Ben cocukken bısıklete bilmədim hiç bısıkletım yoktu o yuzden bılmıyorum bısıklet surmesını. Çocuk olsaydım kendıme bısıklet alırdım. Ama küçük kardesıme alınmıstı Benden 10yas küçük ona bısıklet surmeyı Ben oyrettım. Oglumada Ben oyerettım sımdı çok güzel bısıklet suruyor.Sız cocuk olsaydınız hangı hedıyenı ısterdınız
Ben dedemolsun istiyordum.komsu kizlarin hepsinin vardi dedesi. Bir kere penceredenbakip aglamistim dedeleri misafir gelmisti onlara
Dedelerını hıc gormedınmı canım. Bende orta okuldayken kayb ettım
Doğru benimde öyle bitane si ismimi koymuş ölmüş sonra öbürü de ilkokul galiba :((
Birisi anam mene 6 aylık hamiləykən ölüb. O biridə mən 6 aylıq ikən. Adımı mənimdə dədəm əoyub:(
Men çox severdım babalarımı oyunlar oynuyardıg Allah rəhmət eləsin
Yani çok olmadi ama kaykayim olsun isterdim 47 yasinda olmama rağmen o zamanını şartlarına göre vardi bisikletimizde vardi bebeklerde Almanya'daki halam gertiridi ne bileyim hiç bu olsun demedim
Benden küçük kız kardeşim surdu oyrendı. Ben oyrenemedım vaktımde olmadı derslerden
Ya biz deli gibi surerdik erkek kardeşimde ben öğrenmiştim düşe kalka ogrendi 😂
aradigim benzer yorum. bende paten cok istiodum almamislardi. oatenle cok gezer tozraim arka soskak o bu gider. oglanlarla findirderim diye lise zamanimda
istiodum .bi sevgilim vardi yakalanmistim hakiyle sabikaliydim yani. pateni o yuzden almadilar.
suan kziim istio babasi kizima da almio. ama babasinin derdi duser biyerini kirar diye korkuo😂😂😂
Şu patenle kaykaylı fırt yana fırt bu yana kayan kızların popüleritesini ben de yaşayamadım garibim kızım da yaşayamıyor maalesef
Bende çok seviyordum ya bende korkuyormuş düşersem diye belki babama desem alırdı ama eskiden gercekten çok havalandı paten ve kaykay
bid ben 88 dogumluyum hani ergenligim falan 2000 lerin basi 😂senin 90 lar ergenlik tam bombastik moda oldugu zamanmistir
Oyuncak değilde (çocukluğumu yaşayamadım) kıyafet derdim kıyafet delisiydim ya ayakkabı falan. :)))
Yasayamadıgın ne varsa cocuklarınla yasarsın inşallah.
Bir kızım var ve yaşıyorum yaşatmayada çalışıyorum inşAllah :) teşekkür ederim :)
Çocukken herşeyim vardı Hiçbirşeyde gözüm kalmadı ergenken saten pijama çeşitleri çok heves etmiştim ve sadece kıyafetim olsun istiyordum çünkü hiç yoktu
Pekı sonradan aldınmı
Hemde görgüsüz gibi her modelin her rengini aldım doyana kadar
Volter miydi neydi kulaklikli radyo vardi ya ondan isterdim memleketten halam geldi onun yaramaz bi oglu vardi onunla ikimize aldilar bi kere o cocuk eve gelmeden bozdu beni kandirdilar sizde benimkini ona onunkini bana verdiler cok üzülmüştüm bi de oeta okul zamaninda mp3ler vardi cok heveslendim ama alamadim ailemede soylemedim istiyorum diye gerci fakirlik aklima islemis biz alamayiz diye dusunmustum
Ya ne kötü yapmıslar ama sende cocuktun
Evet ama fakirdik 🤗
Woltmen deniliyordu ona 😄😄
Sınıfımızda çoğu kişinin yurt dışında akrabası vardı ve hepsine rengarenk boyalar hediye geliyordu. Ben de onlara çok hevesleniyordum böyle çantalı falan oluyordu. Kendime o şekilde kocaman boya setleri alıp vermek isterdim
Sende al şimdi cocugunla boya.Bende severdım öyle boya setlerını
Şu an hevesim yok maalesef
Konudan alakasiz azerbaycanlimisin?
Belı sende azerbaycanlısan mence
He canim
Bız evvelde danısmısıg senle ılaheyem yadındadısa. Telefonu deyısdım deye yenı hesab acdım
Hee tanidim canim .
He lap yaxşı
Benimde bisikletim olmadı bende bilmiyorum sürmeyi benden küçük kardeşimlerime ikisine ortak 2. El alindi ikisi sıra sıra biniyordu ben hic kullanmadım çünkü biri binerken diğeri mahcup ve heyecanla bekliyordu ben kıyamıyodym onlara
Bızde 4cocuguz ablamla Ben bılmıyorum kucukler bılıyor
Şöyle bir baktımda hiç eksiğim yokmuş şükürler olsun 🤲🏻
Çok sukur ne mutlu
Annem okula giderken gelirken beni bıraksın alsın isterdim. Hiç olmadı hep tek gittim ya da abimle. O içimde kaldı 😔
Ya benımde oğlum istiyorum acaba.Bende calıstıgım için dedesıyle gıdıyor gelıyor hergun.
Bence arada bir almaya gitmem ona çok iyi gelir
Şimdi ızındeyım bebeyım oldugu için hava soguk gıderken arabayla gıdıyor donduyunde dedesın işi olursa Ben gıderım oda ayda bır defa falan
Bir oyuncak ya da kıyafet istemezdim. Babannem ve dedem her istediğimi aldılar çok şımarık büyüdüm bu anlamda. Ama hayatım boyunca hep güvensiz biri oldum. Her zaman annen baban bile senden vazgeçti herkes vazgeçer diye düşündüm. O yüzden hep bir kız çocuk istedim. Kızım olunca da onu benden başkası sevsin istemedim. Aklım çıktı kızım başkasını benden daha çok sevecek diye. Heleki kaynanam dokunsun istemiyordum kendi yaşadıklarımdan dolayı.
Bazen bır yanın hep eksık kalır inşaAllah sen hep kızının yanında olursun
Onlara öğretirken kendin neden öğrenmedin peki?
Ben çok iyi şartlarda büyümedim oyuncak namına bir barbi bebeğim vardı onu da okuldan vermişlerdi.
Ama oyuncaklara çok özenerek geçmedi benim çocukluğum dışarda açık alanda salıncak kurardik eski çinko çaydanlık vs atık durumda olanlarla evcilik oynardık ben kıyafet ve yiyecek tarzı şeylere daha hasret büyüdüm
Benım derslerım vardı kendım oyrenmeye vaktım olmadı.Zaman zaman her insanın hayatında zor donem oluyor bundan sonrası kolay olur inşallah
Barbie bebekkk evi 🥰
Benımde bebeklerım oldu ama bebek evım hiç olmadı kızıma alırım ama henuz kucuk
Ben en aşağı da gördüm, en yukarıyı da.
En fakir olduğumuz dönemde evimizde bir tek halı, küçük tüp ve yorganlar vardı. Erkek kardeşim 1 ben 5 yaşındaydım. Okula başlamadan önceki sene.
Öyle bir fakirlikte bile (ki bakkala yazdırmaktan borçlarımız çok kabarıktı) annem babam bizi hiç gözü dışardakilerde kalacak şekilde bırakmadılar.
Bizde her şey birden kötü olur, birden düzene girerdi. Neden demezdik, Rabbimin bir bildiği vardır derdik.
3 ablam patenle büyüdüler, ben scooterla. Almanyalardan bebekler gelirdi, kıyafetler, ayakkabılar, prenses evleri gelirdi.
Babamın maaşını 6-7 aylık olur, yine vermezlerdi. Hep içeride parası olur ama patronları vermediği için kullanamazdı. Gazeteciydi, spikerdi, radyocuydu, canlı yayın sunardı. Pek çok işi çok iyi yapardı ama yumuşak yüzü sebebiyle hep diğer ay çift verelim abi derlerdi. Sonra da babam işten çıkınca parasını vermezlerdi. Hep maaş yattı olarak geçirmişler kayıtlara.
Ben hep paten istemiştim ama ablamlarınkini sürerim diye almamışlardı. 9 yaşlarına gelince Almanya’dan babamın akrabaları geldi, kızın ayağında bir ayakkabı ama dileyince tekerlekli oluyor. Çooookkk güzeldi. Hayatımda ilk defa bir şeyi bu kadar çok istemiştim.
Şimdi olsam onu alırdım. Hala daha bazen görünce nette falan kendi ayak numaram var mı diye bakarım.
InsaAllah kendı numaran bulur alırsın canım. Donem donem her insanın hayatında zorluklar oluyor.Annem calısmazdı benım o zaman babam para verırdı kıyafet oyuncak alınırdı gözümüz dışarıda kalmadı. Ama bazende otobus parası bulmazdık oylede oluyordu onemlı olan zor gunlerden bırlıkte cıkmak
Oyuncak bebeğim olsun hep isterdim hiç olmadı.çamurdan tahtadan bebek yapardık.şuan eksikliğini görmüyorum.olsaydı da bir şey değişmezdi
Çocuk oluyoruz ıste heves edıyoruz o zaman küçük seylerle mutlu oluyorduk
Biz 6 kardeş büyüdük cok fakirdik daha doğrusu dedem amcalarım bizim miras hakımızı yedikleri icin biz onlara muhtac büyüdük cocuk yaşta babamızda vefat edince hepten köy haliyle cok zorlu şartlarda büyüdük bnim hic oyuncak bebeklerim olmadı yerde oyuncak bebeklere ait Bi kol bi bacak bulsam hemen alırdım keşke devamı olsaydı diye her yeri gezerdim. Öyle böyle buyuduk hala maddı sıkıntılarımız var ama cok şükür her birimiz Bi yere dağildiğimiz icin şuan annem hasta ablam erkek kardeşim biraz zorda oda gecer inşallah.
Gecer inşallah kötü günün ömrü azdır derler Allah yardımcı olur canım. İnşallah yawayamadıgın herseyı cocuklarınla yasarsın
Ben küçükken bir alışveriş merkezinde barbie bebek görmüştüm kocamandı 1 metre filan vardı belki onu çok beğenmiştim ama almazlar zaten diye hiç istemedim bile. Hala aklım o bebekte aklıma geldikçe hala kalbim heyecanla atıyor 😊 şimdi bir kızım var Allâh nasip ederse ona alacağım öyle büyük bir bebek. Lahana bebek hevesim vardı onu aldım kendime şimdi saklıyorum kızım için. Birde bebek evi alacağım inşallah 😊
İnşaAllah canım kızın için alırsın en guzelınden
Doğru düzgün bı çocukluğum olmadı erkenden babamı kaybettim sonra sıkintular hiç bitmedi
Allah rahmet eylesın ınsaAllah cocuklarimiz güzel cocukluk yasar
Okula giderken annem saçlarımı yapsın isterdim. Ben 1. Sınıfa başladım annem çalışmak zorunda kaldı. Saçımı hep at kuyruğu yapmak zorunda kaldım , becerebildiğim kadar. Annem örsün güzelce toplasın çokisterdim, özenirdim :/
Ya bende kzım okula gıderken calısıyor olucam bazen böyle seylerde keske calısmasam dıyorum ama onlara daha ıyı bır hayat vermek için calısıyorum
Eğer mecbursa insan evet çalışmalı ama ben annemin yolunu gözlediğim zamanları unutamıyorum, annem beni okuldan alsın beraber öğlen yemeği yiyelim isterdim. Akşam abimle annemin geleceği yola çıkar beklerdik , bana sorsa razı olabilirdim azla yetinmeye
Bisiklet atari tetris hatta bilgisayar bile almıştı babam tek şeyde kalmıştı gözüm arkasında ev resmi olan örgü yelekler vardı okulda bütün kızlarda vardı bir bende yoktu ondan olmasının çok isterdim
Allah razı olsun ananızdan babanızdan. Bızde unıversıtedeyken almısdı babam bılgısayar
Hemde binlerce Rabbim razı olsun köyün en kötü evi bizdeydi köydeki dar gelirli ailelerdendik bir maaşlı işçiydi babam bir kez olsun isteğimizi yerde bırakmadı hatta istemeden aldı huysuz bir babannem vardı ona rağmen bizi hep mutlu etti 😔
1,489,223 soru
24,341,139 cevap
346,058 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın