0 oy
319 göst.
önce Diğer kategorisinde (269 puan) tarafından

Kızlar bu konuda çok bir bilgim yok tecvid dersi aldığım yer menzil tarikatına bağlı sosyal medyada çokta güzel konuşulmuyor acaba bilgisi olan var mı bir iki defa sohbetlerine de katıldım ama kafamda soru işaretleri var acaba bilen var mı

7 Cevaplar

+3 oy
önce (2,330 puan) tarafından

Beni birileri sohbet diye götürmüştü hoşuma gitmedi daha adım atmadım, namaz kılacaklar bu namazı herkes kılamıyor belli grup kılıyormuş diye değişik şeyler var, sonra gece abdest alacakmışım kalkacakmışım sıra sıra şeyh isimlerimi bi liste var onu verdiler onları sayacakmışım onların adıyla dua mı edecekmişim ne , şeyhlerini dusuncekmişim ama böyle ışık şeklinde , tabi içimden hep tövbe diyorum onlar anlattıkça , sonra cıktım ordan içimde korku oldu birdaha da adımımı atmadım, hep şeyhlerinden bahsediyorlar böyle şeyler benim aklıma yatmıyor eşimde izin vermedi gitmeme 

-Reklam-
0 oy
önce (1,123 puan) tarafından

Menzil derken hangi şehirde mesela Urfa'da var gayet guzel eğitim veriliyor şeyh vardı çok yaşlıydı geçen sene vefat etti ama öğrencileri talebeleri bir çok hocadan daha iyi 

önce (269 puan) tarafından

Adıyaman

önce (1,123 puan) tarafından

Eltimin oğlu Adıyaman merkezdeydi çok çocuğa dini egitim verdi yani gözümle görmedim ama kötü olduğunu hiç duymadım 

Anladım canım teşekkür ederim

0 oy
önce tarafından

Tarikat ve cemaati ben "şahsen" doğru bulmuyorum. 4 mezhep dışında diğerleride amacının dışında. 

Geçen bir hanımefendiyle tartıştık cemaatler hakkında, dedim ki bir şeyhinizin eteğini öpüp önünde secde ediyorlar. Bu dinimize çok ters düşen bir durum. Bırakın şeyhi falan Efendiimiz a.s asla böyle bir durumu kabul etmezdi. Bende sordum niye böyle yapıyorsunuz diye; hanımefendi de ilmine saygımızdan öyle yapıyoruz dedi. Hâşa dedim bu asla doğru değil. Rabbimizden başkasının huzurunda eğilmeyiz. Ne dediysem anlatamadim. En sonunda tartışmayalım dedi:).Demem o ki doğruları elbette var ama yanlışları doğrularını gotürüyor. Kur'an'a ve Sünnet'e ters düşen her durumu sorgulamalıyız. 

Kafanda soru işareti kaldıysa iyice araştır dedim canım

önce tarafından

Hayır tabii ki ne günahı canım. Buna seni zorlayamazlar ne hadlerine.

önce (8,472 puan) tarafından

Ama genelleme yapamazsiniz. Her cemaat sünnete aykırı iş yapıyor diye birşey yok. Bu iftira gibi oluyor. Sünnete aykırı davranmayan cemaatleri zan altında bırakmıyor musunuz

Allahtan başkasına secde etmeyen cemaatler de var. O dedikleriniz sanırım sadece bazı tarikatlarda oluyor 

önce tarafından

Ben sadece örnek verdim her cemaat oyle yapiyor demedim dogru okuyun lutfen. Her cemaatin dogrularida var ama yanlislari da var. 

İlk paragrafınizi tekrar okuyun

0 oy
önce (1,578 puan) tarafından

Çok bilgim yok ama yaptıkları şeyler bana garip ve islamiyetle bağdaşmıyor gibi geliyor . Tövbe almak falan , bide şeylerini o kadar abartıyorlar ki yani yapacak kadar tövbe yarabbim. Bir bedevi peygamberimizin içinde bulunduğu bir mescide girip hanginiz peygamber diye soruyor , o kadar mütevazi o kadar belli etmiyor kendini ama bu şeyhlerin yoluna kırmızı halı seriliyor yani burdan bile tuhaf geliyor ama . Bu menzil başındaki şeyhlere de Seyyit diyorlar peygamber soyundan yani o yüzden bişey de demek istemiyorum , uzak duruyor gönlüm sadece 

Aynı fikirdeyim ama tecvid dersinide yarıda bırakmak istemiyorum

önce (1,578 puan) tarafından

Başka bir seçeneğiniz yoksa çok içlerine bulaşmadan derdinizi alıp ayrılabirsiniz 

Burda başka ders veren yok öyle yapıcam mecbur

0 oy
önce (537 puan) tarafından

En nefret ettiğim şeydir bu tarikatlar . Eşimin ailesi çok bağlı konyevi hem bu menzil tarikatına . Kayınpederim belki bugüne kadar 1 araba 1 ev parası vermiştir bunlara yardım amaçlı . Kaynanam la kayınpederim Hergün dersimiz var diyip duruyorlardı bende ne bu ders diye sordum günlük çekmeleri gereken zikirmiş ama rakamlar aşırı uçuk yemek yiyip tuvalete gidip zikir çekmen lazım neredeyse .Tamamen saçmalık . Ben de bir kere bir ritüel e dahil olmuştum . Bir odaya almışlardı üzerime örtü örtmüşlerdi elime de bir avuç taş . Bu şeyhlerini hayal ediyorsun onun alnından bir ışık çıkıyor o ışık dönüyor geliyor senin alnına vücuduna giriyor tövbe haşa… hem saçmalık hem de korkunç . Bu yüzden kaynanam kayınpederim beni hep dinsizliklikle suçlar gibi konuşurlar beni içlerine çekmeye çalışırlar. Ama bir gün kesin tavrımı koyduktan sonra bir daha yanımda konusunu bile açmadılar .

önce (249 puan) tarafından

Tövbe estağfurullah bunu ilk defa duyuyorum korkunç bişey. Normalde zikir çekerken kendilerinden geçip içlerine üç harfli girmiş gibi zıplayan insanları görüyordum. 

Ama sana yapılan resmen korku filmlerden bir kesit gibi 😑

önce (1,973 puan) tarafından

https://youtu.be/TgYiakTRLZI?si=j5Imwhlmt-WsqJh1

menzille tanisan karadenizli bideosunu izlemenizi rica ediccciiim

😂😂😂

beyinleri yikanmis iste kaynana kayinpederinin

hayal34 bacim seni daha yeni baslamissin hicbir cemaat hicbir tarikat alioda iclerine sokupta en abzurt seylerini gosterip yaninda yaomaz . yavas yavas alttan alttan  alistira alistira yaoacaklar. sadece menzil icin demiyorum. ben 8. sinif tatilinde annem yatili kursa yolladi beni ev . 20 kiz kadar var yere sunger yataklarsan serip yatioduk. zikir hadis fikis siyer kuranikerim  teecch namazi bes vakit namaz. boyle bir fiil gece 3 bucuk gibi teecche kalkioduk sinra birazcik uyyoduk sabak namazi artmdan yatana kadar 12 dibuatis saati bir fiil ibadet. basortulu yatiyorduk. robali elbise giyiyorduk. altimizda pacali babanne donlarindan vardi. abdest tazelemek harici basortu acmak bas acmak yasak.  bir fiil ibadet tesbih zikir galan fistan. 15 gun icinde  bana israr kiyamet seni hafiz yapalim ezberin cok iyi hic liseye baslama 8 den mezun olmussun direk bizde devam et falan. babam dedi hidaha gtmio bu kiz oraya. annem de annemin tyze kizlari carsafli falan onlar kizlarini yolluodu. annemde beni onlarla beraber yolladi. normalde hep camiye giderdim. dahada tobe ole biyere gitmedim. 

bende kziimi gecen yaz bi cemaatin kurauna verdim yazim guzeldi. okulda ders goruyorlardi. kis okuluna da devam ettirdim. kisin asiri sıkıyorlar namaz elbisesi ile duruyorlar vocuklar bunakio erkekler takkeli duruolar  falan .kiş okulu bi tik daha sıkı oluodu kizim istemedi. bu tarz seylerde en dogru yer cami. gidecen direk camide diyanete bagli abuk subuk tarikatsiz cemaatsiz bir yer dogru bir tane. 

Pisupisu bir insanın sürekli Allah'ı zikretmesi çok harika birşey herkese nasip olmaz keşke ben de yapabilsem

0 oy

bir insanin asla kendini yarikatlara cemaatlere milletin aklina gikrine kendini birakmamasi gerektigini dusunuyirum. kurani kerim bir ayetler tek ve degismez. herkes kendi kafasina gore yorumlayip tarikat marikat cikarip cevresinde etkisi altina aldigi insanlarin beynini yikamamali

Allah içimdeki niyeti biliyor tek derdim tecvid dersimi tamamlamak kendimi bildim bileli böyle şeylere karşıyım ama çevremde başka ders veren yok 

önce (3,638 puan) tarafından

Casperiye alakasız olacak ama 🤭 @Gastamonlummm cinsiyeti bellimi ? Bayadır görmedim onu,denk gelemedik

bilgim yok canim. bayadir bende denk gelmiyorum. etiketlerde goruyorum adini😂

Sağolasın ❤️ İnşAllah köyü birşey yoktur. En son gördüğümde yarın cinsiyeti öğrenecem gibi birşey diyordu. Rabbim gönlüne göre versin 

önce (2,135 puan) tarafından

Yok canım daha erken cinsiyet için beni başkasıyla mi karıştırdın acaba 😁 postuma bak bende cinsiyet tahmini postu açtım 🤭😂😂

Hadi ya ☺️ Aman iyi ol da. Yok karıştırmadım ama nasıl böylede kurmuşum onu anlamadım 🤭beyin error artık. Kusura bakma. Postunuda bulamadım. Anlamam da zaten hiç tahmin işinden😶Rabbim en güzelini,en hayırlısını nasip etsin inşAllah ❤️

önce (2,135 puan) tarafından
+1

Yok canım ne kusuru estağfurullah 🥰 amin amin Allah razı olsun 💜

0 oy
önce (3,505 puan) tarafından

Benim kafama yatmıyor tarikatlar. Bunlardan önce de Fetö vardı devletle içli dışlıydı sonra terörist ilan ettiler çıkarları çatışınca. Şimdi de menzilciler yine devlet teker iki gün sonra ne olacağı belli olmaz. Ayrıca bazı uygulamaları çok dine aykırı geliyor. Tövbe dağıtıyorlar mesela, Hristiyan mıyız biz günah çıkarır gibi tövbe dağıtıyorlar. hocalarına tövbe hâşâ tapıyorlar. Adamlar milyonluk araçlara biniyorlar müritlerin ayağında ayakkabısı yok yaa bunlar nasıl kazanıyor biz napıyoruz demiyorlar. 

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 676 göst.
17 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 270 göst.
17 Eylül 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nisan KC (4,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 220 göst.
25 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yaso.yasemin (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 305 göst.
12 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Biranne42 (18 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,488,946 soru

24,337,389 cevap

345,912 kullanıcı

...