Ben hediye sormuşum içinde ki reklam kelimesini almış dünyanın en acımasız annesi konumuna getirmiş beni benim çocuğuma üzülmüş. Bundan bir önceki postum.
Her anne bir değil, herkes nasıl yetistiriyorsa çocuğunu o şekilde yorum yapıyor. Fakat hangi reklamda Barbie evi görmüş olabilir ki? Yani TV reklamlarında yok , YouTube çizgi filmlerinde de yok reklam. Bu çocuğun çok sık ekrana maruz kaldığını gösteriyor.
Ben kendi adıma çocuğumu ekransiz büyütmeyi başaramadım , basarana da saygı duyarım. Her şeyden önce kontrol sizde. Günde yarım saatin bir sakıncası yok bana göre. Yorumda da kötü, takılacak bir şey yok. Size yanlış olanı soylemiyor.
E hakli ama. Yani bir acaba diye dusunmek yerine ben kusursuzuma girmeyin
Bu kadar takılmayın fikrini beyan etmiş herkes kendi yaşantisina göre cvp verıyor benim arkadaşım da sıfır ekranla büyütüyor her annenin bakış açısı, yetiştirme tarzı kendine has. Bir cocuk için en iyi anne kendi annesidir
Ayrıca posta baktm bencede haklı barbıe evi denen en az 3 bin tl lik plastik seye para verecegime o parayı bi atölye yada spor kulübünde harcar deneyim kazandırırım
Aynen barbie karakteri asırı bos bi personası var
Nihal bahar candan tarzı giyim, dıs görüntü,bos para harcama dan bi baska bisey empoze etmiyor
Bu tür oyuncaklar "kusursuz olmak zorundasın"ı empoze ediyor çocuklara. Ufacık kız çocukları görüyorum AVMlerde, yetişkin kadın gibi giyinmişler, kollarında çanta, dudaklarında parlatıcı... Yaşı gelince zaten yapacak ama bahsettiğim yaş grubu 6+
Gördüğüm zaman benim içim acıyor.
Kendi hayatları, sonra ağlayıp ah vah etmezler inşallah.
@indigo barbi evi alcak diyemi çocuk bu kıvama gelcek
Alırlarsa değil, kontrolden çıkarsa. Pedagogların Barbie konusundaki yorumlarını dinleyin, onlar uzun uzun anlatmışlar. Ben kızım olsa almam.
Valla alirim 4 tane kız yeğenim oldu hepsinde aldik barbi evi dahil suan kac yasinda istersen yeğenim var hiç piskolajileri bozulmadi 😉
Biri iş sahibi biri kolejde okuyor biri lisede oyuncaklarını alası vardi hepsinde hicbirininde piskolajesi gidik değil iyikide almisiz
Bak almayınca aslında sorun ya benim küçükken annem baba birsey almazdı diye unutmuyorlar..
Pedogoglardq insan ve çocuklarına bizden daha çok aliyorlae emin ol
Posta baktım reklamların cizgifilmlerden daha tehlikeli oldugunu bilen biri olarak arkadaşa katılıyorum. Sınırlı ekran olabilir yaşına gore ama reklam asla musade edilmemesi gereken bir durum
Asil soruya gelirsek barbie evi bence iyi bir fikir uygun fiyatlı olanları da var çocukken benim de vardı ablamla yıllarca oynadık. Her oyuncak montesori olmak zorunda degil diye dusunuyorum.
gerçekten reklam izlememeli ama bu konuda yerden göğe kadar haklı. benim kızım daha 1 aydır falan uzmanların da önerdiği tek bir çizgi filmi izliyor.
barbie evi, çok renkli ve plastik ben beğenmiyorum açıkçası. ama onun yerine ahşap evler var, daha yaratıcı geliyor, içini de keyfine göre düzenlersin.
kızım büyüsün ben bu tarz bir şey düşünüyorum hatta böyle hazır almak yerine marangozdan parçalar alıp evde birlikte yaparız diye düşünüyorum. kendi de emek verir, birlikte maket koltuk, yatak falan yaparız.
Gördüm en iyi anne kendisi çünkü😂evinde televizyon hiç açık değil heralde
7 24 çocuğum reklam izliyor sanki teknoloji çağında evimizde de tv var yok değil görmemesi mümkün mü izletmemesine saygı duyarım da çocuğuma üzülecek ne var
Ne çok dert etmişsiniz beni 😂
Evde TV yok çok şükür. Çocuktan önce de yoktu. İlgimizi çeken bir cihaz değil 😄 Oğlumu da 48 aya ekransız getirdim. Yabancı dil de öğrettim. Anneliğimden çok memnunum. Siz de insanlarla yarışmak yerine kendinizden memnun olmaya bakın.
Bizde anneliğimizden gayet memnunuz.çocuğuna hiç ekran göstermemişsin evinde televizyonda yok diye diğer annelerin çocuklarına üzülmen komik sadece😂desteksiz çocuk büyütenler var,hiç bilmediği şehirde çocuk büyütenler var,sıfır ekranla çocuk büyütmeyi hepimiz isteriz ama bazen olmaz yani yapacak bişey yok.çocuğunuza yaptığınız şeylerle övünmekte komik geldi,biz size çocuğunuza yabancı dil öğrettinizmi diye sormadık mesela😂
Ekransız kaldığı zamanlarda dil öğreniyor anlamında demiştim onu da ama görüyorum ki kontrolsüz bir rekabete girmişsiniz. Ben size tat vermem. Gidin başkasıyla uğraşın. Yeterince Türkçe bilmiyor olabilirsiniz ama benim yazdıklarımdan niyetin ne olduğunu anlayacak kadar biliyorsunuz bence. İçinizi soğutacak şekilde yorumlamaya çalışıyorsunuz sadece.
3 yaşında bir çocuğunun reklam izlemesine de Barbie saçmalığına kapılmasına da ısrarla üzülüyorum.
Haydi güle güle.
Hanımefendi hiç tanımadığım sizle,neyin rekabetine gireyim burda?Bi anne çocuğuna hediye almak istiyor bunun hakkında fikir verilmesini istemiş sadece,onunla rekabete giren sizsiniz😂sen reklam izletiyosunda ben sıfır ekran veriyorumda yabancı dil öğretiyorumda bilmem nede falan filan garipsiniz.Teknoloji çağında yetişen çocukları bi yere kadar ekransız internetsiz büyütebilirsiniz bu arada,eninde sonunda tanışırlar.
Bu dünyada üzülecek birr sürü şey var kafayı taka taka bi çocuğun reklamda barbie görmesine takmışsınız.
Kimsenin çocuğu kimseyi ilgilendirmez normal bir sekilde fikir söylene bilir ama yargılamamak gerekir cocuk konusunda kimseye danısmam fikir istemem benım çocuğum ben bilirim kimseyi konuşturmam o konuda
1,489,197 soru
24,340,937 cevap
346,046 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın