Sevgili anneler cocugum duzeltilmis 3 aylik gece gunduz yapisik uyuyoruz yataga koymayi dusunmuyorum artik bile cunku uyaniyor uyaninca da 1 saat sallamam gerekiyor ustelik ayakta gezerek uyumaya aliskin 5. Ayda uyku egitimi dusunuyorum. Bazi anneler uyku egotimine cok karsi ve cok kati guvenli baglanmaya zarar verecegi icin ama o eski egitimlerdeymis sanirim ben benim takip ettiklerimde bir sorun goremiyorum. Uykunegitimi alan ya da arastiran konunile ilgili bilgisi olanlar tecrubelerini paylasabilir mi?
Uyku eğitimi denilen şey , çocuğu yatağa bırak katılana kadar ağlat sonra çocuk umutsuzlanip yatıp uyusun. Eğitim dedikleri şey bu .
dp iste uyku egitimi senin yaotigin.😂😂 bebek kendi kendine desteksiz sallanmadan emmeden oislanmadan kendi kendine yatagina yatirilip uyumasi saglanacak en guzelide yaninda yada odada bir alanda yerde oturup beklemen . guvende hissetmesi. uyku egitimi bunu bebekken vermeye denio cocukda iletisim yok diye. buyukken laftan anlatinca zaten ikna oluo cocuk uyuyo . bizim komsu var uyku perisi eda önal. ondan alacaktim bende egitim ama benim gozum yemedi . yani o kararlilik sabir irade yoktu. emzirerek uyuttum memeyi birakinca vocuklar zaten buyumustu. dedigin gibi konusarak ikna ederek yaninda durarak alistirfim kendi kendilerine uyumayi
DP ayyy geçen günü senin dediğin şeyi anlatmak için göbeğim çatladı bacım. Biri post açmış 7 aylık bebeğe uyku eğitimi mi ne verecekti tam hatırlamıyorum. Ben de çocuğu umutsuzlastirmadan çok ağlatip strese koymadan yavaş yavaş kademeli şekilde alistirmaliyiz dedim. Başladılar saydirmaya yok çok okumussum yok bebeğin psikolojisi mi olur saçma sapan şeyler söylediler bana.
@Zezeninannesi çocuğun psikolojisi yokmuymuş? Oysa çocuklar ailenin aynasıdır ne görürse onu kopyalar 🙄
Kız Canan benimki eğitim de eğitimi verenler zırlatıyor çocukları işte .
Ben hiç sallamadım kızımı , kucaktanda indirmedim. Meme bağımlısı değil Allah'a şükür , acıktıkca emziriyorum 😅 gece hiç vermiyorum
Bi de 4 çocuk annesiydi hayret ettim vallahi. Bebeği ağlatip strese koymak bize karşı oluşturduğu güveni sarsar diyordum. Ama anlatamadım bacım. Baktım işi alaya alıyor ben de sizin çocuğunuz isteğiniz gibi yapın dedim artık
Yani herşeyin bir üslubu var açıkçası , ben çocuğumu ağlatma taraftarı değilim isteyen uyku eğitimi adı altında çocuğunu ağlatabilir sonra gelir burada post açar çocuğum yakamı bırakmıyor diye 🥴
3 aylik zaten çok küçük 7 8 aydan önce bence uyku eğitimi yanlış ayrica onlar zaten büyüdükçe kendileri uyku düzeni kuruyorlar
Benim oğlum 11 aylik yaşına gircek 8 aydan sonra başladı oturmaya ben eğitim vermedim ama sattalerini takip ediyordum sabah uyanınca en fazla 3 saat sonra tekrar uyurdu ogden sonrada 5 gibi yata 6 6.30 uyanırdım gecede en geç 10 yatar arada uynauoyr ama hemen pospis yapıyorum uykuya dalıyor suan oyiz artik
Surekli kucagimda uyuyor normal mi bu durum gecer mi tuvalete bile gidemiyorum
Bende hep kicagimda uyutuyorum dum sonra kendi uyumaya alıştı çok zorlarına biraz ayaklarıma alıyorum kollarım agriyor artık çünkü büyüdü 10.5 kilo oldu
Ayaklarimda sallayinca kiyamrt kopuyor neyse gecer bugunlerde insallah
Geçer ya yapacak birsey yok hep huyundan gidiyoruz cocuklarin
Var midir baska tecrubesi olan
kizima cok niyetlendim ama kendimde o cesareti bulamadim. oglanda yine ayni sekilde . burda bebekten cok senin hazir olman dirayetli olman kararli olman gerekiz. bizde mesela biz cocuklarin kulu kolesiyiz vocuklara gore duzenliyiruz tum hayatimizi. cocugun uyku saati gekio diye ramazanda bile annemlerden bile kalkip evime gelirim ben caya kalmadan. biryere gdeceksem vocugun uykusuna gore hareket ederim gerekirse iptal ederim uyku duzenini kurabildim ama egitim icin bebekken cok zor . az laftan sozden anlayinca emzirmeyi brakinca 23 aylik kadar olunca verdim egitimleir ben.
cok sansli anneler uyku egitimi verebilio cocuklara . verebilirsen en guzeli dagtas dere tepe olmadan cocuk kendi kendine uyursa daha ne . cenneti yasarssin .
Ben uyku eğitimine pek inanmayanlardanım nedeni şu kendi kızım 4 ay ile 6 ay arası çok güzel saatinde uyurdu sonra diş sancısı başladi uyku vs alt üst oldu 10 aylıkken dişi çikti derken hastalık oldu lens bezi şişti yine düzen bozuldu 2 ay memleketime gittik orda da ortam vs yine değişti ordna geldik ek gıda yememye başladı sürekli mama verdim uykusu 2 den 1 e düştü vs vs her bebek kendi düzenini kendi kuruyor ve bunlar dönem dönem belirli etkenler nedeniyle bozuluyor
Biz uyumayi nasil ogrejdik ve unutmuyorsak bebek uykuyu ogrendiginde atsk dis gibi olaylarda da uyanip kendi uyuyabiliyor yani bebek o donemlerde uyumayi unutmuyor.
Ben uyku eğitimine inanmıyorum 🤣🤭 çünkü her bebek aynı olmuyor büyük oğlum kolikti sallamaktan kollarımız kopardı küçük oğlumun gaz kolik sıkıntısı yoktu minicik bebekken emzirip kundak yapıp emziğini verip beyaz gürültü yada nebe süresi açıp beşine yatiriyodum kendi kendine uyuyordu. Uzun bir süre bu şekilde uyudu 11 aylıkken ilk dişi çıktı tüm düzen bozuldu.
Bir süre sonra 3 muz birlikte yatağa geçiyoruz ışık kapalı masal anlatıp ninni falan söylüyorum o şekilde uyudular halen daha öyle uyurlar 5.5 ve 3.5 yaşında Lar
Bu yaptiklariniz aslinda uyku egitimi nasil inanmiyorsunuz basarmissiniz kismen :)
Canım demek istediğim bebeğin karakteri ile alakalı. Büyük oğlumu belli bir yaşa kadar salladik sonra bıraktık küçüğü hiç sallamadım anlatmak istediğim bu tam olarak
Egitim almadan herkes bir aglatmadir gitmis yahu bu uyku egitimleri hic mi degismemis hep mi aglatmislar duyu temelli egitim modeli var mesela kadin aglatirsaniz ben kiziyorun diyor egitimi veren neyse gitim verdiren varsa yazsin varsayimlar uzerine donmus konu
Hanımefendi soru sormuşsunuz cevaplar verilmiş beğenmemişsiniz varsayım diyorsunuz herkes yaşadığını yazmış ben @Karadenizin incisi ve @Atlaskalbim ne arıyorsunuz başka
Ben de sizin soylemlerinize karsilik cevabimi verdim de neden sinirlendiniz anlayamadim aa sakin olun :)
Konu varsayımlar üzerine dönmüş verdiren varsa yazsın demişsnz ben ve diğerleri yaşadıklarını yazmış zaten neyini beğenmediniz
Kendi halinize sizi bırakıyorum😃 valla sen verdir ben verdirmedim çocuğum benimle yatıyor benimle kalkıyor sen böyle diyorsun ya acaba uyku eğitimi bakalim ise yarayacakmi sende sabaha kadar ayak dikmesinde seni 😂
1,501,129 soru
24,512,622 cevap
358,997 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın