+1 oy
773 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (36 puan) tarafından

19 yaşında evlendim 5 aylık hamileyim 20 de anne olacağım etrafımda 25 26 yaşındaki akraba kızlar hiç beklemiyordum erken değilmi falan diyor bide çocuk olunca emzircem altını filan değiştirmem etrafımdakilerin tepkisiyle bende olumsuz etkileniyorum düşüncem değişiyor 

27 Cevaplar

+7 oy
(8,731 puan) tarafından

Olan olmuş yapacak bişey yok canım. Seni olumsuz etkileyecek kişilerle görüşme. 

Şimdi burda kimse onaylamaz olumsuz yorumlar alıp yine üzüleceksin

-Reklam-
+4 oy
(1,589 puan) tarafından

Tepkileri yersiz değil daha çok gençmişsin senin için endişe etmiş olabilirler ama anne olucaksın o içgüdüyle her şeyi başarırsın inşallah 

+4 oy
(6,430 puan) tarafından

Abartılacak tepki vermemişler normal tepkiler. Ama yapacak bir şey yok bebeğine odaklan çevrendekilere değil . Bir de bir yorumunda eşimin yaşı gelmiş yazmışsın kaç yaşında ki?

+4 oy
(2,229 puan) tarafından

altini alcam temizlicem falan onalar en kolayi zaten keske bukadar kolay olsa😂😂😂19 yas 20 yasken ben kendi totomu temizlemenin sorumlulugunu bile zor aliyordum nerdeyse. erken evet ama sen tercih etmissin. cevrendeki es dost akraba arkadas kim ne derse desin hwrkesin kendi tercigi. altini almak emzirmek. uyutmak en kolayi zaten is bunla bitmiyor. sifirdan hicbirsey bilmeyen bir insan buyuteceksin yani hemen hemen yoktan var edeceksin .  ben 29 da dogurdum  5 ay emdi 6 . ay ek gidaya gecez ben saniyorumki agzina vercez bebek normal biz gibi yutmasada cignemesini bilecek kasikla alacak. ne bilim kasigi yalayarak kasiktaki pureyi yalayarak yemeye calisiyor. şok olmustum ozaman dank etti kafama gercekten sifirdan hic birsey bilmeyen bir varliga herseyi ben ogretmek zorundayim diye.

(6,967 puan) tarafından

Benim için çok çocuk daha kolay . Tek çocuğu olanlar baktım hep çevremde hayatları daha zor . 

şuan çok şükür rahatım ya belkide tempoya alıştım 🤣 çocukların 3de okula gidiyor sabah evde 1 ile kalıyorum sanki ev boşalıyor.

(2,932 puan) tarafından

Yapabilene gerçekten helal olsun siz belki alıştıgınız bide o dönemleri atlattıgınız için size sinek vızıltısı gibi geliyor ama bizlere şok gibi geliyor

(969 puan) tarafından

Ahhhaaannndaaaa bir dordo bereli anac daha yanlız değilim yasasinnnn 2 yaşındaki kızımda anasifina başlayınca yaşasın özgürlük o anasinifina oğlum askere kızım uniye diğer kızım orta okula neyse beynim yandı en iyisi yatan:))))

(6,967 puan) tarafından

Hahahahh,😅 benim en küçük de 2 yaşında hatta 2.5. 

Bana diolar ki en küçük ana sınıfına başlarsa sen yine boşluğa düşer 5.yi yaparsın 🤣 görümcem dün msj atmış 3 aylık bebeği var yenge ayırayımmı küçülenleri lazım olur sana dio 🤣🤣 kimse umudu kesmiyor benden

(969 puan) tarafından

Yemin ediyorum bende aynı şeyleri duyuyorum

+4 oy
(730 puan) tarafından

Normal tepkiler bunlar. Senin yaşlarında evlenen ve benden tavsiye isteyen bir yakınım olsa en az 2 yıl bebek düşünme derdim. Çocuklu hayat cidden zormuş,  hayat kısıtlanıyor, artik her sey çocuğa göre düzenleniyor; gezmek, yemek, cinsellik, eşyalar, calisma hayati... aklına ne gelirse işte. Ancak hamilelik senin kararınsa keyif almaya bak, bu kadar genç anne olmak da güzel. 20 yıl sonra çocuğun gençken sen de 40 yaşında olacaksın yani hala genç olacaksın, avantajlarını düşün. Sağlıcakla kucağına al inşallah.

+3 oy
(10,376 puan) tarafından

olanla bitene çare yok, bence de erken bir yaş ama bu senin kararınsa eğer başkalarını duymayacaksın

(36 puan) tarafından

Benim kararım severek evlendim eşiminde yaşı gelmiş çocuk istedi doğal olarak bende olumsuz bakmıyordum ama etrafımda tepkiler olunca bi kötü hissettim

+3 oy
(27,466 puan) tarafından

Bekar olsaydın evlenme derdim ama evlisin ve hamilesin bu saatten sonra gelip erken değil mi demenin manasızlığı bu kadar ortada iken o çevreyi çokta umursama 

+3 oy
(187 puan) tarafından

Ben 18 yaşında evlendim 19 yaşında anne oldum, İnan şimdiki aklım olsa asla o yaşta evlenmezdim,ama olan oldu bu saatten sonra yapacak birşeyin yok,o arkadaşlarınla görüşme dediklerini duyma 

+3 oy
(890 puan) tarafından

Ayrıca hanımlar siz iyi misiniz aynı şey size yapılsa kıyameti koparırsınız hamile bir kadına denecek şey mi bunlar herkesin hayatı kendine öyle olsun istemiş inşallah sağlıkla doğar sağlıkla büyür bir kendinize gelin artık özellikle hamile kadınlara iç karartan şeyler söylemeyi bırakın ve biraz yardımcı olun hepimiz biliyoruz zaten bebek bakmanın kolay bir şey olmadığını ama en azından güzel yönlerini de söyleyin size soruyorum hanginiz bebek doğurduğu için pişman açık açık söylesin ben pişmanım diye biraz iyi şeyler söyleyin motive edin insanları 

(602 puan) tarafından

Evet ya anne olmak isteyen istediği yaşta olur hem olan olmuş deyip hemde yapmasaydın demek ne saçma. Sonuçta kendi istemiş 45 50 yaşında ilk çocuğunu yapanlar nasıl normalse buda normal onlar ada mesela çocuğun okula giderken yanında ninesi gibi olacaksın vs diye linçliyolar. 

(890 puan) tarafından

Evet yaa katılıyorum sana kendi hayatlarındaki mutsuzluklarını kalkıp da böyle başkalarını kötüleyerek her şeye laf ederek unutmaya çalışıyorlar ama farkında değiller ki kendilerine yazık ediyorlar böyle insanlar hiçbir yerde sevilmez gerçekten birinin dur demesi gerekiyor eğer kötü yorum yapacaksan hiç yapma bu kadar basit hiç kimsenin hakkı yok bir başkasını üzmeye hele ki karşıdaki hamileyse sussun otursun hormonlar ayrı doğum korkusu ayrı sancıları saymıyorum bile bir de bu şeyleri dinliyorlar ne yazık ki bari siz yapmayın sizde annesiniz

+3 oy
(313 puan) tarafından

21 yaşında evlendim suan 24 um 17 aylik bir oğlum var ve 9 haftalık hamileyim söyle düşün onlar hiç mi evlenmeyecekler evlenicekler kaçtan sonra 30 35 ten sonra sence mantıklı mı ben ona karşıyım bak her yasta okuyabilirsin her yasta çalışabilirsin saglik el verdiği sürece ama her zaman cocuk sahibi olup ta bakamazsın sen cocuklarinla eşinle gezip tozarken muhtemelen onlar yeni evlenmiş hamile ya da yeni dogum yapmış cocuk bakiyo olacaklar ben Rabbim izin verirse tabi en fazla 30 yaşında çocuk getirip ondan sonra getirmemeyi düşünüyorum çünkü insan belli bir yaştan sonra gerçekten bakamıyor vücut yorgun oluyor istek heves kalmıyor nefes almak istiyor en iyisi gençlikte yoksa 30 35 den sonrası zor benim için bu boyle yani zaten reşit olduktan sonra hamile kalmışsın ne erkeni 19 20 yaşında tamam belki üniversite okuyabilirsin ama cocukta bakabilirsin bu tamamen senin tercihin bu arada bende 2 üniversite mezunuyum ama severek evlendim suan cok şükür yuvamda huzurlu mutluyum böyle düşün elimde diplomam var istediğim zaman kpss çalısip atanabilirim ya da istediğim zaman çalışabilirim ya da dgs ile hukuka yukseltebilirim kime ne 

(313 puan) tarafından

Sizin adınıza ancak sevinirim ama herkesin durumu sizin kadar iyi olup ulke ulke gezecek kadar parasi olmayabilir ben sıfırdan evlendim ailemin durumu o kadar yoktu esim de oyle durumumuz yoktu hatta - lerde evlendik siz o yasta alt almayı ogreniyorken filan yazmışsınız aşağılar gibi ama ben kendimce  tek olduğumu tek büyüdüğümü kuzen akraba amca hala olsun oyle curcunali bi çevrem olmadığını tekligin zorluğunu bildiğim için ben sevdiğimle evlenmişken ailemi kurmak çoğaltmak istedim ayrıca suan istesem kendimde çalışıp 0 dan tekrardan üniversite okuyup sizin yaşınıza gelmeden atanıp meslegimde çalışadabilirim bunlar hala elimde olan imkanlar zaten herkes ister ki çocuğunun geleceğine yatırım yapsın küçüklükten itibaren milyon servetler bıraksın ama herkes babadan atadan zengin olmayabiliyor bizim gibi sifirdan başlayan insanlar için sizin o dediklerinizi yapmak şu zamanda baya zaman istiyor o yüzden lütfen kendi denginizdeki insanların yorumlarına cevap verirseniz iyi olur ben tek büyüdüm iyi günde kötü günde hep tektim suan kendi çekirdek ailemi kurdum ve onlarla büyüyorum ve 20li yaslarda eziklediginiz alt açma filan diyorsunuz ama bende üniversite mezunuyum belki sizin gibi makine mühendisliği kazanmadım ama adalet diplomam ver ve devletimin bana verdiği eğitim hakkı ile tekrardan çalışıp dgs ile hukuka tamamlayabilirim ki bunlar zaten benim planimda olan şeyler siz ilk önce okumayı seçmiş olabilirsiniz benim önceliğim ailemi kurmak oldu ve çok şükür ilk okuldan çıkıp da evlenme evlenme diye tutturanlardan olmadım bende okudum ve diploma sahibiyim ayrıca tıbbi dokümantasyon okudum açıktan bitirdim elimde bunları devam ettirme imkanlarım var bana her zaman her konuda destek bir esim ve ailem var cok şükür zamani gelince elbet bizde çocuklarımız için yatırım yapacağız birde lütfen karşılaştırma yaparken arada kac yas fark olduğunu ve sizin zamanınızdaki imkanlar ile şuandaki imkanlar nasil ikisini goz önüne alıp karşılaştırma yapmanız lazım kendi ağzınızla söylüyorsunuz o zaman enfeksiyon bu kadar degildi maaşla hersey yapilabiliyordu diye suan maaşla insanlar ne yapabiliyor bir de onu göz önünde bulundurun bende eşimle ailemle geziyorum hatta sehir sehir emin olun önümüzdeki yıllarda bu ülke ülke olucak çünkü dediğim gibi ben imkanlar dahilinde yaşadığım hayattan zevk almasını ve hayata at gözlüğü ile bakmamayi cok iyi biliyorum siz merak etmeyin yani dediğiniz gibi tamamen VIZYON ile ilgili yas olarak değil ben kendi çevremdeki insanları örnek verdim ve ayrıca genç yaşta cocuk sahibi olmanın ""BENCE"" daha iyi olduğunu söyledim çünkü ben kendi adıma konuştum sizi tebrik ederim bu arada ben belli bir yaştan sonra cocuk bakma konusunda kendime güvenemem mesela çünkü cocuk bakımı hakikaten zor ve enerji istiyor ben ileride hayat bana neler getirir bilemem o yuzden genç yaşta çekirdek ailemle büyümek istedim ve tekrar söyleyeyim yaşım 24 Rabbim bana ne kadar ömür biçer bilemem ama önümde uzun yıllar varsa her seyi yapacak kadar zamanım vardır zaten yoksa ölüm hepimiz için 

(8,647 puan) tarafından

Ben öncelikle atadan babadan varlıklı biri kesinlikle değilim. Keşke sıfırdan gelmiş olsaydım, eskilerden kanata kanata geldim. Babamdan annemden kalan sanırım hep borç olacak 😄 Canları sağ olsun başımın tacı onlar seve seve öderim Allah sağlık versin yeter ki. 5 çocuklu, fakirliğin dibini sıyırmış bir aileden çıkıp da okudum. Yoklukta, sağdan soldan gelen destekle bursla. Bu yüzden kusura bakma da mesleğin de den iyisini seçmeye çalıştım. Zorundaydım çünkü. Yokluktan kurtulmak için evlenmek ve sonradan okumak da seçenekti. Ben seçmedim. Çünkü yine birinin eline bakmam gerekecekti. O ben değildim, eş diye karşıma gelecek kişi bugün var yarın yok o zaman ne yapacağım diye düşündüm hep. Kocayı geçim yolu göremedim. Okumanın bana para kazandırmak dışında da çoook büyük katkıları oldu. Hayat pratiğim öyle gelişti ki. Dünyanın öbür ucuna koy yaşarım. Sadece makine mühendisliği diye düşünme. 

Alt almayı küçümsemedim. Küçümseyecek olsam kendim çocuk yapmazdım. Sen o yaşta bunu yaptın ben de bunu yaptım dedim. Sen alınganlık edip kendini küçümsemiş oldun aslında.

Kıyaslama da yapmadım. Benim vizyonum buydu. Çeşme akarken doldurdum. Cefasını çok çektim. Sefasını da sağlıkla süreriz inşallah. 

(313 puan) tarafından

Evlilik bir nevi kumar aslında ister genc yas olsun ister ileri yaşta boşuna demiyorlar insanı rezil edende vezir edende esidir diye o çok önemli kimisi okumaz zengin koca arayışına düşer sömürür de sömürür sonradan görme olur kimisi gelir adam edersin gözü açılır tekmeyi koyar bir tarafına afedersin önemli olan Rabbim iyi insanlar çıkarsın karşımıza 

Aksine ben kendimi asla küçümsemedim sizin söyleme biciminize dayanarak söyledim cok şükür Rabbime ne mutlu bana layık görmüş nasip etmiş vermiş altını açmaktan 20 li yaşlarda da 50 li yaşlarda da olsun asla gucenmem sonuç olarak burada o kadar post görüyoruz kac sene cocuk sahibi olmak için bekleyen 

(8,647 puan) tarafından

İşte ben kumar oynamış olmamak için eşimi uzun süre tanımak istedim. 4 sene flört ettik. İlk senede hemen yüzük beklemedim. Büyük bir kısmı sorunlu bir aileden büyüdüğüm için sorunlu bir evlilik yapmaktan korktum. Kılı kırk yardım diyebilirim. Eşimin kadınlara tavrından tut çorap seçimine kadar gözlemledim. Annesiyle olan ilişkisini yakın markaja aldım. Çocuklara karşı nasıldır, merhametli ve sabırlı mı yoksa tahammülsüz mü. Tüm hareketlerinin alt metinlerini titizlikle okudum. Emin olduktan sonra evlenme teklifi etmeye karar verdim. Ama o benden atik davrandı o teklif etti 😄

Velhasıl öyle buldum evlendim doğurdum gibi basit bakmıyorum ben hayata. 

(313 puan) tarafından

Tamda dediğiniz gibi bende yaptım tam tamına 3 yıl gorusme sonucundan sonra evlendik 18 dimi ben kendisi 19 idi annesine ailesine çok saygılıydi ama annesi bütün ilginin kendi etrafında toplanmasını istediği için bu yuzden geri dönüşü olmayacak hatalar yaptı ve iftira ile sürekli bizi ayırmaya caliati ama esim evini yuvasını seçti ve suan 3 4 yildir görüşmüyoruz düğünümüze bile koymadı çok şükür bende iyi bir evlilik yaptım Rabbim kimseye kötülüğünü göstermesin inşallah suan ailemizle çocuklarımızla mutluyuz Rabbim nasip ederse 2. Çocuğumuzu bekliyoruz hayatta her şeyin hayırlısı 

+3 oy
(2,798 puan) tarafından

20 var, 20 var şimdi. Tepki verenler seni tanıyorsa o zaman bir yandan haklı olabilirler ama sen onlara kulak asma.

Zaten 5 aydır annesin de haberin yok. Çocuk karnına düştüğü andan itibaren anne oluyorsun. Sen bilinçsiz olsan da vücudun bilinçli bir halde o bebeğin sorumluluğunu yerine getiriyor.

Bitti, gitti. Unut o insanları. Sözlerine kulak asma.

20 var daha ayakkabısını kendi bağlayamaz, 20 var çoktan 40 yaş adamı cebinden çıkaracak tecrübeye sahiptir. Sen kendine güveneceksin, mecbursun. İş işten geçti.

Bu saatten sonra doğmamış da olsa o senin evladın olduğu için çocuğunu tamamen benimseyip konuşanları nazikçe iyi bir anne olacağının sevincini ve heyecanını göstererek reddedeceksin. Daha da konuşmaya yürekleri olmayacak.

Mutlu ol, kendini yeterli olacağına dair ikna et. Başkasının sözü senin kulağından kalbine iniyorsa ohoo senin çok işin var. Git bir aynaya bak, böyle düşünen bir annen olsa nasıl hissederdin, tart, ölç, biç sonra insanların sözlerine kulak as. 

+2 oy
(4,127 puan) tarafından

Yani evlenirken erken değil mi demediler de çocuk olunca mı erken değil mi dediler canım. Evet erken evlenip erken çocuk sahibi olmuşsun şimdi olumsuz yorumlar alınca hamilelik hormonları ile de bu şekilde hissetmen normal. Olumsuz yorumlara kulağını tıka sadece bebeğine odaklan doğduğu zaman sevgisiyle kalbin öyle bir dolacak ki iyi ki olmuş diyeceksin. 🥰 ben 35 yaşındayım 27 yaşında evlendim 29 yaşında ilkini 34 yaşında ikinciyi kucagıma aldım inan bazen ben bile erken mi oldu diyorum 😄 

+2 oy
(4,261 puan) tarafından

Bende 18 de evlendim.21 de pramitüre doğdu bebeğim.çocuk doğana kadar okeydim.bebek doğduktan sonra bi getirdiler kedi yavrusu kadar dirwk kucağıma verdiler.eşime dedim ben buna nasıl bakacam çok küçük gerimi versek kuvezde kaldın diye.

Sonra çok şükür alıştım ona ayak uydurmayı öğrendim.sonuçta 30 yaşındada olsa bebek ilk tecrüben 18 olsqda.kimse yaşamadığı şeyin uzmanı olamaz.

+2 oy
(890 puan) tarafından

Canım boşver bende 19'da evlendim şu an 21 yaşındayım ve 9 aylık bebeğim var düşündüğün kadar zor bir şey değil aksine Dünya'nın en güzel şeyi dinleme kimseyi Rabbim sana bağışlasın inşallah 🥰 

+2 oy
(2,932 puan) tarafından

Düşünceniz değişse ne olacak ki bebeğinizden mi vazgececekiniz bu saatten sonra geri dönüş mümkün değil sonucta sizin tercihinizle olan bi durum çevreye kulak tıkamayı öğrenmeniz gerekiyor

+1 oy
(2,238 puan) tarafından

Önemli olan eşinin tepkisi çocuktan sonra erkekler de değişebiliyor onun için evlilignn oturmasını beklesen biraz kendinize vakit ayrışan olurdi ama olmuş önemli olan eş yoksa sizle berbaer büyür yaşım geciyoe diye üst üste yapanlar oluyor mesela çok zor o hatayı yaptm mesela ben 31 yaşındayım  eşin destek olursa çokta güzel bakarsn  en buyuk destek psikolojik çocuk buyutmek kolay degl ama yaplmhacak birşey de degl okul iş vs yoksa eminsen kendinden beklemen n anlami da yok genç anne oluyorum isye dersin olumsuz konusma karsindakilere fırsat verme bebeğini düşün annelik ic gudusel birşey zaten  kucağına alınca hepsi yükleniyor kimseye bakma 

0 oy
(406 puan) tarafından

Canım 16 yaşımda evlendim  17 de ilk oğlumu kuçağıma aldım şimdide 23 yaşımdayım 1 buçuk yaşında bir bebişim var Rabbime bin şükür inan bende senin gibi düşünüyodum zamanında ama şimdi de iyiki anne olmuşum diyorum çünkü küçük yaşta anne olmak çok güzel. Bi duyguymuş bende evlatlatımla birlikte büyüyorum çok şükür o yüzden kim ne  derse takma kafana 

0 oy
(602 puan) tarafından

Sen istediysen hiçbir sorun yok saçmalık bence bunun yaşla ilgili olduğunu sanmıyorum benim arkadasım 18 de anne oldu biçok anneden daha iyi baktı bebeğine 25 30 da anne olup da isyan edenleri gördüm bu kişinin kendi tercihi niye insanlarla gençliğini yakmış gibi muamele ediyorlar anlamıyorum benim annemle babamla armda 20 yaş var arkadas gibiyizdir. Herkesin kendi tercihi 

0 oy
(38 puan) tarafından

Vala kimsenin lafına bakma  Allah kolaylık verir sonuçta  sen bakıcan ogrenirsin  yarınki bakarsın tecrübeli  olmuşsun bende erken evlendim  kaçarak ama inan tecrübeli oldum   zamanla oluyor  onemli  olan dik durup herseue ve herkse rağmen  dik durmanın lazım agızı  olan konuşur  kulak asma güçlü ol

0 oy
(12,483 puan) tarafından

Canım sağlıkla kucağına al inşallah ♥️

Düşüncem değişiyor derken artık 5 aylık olmuş bebek ne yapabilirsin ki doğacak ve ne güzel genç anne olacaksın. Ben 30 yaşındayım 5 ve 3 yaşlarında iki oğlum aynı yaşta olduğum bir kaç arkadaşimin orta okula giden çocukları var onlar da 18 20 yaşlarında anne oldular benle yaşıt olup benden büyük olup çocuğu olmayan bekar olan arkadaşlarimda var. Bak ne güzel evlenmişsin Rabbim sana Bir evlat nasip etmiş insanların ne dediğini umursama boşver 

İlgili sorular

+4 oy
53 cevap 2,587 göst.
0 oy
3 cevap 128 göst.
0 oy
2 cevap 120 göst.
+2 oy
6 cevap 271 göst.

Kategoriler

1,501,326 soru

24,515,235 cevap