0 oy
125 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,757 puan) tarafından

Kızlar oğlum 4 yaşına girmek üzere çok hastalanan bir çocık hem alerjik hem geniz eti var maalesef doktor bu durumu 7.8 yaşına kadar çekeceksiniz diyor yaz hariç 3 mevsim hep hasta oluyo şu an da hasta burnu çok tıkalı hem alerjiden hem geniz etinden dolayı evdeki bütün her yeri dikkatlice temizliyorum Ayda bir perde indirip yıkıyorum halıları yıkıyorum yatağı yorganı pamuk doktorun dediklerinin hepsini yapıyoruz alerji testi yaptırdık toza karşı alerjisi çıktı sadece ama ekstra dikkat ediyorum dediğim gibi ama yine de hastalanıyor geçen hafta cumartesi götürdüm doktora bir torba ilaç reçete edildi 2.3 gün rahatladı ama 2 gündür yine aynı çok üzülüyorum doğduğundan beri nerdeyse bu durumda ve hep hasta Allahın gücüne gitmesin ama hep yaz olsun istiyorum çünkü bir tek yazın rahat yavrum ekstra kalbinde ufacık bi farklılık var hayatımızı etkileyen bişey değil ama ya ilerde kötüleşirse diye de korkuyorum şu an çok üzgünüm tabiki dermansız dert vermesin rabbim ama hay verip ilaç kullanıp iştahının kapanması bi yana geçmemesi bi yana canımı çok sıkıyor yarın tekrar doktora gideceğiz umarım bu sefer kalıcı bi durum olur lütfen bana ve oğluma dua eder misiniz çok stresli ve üzgünüm 

5 Cevaplar

0 oy
önce (13,685 puan) tarafından

Geniz etini aldırmayı düşündünüz mü hiç. Yegeniminkini aldılar şuan maşallahı var 

önce (13,685 puan) tarafından

Yeğenimde öyle canım. Hem alerjik hem geniz eti vardı. Aşırı kafası yerlerdi uyurken. Düzgün uyuyamazdı horlardı gece falan. Kilosuda daha azdı. Ameliyattan sonra aşırı rahatladı valla birde iştahı açıldı büyüdü serpildi valla çocuk maşallah

önce (1,757 puan) tarafından

Maşallah canım ama kaç farklı doktora götürdüm hepsi de ameliyatlık değil dedi :(

önce (1,995 puan) tarafından

@Zeynosss tam da öyle olduk:) kızım temmuz da geniz eti bademcik ameliyatı oldu . Ah yavrum neler çekti. Hele uyurken nefesi kesilirdi. Zayıftı. Kendine geldi resmen. Bademciği boğazını kapatmış meğer.  Yavrum ondan yiyemiyormş. Biz geniz eti bademcik ameliyatı ekstra da sağ kulağına tüp takıldı. İnanılmaz rahatladı. Sizde doktora söyleyin. İlaçlar asla işe yaramıyor. Biz 1 yaşından beri çektik. Ben geçen sene istedim ameliyat olsn. Ama küçük diye yapmadılar. Bademcik biraz zor . Ama geniz eti basit aynı gün taburcu oluyor .

Canım nerdeyse 5.6 doktora götürdüm ama hepsi de ameliyatlık bir boyutta değil diyor kardeşim 13 yaşında tıpkı senin anlattığın gibi gece sesinden uyuyamıyorsun çok daralıyor hastaneye götürdük geniz eti alınacak kulağına da tüp takılacak ama benim oğluma doktorlar gerek görmüyor özellikle çocuk doktoru olsun kbb olsun götürdüm ameliyatlık bi boyut yok alerji ve geniz eti birleşince böyle oluyor diyorlar 

Bademcikleri büyüktü mesela 2 sene önce boğaz enfeksiyonu geçiriyordu her ay çocuk doktoru kbb yönlendirdi ona götürdük bi ilaç sprey verdi ondan sonra bademcikleri küçülmüş o ilaçlardan sonra hiç bademcik sorunu olmadı geniz eti de öyle aman aman büyük ameliyatlık değil diyorlar 

-Reklam-
0 oy
önce (12,147 puan) tarafından

Geniz etini niye almiyolar dr.lar.

Benim oğlum da alerjik bir çocuk bağışıklık için ek takviyeler kullanıyorum eskiden bir iki hafta sürüyorsa hastalığı şimdi 2 3 günde toparlanıyor. Çok çabuk hasta olan bir çocuk ve bu yıl anaokuluna başladı. Bu ay 2 kez boğaz enfeksiyonu oldu. 

İminol şurup ve balık yağı kullanıyorum bunlar bence iyi geliyor 

Canım ameliyatlık boyutta değil diyorlar birkaç doktora götürdüm hepsi böyle dedi boğaz enfeksiyonu geçirirse o zaman yaparız dediler ama iki senedir boğaz enfeksiyonu falan olmıyo o yüzden gerek duymuyorlar doktorların çoğu alerjik kaynaklı olduğunu düşünüyor geniz etinden ziyade 

0 oy
önce (3,731 puan) tarafından

Canımm Allahım şifa versin inşallah 😟 benim  oğlumda 3 yaşında 8 9 aylıkken bir başladı bronşiolit oldu temmuz ağustos Eylül ekim kasım hep hastaydı 1 kere yoğun bakımda yattı 1 kere normal servis çıkarttılar orda yattı en sonu astım bronşiolit dediler ve o zamandan beri kışın hep hasta hemen hemen her ay antibiyotik kullanıyor bazen de 1 ayda 2 kez kullanıyordu artık son zamanlarda 2 antibiyotik birden veriyorlardı günde 4 defa tabi yanında ventolin cortair inhalasyonla birlikte nadiren hasta olmadığı 1 ay olurdu bu yılda Eylülde bir başladı şimdiye kadar hep hasta yada hasta gibi öksürük hapşırık burun akıntısı ama hasta değildi  geçen hafta hava temizleyici ve hava nemlendirici aldık bilmiyorum onun etkisi mi ama eşim ben kızım oğlum 1 haftadadır arada öksürüyoruz inşallah iyi gelmiştir diye düşünüyoruz. Oğlun da hep burun tıkanıklığı var ya hava nemlendirici ve temizleyici iyi gelebilir tozu algılayınca hava temizleyici hemen turboya geçiyor havayı temizliyor onu haricinde kurutma makinasıda iyi geliyor evdeki tozu azaltıyor aklında bulunsun düşün istersen belki şifa olur 

Ama bak alır pişman olursan benden bilme bende 10 gündür kullanıyorum neticede ve denk geldiği zamands kafamı karıştırdı tam bahar mevsimi bitti öyle denk gelincede emin olamadım. Çamaşır suyu hala bendr çok kullanıyorum maalesef 😟

Ufak çaplı bişey aldım canım bugün medikalden etkisi olur beğenirseniz yüksek kaliteliyle değiştiririz dediler bakalım bugün çalıştırdım haftaya belli olur :)zaten aklımda olan bir üründü canım çoğu kişi dd yazmış faydasının olduğunu 

Ne aldın canım markası ne bizde büyğk almak istiyoruz ya belki aklımızda olur 

Direct necux diye bir marka canım bende hava nemlendiricisi ateş ölçeri var bu markanın uygun fiyatlı bi marka ama çok memnunum ateş ölçer doktorla birebir aynı ölçüyor nemlendiricisini de beğeniyorum ama bugün hastane çıkışı çok soğuktı media markete gidemedim hastanenin yanındaki medikale girdim oradaki çalışanlara sordum işte çoğunluk memnun ama memnun kalmayanda var isterseniz orta halli bi cihaz verelim beğenirseniz daha güzeliyle değişim yaparız dediler tamam dedik bu markayı verdiler işte 1.2 hafta kullanan beğenirsen geri getir kaliteli daha büyük bi cihazla değişim yaparız dediler bende şu an denemeye başladım bakalım inşallah güzel sonuç alırım :)

Hadi hayırlı olsun inşallah şifa olurda pişman olmazsın oğlunda iyi olur umarım 🤲🤲☺️

0 oy
önce (666 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Kızım da 4 yaş olacak subatta. Sık bronşit oluyordu 18.ayda alerji testi yapıldı ev akarlarina kedi köpek tüyüne küfe falan alerjisi çıktı. Koruyucu tedavi başlandı. O zamandan beri bronşit olmadık hasta oluyoruz ama cigerlere inmiyor ayakta atlatiyor. her defasında doktora gitmiyoruz evde atlatiyoruz. Şuan 16 aylık oğlum var, sık hasta oluyor sanırım o da alerjik onu da alerji doktoruna götüreceğim.yani sizde de koruyucu tedavi işe yarayabilir. Bu arada doktor bize hava temizleme makinesi de önerdi. Çocukların yanında süpürge acilmamali temizlik yapılmamalı vs. Ayrıca beslenmede önemli abur cubur süt ürünleri vs. de tetikleyebiliyor

0 oy
önce (891 puan) tarafından

Oğlum 3.5 yaşında 1 senedir her ay hastalanır yaz da dahil burnu tıkanır nefes almada güçlük çeker ağzında yara çıkar karnı ağrır 3 4 gün bu şekilde sürer daha iyileşmeden yeniden hastalanır bu ay iki kez hastalandı bende o da çok yorulduk doktorum biri daha ben söylemeden erken mi doğdu dedi evet dedim o zaman 6 7 yaşına kadar böyle gider dedi umarım öyle sürmez 😔

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 103 göst.
20 Kasım 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tunber (666 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 235 göst.
7 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yenianneadayi1 (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 96 göst.
10 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Musmutlu (456 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 74 göst.
4 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,488,979 soru

24,338,037 cevap

345,928 kullanıcı

...