0 oy
298 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (15 puan) tarafından

18-22 yaş aralığı genç anneler var mı nasıl bir his ben daha doğurmadım 20 yaşındayım hayatım nasıl ilerleyecek merak ediyorum tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum🌸

16 Cevaplar

+1 oy
önce (817 puan) tarafından

Hiç kolay olmayacak uykusuz geceler gaz sorunları ama gece istediği kadar ağlarsa ağlasın gündüz gözlerinin içine bakınca herşeyi unutacaksın dünyanın en güzel şeyi diyeceksin hele kokusunu içine çekince doyamayacaksın öpücüklere boğacaksın sana öyle güzel bakacak ki her gece uykusuz kalayım yeter ki bana böyle bak diyeceksin kesinlikle bebek bakmak kolay bir şey değil ama gerçekten çok güzel bir şey biraz daha büyüdüğünde onunla oyunlar oynayacaksın benimki 10 olacak 1 hafta sonra ve ne ara bu kadar büyüdü zaman ne hızlı geçti diyorum düşünsene evin sessizliği yerini bebek kahkahasına bırakacak Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🥰🤲🏻 Söylemek istediğim çok şey var ama hepsi birbirinden güzel tüm güzellikler sizin olsun 🥰

-Reklam-
0 oy
önce (8,445 puan) tarafından

Gardını al seni linçleyecekler😀

önce (15 puan) tarafından

Ayy işin o kısmı da var ya reşitlik yaşı 18 değil mi neden genç yaşta çocuk yapanları linçliyorlar instagramda da çok görüyorum yumurtalıkları çürümüş teyzeler diyor ki senin yerin okul annelik değil yav ne alaka teyzecim sanki biz ilkokul terkiz ben üniversite bitirdim hatta bir postumda da bunla ilgili bir şey sormuştum ama ben okulu kariyeri boşverdim bebeğime bakmayı seçtim herkesin kendi seçimdir anne olmuş bir insanı linçlemek vicdan merhamet sahibi olmayanların işi bence. Yaşıtlarımız daha donlarını yıkamayı bilmiyorlar 3-5 tane kedisi var kedimi ben doğurdum kafalarında gezerler bizim yaptığımız çocuğa laf ederler ben şahsen böylelerine acıyorum çünkü içten içe keşke ben de genç anne olsaydım diye geçirip yapamadıkları için linçleyenler de var

0 oy
önce (11,731 puan) tarafından

21 yaşında 25 yaşında ve en son 31 yaşında doğurdum 4 ay önce. Üçüde aynı his ve duygular sadece ilkinde insan tecrübesiz bebek bakımında 

önce (501 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun bende ikinciyi doğurdum altı ay önce öyle zorlanıyorum ki iki cocukla

Ben de tecrübesizlik yaşamaktan korkuyorum ama ailelerimize çok yakın oturuyoruz destek olurlar diye düşünüyorum

önce (11,731 puan) tarafından

Ben 6 sene birlik yaladım 2 çocuğum kaynanamla oturduğum yıllarda doğdular zerre katkısı olmadı akıl vermesi bilgilendirmesi olmadı 

Hadi ya kötü olmuş baya bi yük bindi omzunuza anlaşılan en kötüsü çevrende insan olduğu halde faydasının dokunmaması

0 oy
önce (26,320 puan) tarafından

Bende 20 yasindayim kizimda 1 yasinda . Cok iyi genç anne olmak bana göre. Eşin destekse . 

Tabiikide zorluklari var ama kac yasinda anne olursan ol zorluklari olucaktır. 

Her yaltigimi kızımla yapıyorum ve bundan keyif alıyorum. Gündüz benim akşam esimin sjjssj. 

Eşim işten geldikten sonra dinleniyorum o kizimla ilgileniyor .

Ne güzel bir yaşantınız var nazar değmesin maşallah eşinizi de iyi seçmişsiniz anlaşılan 🧿

+1

İnşallah sizde oyle olursunuz canim. Çok şükür raziyim eşimden 

0 oy
önce (13,659 puan) tarafından

Bence hem güzel hem kötü :) iki kısmıda var diye düşünüyorum. İkisininde ayrı güzelliği var. Ama çok küçüksün ya bu zamana göre :) Allah yardımcın olsun

Ben küçüklükten beri genç anne olmak istemiştim yasal olsa 15 yaşında bile doğurmak isterdim çünkü benim annemle aramda 35 yaş var ve kuşak farkı oluyor annemle kafalarımız pek uymazdı anlaşamazdık etrafımda arkadaşlarımın anneleri hep gençti ben de onlara özenirdim. Benim annem de genç anne olmuş 19 yaşında ama ben 4. çocuğum ve hepsinin arasında 3er yaş varken benim bi büyüğümle aramda 9 yaş var

önce (13,659 puan) tarafından
+1

35 de geç bir yaş değil aslında. Benim annemde ablamı 26da doğurmuş beni 28de kardeşimi 33de doğurdu ama annemle anlaşırız konuşuruz mantıklıdır yani. Anneme erkek arkadaşlarımızı bile anlatırdık. Mesela arkadaşlarımız bile anneme gıpta ederdi gelip annemle konuşurlardı anneleriyle konuşamadıkları şeyleri. Bu biraz kişiyle alakalı bence. Mesela bende kızımı 31 de dogurdum ama bence arkadaş gibi oluruz büyüyünce. Şimdi insanlar 30dan sonra yeni evleniyor. Ben 34 olucam oğlum 5.5 kızım 3 yaşında. Önceden genç anne olmak isterdim bende şimdi bakıyorum hayatımı yaşadım herşeyi yaptım gezdim tozdum tatiller arkadaşlar falan herşeyi yaşadım çalıştım kazandım kendi paramı yedim. Ama erken anne olsaydım daha sabırlı olurmuydum acaba onuda düşünmeden edemiyorum ama olmazdım sanırım kişilik meselesi :)

0 oy
önce (21 puan) tarafından

Dünyanın en güzel ama zor hissi annelik ❤ 

20 yaşındasın ne anneliği ne çocugu diyenlere aldanma sonuçta bu senin hayatın. Ben ilk 25 yaşında anhe oldum 23 de evlendim iki sene kendimi hazır hissetmedim buda kişisel tercih hatta ilk anneliğimde annemi arayıp ( Anne ben bakamıyorum gel sen bak dedim ❤) düşün:) şimdi 4 yasında oğlum Rabbim yardım etti ve büyüdü şükür ikinci kez anneyim oğlum 3 aylık ve iyiki Anneyim sevgisi çokk güzel ama zor tabiki gecen gündüzün olmuyo bazen ağladığım oluyor ama büyüyor şükür Rabbim sağlık versin

Çok şükür ne ailemde ne çevremde kimse niye erken evlendin niye çocuk yaptın demedi diyen olursa da hayatımdan o kişileri çıkardım ben zaten hamileliğin hormonlarıyla sıkıntılarıyla falan savaşıyorum bir de etraftan gelen linçlere asla aldıramam. Lohusalığı da merak ediyorum hamilelikten daha zor geçeceğini biliyorum saat başı bebek ağlama sesi olacak belki çok ağlamayan bi bebek olur bilmiyorum ama ben nolursa olsun bebeğime en iyi şekilde annelik yapmaya çalışacağım kendi annemden ablamdan ve kayınvalidemden de destek alacağım

önce (21 puan) tarafından
+1

Ne güzel destek olucak birilerinin olmasın ben iki çocuğuma da kendim bakıyorum insan çok zorlanıyor ama geçer elbet bu zamanlar unutma içinde atan minik kalbin ne kadar zor olsada bir gün dışarda atacak sen yaşadığını tam anlamiyla anlayacaksın

0 oy
önce (331 puan) tarafından

Biraz tecrübesiz oluyorsun o kadar Rabbim sabır da veriyor ilk oğlum kolikti ne gecem belliydi ne gündüz ama eşim destekti şükür geçti o günler ikincim de daha tecrübeliydim ilkte yaptığım yanlışları yapmadım mesela ayakta sallamak 🤭 29 da kızımı doğurdum o bile 2 buçuk yaşında düşün büyüyorlar 🙂

Peki bebek doğduktan sonra hiç sallamasak nasıl olur sallamaya çalışmazsa belki kolik olmaz diye düşündüm

önce (331 puan) tarafından

Kolik Bebek sallamak la alakalımı bilmiyorum ama kızımda gazlı bir bebekti hamak kullandım 10 aylık olana kadar o iyi gelmişti 

0 oy
önce (194 puan) tarafından

Hayatim ben 25te dogurdum 2 ay sonra 26 oldum hatta ama bana gore ben hala çocuktum yani onemli olan yasin degil kafan cocuk sesi kaldiracak mi disardan bakmaya benzemiyo cocuk isi surekli 7 24 seninle bi bebek ki daha bunlar iyi gunlerin diyenlere cok gicik olurum ama gercekten bebekligi iyi gunlerimmis simdi dusunuyorum 26da dogurdum diyelim bu yasta zorlamiyosam 30da dogursam hic kafam kaldirmazdi bence 20 yas cok kucuk degil 

0 oy
önce (4,865 puan) tarafından

İlk çocuğumu 21 yaşında doğurdum. Zor mu zor evet yasitlarin okula gidiyor staja gidiyor işe başlıyor vs sen evde çocuk bakıyorsun. Uykusuzluk yorgunluk alınan kilolar filan gerçekten sinir bozucu ama tek bir iyi şeyi var o da daha çok sabırlı oluyorsun daha eğlenceli oluyosun genç anneliğin en iyi yani da çocuğun büyüdükçe arkadaş gibi oluyosun onunla. Büyüdüğünde de çıtır bir annesi oluyor 😀

Haha en sonki yazı yüzümü gülümsetti 😇

Bends çıtır anne olcam o zaman kızım büyüdüğünde 

önce (4,865 puan) tarafından

Evet çıtırlar kulübü 😀♥️

Çok iyi❤️😇

0 oy
önce (1,557 puan) tarafından

Bende genç anne olmak isterdim 23 te evlendim 25de doğurdum ilk çocuğumu, şimdi daha erken evlenseydim keşke diyorum ama vardır Allah'ın bir bildiği :) 20 de de 40 da da anne olsan ilk annelik tecrübesizliği hep aynı bence. İlk defa tecrübe edilen bir durum sonuçta , öyle kuzenle yeğene bakmak gibi bişey değil bu. İnşaAllah eşiniz de destekçi olur şahane bir anne olursunuz :) 

0 oy
önce (3,942 puan) tarafından

Onunla büyüyorum bende çok guzel benım için şimdi ben 24 yasındayım kızımda ocakta 4 olacak resmen beraber buyuyoruz 🥹🫠

0 oy
önce (8,918 puan) tarafından

Yaş büyüdükçe kafa kaldırır mi bilmiyorum onu ama 20 yaş erkenmis bana göre anne olmak için 🙈 26 yaşındayım şuan 20 yaşında anne oldum

0 oy
önce (462 puan) tarafından

Bende ilk kızımı 20 yasında dogurdum herseyi onunla ögrendım hiçte pişman değilim hatta ıyıkı dogurdum ilk olmasına rağmen kolaydı aglak bir bebeklik gecirdi ona rağmen iyidi küçük kızım daha zor ya yetemıyorum 

0 oy
önce (1,457 puan) tarafından

20 de evlendim 23 de anne oldum canım şuan 24 yaşım ama anne olmak çok güzel bir duygu. Normalde de olgun birisi olduğum için herşeye çok çabuk adapte oldum evliliğe anne liğe. Şimdi 2.kez birdaha anne olucam. Bence çok güzel bir duygu bi o kadarda yorucu tabi.

0 oy
önce (12,048 puan) tarafından

Ben 25 yasimda anne oldum ben elendim yaş araligim tutmuyor 🤭

22-23 yaşına kadar insana bence çocuk gözüyle bakılıyor 25 olunca normal görülüyor bazıları da 25 26 yaşı bile erken görüyor niye erkenden çocuk yaptın diyenler olabiliyor

0 oy
önce (230 puan) tarafından

Eğer henüz hamile deilsen birkaç sene bekle 

Çocuk illaki oluyor ama çocuksuz bu günler geri gelmiyor hiç acele etme daha küçüksün

37 haftalık hamileyim şuan ocakta da 21 yaşına giricem ☺️

önce (230 puan) tarafından

Yapacak bişey kalmamiş bacım sağlıkla doğur eğer kendini iyi hissetmez isen doğumdan sonra sıkı bi şekilde korun uzun süre yapma

En az 3 sene çocuk istemiyorum elimden geldiği kadar korunacağım 

İlgili sorular

0 oy
35 cevap 1,015 göst.
7 Haziran 2023 Diğer kategorisinde sebnem77 (1,119 puan) tarafından soruldu
+2 oy
14 cevap 1,857 göst.
0 oy
9 cevap 447 göst.
1 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy