Buz lazer epilasyonda 12 seans sonrası ne gibi sonuçlar alırım?

0 oy
110 göst.
Diğer kategorisinde (371 puan) tarafından

Buz lazer epilasyon yaptıranlar memnun mu 12seans

2 Cevaplar

0 oy
tarafından

Valla bacım çok iyi. Ben evlenmeden önce gitmiştim 12 seans. Hamilelikte ve doğumdan sonra çok iyi geldi hep temiz oluyorsun. Ben iki yıldır gitmiyorum bebekten dolayı hala çıkmadı. Özel bölge tek tük çıkıyor sadece. 

Emzirmeyi kesince tekrar gideceğim 6 ayda bir tam temiz olayim

-Reklam-
0 oy
(6,012 puan) tarafından

Cildine tüy yapısına göre değişir  ben 8 seans bir yere 3 seans bir yere gittim 2020 yılında bacak ve K. Altı seyreldi ancak diğer bölgeler aynı kaldı

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Buz lazer epilasyon 12 seans sonunda tüyler tamamen biter mi?
Buz lazer epilasyonunda 12 seans sonrasında tüylerin %80 ila %90 oranında kalıcı olarak azalması beklenir. Ancak hormonal faktörler, kıl köklerinin derinliği ve cilt tipi gibi değişkenler kişiden kişiye farklı sonuçlar doğurabilir. 12 seanslık bir süreç genellikle büyük ölçüde pürüzsüz bir cilt yapısı sağlasa da, bazı kişilerde ince tüylerin kontrolü için yılda bir kez yapılan koruma seansları gerekebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Buz lazer epilasyon seansları arasında kaç gün beklenmelidir?
Buz lazer epilasyon seansları arasında vücut bölgesi için genellikle 4 ile 6 hafta, yüz bölgesi için ise 3 ile 4 hafta beklenmesi önerilir. Kıl döngüsünün anajen yani aktif büyüme evresini yakalamak için bu süreler oldukça kritiktir. 12 seanslık bir süreçte bu aralıkların düzenli takibi, işlemden alınan verimi maksimum seviyeye çıkarmak adına hayati önem taşır.
12 seans buz lazer sonrası tüyler tekrar çıkar mı?
Buz lazer epilasyon 12 seans uygulamasından sonra tüylerin tekrar çıkması genellikle hormonal değişimlere veya genetik faktörlere bağlıdır. İşlem uygulanan kıl kökleri tahrip edildiği için tüylerin yeniden çıkma olasılığı düşüktür ancak vücut yeni kıl kökleri üretmeye devam edebilir. Bu nedenle 12 seanslık ana kür sonrası yılda bir veya iki kez yapılan hatırlatma seansları, elde edilen pürüzsüz sonuçların kalıcılığını artırır.
Buz lazer epilasyonun etkili olması için nelere dikkat edilmeli?
Buz lazer epilasyonun etkili olması için seanslardan önce tüyleri kökünden alan ağda, cımbız veya epilatör gibi yöntemlerden en az 3 hafta önce uzak durulmalıdır. İşlem öncesi sadece jiletle kısaltma yapılmalı, uygulama sonrası ise cildin güneşten korunması ve nemlendirilmesi oldukça önemlidir. 12 seans boyunca düzenli seans takibi yapmak ve uygulama yapılan bölgede güneşlenme gibi işlemlere ara vermek, sürecin başarı oranını doğrudan artırır.
Buz lazer epilasyonda 12 seans neden standart kabul edilir?
Buz lazer epilasyonda 12 seansın standart kabul edilmesinin nedeni, kıl köklerinin farklı büyüme evrelerinde olması ve her evrenin ayrı bir müdahale gerektirmesidir. İnsan vücudundaki kılların tamamı aynı anda aktif büyüme evresinde olmadığı için, yaklaşık 12 aylık bir sürece yayılan bu seanslarla tüm kıl köklerine ulaşılması hedeflenir. Bu süreç sonunda çoğu kullanıcıda gözle görülür, kalıcı ve tatmin edici bir pürüzsüzlük elde edilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 181 göst.
10 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Nisa17 (371 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,197 göst.
0 oy
12 cevap 586 göst.
0 oy
1 cevap 133 göst.

Kategoriler

1,505,651 soru