0 oy
138 göst.
Diğer kategorisinde (212 puan) tarafından

İyi geceler kızlarrr yenı dogum yaptım bebegımde doğuştan lenfanjiom var böbrek kısmının oldugu tarafta bu rahatsızlık hakkında bilgisi olan var mı süreç nasıl ilerliyor bebegım şuan yoğun bakımda tutuyorlar lütfen dua edin bu mübarek gün hürmetine ondan cıksın sağlığına kavuşsun 

3 Cevaplar

0 oy
(1,486 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım bilmiyorum ama internette kanserli olmayan sıvı dolu kistler deniliyor doktorunuz bilgi verdi mi 

(212 puan) tarafından

Tam net bilgi verilmedi pazartesi heyet karar verecek 

(1,486 puan) tarafından

Anladım canım 

-Reklam-
0 oy
(212 puan) tarafından

Bilgisi olan yok mu

0 oy
(775 puan) tarafından

Lenfanjiom, vücudun lenf sistemindeki damarların (lenf damarları) anne karnındayken normalden farklı gelişmesi sonucu oluşan, iyi huylu (kanser olmayan) kitlelere veya şişliklere denir.

​"Doğuştan" (konjenital) olması, bu durumun bebek anne karnındayken başladığı ve genellikle doğum anında veya yaşamın ilk birkaç yılında fark edildiği anlamına gelir.

​4. Tehlikeli Midir?

​Lenfanjiomlar kanser değildir ve vücudun diğer bölgelerine yayılmazlar. Ancak bulundukları yer kritikse (nefes borusu veya dil yakını gibi) nefes almayı veya yutkunmayı zorlaştırabilirler. Estetik açıdan belirgin olabilirler.

​5. Tedavi Gerekli Midir?

​Eğer bir şikayete neden olmuyorsa doktor sadece takip önerebilir. Ancak tedavi gerekiyorsa şu yöntemler kullanılır:

• Skleroterapi: Kistin içine özel bir ilaç verilerek kistin büzülmesi sağlanır.
  • Cerrahi: Kitlenin ameliyatla çıkarılması.
  • Lazer veya İlaç Tedavileri: Bazı özel durumlarda tercih edilebilir.

(212 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

(212 puan) tarafından

Teşekkür ederim cnımm

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 90 göst.
0 oy
0 cevap 75 göst.
0 oy
2 cevap 178 göst.
0 oy