Sizce misafirliğe giderken götürdüğümüz tatlı ikram edilmeli mi edilmemeli mi😅 Bugün bir komşunun gelini için bebek görmeye gittik gelen misafirler arasında birisi tatlı getirmiş. tabii benim haberim yok tatlıdan falan çay ikramı yapıldı. toplasan 10 dakika 15 dakika oturuldu zaten sonra bu tatlıyı getiren hanımefendi kalkmak üzereyken kusura bakma canım sizin adetlerinizi bilmiyorum ben tatlı getirdim ama ikram etmediniz dedi kadın da ne desin beğenirsiniz normalde az kişi olunca ikram ediyoruz ama siz çok kişisiniz diye ikram etmedik dedi ben şaşırdım herhalde az var kimseye yetmez diye düşündüm ama kadın birden bozulup Az falan getirmedim valla 2 kg tatlı var orada burada ki herkese yeter diyip çıkıp gitti evden. 😄 Sizce misafirliğe giderken götürdüğümüz tatlı ikram edilir mi ?
Bizde ikram edilir. İkram edilmezse de kalkıp yüzlerine niye ikram etmediniz denmez çok ayıp.
Bence kadının derdi o tatlıyı yemek değildi . İnsanların tatlı getirdiğini bilmelerini istemesiydi 🤷🏻♀️
Yoo bence gayet tatlıyı yemek istemeseydi öyle söylemezdi indirmek zorunda o mi o eve götürmüş
Ben hazırlık yaptıysam eğer kendim genelde koymayı unutuyorum kendi yaptıklarımı hazırladığım için gittiklerinde aaaaa diyorum🤣 ama aldiğimı koymasalar da hiç ses etmem
Tatlisini kendisine verip ugurlamak makbul olanmis. Ben ikram ederim ama bana ikram edilmezse sorun etmem lafi edilir mi be bunun
Arkasına düşeceği tatlıyı niye getirmiş ben olsam geri eline verir yollardım çok saçma
gelen şey neyse tatlı, pasta, içeçek ikram ederiz
Ev sahibi sanırım bize yetmez bunlar kalabalık gibi düşündü 😅
Ben de bana gelirken getirilen ikramı misafirlere veriyorum ama verilmeseydi bana sorun etmezdim herhalde 😂 ama eşim bekler büyük ihtimalle. alırken kendine göre alıyor
yani benim götürdüğüm şey önüme gelemezse sormam, niye getirmedin diye. yani götürdüğüm şeyin hesabını yapmam ama bana gelirse çıkartır koyarım ortaya
yani aynn cikarilir ikaram edilir. hatta brn mesela o an canim o seyi istemistir misal ekler istemistir ekler alir gotururz pasta istemistir pasta istemiztir canim on gore alirim orda yryince nefsin korelir 😂😂 ama pesine dusup aorulmaz getirmistik ama ikram etmenfin diye. kisi sayisindan azsa ortaya konur araln alir yani
Ayıp bir konuşma olmuş
İkram etmesi gerek
Ama yüzüne yüzüne soyleyemem soylenirse bozulurum karışık konular hahah
İkramı beklemek değil de neden vermediniz demek biraz garip bence 😅
Bencede agzima almazdm getirse yerdim
Bence ikram edilmeli.
Biz de ikram edilir ama gittiğim yerde ikram edilmezse niye diye de sormam. İkram edilmemesi garip ama sorulması çok ayıp bir şey bence. Getirdiği şeyin peşine bu kadar düşecekse hiç getirmesin daha iyiymiş. Ben olsam giderken eline tutuştururdum
Kadın gittikten sonra bize ikram edildi 😅
Afiyet olsun o zaman
Ben kesinlikle ikram ederim.
Gittiğim bir yerde ikram edilmiyorsa ‘neden indirmedin’ diye de söyleyemem. Hele kalabalık bir ortamdaysa hiç diyemem.
Tabiki de ikram edilir. Getiren kişi birlikte yemek için getiriyor sonuçta..
En tereddütte kaldığım nokta bizde görmemiş gibi koşa koşa getirilen şey açılmazdı öyle büyüdük bir misafirde getirdi öyle bir şey yaşandı ama bundan çok utandım ben.
Bana getirilse ikram ederim ben götürsem de kenara köşeye koymak yerine eline verip çayla beraber yeriz diye aldık derim o zamanda ikram etmeyecek değil
Orda yaşanansa iki taraf içinde utanılacak bir durum
Kesinlikle ikram ederim gelen ne olursa olsun. Ama bir yere götürünce neden vermediniz diye de sormam tabi. Çok ayıp bir şey getirdiğin şeyin peşine düşmek
Ben küçükken annem özellikle evdeki başka birşey ikram ederdi çayın yanında. İnsanlar evde ikram edecek birşeyi yoktu da getirdiğimiz o tatlıyı ikram etti diye düşünmesin. Hatta küçükken bir yere gittiğimizde aldığımız tatlı bize ikram edilince üzülürdüm evde başka ikramliklari yok diye😄 mesela birşey daha var kafamı kurcalayan alınan hediye açılmalı mi diye? Annem bize açılmaz diye öğretmişti. Hani küçük veya beklentiyi karşılamayan bir hediye ise sahibini mahcup etmemek için teşekkür edip kaldırın ama açmayın derdi.
Hediye belki açmam sonra arar teşekkür ederim ama tatlı ikram edilmeli hele de gelen misafirde çocuk falan varsa o tatlının yapımına veya alımına şahit oldu ise canı çekmiş olabilir orda yeriz denmiş olabilir o yüzden kenara köşeye koyan misafirlere anlam veremiyorum
👏
Yani misafirliğe gidip tatlı yeme isteği de ne bileyim. Eğer sırf yemek için tatlı alınıyorsa o zaman kardeşim kendinize tatlı alıp evinizde de yiyebilirsiniz. Misafir umduğunu değil bulduğunu yemeli bence.
Belki ben tatlı yapmışım hamaratligimi göstereceğim misafirime😄 illa onun tatlısını mi ikram edeceğim şimdi
Nezaketen ondan da bir iki tane tabağa eklemek bizim hamaratlığımızı azaltmaz ben götürdüğümü düşünmem ama bana geleni ikram etmem gerektiğini düşünüyorum etmeyi unutursam veya çok kıyıda köşede kaldığı için açamadıysam da utanırım
Bende genellikle koyarım
Çok nadiren koymadım oda meyve olursa yada abur cubur ise
Meyveyi gene koyarım ama abur cubur koymam
Çünkü çocuklar talan etmiş oluyor 🤣🤣🤣🤣
Genelde sürekli tatlım oluyor misafir geleceği zaman
Ondan ötürü meyveyi pas geçerim
Ama misafir tatlı getirse
Evdeki tatlı ile beraber tabağa koyarak veririm
Eşimin halasına gitmiştik bir kere. Eşim de kendi sevdiği bir tatlıyı aldı ki orda yiyelim. Ama ikram edilmedi ve adamın resmen gözü kaldı 😂 Tabii yine de neden ikram edilmedi diye sormadık
Kadının açık sözlülüğüne şok oldum ben söyleyemezdim yaa :D bide ikram etmesini beklemem heralde ikram etsin dye getirmiyorum ki ev hediyesi gibi goturuyorum işte herkesin düşüncesi farklı demekki
Yani aslında kadın yetmez diye değil kalabalık olduğunuz için uğraşmak istemedim demek istemişte olabilir 😀 aslında ikram edilir ama duruma bağlı birazda zaten 10 15 dk oturmuşsunuz ikram etmese ne olacak. Tatlı getiren kadının derdi resmen ilan etmekmiş ikram etselerdi ağzıni yaya yaya yiyecekti tatlıyı 😄
Kesinlikle böyle düşünüyorum mesele insanların onun tatlı getirdiğini öğrenememesinden korkması 😅
İkram edilerek öğrenemediler ama kendisinin edepsizliği ile bildirmiş herkese 😀
İkram edilir. Ben bı kere arkadaşlarımın getirdiği baklavayı ikram etmeyi unutmuşum.
Benimde arkadaşım çilek getirmişti yıkayıp suyu süzülsün diye tezgaha bırakmıştım . Vermeyi unutmuştum 🤦🏻♀️
İnsanlık hali. Ben tenezzül edip de sormazdim. Kadın ayıp etmiş bence sorarak
Edilir tabii ki ben okurken çok utandım
Çok ayıp okurken kendim söylemiş gibi yerin dibine girdim.
Bende eve gelen tatlıyı ikram ederim götürdüğüm ev ikram etmezse de asla lafını etmem. Berbat bi düşünce
Ev sahibi açıp bakmamış olabilir belkide gerçekten yetmeyeceğini düşündü.
1,497,893 soru
24,468,996 cevap
355,039 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın