0 oy
284 göst.
Diğer kategorisinde (42 puan) tarafından

Kızlar merhaba 4 bucuk yasinda kızım altını kaka yapiyor 6 7 aydır neredeyse. Ne yapabilirim nasıl bırakır lütfen çare olun artık bana ne yapsam yok önce azar azar iç çamaşırı batacak kadar sonra tamamen dolduruyor.cok bunaldım doktora kac oldu gittiğimiz kabizlik ilacı verip gönderiyorlar ama yaptığı zamanda altina yapiyor sorun bu 

7 Cevaplar

0 oy
(9,378 puan) tarafından

Benim kızımda çişini hep kaçırıyor ama seninki daha fenaymis. Ben şöyle bir öneriye denk gelmiştim altına kaka yapanla ilgili seninki büyük çünkü anlar diyor ki, çocuğuma pijama ve kilot sadece bir tane var bugünlük diye söyledim bir kaç güne düzeldi. Tabi altına yapınca başka şeyler ser mesela örtü ile dursun 

(42 puan) tarafından

Ayy inan ki çok fenaa anlatamam bi de öyle deneyim bakalım inşallah işe yarar herseyi biliyor anlıyor farkında ama işte teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
(4,190 puan) tarafından

Allah Allah hissetmiyor mu acaba , bence bikac cocuk dr una daha gosterin 

(42 puan) tarafından

Hissediyor biliyor uaptiginida tuvalete gitmek istemiyor çığlığı basiyor gitmemek için oturup altina yapiyor,cisinde sorun yok ama çok rahat yapiyor gidiyor da olmadı tekrar goturucem de hepsinde gittim mübarek gitmediğim doktor deneyecem artik

0 oy
(16,532 puan) tarafından

Yakın zamanda önemli bir değişim yasandı mı bir kayıp ya da yeni bir kardes? Erkek kardesimde yasadık bunu seneler evvel altı yasındaydı annem anneanneme bakmak için gitmişti kız kardeşimle ve cocuk altına yapmaya basladı annem döndü bir pedagog ile görüştük bastırdıgı duygusal bunalımın tepkisi dedi. Yani bağırsak ikinci beyin ve duygusal tüm hareketlilikler etkiliyor onu annem geldi on gün içinde sorun kendiliğinden kalktı ortadan 

(42 puan) tarafından

Yok geçen yil mayista başladı yapmaya durduk yere kayipta yoktu kardeşte yoktu daha şimdi 4 aylık hamileyim, peki ne yaptı da kendiliğinden kalktı herhangi birsey yaptı mı bi yöntem uyguladı mi çok bekledim kendi haline bıraktım yok olmadı her yolu denedim olmadı.birde pedagog için direkt mj gitmemiz lazım yoksa cocuk doktoru mu yönlendiriyor 

(16,532 puan) tarafından

Özele gittiler canım yirmi bes sene öncesi bu olay, dr bir iki seans görüştü ve özel bir sey yapılmadı. Gözden kacan bir öfke kızma vs var mı 

(42 puan) tarafından

Yaa tamam bende bi daha götüreyim.yalan yok bazen kızıyorum altina yapılmaz tuvalete yapacaksın diye kızdığım oldu ödül koydum olmadı etmedi her yolu denedim kızdım olmadı güzellikle anlattım olmadi

0 oy
(600 puan) tarafından

Bence psikolojik benim Oğlum da bazen öyle

(42 puan) tarafından

Ne yapmam lazım acaba 

0 oy
(1,164 puan) tarafından

Aynı sorun bizdede var canım ya 4 yaş 1aylık güzdüz çişe gidiyor yatana kadar kaçırmıyor kakayı bez baglatıyor bez alıyoruz halen bez yok deyince tutuyor yapmıyor mecbur baglıyorum gecede baglıyoruz bugun ilk defa çiş yapmadan uyanmış nasıl olacak bilmiyorum

(1,164 puan) tarafından

Hım benimki bekliyor bezi sarana kadar tutuyor eşşekliginden yapmıyor klozete

(42 puan) tarafından

Yok bu tutmuyor dedigim gibi azar azar kaçırıyor sonra çoğunu yapiyorken bez takıyorum 

(1,164 puan) tarafından

Ögrenirde işde bizlerin çektigi yanımıza kalır saglıklı olsunlar boşver hırpalama kendini ömür boyu bez kullanacak degilizya biraz kesemize dokunuyor

(42 puan) tarafından

Aynen öyle canım valla bizde bitiriyor zaten o kafadayım ömür boyu altina yapacak değil ya vardır elbet bir zamanı diyorum ama bi o kadar da yıpratıyoruz çare ariyoruz

(1,164 puan) tarafından

Aynen canım

0 oy
(24,363 puan) tarafından

6 7 ay önce ne oldu acaba. Onu düşündün mü hiç. Hayatında bir sıkıntı zorluk değişiklik falan

(42 puan) tarafından

6 7 ay önce değil de 1 sene kadar önce maddi zorluklardan gectik aşırı stresli ve kötü günlerdi ama o zaman böyle sıkıntısı yoktu normaldi,elimizden geldiğince yansitmamaya calistik.hemen hemen o zorluktan 6 ay sonra oldu kaka yapmaya başlayalı altına onla alakası var mı bilmiyorum. Bizim stresimizi hissetmistir belki de ama sanmıyorum o sıra sakinlik vardi

0 oy
(6,672 puan) tarafından

Travmatik bir olay yaşamış olabilir mi? Tuvalet eğitimi olup tekrar altına kaçırıyorsa fizyolojik bir sorun yoksa psikolojik bir sorun var demektir. Baskı altında mı? Şiddet gördü mü? 

(42 puan) tarafından

Öncelikle o zamanda travma yaratacak bir konu olmadı düşünüyorum da hersey normaldi valla.

Tuvalet eğitimini vereli de 1 yılı geçmişti hep kabizlik yaşıyordu ama geldiğinde tuvalete gider yapardı ne olduysa 1 mayıstan sonra altina yapmaya başladı.

Baskı söyle oldu ilk başta tuvalete yapılır gibi çok konuştum altina yapılmaz gibisinden çok konuştum düştüm üstüne o baskı sayılır mı bilmiyorum bi ara hiç oralı olmadım kendi haline bıraktım yine olmadı devam etti yapmaya altina. 

Şiddet görmedi öte git bile diyemem ben ona kıyamamcok ağzının içine bakan birisiyim tam tersi o beni döver o derece çok pasif biriyim ne evin içinde ne bi yerde şiddetin ş sini bile görmemiştir..ama eltim der bir vursan ona bir daha altina yapmaz tuvalete yapar dedi düşündüm ettim ama yok yanii nasıl vurabilrim el kadar cocuga dedim ben yapamam dedim 

(6,672 puan) tarafından

Senin için demiyorum arkadaşından ailenden birinden gördü mü mesela olabilir. Kardeşinden bile şiddet görebilir. Biri sen yokken sıkıştırabilir. Ama kesinlikle bir sorun var. Kabızlıktan korkuyor olabilir kakayı uzun süre tuttuğu için kaçırdığının farkına varamayabilir. Öncelikle kakayı uzun süre tutmasına izin verme. Lifli gıdalar ver kayısı suyu içir ki tutamasın. Sakin ol öncelikle sakın sakın eltini dinleme. Çok daha büyük sorunlara yol açar. Kızın stres yaşıyor ve kontrol kaybı yaşıyor olabilir. Kaçıracağım annem kızacak stresi yaşıyor olabilir. Tekrar bez bağlama sakın yoksa sil baştan WC eğitimine başlarsın. Bu tembelliğe kadar gider. 

(42 puan) tarafından

Yok henüz kardeşi doğmadı kimsede öyle vurmaz babannesi dedesi falanda çok sever çok düşkün kizmazlar bile bizim bile kizmamiza izin vermezler.bezi bıraktı bırakalı hep kabizlik sorunu yaşadı çok doktora gitti bu yüzden ilaç bile icirwmiyorum agzina sürmüyor.beslenmesi sıkıntı çorba iciremiyorum hep kuru yemekler yiyor meyve seviyor onda sıkıntı yok meyve suyuda sevmez kayısı ah içse herseyi yaparım ben ona da.yok asla ben evladıma çok düşkünüm vuramam yapamam elim varmaz canım.

Sanırım kabizliktan kaynaklı acıyor diyor tutuyor sonra da azar azar kaçırıyor bende hamileyim bulantim çok fazla oluyor değiştirmekle temizlemekten mahvoluyorum beze takıyorum o sıra oda ona alıştı galiba.ama kaçırdığı zaman inan ki kızmadım güzel konuştum anlattım yok olmadı ödül koydum yine yok aylar geçti baktım olmuyor dedim biraz kızayım kızdım yine olmadı sonra oluruna bıraktım artık bez taktım yapiyor değiştiriyorum az olduğu zamanda kilota yapiyor onu temizliyorum ne yapacağım nasıl baş edeceğim inan ki bilmiyorum çare arıyorum canı Allah razı olsun dediklerinizi yapicam bezi falan takmicam

(6,672 puan) tarafından

Ah ah bebek geliyor, acaba kızımız biraz ona tepki veriyor olabilir mi? Vermesi çok normal bence sebep bu. Kardeşi annesinin midesini bulandırıyor hasta ediyor gibi düşünüyor olabilir. Bunu konuşmalısın anlatmalısın. Lifli gıdalar yedirebilirsin. Bence kardeşe biraz tepki var gibi 

(42 puan) tarafından

Çok deniyorum lifli yesin içsin diye de elimden geldiğince yemesini saglicam kardeşi daha 4 aylık dogmadi bile yeni önceden de yapıyordu kardeşi olmadan önce o değil bence 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 208 göst.
0 oy
3 cevap 344 göst.
0 oy
7 cevap 345 göst.
0 oy
3 cevap 307 göst.
17 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Beyzaalp (34 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,501,969 soru