0 oy
242 göst.
önce Diğer kategorisinde (7 puan) tarafından

Kızlar eşim uzman çavuş ve 6 aylık hamileyim 5 yaşında da bi kızım var.Eşim işi gereği şehir dışı görevlerine çıkmak zorunda kalıyo. Benim de korkum haline gelmeye başladı eşim görevdeyken bir başıma olası bi olumsuz durumda yada doğum anında siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz. Tanıdığım kimse de yok şu an yanımda gurbetteyim ailem çok uzakta 

11 Cevaplar

0 oy
önce (66 puan) tarafından

Öncelikle kafanda  bunu kurma. Korktuğun başına gelebilir.

Diyelim ki oldu. Sakin olacaksın.

Baktın doğum başladı

Kızına çizgi film açacaksın. Telefonunu yanına alarak duşakabine gireceksin ve 112yi arayacaksın. Sağlık ekipleri san ne yapman gerektiğini anlatacak. Yanına battaniye vb birşeyler de alacaksın ki bebek doğunca sarmak için. Bunları bil diye söylüyorum. Bilmek iyidir. Ama korkma. Sakin ol. 😊

önce (2,696 puan) tarafından

Bence evde doğurmaktan çok kızı ile ilgili kaygılı bir anne olarak düşündüm ben nerde kalacak kim bakacak gibi inşallah dilediğin gibi bir doğum olur şimdiden hayırlı olsun diyelim 

önce (1,888 puan) tarafından
+1

Öyle demeyin bilmesi lazım acil durum için. Bizim komşu evde banyoda doğurmuş ambulans gelene kadar. Korkmasına da gerek yok sakin olsun öyle doğum anında olacak iş değil ama oladabiliyor herşeye hazırlıklı olması lazm

önce (7 puan) tarafından

Kesinlikle öyle 

önce (925 puan) tarafından

@Yesilasfalt kız bian kendimi doğum yapıyorum sanıp tedirgin oldum 😊 panik atak geçirdim 

önce (66 puan) tarafından

Sakin olun yaaaa. Ne var doğurmakta 😁😁 hele ev doğumu en güzeliiii. 🥰🥰🥰

-Reklam-
0 oy
önce (2,999 puan) tarafından

Buna daha zaman var ilk yapman gereken ambulans çağırmak ama çocuğunu nereye ve kime emanet edebilirsin bilmiyorum mesela normal muayenelere gidince çocuğunu napıosun

önce (7 puan) tarafından

Genelde randevularımı çocuğun okul saatine denk getirmeye çalışıyorum 

önce (2,999 puan) tarafından

Anladım Allah yardımcın olsun saatlik veya günlük çocuğa bakan kurumlar merkezler var ama hangi şehirlerde bilmiyorum kafanıza yatarsa güvenilir yerler araştırıp bakın isterseniz  

0 oy
önce (537 puan) tarafından

Kendinizi o kadar korkutmayın bence suyunuz gelirse acele etmeden hastaneye gidin sancılar öyle bir anda başlamaz yani filmlerde ki gibi birden çığlık çığlığa bağırıp doğum olmuyor 😅 en azından bende öyle oldu su geldikten sonra açılma yavaş yavaş ona göre de sancılar yavaş yavaş artıyor . Benim suyum geldikten sonra hiç acele etmedim duşa girdim çıktım yemek yedim 3 saat sonra hastaneye gittim 😅 

önce (2,821 puan) tarafından

aynen öyle, benim de sancım gece 3 gibi başlamıştı bı baktım düzenli olarak 15 dakikada bir başlıyor, hemen kalktım duşa girdim, kahvaltılık bişeyler hazırlayıp yedim saat 7 gibi eşimi uyandırdım, kızımı kardeşine bıraktı öyle gittik hastaneye.. yani öyle okadar panik edecek kadar hızlı gelişmiyor. en azından benim iki doğum böyleydi 

önce (7 puan) tarafından

İlk doğumumda sancı birdenbire geldi açılmam falan çok hızlı ilerledi her şey bunda da öyle bişe yaşarım diye endişem bi de tek başıma o an çocuğu mu düşüneyim hastane çantası falan mı düşüneyim sancıları mı düşüneyim aman ne bileyim işte düşün düşün çıkamıyorum işin içinden 

önce (537 puan) tarafından

Ailenizden birini doğuma yakın yanınıza davet edin isterseniz 

0 oy
önce (3,485 puan) tarafından

Doğum hemen olmaz zaten. Benim kasılmalarım vardı Sabah 10da doktor açılma başlamış dedi akşam 8de anca doğurdum. Ailenizden birileri son haftalarda gelmez mi yanınıza? Evdeki çocuğunuzu nereye bırakacaksınız?

önce (7 puan) tarafından

Gelicekler de öyle bir ay önceden falan gelme imkanları yok maalesef ee bebek de beklemiyo ki destek verenim çok az maalesef 

0 oy
önce (2,436 puan) tarafından

Öncelikle hastahane çantasını hazırladınız mı bu en önemlisi hazırlayıp kapının önüne koyun orda  beklesin. Ekstra büyük kızınızında olsun. Diyelim ki doğum başladı büyük kızınızın meşgul olabiliceği birşey ayarlayıp banyoya girin telefonunuzu alıp ambulans vs.. sağlık ekiplerini arayın ve bekleyin. 

önce (7 puan) tarafından

Henüz hazırlamadım ama ilk işim o tavsiyeniz için teşekkürler 🙏🏼 

0 oy
önce (941 puan) tarafından

Doğum çantası kapının yanında Dursun ekstra kızın için abur cubur içine bırak olurda gelir diye seninle şarjın hep full olsun inş öyle olmaz benim eşim de şehir dışında çalışıyordu geldiği gün doğum yaptım denk geldi

önce (7 puan) tarafından

İnşallah bize de denk gelir yanımızda olabilir eşim yoksa işim rabbime emanet

önce (941 puan) tarafından

Bende senin gibi acil durum planları yapıyordum 112 ararım çantayı alıp giderim diye , Allah büyük korkma sadece dikkat et şarjın bitmesin

0 oy
önce (3,003 puan) tarafından

Doğumun başladığında esin evde yoksa aşırı sancım varsa ambulansı arar gidersin yoksa kendin gideceksen kızını komşuya birakabilirsin o ara kardeşin gorumcen birini ara haber ver kızıni alsın diye o ara hastaneye de gidersin doğumun için 

0 oy
önce (5,307 puan) tarafından

Bunu bende cok düşündüm, 112 i arayacam yapacak birsey yok. Cocukta senle ambulansla gelir eger birakacak kimse yoksa

0 oy
önce (15,819 puan) tarafından

Canim ha diyince dogum olmuyor cantani hazirla baktin suyun geldi sancin var hemen 112 yi ara gelsinler alsinlar seni. Bina icinde ya da cevrede bir konu komsu ile tanisabilirsen ne ala seninle gelir tanisamazsan refakat isini parali yapanlar var ilan ver sor sorustur her ihtimale karsi birini ayarla sen dogumdayken onlar evladinla bekler. Benim kizim ikinci dogumda hastanede kaldi bizimle. Ozel hastane olsa daha makbul tabi ama kimse neden diye sormaz boyle boyle diye anlatirsan devlet hastanesi dahi olsa

Yalniz cantan hazir olsun kizina da koy kiyafet vs

0 oy
önce (8,460 puan) tarafından

Sancı başlar başlamaz yada su gelir gelmez bebek pırt diye yere düşmüyor ki. Senin hazırlanıp 112 yi arayacak zamanın olacak

0 oy
önce (163,981 puan) tarafından

sanci gekir gelmez bebek aninda dogmuyoki hayatim rahat ol saatlerce sanci cekenler var esinin is arkadaslarinin esleri fakan vardir mutlaka biriyle irtibata gec kizina bakarlar nasilsa

önce (163,981 puan) tarafından

bu arada eger eskisehirdeysen sana birilerini ayarlarim ben hem cocuga bakarlar hem sana

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 215 göst.
0 oy
10 cevap 281 göst.
0 oy
5 cevap 206 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde SL (1,365 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 92 göst.

Kategoriler

1,488,946 soru