Ya varya 30 yaşındayım ilk defa kelle yiyim yedim çocuklarada birer tutam etinden yedirdim sonra içinde kocaman burun kurdu gördüm kahroldum resmen hastayız iyi gelir diye annem pişirmiş . Ya bişey olurmu internetten bakıyorum yanıt bulamadım
Kelle temzileyi bilmeyen bence kelle yapmasın içindeki o süreleri falan vurarak çıkarıyorlar annen çıkaramamış demek sırf şu yüzden kelle yemiyorum
kellede kurt ne alakaymis gii
Nolucak ki insanlar çiğ yiyor kurtları
İnsanlar elmayi falan kurtlu yiyor vitaminli diye bişey olmaz sanırım
Emın mısın kurt olduguna ıcınde genelde yag gıbı bırsey oluyor kurda benzetmıs olabılırsın
Malesef canım bariz kurttu içim kalktı
Bu yüzden koyun kellesi almayız hele ki yaşlıysa parmak kadar kurt olur
Bişey olmaz. Ama o kurtlar alın bölgesinde çok fazla var iyice temizlenmesi lazım. Ben o burnu paramparça ediyorum tek bir tane bırakmıyorum ona rağmen yaptığın kelleyi yemem.
Eşim sever diye binde bir yaparım onuda yemem.
Bu sadece koyunlardami oliyo yoksa ineklerde falanda oluyomu ilk defa duydum hic koyun yemedim ama inek olanin corbasindan ictim ilk defa duydum
Bende bu yüzden ağzımı sürmem bilmiyordum ilk kez köye gitmiştim amcam temizlemisti orda görünce beynimden vurulmusa dönmüştüm şimdi görsem bile midem kalkar
Ayyyyyyyyy daha 3 gün eşimle kellenin tadını merak ettik yiyelim dedik iyikide yememişiz daha da bedava verseler yemem
İyice temizlenmesi gerekti annem temizlemeiş olan olmjş birşey olmaz diye düşünüyorum
biz kelle paça iskembeyle büyüdük hiçbir zaman ne kurt ne kıl tüy görmedik annem o konuda çok titizdi sadece birgün boyunca onun temizliğiyle uğraşır ertesi gün yapardı o vefat ettiğinden beri yiyemedik çünkü ben hiçbir yerde yemem bu tür yemekleri yaparken çok dikkatli ve temiz yapmak lazım belki anneniz dikkat etmemiştir
Hiçbir şey olmaz protein 😁
Kelle yaparken burnunu kırıp vurması gerekiyordu annen direk düşüyordu güzel temizleyememis . ama insanın içi kalkıyor illaki ben gördükten sonra yiyememzdim acikcasi
Bugün bende yaptım temizledim ama içime sinmedi. Bir sorun yaşamadınız değil mi?
Ya icim kalkti kiz, iyi temizlenmemis demek ki olmaz insallah ay
1,498,794 soru
24,482,592 cevap
357,149 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın