0 oy
1,423 göst.
Diğer kategorisinde (36,365 puan) tarafından

Gunoo bacı sular 🩷 bana gün çok erken aydi her zaman ki gibi 🥴

Instagram da gördüm bu anketi de babanneler isyan etmiş bizde bakıyoruz diye herkes anneanneler demiş 🤣🤣

Ama bizimde anneannemiz daha iyi bakar babanne severken acaba sevsem mi diye düşünür bakmayı geçtim 🤣🤣

Sizde hangisi daha iyi bakar ve ilgilenir?

54 Cevaplar

+5 oy
(2,230 puan) tarafından

herkea ilk olarak krndi annesine guvenir. sonuc olarak babanne elin kadini bi nevi .  tanimadigim birkac senedir benim hayatima girmis bir kadin . annemi ilk nefesimi aldogim andan beri taniyorum anneme emanet ederim.  ama anne yoksa tabiki bababnne de bakicidan daha guvenilir. neticede kocaminda  en guvenecegi kisi annesi. haliyle ikinci secenekde bababmme olur

(36,365 puan) tarafından

Öyle tabi de bakmaz benimki bakma konusunda zayıf 

(9,831 puan) tarafından

genel olarak herled ilk anneanne der. bazı kadınlar kaynanalık yapacam diye torunu da umursamıyor. kendi oğlumun çocuğu dşye düşünmek yerine, gelinin çocuğu kafasında olabiliyorlar. 

tabi çok aşırı istisnalar da gördüm. kendi kızı vefat edince torununun suratına bakmayan anneanneye de şahit oldum, babaanne canını dişine takarak torununa bakıyordu. 

işin özü, insan olan bakar zaten gerisi boş. 

(2,230 puan) tarafından

aynen. kuzenim kari koca calisiyorlar. kizin annesi dul. calismiyorda . ikizler oldu  kuzenim bir gun kalayim demedi. teyzem bakdi cocuklar suan 8 yas yada 7 hep teyzem bakti. ki teyzem kendide hasta kendine zor bakio . ama mecbur babanne olurak torunlarina bakti hemde ikiz yani. kızın annesi komple ilgisiz biz de mesela düğün dernek olunca atıyorum bir ev yerleştirilirken ya da taşınırken falan temizlikçi alınır hani kaba temizliği temizlikçi temizler sonra bütün teyzeler gelir detaylı şekilde temizler evi yerleştirir yedi teyzem var bir de annem sekiz kız kardeş yani kızın evini temizlikçi de tutmadılar yerleştirmediler de teyzem organize etti gelinin evine yerleştirmek için annemler diğer teyzemler toplandı komple kaba inşaat pisliğini temizlediler sonra evini yerleştirdiler çeyizini gelin evine yani kızın annesinin umrunda bile değildi 

-Reklam-
+3 oy
(1,089 puan) tarafından

İnsan olan ve içinde merhameti olan daha iyi bakar

(620 puan) tarafından

O okadar haklı yorum kı

(36,365 puan) tarafından

Annem daha vicdanlı o zaman 😁😁

+2 oy
(1,953 puan) tarafından

İkiside çok güzel bakar elhamdülillah. Biri benim annemse diğeri de kocamın annesi, yoldan geçen herhangi bir kadın değil ki. Kocamı büyütmüş mis gibi yetiştirmiş haliyle torununa da iyi bakar. Babanne düşmanlığına son mu versek artık 😄

(36,365 puan) tarafından

Aynı zamanda kaynana gelin düşmanı onlar da 🤣🤣

(1,953 puan) tarafından

Valla benimki beni çok sever bende onu severim oğlundan çok beni arkalar , bende bi oğlan annesiyim isterim ki gelinim beni sevsin bende onu seveyim 🤭

+1 oy
(6,540 puan) tarafından

Suan benimkine babaannesi bakıyor ama annemin artık gücü yok yoksa anneanne olarak 45 torun büyüttü iyi olsa banada destek olurdu benflce sevgi fark etmiyor ama kızlar annelerine hep baktırmak istiyor o yüzden geneli anneanne der

(36,365 puan) tarafından

Bilmiyorum da benim Kaynana kendi çocuklarına bile bakmamış ki torun baksın 53 torunda benimkinin var

(6,540 puan) tarafından

Nasil.buyumus kocalarınız 

(36,365 puan) tarafından

Ablaları bakmış büyük olan küçüğü büyütmüş hep

(6,540 puan) tarafından

O zaman kayinvalideniz çalışmış ablaya kim bakmis😊

(36,365 puan) tarafından

Kız 11 tane 1 tane büyütüp gerisini otekilere kitlemis 6 tanede vefat etmiş kendi söylüyor 

+1 oy
tarafından

Benim kayınvalidem gözü gibi bakıyor sağolsun. Annem de gerekirse iyi bakar ama kıyas yapacak olursak babaannesi🤍

(36,365 puan) tarafından

Maşallah ne güzel 🩷

+1 oy
(2,717 puan) tarafından

Tabii ki anneanne. Annem çocuklarıma çok iyi bakar çok sever.
Benim kaynanam hiç çocuklarıma bakmadı ki. Bırak bakmayı sevgisi bile şüpheli..

Elbette bakan kaynanalar vardır ama ben şahsen o şansa sahip olmadım...

Birde çok uzun zaman yoktum ne olmuş buraya  

ufak çaplı bir şaşkınlık yaşadım:-)

(36,365 puan) tarafından

Mini insta oldu 😁

+1 oy
(1,074 puan) tarafından

Günaydınnn doğru düzgün uyumayan bana gün saat 6 da başladı 🥱🥴 

Bence bu kişiye bağlı anneanne de iyi bakar babaanne de yeterki bakmayı bilsin çocuğu sevsin  sevgi nedir bilsin 

Benim büyük kızım babaannesine çok düşkün sabah uyanır uyanmaz neneme gidebilir miyim diyip duruyor gün içinde mutlaka oraya gider saatlerce orda kalır hatta bazen uyumaya gelir  parkmi desen bağ bahçe mi desen market mi desen gezerdiri durur  çok iyi bakar Allah razı olsun  erkek tarafında ilk torun olduğu içinde ailede göz bebeği 

Annemler bana uzak maalesef oraya gittiğimde ise annemlerde aynı şekilde bakar 

(36,365 puan) tarafından

Bende 6 da kalktım gece boyunca da ayaktaydim 🥴

(5,459 puan) tarafından

Yaa aynı biz kızım eşimin tarafın ilk torunu babaannesine düşkün kaynanam da aynı bakmayi seviyor sürekli de der bana gönder ben bakarım. Fazla torunu yok zaten benim bir kızım daha eltiminde bi kızı oldu

(1,074 puan) tarafından

@NuReLLa-_- aynen valla gece buyu bende ayaktaydim hatta benim her gece öyle 

(1,074 puan) tarafından

@Mrvgul benimde sadece bir evli görümcem var onunda bir kızı bir oğlu var yinede benim kızı seviyorlar erkeğin çocuğu diye 😂

+1 oy
(430 puan) tarafından

Kesinlikle anneanne diyorum 🤭🌸❤️

(36,365 puan) tarafından
+1

Anneanneler bal 🍯 

+1 oy
(4,065 puan) tarafından

O bakan kişiye göre değişir. Annenin kurallarını çiğnemeyen, otoritesini sarsmaya çalışmayan kişi iyi bakıyordur bana göre. Ne yazık ki babanneler de bunları çok yapıyor. Çikolata ye bir şey olmaz, telefon izle ama annene söyleme gibi cümleler onlardan çıkıyor hep

(36,365 puan) tarafından

Yaramazlık yap annen e rahat verme ne yapıyor sanki evde senle uğraşsın bari de var aşko 

(4,065 puan) tarafından

Evet birde onlar var. Annene kimler geldi, kime gittiniz diye ağız aramalar

+1 oy
(2,064 puan) tarafından

Henüz hiç iyi bakan babaanne görmedim çevremde 😅

(36,365 puan) tarafından

Benim annem olabilir 😁😁

(2,064 puan) tarafından

Çevremde yok ya 😅

+1 oy
(3,911 puan) tarafından

İkisi de harika bakar❤️ ben küçükken babaannemi çok severdim,Allah rahmet eylesin.. oğlum da babaannesini çok seviyor. Anneannesi de öyle tabi ama babannesiyle sürekli oyun falan oynadığı için oraya gitmeyi daha çok seviyor. 😊

(36,365 puan) tarafından

Benimki de dedeyi çok sever babanneyle anlaşamıyoruz

(3,911 puan) tarafından

Dedeleri zaten çok kıymetli❤️ dedeli neneli büyüyen çocuklar çok şanslı bence🫠

(36,365 puan) tarafından

Öyle gerçekten geçen dedesi 1 gün kaldı çocuk o kadar mutluydu ki babanneyle anlaşamıyoruz birde benim babam otoriter biraz sevse de oyunlar oynamıyor onlada çok anlaşamaz ☺️

+1 oy
(2,959 puan) tarafından

Bencede anneanne bakar.

Kaynana kendi çocuğuna bakamamis benimkine hiç bakamaz.

Bakan illaki vardir istisna heralde 

Benim için böyle 

(36,365 puan) tarafından

Benimki de bakmaz daha bir bardak su verdiğini görmedim desem yeridir 2 yaşında 

+1 oy
(828 puan) tarafından

En güzel annesi bakar 🥰

(36,365 puan) tarafından

Tabi canım ❤️ 

+1 oy
(16,263 puan) tarafından

Babaannesi yasli olmasa eminim cicek gibi bakardi,annecim bakiyor o da cicek gibi bakiyor

Allah razi olsun,kendi teklif etti biz de minnettar olduk. 

(36,365 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun ❤️ 

(12,839 puan) tarafından

Öğretmenim siz annenin olduğu şehre mi taşındınız🥰

(16,263 puan) tarafından

Yok balim annem geldi sagolsun,esimin ailesinin oldugu sehirdeyiz su an🩷

(12,839 puan) tarafından

Ne güzel canımm Allah razı olsun annelerimizden 🥰

+1 oy
tarafından

İkisi de aynı, sonuçta torun 😊

(36,365 puan) tarafından

Öyle tabi de annem daha düşkün torunlarına

+1 oy
(6,596 puan) tarafından

Allah razi olsun ikiside bakar ama annemin yasi var, kayinvalidem daha genc oldugu icin daha iyi bakar.

(36,365 puan) tarafından

Benimki de yaşlı belki ondan bakmıyor 

(6,596 puan) tarafından

Olabilir. O yaslarda derman kalmayabiliyor.

+1 oy
(26,596 puan) tarafından

Hakkını yiyemem kayinvalidemde kötü bakmaz. Annemde cok iyi bakar. 

Tek fark annem benim sözümü dinleyip cocugum icin neyin dogru oldugunu anlar. 

Kayınvalidem ise en iyi kendi bildiği için bana tamam kızım deyip kendi bildigini yapar. 

(36,365 puan) tarafından

Bütün hepsi öyle 

+1 oy
(620 puan) tarafından

İkiside zaten ıyı bakmaz bakmıyor da zararları dokunmasın yeterli 

Ben bakarım 

(36,365 puan) tarafından

O daha zor 

(620 puan) tarafından

S söyleyecek tek lafları yok zâten annemle kusum kaynana anneme bakarak daha merhametli

+1 oy
(162 puan) tarafından

İkiside iyi bakıyor ama annem baktığı zaman içim daha rahat 

(36,365 puan) tarafından

Kesinlikle benimde kaynanama bir kere bıraktım çocuk ağlama krizine girmiş yarım saat oda

+1 oy
(2,715 puan) tarafından

Benim ananem çok zavallı bir kadındı, annemin babası olan dedem öldükten sonra abileri gencecik yaşta satmışlar başka adama.

O ölünce başkasına da satmışlar, annemin kendi öz babasından (11 tanesi ölmüş) yaşayan 1 tane öz, bu 3.dededen 2 üvey kardeşi var.

Kadın ömrü boyunca diyaliz hastası, dayıları aynı ananem gibi annemi de 16 yaşında zengin biriyle evlendirmeye çalışıyor, satmak istiyorlar yani. Annem babamı kaçırıyor. İki ablam doğana kadar da herkes onu öldü biliyor çünkü kaçarken intihar süsü vermiş. Gelinlikle düğün sabahı denize atlamış gibi göstermiş.

Ananem bize baktı bakmasına ama annemle aralarında öyle canım kızım/canım anam şeklinde bir sevgi yoktu. Haliyle bize de öyle sevgiyle bakmadı.

Bahçede envai çeşit meyve ağaçları vardı, belli bir zaman hasat edilmesi gerekiyor. O zaman harici dokunmamıza bile izin yoktu. Hasat zamanında da hepsini toplatıyordu.

Babaannem benim adımı bile bilmez. Ona gelirsek, o da babamı henüz bezli halde 2 yaşlarındayken 5 yaşındaki ablasıyla birlikte eve kilitleyip tüpü açıyor ve başka adama kaçıyor. Neyse ki tüp azmış da bitmiş hemen, akşam olmuş ışıkları açan yok. Tuvalete götüren, yemek yediren yok.

Babamın halası ve babaannesi gelip buluyor, onlar büyütüyorlar.

Ananemin annesi (annemin ananesi yani) erken ölmüş yerine çok gaddar bir üvey anneyle büyümüş, ananem o yüzden anne sevgisi nedir bilmeyen bir kadın olmuş. Ailedeki diğer herkes de erkek, ne yapsın bu kadın?

Bu tür bir hayat geçirdiği için annem de babam da mükemmel insanlar olmuşlar.

Maşallah tebarekellah. Şu an görüp görebileceğim en en en güzel anane benim annemdir. Çocuklarımı kendi çocuklarından önde tutar. Kendi üvey ananesi 5 para etmemiş, çocuklarının ananeleri ananeliği tam yapamamış ama annem o döngüyü çok güzel kırmış.

Çocuklarımın babaanneleri de bakar, her yaşlı kadın gibi görmüş geçirmişlik var tabi, tecrübeli. Çocuklarımı sevmesinde de maşallah kusuru yok. Ama bir annem değil, olamaz da. 

Bir kere ayrımcılık yapıyor. Oğlumu deli gibi seviyor, 2 yaşına gelmek üzere çocuk belki her hafta en az 3 gün görmeye gelmiştir, diğer zamanlar da yanına almıştır.

Ama kız 1 yaşına girdi girecek, toplasan 2 hafta görmemiştir onu.

Annem içinse oğlan neyse kız odur, kız neyse oğlan odur.

Sonra eşimi de görüyorum, neticede onu annesi büyüttü. Beni de kendi annem. O yüzden anneme emanet etmek konusunda 100% daha eminim.

(36,365 puan) tarafından

Ne kadar kötü şeyler yaşanmış çok üzücü 

İlgili sorular

+5 oy
31 cevap 745 göst.
+3 oy
33 cevap 3,082 göst.
0 oy
37 cevap 797 göst.
+1 oy
36 cevap 688 göst.
9 Aralık 2025 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (36,365 puan) tarafından soruldu