+1 oy
548 göst.
Diğer kategorisinde (36,590 puan) tarafından

Hellooo Kızlar 🍬🌸🩵🩷

Benim ilk gebeliğim de zordu ama 2. Dahada zordu hele ki 30 haftadan sonra kabus kabus 🤐

Çocuklarımdan da ilk çocuk kızım prematüre doğdu ondan sanırım zordu baya hem küçük hem çok gazlı hem sarılık 3 ay boyunca çok çektim 4 ay resmen kabus gibiydi ama 5.aydan sonra da kızım çok uysal ve sakindi asla ağlamaz kendi kendine oyalanirdi 1 yasa kadar da gündüz uykusu uyumadı geceleri iyiydi 

Oğlum zamanında doğdu kilosu oldukça iyi ve sorunsuzdu şükür ama oda gazlı kolikti kızıma nazaran daha az sürdü ama gündüz uykuları da kızıma göre iyi kızım hiç uyumazdi gibi bişey oglus  bu konuda bir tık iyi maşallah bu aralar gaz sorununu aşıyor gibiyiz sadece çok ilgici sürekli ilgi istiyor minik prensim 🧿🩵🩵☺️ 

Sizinkiler nasıldı kızlar hadi anıları canlandırın ☺️

📊 Çoklu Seçim
40.5% (17 oy)
59.5% (25 oy)

21 Cevaplar

+2 oy
(494 puan) tarafından

. benı çocuk değilde baba tarafı yoruyor 😂 olmasalar ıyı olurdu

(36,590 puan) tarafından
+1

Koca tarafı diyorsan o hepimizin ortak sorunu aşko 😐

(494 puan) tarafından

evet evet koca tarafı kız çocugu uyutmuşum zar zor gelıyorlar odaya hadi sofrayı hazırla sankı kapıyı kitlemişim bide kapıları açıp kapatırken vurmaları yokmu insanı deli ediyorlar 

-Reklam-
+1 oy
(413 puan) tarafından

Ya benim ilki zordu son aylarum yaza gelmişti yandım Allah yandım diger 3ü kışa geldi hiç bir sorunum yok çık şükür 

(36,590 puan) tarafından

Benimde 2.yaza geldi dolu dolu yandım o koca göbekle

(413 puan) tarafından

Geceleri sabah olmadı kız yataga yapışcam sanardım kalkar her yerime kolonya falan sürerdğm 🤣

(494 puan) tarafından

evet ya benımde son 4 5 ayım yaz gunuydu hiç geçmek bilmedi ya kendımı buzdolabına atasım gelıyordu 😅

(413 puan) tarafından

Akıllı olup bi daha yaza denk getirmedim 🤣🤣🤣

(494 puan) tarafından

Valla benım beklemedıgım anda oldugu için bilemedim 2.cı olursa kışa getirmeyi dusunuyorum😅😅

+1 oy
(733 puan) tarafından

Ben oglumu mumla ariyorum suan hamileligimde de oyle cok bulantili gecmedi en azindan yiyebiliyodum gucum yerinde oldugu icin ufak tefek is guc yapiyodum dogdugunda da oyle gaz sancisindan uyumadigini hic bilmem masaAllah sadece emer uyurdu ha bi ayakta sallamaya kotu alisti gece uyanir nen nen der ayagima yastik koyardi ataklari olurdu hafif atlatirdik yinede bu seferki daha karnimda 8 haftayi doldurmadi kusmaktan icim disima cikti herseyden tiksindirdi bi de riskli diye hormon takviyeleri kullaniyorum ondan mi ne asiri agirlastim gun boyu uyusam keske hic bi is yapamiyorum surekli yatiyorum inanmazsin konusmaya halim yok butun hersey esimin uzerine kaldi trmizligi de o yapiyo cocuga da o bakiyo 

(36,590 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun ❤️ 

+1 oy
(11,456 puan) tarafından

Gebeliğim çok zordu kızımda küvezde kalması ve kolik olması dışında maşallah çok yormadı beni ikinci hakkında bilgim yok 

(36,590 puan) tarafından

Allah isteyene nasip etsin 

+1 oy
(691 puan) tarafından

Kime baksam ikinci çocuk zor degil görüyorum gayet normal hayatına devam edenler var çünkü birinci tecrübe ama sanırım ikinciyi düşünmeyeceğim uykusuzluğu yorgunluğu düşünürsek o bakımdan zor bide nasıl bir bebek çocuk olduğuna bağlı düşünüyor insanlar 

(36,590 puan) tarafından

Aynen öyle canım ama benim çocuklar genel uykudan sorunlu oda beni aşırı yoruyor 

+1 oy
(9,192 puan) tarafından

İlki evet zordu hamileliğim de bebekligi de .şimdi ikinci karnımda daha ama bunda da hamileliğim yine zor hatta çok zor geçiyor çok kusuyorum midem boş kan kusuyorum artık 🥹🥲

(9,192 puan) tarafından

Canım maskeyi de denedim maskeden bile midem bulandı.

Et,tavuk, balık, kıyma,sucuk, kaşar, salçalı olan bütün yemekler, soğan sarımsak hepsinden tiksiniyorum.

Ayrıca bütün parfüm deterjan deodorant sabun şampuan hatta suyun kokusu bile benim midemi bulandırıyor 

Hele hele o turşunun kokusu en büyük kusma sebebim resmen.

Eşimden ve oglumdan bi değişik koku alıyorum onlardan da midem bulanıyor.

(494 puan) tarafından

kız zaten o soğan kokusu herkesın mıdesını bulandırır ben hamıleyken kaynanam ınadınamı ne her gun soganlı yumurta yapardı kokusu odaya kadar gelıyordu odadan cıkasım bıle gelmıyordu 

(9,192 puan) tarafından

Ahh ahhh şu kaynanalar yok mu 😏sonra kendi annemiz gibi görmemizi beklerler.sanki onlar bizi Kendi kızları gibi görüyor da

(494 puan) tarafından

yok kız nerde görcek biz kaçarak evlendık ve ben 4 yıldır aılemı gormuyorum hiç demiyor barısın edın ama kendı kızları 1 hafta sonu gelmesın hemen hastalanıyor hanfendı

(36,590 puan) tarafından

2.de doğuma kadar bulantılarım devam etti ilk günkü gibi 

+1 oy
(7,837 puan) tarafından

Ben daha iki çocuklu olmadım Nisan ayında inşallah. Ak koyun kara koyun belli olacak merakla bekliyorum 5 buçuk yaş oğlum ve yenidoğan bebe ile gümbür gümbür gelecem 😄😄

(36,590 puan) tarafından

Seninki büyümüş aşko 

+1 oy
(24,312 puan) tarafından

İlk çocugum kolikti. İstahsizdi . Gece milyon kere kalkardı. Ama o uyuduğu zaman uydurdum onunla. İkinci olunca öyle bi ibtimal de olmuyo. Biri muhakkak uyanık oluyor. Ve kızım hakikaten çok cadı. İştahsız bir çocuk. Tüm gün ona yemek yapma yedirme derdiyle geçip gidiyor. Bişey yetişmiyor falan. Oğlum olgunmus diyorum şimdi kızı gördükçe 

(36,590 puan) tarafından

Benimde kıza göre oğlum iyide ikisi de uykudan sorunlu 

+1 oy
tarafından

İlk oğlum çok zordu acemilik te bir yandan sarılık oldu bir hafta hastaneden çıkamadık sonra kolik bir bebekti 2 inci oğlum da daha tecrübeliydim sakin bir bebeklik döneminden sonra şuan tam tersi desem ilk sakın bir yapısı var ikincisi daha hareketli kızımda maşallah zorlanmadım hiç 

(36,590 puan) tarafından

Ben şuan daha çok zorlanıyorum 2 çocukla çok zor 

+1 oy
(2,992 puan) tarafından

hamilelik ve doğum hemen hemen aynı, çocuk olarak da kızım daha zordu ya uyumayan, sürekli mızmızlayan ve her zaman kucağımda olmak isteyen bir bebekti (hala da öyle), oğluşum da seninki gibi sürekli yanında oturup konuşacaksın seveceksin öyle bi mutlu oluyor ki maşallah 🥰🥰❤️❤️

(36,590 puan) tarafından

Şuan anane ve teyzeyle gülüsuyor ben uykusuzluktsn bayılmak üzereyim 

(2,992 puan) tarafından

Maşallah ne güzel ailenle olman büyük bir şans, bence fırsatı kaçırma hemen git bayıl😂

+1 oy
(3,874 puan) tarafından

İlk çocuğum yavrum kuzum benimmm hiç birşey yapmamış ben yapmış sanmışım kız geldi resmen sen abime haksızlık yaptın al onların acısını çıkarıyorum diyor 😄 ikinci hem hamilelikte zordu ilk aylar bulantı kusma başımı kaldıramıyordum resmen kolay olan sadece doğumuydu yada ben ilkine göre yaşlandım bana zor geliyor bilemiyorum

(36,590 puan) tarafından

Banada zor geliyor 😭😭

(3,874 puan) tarafından

2 yaşına gelsin emzirme bitsin 3 yaşına gelsin kreşe gitsin diye gün sayıyorum 😄 desteksiz çocuk büyütmek çok zor. Bide kaynanam 3.yü yap diyor bana 🤣

(36,590 puan) tarafından

Kendi yapsın 😁😁 kendi bakıyor sanki 

(3,874 puan) tarafından

En sonunda diyeceğim zaten kendin yap diye😄

+1 oy
(4,215 puan) tarafından

İşk çocuk der susarım.dilim kopsun artık kimin çocuğunu kınadıysam hamileyken çektirmeye başladı.sezeryandan uyanır uyanmaz desim bir daha doğurursam ne olim.adamlar başımda git kocana söyle onu diye dalga geçtiler.şimdi 3 yaş oldu hala son hız devam.daha demin kardeşinin beşiğine yatmış kardeşide onu salıyor.

(36,590 puan) tarafından

Benim oğlan doğdu sabaha kadar ağladı hastane ayağa kalktı eyvah dedim yandık 😁😁

+1 oy
(4,079 puan) tarafından

Kızıma hamileyken hiç bulantı, halsizlik birini yaşamadım. Hatta herkes hiç hamile değil gibisin derdi. Doğuma kadar gezdim, aşırı hareletliydim. Şimdi ikinciye hamileyim 7 haftalıktan beri ilaçlarla bulantı yaşamıyorum. Halsizlik hiç geçmedi 19 hafta olmasına rağmen. Doğsa diye gün sayıyorum resmen

(36,590 puan) tarafından

Allah kavuştursun canım 

+1 oy
(1,138 puan) tarafından

Kesinlikle 2

(36,590 puan) tarafından

Benim 1 😁😁😁

(1,138 puan) tarafından

Bir benim çok güzeldi ya ilk olmasına rağmen hamilelik bile ama bu ikinci anamdan emdigim sütü burnumdan getirdi

+1 oy
(6,676 puan) tarafından

Kolik bebeğim olmadı hiç genelde 40ı çıkana kadar geceyi gündüzü bilmezlerdi sonra normal Bebek oldular 

Oğlumda bi sıkıntı çekmedim ama ben takıntılıydım kendi kendimi yormuşum

2.kızım 2 yaş sendromuna kadar normaldi sonra inat bir dönem geçirdim ama baya zorlamıştı

3.kızım Allah'ım dünyalar tatlısı uslusu bir bebekti hâlâ öyledir 

4.oğlumda bebekliği çok kolaydı doğumu hepsinden kolaydı şuan 2.5 yaş tabi inatları oluyor oda normaldir

(36,590 puan) tarafından

Ya maşallah ne güzel kolikle tanismaman 

+1 oy
(4,801 puan) tarafından

İlk çocuğun eziyetinden henüz ikinciyi tadamadim 😀 3 yaş ama hâlâ illallah ediyorum elinden küçükken kolikti şimdi de şımarık mı desem kök söktürüyor 🤦🏻‍♀️

(36,590 puan) tarafından

Benim kızda öyle ilk çocuk diye nazladik şimdi tepemizde 😁

+1 oy
(2,717 puan) tarafından

Kesinlikle ikiz gebeliğim çok zordu. Asla tek çocukla bir değil. 

Bazen aklıma geldikçe neler atlatmışım diyorum 🙄🥺

(36,590 puan) tarafından

Geçti gitti ☺️ ☺️ 

+1 oy
(15,428 puan) tarafından

Sağlıkla sıhhatle büyüsunler inşaallah 🙏

Hamilelik benim rahat keyifli geçiyor ağrı sızı kasılma sancı nedir bilmiyorum ikisi de suniyle doğdu 

Kızım uykuya çok düşkün gaz fln bilmeyen haftanın iki günü babaannesinde kalan sosyal bebekti 

Oğlum koliktı uykuyla hiç arası yoktu hâlâ öyle bensiz durmaz

Sütten keserken babaannesinde kaldı uç gün ona kadar hiç ayrılmadı 

Sağlıkla büyüsunlerde yeterki nasip edene şükür 

(36,590 puan) tarafından

Aynen öyle amin canım ❤️ 😍 

+1 oy
(3,642 puan) tarafından

Bence ikinci çocuk daha kolay diye tahmin ediyorum. Özellikle Yenidoğan döneminde ne yapacağını daha çok biliyorsun deneyimli oluyorsun. Çoğu şey evet unutuluyor ama emzirme vs olsun daha kolay.birde neyi nasıl yapacağım stresi olmuyor.ilkinde hep araştırmayla .doğru mu değil mi kaygısı insanı bitiriyor,der susarım.

(36,590 puan) tarafından

Öyle gerçekten alışıyorsun 

+1 oy
(2,465 puan) tarafından

Bende yorumları okuyayım bakalım 😁

(36,590 puan) tarafından

Cinsiyet belli olmadı mı hala ☺️

(2,465 puan) tarafından

Yok canım dün gittim totosunu dönmüş dedi doktor pozisyonu uygun değil dedi artık detaylı ultrasona kaldı minik 🥰

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 342 göst.
26 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kylgizem (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,021 göst.
12 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 762 göst.
+1 oy
7 cevap 541 göst.
10 Haziran 2021 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu