,491 puan) tarafından

Çocuklara olurmu blmiyorum benimde btmeyeen bir öksürüğüm vardı istgramda yorumda okudum bir küçük soğan yani ince bir parça kurdanla delikler açtım koydum tabağa üzerine sarımsak rendeledim bide bal döktüm sabah akşam bir yemek kaşığı yedim kesti oksurugu buyk kızım 5 yaşında bal sarımsak sabah akşam verdim oda balgamı baya söktü ağzından burnundan çok iyi geldi valahaa öksürüğe iyi geliyor 

(6,491 puan) tarafından

Senin tek bitane mi çocuğun var valaha benim iki İnanki okula gdyor geliyor hep hasta ateşleri var yan burnu akıyor yan kusuyor hep hasta hep 

(1,540 puan) tarafından

Benim 3,5 yaşında bir oğlum var ikinciye hamileyim bir ay sonra nasip olursa kucağımıza alacağız ama şöyle bişe var benim kimsem yok harbiden ne eşimin ne benim hiç kimsemiz yok yetimhane çocuğu gibi dusunebilirsin bizi el atacak bi yol gösterecek doğuma gelecek hiç kimse 

(6,491 puan) tarafından

Ayy canım yaa valaha benim ailem de yakınımda ama ikisini tek büyütüyorum büyük kızımı tek büyüttüm mesela doğum zamanı evet annem.ablam.geldi yanima

(8,472 puan) tarafından

Sarımsak bal kürü yutulsa daha iyi ama küçükler yutamiyor haliyle biraz acı tadı zor olur ama dene muhakkak. Ben kızıma kendime yaptım kızım yedi. Ben yedikten sonra hemen bir şey yemek zorunda kaldım tadı kötü diye kızım birşey yemedi üstüne. 

Aslında yapabileceğin çok şey var antibiyotik dışında ben kızıma hiç antibiyotik vermedim sanırım bir iki kez ağrı kesici verdim sadece maalesef. Aslında çok şeyi bilmiyoruz ne neye iyi geliyor. Anne babalarımız ilaçlarla büyüttüğü için eskiden gelen bilgimiz de pek yok ama İnternette bilgi çok bu konuda. İnstagram da hastalanmayan çocuk adlı sayfa var takip etmenizi öneririm

(6,491 puan) tarafından

Benim kız yedi valaha hemen üzerine su içti ama gerçekten çok iyi geldi

-Reklam-
+1 oy
(8,148 puan) tarafından

bağışıklığı düşük olabilir, bunun için testler yapılıyor. 

beslenmesi iyi olmalı, gerekiyorsa takviye almalı. d vitaminini ver mutlaka. d vitamini bağışıklığı yükseltir. 

yemekleri et, tavuk suyuyla yap, sarımsak zencefil, zerdeçal kullan. çörek otu yağı verebilirsin.

her hastalıkta antibiyotik verilmez. kızımla ben de hastayız, aile hekimim antibiyotik yazdı ama verme dedi zorunda kalmadıkça, o da araya haftasonu girdiği için yazıyorum yoksa yazmam dedi. 

(1,540 puan) tarafından

Bilmiyorum ama benim kadar beslenmesine dikkat eden belkide yoktur inanki yemekleri hep ilikli kemik suyuyla yapıyorum.ilik suyunida kendim yapıyorum.meyvesini bile yemek istemez oyun oynayarak kandırarak illaki veririm hergun bir kase ev yoğurdu kendim mayalarim yediririm iannki çok dikkat ettiğim bir konu beslenme

+1 oy
(899 puan) tarafından

Benim oğlumda 3.5 yaşında hemen her ay hastalıyo burnu tıkanıp nefes almada güçlük çekiyo hava kullanıyorum her hastalandığında karnı ağrır tüm gece ağlar dilinde yara çıkar et tavuk köfte yumurta çorba sebze yemekleri yer meyve ve meyve suyuna bayılır doktora anlattım böyle böyle diye erken mi doğdu dedi evet 35 haftalık doğdu dedim 6 7 yaşına kadar böyle gider dedi doktor inanın ne yapacağımı bende bilmiyorum 

(1,540 puan) tarafından

Benim tam zamanjnda dogdu ama küçük doğdu 

+1 oy
(983 puan) tarafından

Ben çörek otuyla atlatıyorum çocuklara da az az verilebilir biraz öğüt hap gibi içir

(1,540 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

(983 puan) tarafından

Rica ederim geçmiş olsun

0 oy
(719 puan) tarafından

Sarımsak kürü yapıp verin. Propolis kullanın 

0 oy
(328 puan) tarafından

Udi hindi yağı çorek otu yağı ve antibiyotik yerine sarımsağı minick doğra yada rendele balla karistir gergin ver hastaysa günde iki üç kez  yedirmeye çalış öksürük içinde turpun içini oyup  dibini bıçakla del icine bal koyup bir gece beklet alttina barkdak birşey koy suyu akıyor onu  ara ara içir 

0 oy
(667 puan) tarafından

Eğer kulakta varsa antibiyotik mutlaka veriliyor bogaz ise onun da mikrop mu yoksa viral enfeksiyon mu olduğuna bakılıp  ona göre verilmesi gerekiyor. Yani mikropsa antibiyotik verilir diğer türlü verilmez diye biliyorum. Ama bazi doktorlar boğazda kızarıklık görsün hemen antibiyotik yazıyor maalesef. Bizim doktor test yapıyor ona göre yazıyor.  Benim cocuklar da sık hasta oluyor 3.5 yaş ve 15 aylık benimkiler alerjik bünyeli sebep bu maalesef. Sebebi bulmak etkeni ortadan kaldırmak gerekiyor yoksa sürekli hasta oluyorlar. Ben de ev yaptırıyorum alerjenlere göre yeni eşya alıcam ortamı ona göre düzenliycem. Sizinki de alerjik olabilir bağışıklığı düşük olabilir ya da sık sık hasta kişilerle enfekte oluyordur

0 oy
(776 puan) tarafından

Zeytinyağı bal limon zencefil karışımını yedirebilirsin Bir de genel olarak ne yiyor ? Benim kızım da 3,5 yaşında Allah'a çok şükür daha bir kez hastaneye gittik ama ben zaten akdenizli olduğum için sebze ağırlıklı beslenir meyveyi çok tüketirler  corbalarına bol bol sarımsak koy ben hiç antibiyotik kullanmayı sevmem ilaç da kolay kolay vermem doğal şeyleri daha çok tercih ediyorum mesela biraz hastalanacağını fark ettiğinde hemen bir tavuk ya da et suyuna sarımsaklı güzel bir takviye corba yap öksürük başlayıp hafif hafif hafif Ateş olmaya başladığında zeytinyağının içerisine 2 diş sarımsağı ev içine bırak onu ayak altlarına sür bu da çok iyi gelen bir yöntem ben tüm beslenme alışkanlıklarının yanında sarımsağın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum

0 oy
(447 puan) tarafından

Bağışıklık güçlendirici jelibon kullanıyorum iki çocuğuma da 

0 oy
(1,894 puan) tarafından

Birşeye alerjisi olabilir alerji testi yaptırın 

0 oy
(6,348 puan) tarafından

Ben surekli tekrarlayan durumlarda acikcasi alerji testini de oneriyorum. Eger kanda enfeksiyon cikmiyor, ates cikmiyor ve oksuruk varsa sadece mutlaka yapilmali. Benim buyuk oglum boyleydi. Surekli oksuruk vardi ve artk antibiyotik bsye yaramiyodu. Bi doktor test yapti ve toz alerjisi cikti. 2 senedir senede 1 belki hasta olur masallah diyim.

Ama basta belirttigim gibi ates enfeksiyon vs varsa eger, degerleri icin kan testi yaptirin. Eksiklik varsa takviye gidalarla bagisikligi guclendirmek en iyisi olur.

0 oy
(133 puan) tarafından

Canım ben oglumda sunu ogrendim hastaligin sebebini bulmazsan ne yaparsan yap sonuç degismiyor yine donup dolanip hasta oluyor ha birinde 10 gunde iyilesiyor birinde 5 gunde ama sonra tekrar hasta. 1 seneden fazla doktor doktor gezdim kulak enfeksiyonu hastalanma yuzunden naptiysak yok geniz eti tetikliyomuş en son sivi birikmesinden duymamaya baslayinca mecbur kaldik ameliyat ettirdim allahim şuan o kadar pismanim ki daha once yaptirmadigim için gecen sene aralikta oldu nazar degmesin 1 senedir hic oyle hasta olmadi

0 oy
(2,154 puan) tarafından

Soğan suyu bal tarçın karıştır bir tatlı kaşığı yedir sabah akşam doğal antibiyotik

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 236 göst.
11 Mart 2025 Diğer kategorisinde Turkuaz damla (2,563 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 137 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,760 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 107 göst.
20 Kasım 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tunber (667 puan) tarafından soruldu
+3 oy
6 cevap 435 göst.
6 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mervela (7,482 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,489,292 soru

24,342,029 cevap

346,089 kullanıcı

...