Herkese merhaba hanımlar bu yaştaki çocuğu olanlara bir sorum olacak sayılar şekiller bunları öğrendiniz mi öğrenirken Zorluk çekiyor musunuz şu anki durumunuz nedir okula gidiyor mu Çocuğunuz gidiyorsa gelişim durumu nasıl falan benim kızım kreşe gidiyor öğretmene dedi ki sayıları öğrenmesi lazım renkleri biliyor soruyorum çoğu rengi biliyor şekilleri de az biliyor bir dakika içinde mesela 4-5-6 bunları söylüyorum Sonra Hadi şimdi sen söyle diyorum hiçbirine doğru cevap vermiyor Saniyeler içinde söylediğim sayıyı Hatırlamıyor normal mi sizce bilmiyorum telaş yapıyorum Yani ilk çocuğum 7 yaşında o bu yaşlardayken de böyle miydi genelde bu yaşlarda çocuklar böyle mi olur acaba Yani sayıları öğretemiyorum anlamıyorum yani sayıları öğrenemiyor. 5'e 9 diyor 8 diyor Halbuki ben onları söylemedim bile. Ya bize şımarıyor ya da odaklanma sıkıntısı var .Belki de normal bilmiyorum hafta içi bir öğretmenine de soracağım bu durumu.
Ben okula gondermiyorum sayı saymayı biliyo ama hangi sayı hangisi onu bilmiyor ogretmedim sure ogretiuordum kafası dolu şu anda diye başka şeyi ogretmedim seneye salacam okula o zaman öğrenir diye düşünüyorum sıkıntı etme bazı çocuk naz yapar değişir
Öğretmeni sorun görüyorsa bir uzmana gidebilir dediğiniz gibi odaklanma sorunu veya öğrenmem güçlüğü olabilir ama ciddi bir sorunu olsa bu noktada olamazdı. Destek gerekir belki. Kaygılanma canım korktuğun seviyede değildir.
Benim kızım Eylül 2021 doğumlu. Çalıştığım için okulda bu sene 2.senesi. renkleri ve sekilleri biliyor, rakamları görünce kaç olduğunu biliyor arada 2 ve 5i karıştırıyor. Bunların hiçbirini ben öğretmedim, okulda öğrendi ya da sorunca söyledik asansörde vs. Ama bizimkinde şu var benden hiçbir şey öğrenmek istemiyor. Ben bir şey sorunca,öğretmek isteyince şımarıyor. Eski bakıcımız besmele çekmeyi, süphanekeyi öğretmiş ama kızım bana bir kere düzgün okumadı, kadına okuyormuş. Bence anneler öğretmeye kalkınca her çocuk anneden almıyor. Bence çocuğunuzda abartacak bir durum yok, olursa da öğretmen yönlendirir.
Ya bu bakırcılar hep aynı galiba 😂 Bizimki de salavat öğretmiş ama kendi de yarım yamalak söylediği için oğlum da öyle öğrenmiş düzelttik 😄
Bizim bakıcının konuşması, diksiyonu benden düzgündü, bunları da güzel öğretmişti. Hatta kızıma İstanbul Türkçesini resmen bakıcı öğretti 😀 kızım bakıcıdan yanlış öğrense benim düzeltmem çok zor olurdu çünkü beni istemiyor öğreten olarak 😀
Hahahha bizimkinin tipik Ankara şivesi ve ben çok düzelttim. Gadın, bi dene, cizmek (dizmek), dabacana (damacana), furma (hurma), gredi gartı, tahsi (taksi) aklıma gelenler 🤦♀️🤦♀️ Neyse ki düzeltmek zor olmadı oğlum da düzgün söylüyor bakıcısını da uyarıyor öyle deme diye 😄
Eşimin ailesi köyde yaşıyor ve biz de sık sık gidince ordaki konuşmalara alışmıştı çocuk. Köpek görünce "aaa i.t geliyor" demişti bir kere kopmuştuk 😂😂 sonra o karmaşa dönemi geçti ve gayet düzeltti bakıcı sayesinde konuşmayı. İlkokul mezunu bir kadındı ama kendini çok geliştirmişti, sağ olsun kızıma da güzel şeyler kattı
Benimki o yaşta kreşe gidiyor daha yeni 6 öğrendi öğretmeni boyama ve şekillerle yaptırıyor bence daha normal bir sorun yok benimki de asla boyama yapmıyor bende onun için endişeleniyorum bence aksi bir durum olsa öğretmen soylerdi
Çok küçük daha sayıları bilmesi için bence.
4.5 yaşında. Sayıları biliyor. Harfleri biliyor. İsmini kendisi yazıyor. Ama her çocuğun gelişimi farklı. Siz yardımcı olun sabırla,ogrenir inşallah
Ocak 2021 doğumlu 2 senedir kreşe gidiyor 100 e kadar sayı sayıyor. ingilizce sayıları sayıyor 10 a kadar . renkleri ve sayıları söylüyor . Renklerin ingilizcelerini biliyor . Sekilleri biliyor . Mesela ben tahtaya dede yazıyorum aynı şekilde altına oda yazıyor dede diye . İsmim gözde gözde yazıyorm altına baka baka gözde yazıyor . Her çocuğun gelişimi farklıdır canm okuldan okulada fark olduğunu düşünüyorum ben
Bence çok ta baskı yapma çocuk sıkılır bunalıma girer daha küçük bir ben mi rahatım anlayamadim 4 buçuk bir çocuktan daha ne beklenir ki anlamıyorum
Benim oğlum da 4 buçuk sayılari yeni yeni öğreniyor o da oyunla ogrettim renkleri de zor da olsa öğrendi arada bende kulvallahu öğretiyorum sıkılınca ara veriyorum
Anladım canım çok sağol
Bılıyor canım Renkleri 2- 2.5 yas cıvarı bılıyordu çok net sayıları 3 yas cıvarıda biliyordu hatta sayıları okuyor ve yazıyor bilmek dışında Yazmayı 3.5 yaşından sonra ogrendı bazı harflerıde okuyor suan alfabeyı sökmeye başladı ,4 yaşında .
Telefondan çok youtube falan izliyorsa acayip dikkat dağınıklığı yapıyor. Telefon hiç vermeyin. Tv den belli çizgi filmleri süreli olarak açın. Günde yarım saat falan.
Yok canım hiç öyle telefon alma alışkanlıkları yok şükür ikisinin de yani çizgi film izlemeyi de hiç sevmez ama dediğim gibi ya Belki bize de şımarıyor olabilir
Kızım sayıları gostersem tanımaz sayar ama bazen 3 4 demeden 5 67 diye gidiyor karıştırıyor hala şuan kuran kursuna gidiyor süreleri net bilmiyor karıştırıyor hep ama makas tutmayı boyamayı falan biliyor etkinliklere katılıyor aşırı utangaç okul ona iyi geldi
Bnmkide makas tutar boyar vs saymayı bilir dediğin gibi göstersek karıştırıyor
Kızım eylül 2021 doğumlu yani 4 yaşına 2 ay önce girdi. Türkçe 20 ye kadar almanca 30 a kadar sayabiliyor. 2 yaşına gelmeden 10 a kadar sayıyordu. Renkleri iki dilde de biliyor. Şekilleri dediğin üçgen dikdörtgen daire kare ise onları 2 yaşında biliyordu.
Nisan 2021 doğumlu oğlum sizinle aynı durumda gecen yilda bu yilda krese gidiyor kaygi yaptim psikologa götürdüm denver testi diyorlar geçti ama icim hala rahat degil okulda kurallara uyma kesme boyama vs sorun yok ama masa basi etk. Dikkati kolay dağılıyor benden hicbirsey öğrenmek istemiyor civitiyor ben cok ustunne gidiyorum sanirim okula giderjeb bile babayla gidiyor bir tek
Yaşadığımız ilcenin engelsiz yasam merk. Var oraya gittik yine denver testi yaptı geçtik üstüne vok gitmeye gerek yok belki o ritmi anlayacak kavrayacak zamanı var dedi adapt olma organize haraket etme ile ilgili spora basllatti ilerleyen zamanda birde odis testi isteyecekler birde sira bekliyoruz özel eğitimden coc. Gel. Uzmani na sira gelince bireysel calismalar yapılacak bakalim..
Her sey yolunda fa olabilir biz kaygu yapıyoruz belki ya da öğrenme güçlüğü vs varsa erken dönemdeyiz müdahale edilebiliyorsa öğrenme yöntemini belirleriz dediler...
Erkek çocuk çok hareketli dikkatini verdigu seyler baska alanlar olabilir
Kız çocuk benimki canım. Çok sağol fikirlerin için
Benim büyük oğlum şubatta tam 4 yaş olacak ama 2 buçuk yaşından sonra bütün renkleri öğrenmişti sayıları da 1 seneye yakındır biliyor 10 A kadar çok güzel sayıyor ama sonrasını biraz karıştırıyor o da normaldir diye düşünüyorum söylediğin şeyi aklında tutabilen unutmayan bir çocuk ama bir de 2 yaşında oğlum var o hiç öğrenecek izlenimi vermiyor çünkü söylüyorum anlatıyorum o an yapıyor sonrasında unutuyor abisine bir kere söyleyince hiç unutmazdı ama etkinlik kitaplarımız var sürekli etkinlik kitapları alırım kalem tutma çizgi etkinliği yaş etkinlikleri boyama vs büyük oğlum 2 seneyi geçkindir bu etkinlikleri yapmasına rağmen kalemi daha tam anlamıyla düz tutamıyor küçük oğlum çok güzel tutuyor yani demek istediğim her çocuk farklıdır şu an sayıları yanlış söylemesi de bi gelişim basamağı yanlış yapıyor diye sorunu olduğunu düşünmüyorum şu yaşlarda gelişimleri çok hızlı bu hafta sayıları karıştırırken öbür hafta doğru söyleyebilecekleri bi dönemdeler bence
1,488,930 soru
24,337,235 cevap
345,906 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın