Heyyooo kızlar ben kızımla Konya'ya gidiyorum. Yıllardır istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım şivlilik macerasını, yıllar sonra tekrar yaşayacağım inşallah 🤩🤩 kızım 5 yaşında ve ilk kez tadacak bu zevki :) kimler şivlilik toplayacak? 😀
fener alayı ve kandil ateşinden selamlar :) merak edenler için paylaşmak istedim bugün tüm konya merkezde dilek feneri uçuyordu :)
bayılırım böyle fotoğraflara 🤍
Teşekkür ederim 🌸 ☺️
Iyi yolculuklar sagsalim gidin gelin evinize fotografta atabilir misiniz merak ediyorum memleketimizin guzelliklerini gorelim iyi eglenceler simdi internetten baktim tam bayram havasi olacak desene Rabbim dualarimizi kabul eylesin
Elbette Perşembe günü inşallah atayım :) çok teşekkür ederim güzel dualarınız için 🥰
Bende cok tesekkur ederim :)
İlk kez duydum desem :) Merak ettim, biraz baktım keyifli bir etkinlik gibi :)
Hem de nasil :) tam bir bayram havası oluyor regaip kandili bizim buralarda. Bir gece öncesi de fener alayı yakarız ateş üstünden atlar, Dilek fenerleri ucururuz
böyle bir şeyi ilk kez duydum, eğlenceli bir şeye benziyor
Hem de nasil :) tam bir bayram havası oluyor regaip kandili bizim buralarda. Bir gece öncesi de fener alayı yakarız ateş üstünden atlar, Dilek fenerleri ucururuz ☺️
keşke bütün ülkeye yayılsa
Ahhh keşke :):)
Hayal meyal ortaokul öğretmenimiz anlatmıştı ordan hatırlıyorum.
Açıkçası ne olduğunu da tam bilemiyorum
Eğlenceli olsa gerek 😅
İyi gezmeler
Şivlilik, Konya’da büyüklerin çocukların çok sevdiği, sıcacık bir gelenektir.
Üç ayların başladığı sabah çocuklar erkenden kalkar, kapı kapı gezip şeker ve küçük hediyeler toplar.
Hem bereketi paylaşmak hem de çocukları mutlu etmek için yapariz tıpkı bayramda şeker toplamak gibi ama sivlilikte sadece çocuklar toplar başlarında da genelde bir büyük olur. Bir gece öncesi de fener alayı yaparız fenerlerle dolaşır fenerleri gökyüzüne salarız ve Ateş yakıp üstünden atlariz
Ne güzelmiş🙃
Halen böyle gelenekleri yaşatmak çok güzel.
Bir gün belki bana da kısmet olur 😄
İnşallah canım:)
Ozamannnnn bekliyorum şivlilige çok heyecanlıyız bizde kızlar şimdiden çantalarını hazırladı 😝😝😝
1,497,892 soru
24,469,008 cevap
355,039 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın