0 oy
311 göst.
Tatil-Seyehat kategorisinde (654 puan) tarafından

Heyyooo kızlar ben kızımla Konya'ya gidiyorum. Yıllardır istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım şivlilik macerasını, yıllar sonra tekrar yaşayacağım inşallah 🤩🤩   kızım 5 yaşında ve ilk kez tadacak bu zevki :) kimler şivlilik toplayacak? 😀

6 Cevaplar

+1 oy
(654 puan) tarafından

En İyi Cevap

image

image

image

fener alayı ve kandil ateşinden selamlar :) merak edenler için paylaşmak istedim bugün tüm konya merkezde dilek feneri uçuyordu :) 

(1,519 puan) tarafından

bayılırım böyle fotoğraflara 🤍

(654 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🌸 ☺️ 

-Reklam-
+1 oy
(1,745 puan) tarafından

Iyi yolculuklar sagsalim gidin gelin evinize fotografta atabilir misiniz merak ediyorum memleketimizin guzelliklerini gorelim iyi eglenceler simdi internetten baktim tam bayram havasi olacak desene Rabbim dualarimizi kabul eylesin

(654 puan) tarafından

Elbette Perşembe günü inşallah atayım :)  çok teşekkür ederim güzel dualarınız için 🥰

(1,745 puan) tarafından

Bende cok tesekkur ederim :) 

+1 oy
(8,412 puan) tarafından

İlk kez duydum desem :) Merak ettim, biraz baktım keyifli bir etkinlik gibi :)

(654 puan) tarafından

Hem de nasil :) tam bir bayram havası oluyor regaip kandili bizim buralarda. Bir gece öncesi de fener alayı yakarız ateş üstünden atlar,  Dilek fenerleri ucururuz 

+1 oy
(9,840 puan) tarafından

böyle bir şeyi ilk kez duydum, eğlenceli bir şeye benziyor 

(654 puan) tarafından

Hem de nasil :) tam bir bayram havası oluyor regaip kandili bizim buralarda. Bir gece öncesi de fener alayı yakarız ateş üstünden atlar,  Dilek fenerleri ucururuz ☺️

(9,840 puan) tarafından

keşke bütün ülkeye yayılsa

(654 puan) tarafından

Ahhh keşke :):)

+1 oy
(2,717 puan) tarafından

Hayal meyal ortaokul öğretmenimiz anlatmıştı ordan hatırlıyorum.

Açıkçası ne olduğunu da tam bilemiyorum 

Eğlenceli olsa gerek 😅 

İyi gezmeler 

(654 puan) tarafından

Şivlilik, Konya’da büyüklerin  çocukların çok sevdiği, sıcacık bir gelenektir.

Üç ayların başladığı sabah çocuklar erkenden kalkar, kapı kapı gezip şeker ve küçük hediyeler toplar.

Hem bereketi paylaşmak hem de çocukları mutlu etmek için yapariz tıpkı bayramda şeker toplamak gibi ama sivlilikte sadece çocuklar toplar başlarında da genelde bir büyük olur. Bir gece öncesi de fener alayı yaparız fenerlerle dolaşır fenerleri gökyüzüne salarız ve Ateş yakıp üstünden atlariz 

(2,717 puan) tarafından

Ne güzelmiş🙃

Halen böyle gelenekleri yaşatmak çok güzel.

Bir gün belki bana da kısmet olur 😄

(654 puan) tarafından

İnşallah canım:)

0 oy
(201 puan) tarafından

Ozamannnnn bekliyorum şivlilige çok heyecanlıyız bizde kızlar şimdiden çantalarını hazırladı 😝😝😝

(654 puan) tarafından

image

ay biz de hazırladık valla annem sağolsun heves etmiş yaptırmış sabırsızlıkla bekliyoruz :) 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 248 göst.
0 oy
1 cevap 45 göst.
0 oy
3 cevap 240 göst.
0 oy
3 cevap 248 göst.
19 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Papatya4161 (4,773 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,497,892 soru