Benim ananem çok zavallı bir kadındı, annemin babası olan dedem öldükten sonra abileri gencecik yaşta satmışlar başka adama.
O ölünce başkasına da satmışlar, annemin kendi öz babasından (11 tanesi ölmüş) yaşayan 1 tane öz, bu 3.dededen 2 üvey kardeşi var.
Kadın ömrü boyunca diyaliz hastası, dayıları aynı ananem gibi annemi de 16 yaşında zengin biriyle evlendirmeye çalışıyor, satmak istiyorlar yani. Annem babamı kaçırıyor. İki ablam doğana kadar da herkes onu öldü biliyor çünkü kaçarken intihar süsü vermiş. Gelinlikle düğün sabahı denize atlamış gibi göstermiş.
Ananem bize baktı bakmasına ama annemle aralarında öyle canım kızım/canım anam şeklinde bir sevgi yoktu. Haliyle bize de öyle sevgiyle bakmadı.
Bahçede envai çeşit meyve ağaçları vardı, belli bir zaman hasat edilmesi gerekiyor. O zaman harici dokunmamıza bile izin yoktu. Hasat zamanında da hepsini toplatıyordu.
Babaannem benim adımı bile bilmez. Ona gelirsek, o da babamı henüz bezli halde 2 yaşlarındayken 5 yaşındaki ablasıyla birlikte eve kilitleyip tüpü açıyor ve başka adama kaçıyor. Neyse ki tüp azmış da bitmiş hemen, akşam olmuş ışıkları açan yok. Tuvalete götüren, yemek yediren yok.
Babamın halası ve babaannesi gelip buluyor, onlar büyütüyorlar.
Ananemin annesi (annemin ananesi yani) erken ölmüş yerine çok gaddar bir üvey anneyle büyümüş, ananem o yüzden anne sevgisi nedir bilmeyen bir kadın olmuş. Ailedeki diğer herkes de erkek, ne yapsın bu kadın?
Bu tür bir hayat geçirdiği için annem de babam da mükemmel insanlar olmuşlar.
Maşallah tebarekellah. Şu an görüp görebileceğim en en en güzel anane benim annemdir. Çocuklarımı kendi çocuklarından önde tutar. Kendi üvey ananesi 5 para etmemiş, çocuklarının ananeleri ananeliği tam yapamamış ama annem o döngüyü çok güzel kırmış.
Çocuklarımın babaanneleri de bakar, her yaşlı kadın gibi görmüş geçirmişlik var tabi, tecrübeli. Çocuklarımı sevmesinde de maşallah kusuru yok. Ama bir annem değil, olamaz da.
Bir kere ayrımcılık yapıyor. Oğlumu deli gibi seviyor, 2 yaşına gelmek üzere çocuk belki her hafta en az 3 gün görmeye gelmiştir, diğer zamanlar da yanına almıştır.
Ama kız 1 yaşına girdi girecek, toplasan 2 hafta görmemiştir onu.
Annem içinse oğlan neyse kız odur, kız neyse oğlan odur.
Sonra eşimi de görüyorum, neticede onu annesi büyüttü. Beni de kendi annem. O yüzden anneme emanet etmek konusunda 100% daha eminim.