Kızlar ilki bı hafta oldu leke şeklinde geliyo sadece yikanacamyinede gidilir mi haber ettim birşeyler hazırlar gelirim dedim akımdan çıktı bu konu
Yahu ne alaka? Adetli kadın lanetli mi? Niye lohusa ziyaretine gidemeyesin ki?
Ne biliyim öyle derler ya ondan bana gelmediler di geleceklerinde de ben evden ciktiydim onlar girdi ben öyle girdiydim
Saçmalığın daniskasi. Sen inanma böyle şeylere
Adeti kim böyle dışlayıcı tü kaka diye öğretti acaba ya, zaruri bi sebeple abdest alamıyorsun o kadar.
Adetlisin diye 3 harfliye de dönüşmüyorsun ya tövbe tövbe.
Bence bu, kadın düşmanı bir zihniyetin sırf kadınlara zorluk olsun diye ortaya attığı deli saçması şeylerden biri. İnanmayın bunlara.
2026ya gireceğiz hala bu saçmalıklara inanan var mı ya
Tek kelime ile çok saçma olur mu öyle şey
Böyle bir şey olduğunu sanmıyorum ama bana da demişlerdi adetliyken yeni bebek görmeye gidilmez diye hatta gidersem bebeğe 3 kere dicekmişim ki bende annen gibiyim :D
Daha bu batıl inançlar inanan var mı ?
Artık lütfen bu tür şeylere inanmayalım.
Ben daha yeni adetteyken mezarlığa girmemize bile izin vermezlerdi. Üstelik sadece uyarmakla kalmaz, kızar ve bizi korkuturlardı. Ama bunlar eski anlayışlardı, artık geride kaldı
Adetli bir kadının Kur’an okuyamaması, namaz kılamaması ya da oruç tutamaması zaten Allah’ın kadınlara verdiği bir kolaylıktır. Bunun dışında oluşturulan korkuların ve abartıların dinle bir ilgisi yok.
Peki bişey diyeceğim
Hastanede bayan doktorlar ebeler
Adet olmuyor mu
Hastanede onca lohusa varken
Doğal olarak Doktorlar hemşire ve ebeler regl oluyor
Buradan yola çıkarak gidebilirsin
Bu nasıl bir uydurma ya. Lanetli değiliz, regliyiz. Vücudumuz sağlıklı demek ki, neden sorun olsun ki.
Adet degil de lohusa kadına gidilmez bence kendini toplamadan misafir ağırlamak vs zor olur.
Cnm sevdiğim biri ona zahmet ettirmeyefem.herseyi hazırlayacak ben evden o da bekliyor
Böyle şeylere inanmıyorum kuranda sünntte böyle bi şey yok eskiden temizlik malzemeleri hijyenik pedler bu kadar yoktu o zaman ki insanlar sağlık açısından böyle düşünmüş bu düşünce daha sonra böyle gidilmez diye toplumda kurallaşmış olabilr diye düşünüyorum yani o dönem için saçma bulmuyorum. Ama gidip gelmeme konusunda karşımdaki insana göre değişir eğer kendisnin böyle bir inancı varsa bitene kadar asla gitmem lohusa zaten rahatsız olsun istemem. Zaten bebek 3 4 aylık olana kadar aslında hiçbir lohusayı ziyaret etmeyi uygun bulmuyorum telefonla nasıl olduklarını sorarım bebek 3 4 aylıkken giderim
Eskiler uydur uydur yaşa yapmışlar düşünüyorum iç içe yaşanan bir evde o bebeği illaki kırk gün içinde yengesi teyzesi biri hiç mi görmedi benim annem babaannemle birlik yaşıyordu ve babaannem gençti yani eminim abilerim doğduğu zamanlarda babaannem bile hâlâ adet görüyordu
islamda adetken yapılmayacaklar belli NAMAZ ORUÇ KABEYİ TAVAF CAMİYE GİRMEK CİNSEL İLİŞKİ..... bunlar haram geri kalan herşey hurafe
FIKIH İLMİNİ ÖĞRENMEK O YÜZDEN FARZ HERKESE azıcık dini ilimde öğrenin Allah aşkına senin nezdinde herkese söylüyorum şahsi olarak algılama lütfen
Neden gelişemediğimizin örnekleri bunlar
Kadın doğum doktoları ve ebeler hiç adet olmuyor mu o zaman doğan her bebek hasta olur çok saçma bir inanış böyle şeylere inanmayın
Ayrıca doğum sonrası anne de adet oluyor böyle bir şey doğru olsa 40 gün bebeğine bakamaz adetli sonuç ta nasıl baksın dimi bırakın eski inanış ve lafları
1,498,552 soru
24,478,535 cevap
356,117 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın