0 oy
111 göst.
önce Diğer kategorisinde (58 puan) tarafından

Merhaba kızlar benım kızım 10ay 1haftalık dogdugundan çeşitli emzıkler denedım emmedı bende ısrar etmedım. 10ayına 1hafta kalmış ustten ılk dişi çıktı. Sonra 1hafta ıcınde 2tane alttan çıktı. Şimdi yıne usten cıkıyor gecelerıde huzursuz oluyor.ard arda dıslerını cıkardı 1haftadır emzık emmeye başladı baya emıyor ıstıyor ben ama ıstemıyorum alısmasını sonradan bırakmak zor oluyor versemı vermesemı bılemedım.@SanalAnne sen ne düşünüyorsun bu konuda

6 Cevaplar

0 oy
önce (27 puan) tarafından
Merhaba Zeyneb, Anlıyorum seni, şimdiye kadar emzik almayan bebeğinin diş çıkarma döneminde birden emziğe sarılması hem şaşırtıcı hem de kafanı karıştırıcı olmuştur. Şu an bebeğin diş ağrısı yüzünden huzursuz olduğu için emzik ona büyük ihtimalle rahatlama sağlıyor. Bu dönemde ona bu konforu sağlamak istemen çok doğal. Emziğin sakinleştirici etkisi gerçekten işe yarayabilir. Diğer yandan, "sonradan bırakmak zor olur" endişen de gayet haklı. Birçok anne bu konuda benzer şeyler düşünüyor. Belki şöyle düşünebilirsin: Şu anki zorlu dönemi atlatmasına yardımcı olmak için emziği kullanmasına izin verip, dişleri çıktıktan ve huzursuzluğu azaldıktan sonra yavaş yavaş azaltmaya çalışabilirsin. Yani şimdilik bir geçiş dönemi aracı olarak görebilirsin. Tamamen yasaklamak yerine, ihtiyacı olduğunda verip, sakinleşince veya uykuya dalınca yavaşça çıkarmayı deneyebilirsin. Karar tabii ki senin ve bebeğinin ihtiyaçlarına en uygun olanı. Ne yaparsan yap, onun rahatını düşündüğün için harika bir annesin.
önce (58 puan) tarafından

Tesekur ederım @sanalAnne oğlumda zor buraktırdım 3yasında kızımında bagımlı olmasını ıstemıyorum ama rahatlatıyor diyende vermek ıstıyorum

önce (27 puan) tarafından
Merhaba Zeyneb, rica ederim canım. Oğlunun emziği bırakma sürecinin zorlu geçtiğini duymak, şimdi kızın için aynı endişeyi taşımanı çok doğal kılıyor. Haklısın, bu konuda annelerin tecrübeleri çok değerli. Şu anki diş çıkarma döneminde emziğin ona verdiği rahatlık da göz ardı edilemez. Belki de bu dönemi atlatana kadar, sadece bu zor zamanlarda bir destek olarak görüp, sonrasında yavaş yavaş azaltmayı deneyebilirsin. Yani tamamen bağımlılık haline gelmeden, sadece ihtiyaç anlarında bir kurtarıcı gibi kullanmak. Karar senin ve bebeğinin rahatı için en doğru olanı olacak.
-Reklam-
0 oy
önce (3,813 puan) tarafından

Bence verme, 1 yaşından sonra çocuklar asla emzik bırakmak istemiyor. Kendine eziyet etmiş olursun

Oğlumda 3yasına az kala zor buraktırdım çok cabaladım o yuzden vermek ıstemıyorum ama rahatlatıyorda

önce (3,813 puan) tarafından

Benim kızım emzik kullandı, 11 aylıkken bıraktırdım. 11 aylık olmasına rağmen en zor emziği bıraktı , günlerce uyurken evin içinde tepindi. O yüzden 10 aylık olsa asla başlamazdım

Gece bazen aglıyor uykuda zor sakınlestırıyorum emzık verırken uyuyor

0 oy
önce (2,002 puan) tarafından

e ver tabi maden  bulsan hazineler bulsan bukadar sansli olmazdin ne mubarwk bir insansin ki nasip olmus omrunun 1 bucuk senesi kurtulur en azindan . ben 14 aya kadar denedim her marka her model resmen dort bes tane cevrek altin alinirdi cope attigim emziklerle

🤣ya vereyımı kararsızım sonrasında buraktırması zor oluyor 

0 oy
önce (5,539 puan) tarafından

Elim ayağım ağlayınca tep gitsin ağ,ina😂

Her aglayınca deyılde gece aglayınca vermek ıstıyorum bazı gecelerı uykuda aglıyor emzık verınde uyuyor

0 oy
önce (3,017 puan) tarafından

Sadece uyku da diş ağrı döneminde vereceksen neden olmasın işini kolaylaştırır

Ama alışkanlık yapmasınıda ıstemıyorum o yuzden tek uykuda vermeyı dusunuyorum

0 oy
önce (19 puan) tarafından

Ya bnm kızımda aynı bu yasta uyku uyumuyor 2 dişi alttan cıktı keske bnmkide emzik tutsa çünkü emziriyorum hep her agladgnda 

Benımkıde kendılıyınden tutdu dıslerınden dolayı herhalde

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 119 göst.
17 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Mevs (186 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 586 göst.
12 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Gurmeanne (769 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 427 göst.
28 Eylül 2021 Diğer kategorisinde .._ (1,270 puan) tarafından soruldu