0 oy
375 göst.
Diğer kategorisinde (320 puan) tarafından

Kızlar sırf çiğköfte yoğursun diye hamur makinası aldım yaptım ama sert yani kısır gibi bana aynı hazır dişardaki gibi erimiş çiğköfte tarifi verir misiniz buyrun yorumlara😇

10 Cevaplar

0 oy
(400 puan) tarafından

Geçen görümcem yaptı aynu dedigin gibi olmuştu sakız gibi ama bulguru biraz ıslatmuştık

(320 puan) tarafından

Bende duydum islatıldışını eşim karşi çıktı olmaz dedi ama kendi ne kadar elde yapsada hep kısır gibiydi ağzıma sürmwzdim o yoğurmuyor derdim makine aldım gene aynı son çare ıslatmak galiba

(400 puan) tarafından

Azcık ıslat valla güzel oluyo kız eşne çaktırma ama

(320 puan) tarafından

Aynen peki su nasıl kaynar mı

(400 puan) tarafından

Evet kaynamış su 

-Reklam-
0 oy
(2,663 puan) tarafından

Çiğ köfte seti alıyorum genelde 

Onu biraz sıcak suyla ıslatıyorum biraz tuz atarak

Sonra soğanı robotton geçirip suyunu sıkıyorum acısı çıksın diye onu da katıyorum salçasını isot salçası atıyorum biraz da hem acılık hem de ekişilik veriyor süper bi şey yani limonda sıkıyorum

Biraz yoğuruyorum böyle kıvamı istediğim gibi olunca en son etli yaparsam yağsız Etini koyyorum maydanoz ve bolca sıvıyağ koyyorum biraz hakiki zeytin yağ da güzel oluyor ama fazlası tadını değiştiriyor güzelce biraz da bu şekilde yoğuruyorum mük oluyor 

Eşimin taraf benim taraf hep bana yaptırır çiğ köfteyi 

0 oy
(1,021 puan) tarafından

Ayy bız de sosyal medyaya aldanıp butun malzemeleri robota koyup bızladık onlar gibi 😅 sonuç dediğin gibi oldu. Sonra ben böyle olmaz deyip boraz sıcak su ekleyıp yoğurdum yenilebilir kıvama öyle geldi 😅 çiğköfte yoğrulur. Yoğrulmayan çiğköfte, çiğköfte olmaz

0 oy
(372 puan) tarafından

Bulguru ıslatıp haşlanmış patesle beraber kıyma makinasında Çek cnm soğanı rendele onu da suyunu sıkıp  kullan isotu zeytin yağında beklet diğer bütün baharatları katıp yoğur cevizde seviyorsan iri kıyılmış cevizde ekle en son iddia ediyorum dışardan almayacaksin

(320 puan) tarafından

Patates ne kadar olsun cnm

(372 puan) tarafından

3su bardağı bulgura iki orta boy olsun göz kararı maksat yumusaksi kıvam vermek icin deneyince yorumunuzu bekliyorum 

(320 puan) tarafından

Bulguru ne kadae ıslatayım ve nasıl suyla

(372 puan) tarafından

Kısır ıslatır gibi islat makinada patates le beraber cek

(372 puan) tarafından

Sıcak suyla

0 oy
(1,065 puan) tarafından

Bulguru mutlaka ıslat soganinda suyu suzulmeli ben öyle yaparım ve baya da yogurmak gerek 3 4 saat kadar benim çiğ köfte tepsim yok Alaçam da Alaçam diyorum hep normal tepside dinlene dinlene yaklaşık 5 saat yogururum

0 oy
(547 puan) tarafından

Ben makinede yapıyorum çokta güzel oluyor aynı hazır gibi macun gibi eltimde malzemelerini getirir makinede yapar çok çok paket yapıp buzluğa atar misafire falan çıkarıp kullanır aynı taze yapılmış gibi oluyor ben şöyle yapıyorum çiğ köfteyi

2 su bardağı ince esmer köftelik bulgur 

Sıcak suyla onu ıslatıyorum tuzunu atıyorum 10 15 dk bekletiyorum o arada bir kaseye zeytinyağı pul biber toz tatlı kırmızı biber biraz kimyon karabiber isot çiğ köfte baharatı biraz sumak biraz da nar ekşisi karıştırıyorum bu malzemeleri damak tadına göre ayarla bulgur bekledikten sonra domates salçası rendelenmiş suyu süzülmüş Soğan 2 diş rendelenmiş sarımsak ve 3 4 kaşık domates sosu hepsini koyup makineyi çalıştırıyorum bir 5 dakika çalıştıktan sonra hazırladığım sosu koyuyorum 20 25 dk yarım saate yakın yoğuruyor makinede kuru görünüyorsa bir iki kaşık domates sos daha ekleyebilirsin nar ekşisi ekleyebilirsin ara ara spatula ile kenarları sıyır hepsi bir olsun zaten anlarsın baya baya macun gibi yumuşacık oluyor 

Birde makine aparatını doğru seçmen lazım hepsi belli zaten ben ilk yaptığımda bilemedim hamur yoğurma aparatı ile yaptım aynı kısır gibi olmuştu sonradan karıştırma aparatıyla yapınca güzel oldu 

(320 puan) tarafından

Evet ben kaç dakka hamur aparatıyla yaptım sonra eşim geldi değiştirdi geniş olanı taktı ben kırılır dşye takmamiştim 😂

0 oy
(2,610 puan) tarafından

Canim bende yeni hamur yogurma makinesi aldim  gecen bir yaptim lokum lolum etli bile öyle güzel olamazdı bayıldım bayıldım böyle yapacağını bilsem daha önce alırdım 

image

(320 puan) tarafından

E tarif yaz hayrına bacım

(2,430 puan) tarafından
+1

Offf çok lezzetli görünüyor canım çekti vallahi 😋😁 bende bekleyeyim burda 🤗

(2,610 puan) tarafından

2 bucuk bardak esmer bulgur

1 bucuk bardak sıcak Su

Karıştır  5 dk bekletin sonra makine onu 5 dk yoğursun ardından 2 tane rendelenip suyu sıkılmış soğan  ve 4 5 diş sarımsak sonra goz kararı salca karıştır

Ayri bir kapta bol zeytinyağı, isot pulbiber karabiber kimyon tuz karıştır yarim bardakta sıcak su ekle koy sonra 1 2 yemek kaşığı nar ekşisi koy  yağı az geldiyse ekleyin tabi az daha

En son yeşillik olarakta maydanoz ve yesil soğan 

Toplamda hamur yogurma makinesinin 2. Derecesinde 30 35 dk yogrulsun 

0 oy
(2,716 puan) tarafından

Allah’ım yorumları okurken resmen fenalaştım 😅

Gaziantep ve Urfalı olarak 😅

Çiğ köfteye sıcak su mu konur 🫨 Hamur gibi oluyor öyle ya.
Ben de arada hazır çiğ köfte alıyorum ama o gerçek çiğ köfte gibi değil maksat bir şeyler yemek olsun diye.
Hiç makineyle yoğurmadım bilmiyorum açıkçası.
Alışkanlık mı bilmiyorum ama biz hep elde yaparız hem de çok güzel olur.
(320 puan) tarafından

Tamam doğru tarif denir sakız gibi eriyen çiköfte için bacım yaz bize hadi

(2,716 puan) tarafından

En güzeli her zaman elde yoğrulan çiğ köfte. Buz ya da soğuk suyla yoğurulduğunda kıvamı da tadı da çok daha güzel oluyor. Pul biberi suyun içine ekleyip öyle yoğurmak çok güzel oluyor.

Hamurumsu kıvamda olan çiğ köfte zaten güzel değildir. Yorulmasın diye fazla su ekleyebilirsin kolay yoğrulur ama özellikle sıcak su kullanılırsa çiğ köfte hamur tadı alır, kokusu da hoş olmaz. 😊

0 oy
(1,513 puan) tarafından

Bulguru az ıslatıp yumuşatmak lazım suyunu az mı koydnuz da çıtır geldi acaba ben yaparım yumuşacık olur ama ben robotta yapıyorum hamur makinem yok

(320 puan) tarafından

Ya ben ıslatmadım eşim izin vermedi 

0 oy
(3,842 puan) tarafından

Ben yapabiliyorum 😀

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 291 göst.
16 Mart 2024 Diğer kategorisinde Elif21 (2,669 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 333 göst.
23 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Aniskomhakli (1,242 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 226 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nurtopum (711 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 418 göst.
16 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Nurtopum (711 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,497,761 soru

24,466,367 cevap

354,914 kullanıcı

...