0 oy
446 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (398 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızlar daha önce çok büyük sorunlar yaşadığımı yazmıştım eşimin ailesi ile. Ben artık oraya gitmiyorum kimse ile görüşmüyorum.İkimiz de öğretmeniz. Ara tatilde o ailesine ben aileme gittim. Kızım benle kaldı. Ama işte yazın benim evime eltim geldi ve  ben Türküm. Onlar kürt. Ben  kızımı asla Türke vermem dedi. Ben de kavga ettim defolup gittiler. Elti ile yaşıyorlar kayınvalidegil aynı evde. Benim için o yerin kapısı temelli kapandı ama bugün kendi kendime üzüldüm.  Eşim de başta hiç benden yana olmadı ben haklı iken sonradan biraz biraz anladı ama ne bileyim böyle de ömür boyu üzücü yani. Kızım 4 yaşında. O tarafı neredeyse hiç bilmiyor. Gerçi çocuğu görmek için kendinden geçen yok da... 6 yıllık evliyiz. Eşim de hiç yalnız gitmek istemiyor hissediyorum.  Kendimi bugün kötü biri gibi hissettim. Dertleşmek istedim. Eşinin ailesi ile görüşmeyen var mı?

Bizden sürekli para istediler.  Kadınlara çok aşağılık davranıyorlar. Eşim ilk evlendiğimizde 1 hafta orda 1 hafta 1 bizde kaldırıyordu. Kayınpeder sürekli benim tarafa giderken sanki ne var orda 1 gün kalıp gelin diyordu. Kızım doğdu kimse hediye almadı. Sürekli yiyicilerdi. Yeğeni bi daha bu beni tehdit etti köye adım atarsan kötü ederim seni diye para istediği için vermek istemediğim için.... bizim arabamızı abisi aldı götürdü sabah 8den akşam 8 e kadar. Bizim de işimiz vardı. Eşime sadece o senin abin arayıp ne zaman geliyorsun desene aşkım çok pasif kalıyorsun dediğim için eşim o gün üstüme yürüdü sonra arabayı tenhaya çekti öldürürüm seni dedi arbede çıktı ve 7 aylık hamile idim... hiçbirini unutmuyorum ama çevre benim gitmediğimi duyunca çok kötü bir şey yapmışım gibi tepki veriyor buna takılıyorum. Ve daha bissürü şey

13 Cevaplar

+1 oy
(602 puan) tarafından

Bende akıl almaz seyler yaşadım eşim tek giderdi bayramda bile gitmezdim ama o üzülürdü. Artık Allah'ım senin rızan için yapıyorum bazı seyleri dedim barıştım gidip gelmeye başladım uzun sğredir görüşmediğimiz işin değişmişti tavırları zaten su an iyiyiz Allah'a şükür ufak tefek şeyler oluyor ama duymamayı takmamayı öğrendim. Eşinin ailesi sonuçta görüşmemek hep bir uerde soeun ve huzursuzluk yaratıyor affede biliyorsan affet çünkü affetmek bazen onlara degil bizim kendimize yaptığımız iyilik oluyor evet başta alışamıyorsun o kadar uzun süre mesafeli olmuşsun ama Allah yardım ediyo.

(398 puan) tarafından

Kaç kere dediğin gibi yaşananları yuttum gittim ama hep yeni bir sorun çıkardılar... psikolojim gitti

-Reklam-
+1 oy
(6,227 puan) tarafından

Sen gitmemeye , mesafeni korumaya devam et. Ama böyle insanlarla kadın olsun erkek olsun evliliğiniz nasıl sağlıklı sürdürebiliyorsunuz. 

(398 puan) tarafından

Kaç kere olaylar yüzünden boşanmaya kadar gittik 

(6,227 puan) tarafından

Evlilik bu değil. Sürekli fedakarlık, kendinden verme ve bunun sonucunda da ebedi mutsuzluk . Bu dünyaya bir defa geliyoruz, tekrarı yok, telafisi yok . Bazı şeylere gerçekten çok saçma şekilde sabrediyoruz. İnsanlar kendilerini değiştirmeli, geliştirmeli . Karşısındakini değil. Çünkü o senin istemenle değil kendi isterse değişir. 

(398 puan) tarafından

Şimdi Şimdi anlamaya başladı. Eskiden hep ailesi ile olmak isterdi beni ailesi olarak görmüyordu. Şimdi 2. Ye hamileyim anca anladı evli barklı olduğunu. Benim psikolojim pert oldu tabi bu süreçte..

0 oy
(2,701 puan) tarafından

Rica etsem blogunuzu düzenler misiniz olay örgüsü tam anlaşılmıyor

(398 puan) tarafından

Düzelttim. Zihnim çok dağınıktı dağıtmışım iyice :D

(2,701 puan) tarafından

Şimdi taşlar yerine oturdu ilk yazdıgınızla anladıgım çok farklıydı doğru bağlantı kuramamıştım şimdi açık oldu 

Eşinizin ailesi çocugunuzu görmek isteseydi bu zamana kadar adım atarlardı adım atmadıklarına veya özür dilemediklerine göre sizin çaba harcamanız nasılsa o pes edecek düşüncesi oluşturur eşiniz yalnız gitmek istemiyorsa bu onun sorunu sizin değil baştan denge kuracaktı siz ve ailesi arasında siz hiç kendinizi kötü hissetmeyin

(398 puan) tarafından

Eşim onlar haksız olsalar bile hep onları tuttu. Eşime karşı da çok kırgınım hala içimde bir şeyler eksildi yani. Hiç denge kuramadı. Altta arkadaşın yazdığına cevap yazdım yaşadıklarımın bazıları...

(2,701 puan) tarafından

Okudum ve onlar adına ben utandım siz doğru olanı yapıyorsunuz sakın aksini düşünmeyin

(398 puan) tarafından

Teşekkür ederim desteğin için

0 oy
(758 puan) tarafından

8 yıldır evliyim esim bensiz abartısız söylüyorum bir gun dâhi gitmemistir ailesine beraber aileme ve ailesine gideriz sorunlar illaki oluyor ama kendi evimizin kapısından geçtik mi herseyndısarda kalır

(398 puan) tarafından

Bizden sürekli para istediler.  Kadınlara çok aşağılık davranıyorlar. Eşim ilk evlendiğimizde 1 hafta orda 1 hafta 1 bizde kaldırıyordu. Kayınpeder sürekli benim tarafa giderken sanki ne var orda 1 gün kalıp gelin diyordu. Kızım doğdu kimse hediye almadı. Sürekli yiyicilerdi. Yeğeni bi daha bu beni tehdit etti köye adım atarsan kötü ederim seni diye para istediği için vermek istemediğim için.... daha bissürü şey

(758 puan) tarafından

Anladım o zaman bosverin ve zarar verıyosalar acaba mı diye düşünmeyin... 

(398 puan) tarafından

Ben de böyle olsun istemezdim ama hep eşimin denge kuramamasının sonuçları işte...

(758 puan) tarafından

Evet kesınlıkle oyle bende eşimi aileme esım beni ailesine ezdırmez asla mesela benim kaynanam da benden is bekler esım bir kez olsun yap demez her zaman sen bilirsin ben karısmam sana kalmış der sizde huzurunuzu bozmayın aile için bile olsa eşlerin mutsuzluğu eşittir mutsuz çocuk demek rabbim herkesın evine huzur versın

(398 puan) tarafından

Amin canım amin

0 oy
(2,230 puan) tarafından

aman birak bosver . boyle insanlarla gorusmeye de tanismaya da gerek yok. benim eşimin ailesi yok hemen hemen anne babası ölü ablası ölmüş ablasının bir çocuğu var iste evli  Kayseri’de gittiğimizde onla görüşüyoruz amcası var birkaç tane de işte amca çocukları falan var onlarla görüşüyoruz senede bir kez gittiğimizde bir abisi  var. miras yuzunden kavgalilar. esim yengeyle zaten konusmuyirmus eltimle yani. ben eltimi iki kere gordum bu cumartesi sozde pazar gunide nisanda. dugunume falan gelmediler . kayseriye gttigimizdede gorusmeyiz uzak olsunlar cokta muhim degil

(398 puan) tarafından

Hiç yararları olmadığı gibi zararları oldu. Zoruma giden çevrenin çok kötü bir şey yapmışım gibi tepki vermesi

0 oy
tarafından

Ben okurken bu düşüncenizden ötürü bir suçluluk duygusu yaşadığınızı hissettim. Sanki her şey başka olabilirmişte sizin de hatalarınız olduğu için ortak noktaya varamamışsınız  gibi

(398 puan) tarafından

Bugün bi arkadaş öğrendi gitmediğimi kendi de gram sevmez kayınvalidesini aaben gidiyorum sen gitmiyorsun ayıp gibi tavır attı kafaya taktım güncelledim yszdıklarımı

0 oy
(117 puan) tarafından

Bir öğretmen olarak Türkçe yazım kuralların keşke biraz dikkat etseydiniz ve biz de ne demek istediğinizi anlasak ve yardımcı olsaydık

(398 puan) tarafından

Moralim bozuk zihnim çok dağınıktı kusura bakmayın düzenledim tekrar

0 oy
(3,035 puan) tarafından

Benzer şeyler yaşamışız. Benim eşimin ailesi de öyle. Kendi kizlarinin parasını yediler mesela kızları sürekli onlara kalmaya gidiyor. Benim tayinim de ailemin yanına çıktı biz istemediğimiz halde. Eşimi zorbaliyor sürekli sen yalan soyluyorsun onların tarafına tayin istedin gittin diye. Benim ailemle gorussek hep olay olur. Sürekli çift maassiniz diye her şeye laf sokardi. En son evime geldi küslük oldu 1 sene. Eşimin dedesi öldü cenaze nedeniyle barıştık mecburen. Ama ben eskisi gibi değilim evlerine gittim 1 hafta kaldım adam ne yaptı biliyor musun ? Mutfağa girecektim kaynanama yemeği az koy dedi benim tabağım için. Yine olay çıkarmadım duymazlıktan geldim sırf eşim üzülmesin diye. Uzak sehirlerdeyiz telefonla bile görüşmüyoruz. Cocuklar için görüntülü ararlarsa yalandan o görüşme işte. Onda bile eşime ben odadan çıkayım öyle görüş diyorum. Eşim için bu kadarına katlanabiliyorum.

(398 puan) tarafından

Adları geçince bile yüreğim sıkışıyor. Çok şey borçlular bana. Sıkıntı şu ki canım eşim de hiç suç kondurmadı onlara o yüzden eşime de çok kırgınım. O bari yanımda olsaydı ben yine unutmuş gibi yapmaya çalışdırdım. Allah yardımcımız olsun inşallah 

(3,035 puan) tarafından

Benimkinin de görmesi tam 4 yılımı aldı. Ama bana yapılanlara izin verdiği için benim de içim dolu ona karşı. Arkamda durdu evet ama çok yara almistim o fark edene kadar. Bazen bana bniye böyle öfkeli davranıyorsun diyor. İşte hep o olaylarda bana niye sahip çıkmadın niye yapılanları görmedin diyorum. Valla onlar yüzünden terapiye başlayacağım işe dönünce 

(398 puan) tarafından

Canımsın ya. İnşallah bundan sonrası hepimiz için daha hayırlı olur

0 oy
(270 puan) tarafından

Ne ben ne eşim görüşmüyoruz herkes onların haksız olduğunuda biliyor ben böyle huzurluyum . Çevre beni kötü bile bilse hiç umrumda olmaz kendi ailem bile huzurumu bozarsa onlarla da mesafeyi koyarım 

(398 puan) tarafından

Eşim onca olana rağmen ailesinden asla uzak duramıyor. Ben bu adamı anlamadım valla. 

(270 puan) tarafından

Canım o artık karakter meselesi eşim bana ve çocuklarımıza yapılan hakareti kabul etmedi herkese arkasını döndü 

(398 puan) tarafından

Aynen öyle valla 

0 oy
(1,676 puan) tarafından

ilk zmnanlar beni istemiyorlar beni sevmiyorlar saniyordum yanilmisim oz cocugunu sevip saymiyorlar o da anladi bayramda bile gitmez

(398 puan) tarafından

Zaten ben de aynı şeyi düşündüm. Oğlunun ilk çocuğuna hediye almıyorsa ona değer vermiyordur diye. Bi de tek Türk benim. Geç oldu ama bunu bu yıl her zerresi hissettim.

0 oy
(214 puan) tarafından

bende 8 senelik evliyim eşimin ailesi yapmadığını bırakmadı bı tek ben aralarında yabanciyim diğerleri ya aynı memleket ya da akrabalar ve hep dislandim her türlü saygısızlığı yaptılar eşim 6 sene boyunca kör kütük tu görmüyordu ailesinin yaptıklarını hep savundu bende eşim dahi hepsini Allah a havale ettim ve en son eşim hepsinin gerçek yüzünü gördü beni zorlamıyor beni kirmiyor ve hiç biriyle ne görüşür ne muhatap olurum aynı memlekette olmamıza rağmen kendisi hergun gider görür anne babasını ama benden uzak olsunlar insan değiller hiç vicdan yapıp acıma emin ol akillanmazlar daha da kötüsünü yaparlar tecrübe edinmiş 

(398 puan) tarafından

Doğru diyorsun. Kaç kere affettim hep daha fazlasıyla çıktılar karşıma. Bak 4. Ayımı doldurdum hamileyim bir Allahın kulu hayırlı olsun demedi mesela. Allahlarından bulsunlar

0 oy
(1,502 puan) tarafından

Ben kendi halam olduğu halde geçtiğimiz kurban bayramında yaşadığım şey yüzünden bir daha görüşmeme kararı aldım hala da arkasındayım Kararımın. Bana yaşattıklarını Allah ona yaşatmadan canlarını almasın . Kanser hastalığım yüzünden aldığım kilolar için ‘ bide durumumuz yok diyorsun yiyip yiyip şişmişsin’ demişti . Kocan seni dövsede öldürsede o gün eşşek gibi yemeğini yapacak yatağına gireceksin karılık yapacaksın demişti . Daha neler neler tüm hepsi babamla olan mal kavgası yüzünden .şimdi duydum ciğerlerinde bişey varmış kanser olabilir miş . İnşallah yakın zamanda kavuşur Allah’ına . Eşim ise hala daha görüşür gider gelir ama ben yolda bile denk düşmeyeyim inşallah 

(398 puan) tarafından

Canım benim çok zor şeyler yaşamışsın. İnsanlar o kadar kaba ki. Lafları nereye gidiyor fark etmiyorlar bile. Haklısın görüşmemek en iyisi

0 oy
(16 puan) tarafından

Çok zulüm ediyolarsa mesafeli olmak gerekli 

(398 puan) tarafından

Doğru söylüyorsun 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 222 göst.
9 Kasım 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
20 cevap 813 göst.
16 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde bema (53 puan) tarafından soruldu