Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_7f753f9b939718cf282a022b77f7865b, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162
Çat Kapı Misafirlerin Gelmesi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? Hazırlık Yapmak Gerekli mi?-Diğer
0 oy
474 göst.
Diğer kategorisinde (2,110 puan) tarafından

Az önce çat kapı misafir geldi. Çok samimi değiliz ama arada uğrar. Ve genelde çat kapı gelir. Hiç hoşlanmıyorum bu durumdan. Yeni çay demlemiştim. Hazır kurabiye falan vardı ikram ettim. Temizlik yapıyordum Allah'tan oturma odam temizdi. 

Misafir severim ama bir gün önceden haber verilsin isterim. Hazırlık yapayım üstümü başımı toplayayım çayın yanına bir şeyler hazırlayayım istiyorum. Böyle misafir gelince sinir oluyorum 😅 eşim abartıyosun, ev temiz , hazır kurabiye de yeter diyor. Ama bana yeterli gelmiyor kendimi çıplak hissediyorum. 

Siz ne düşünüyorsunuz çat kapı misafir konusunda? 

📊 Tek Seçim
91.4% (32 oy)
8.6% (3 oy)

15 Cevaplar

+1 oy
(1,994 puan) tarafından

Bende lap diye gelinmesini sevmem, annemler kayınvalidemler görümcem abim vs gelsin de bunların dışında çat kapı gelinmesi hoş olmuyor insan bomboş kalakalıyor bazen kuru bi kahve yapıp geçiyor 

(2,110 puan) tarafından

Evet bir de benim yakınımda market yok bazen kahve bile kalmıyor evde 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Söyleyebilirsin işim vardı diye bir dahakine haber ver kendimi ayarlayayim dersin

0 oy
(2,203 puan) tarafından

gelsin kız nolcak iki sohbet eder gider

(2,110 puan) tarafından

Öyle tabi gelsin misafir severim. Hatta hazırlık yapmayı da severim. Ama çat kapı olunca insan kendini hazırlıksız hissediyor

0 oy
(1,926 puan) tarafından

Burda kimsem yok ama İstanbul'daykenckim olursa olsun bı gün önceden arayın derdim hep belki insan bı kek yapar yani sevmembende gitmem kimseye

(2,110 puan) tarafından

Evet bende böyle düşünüyorum

0 oy
(8,405 puan) tarafından

Çay kapı kimseye gitmem, gelene de bir şey demem. Hemen hazırlanırım. Aç mısın diye sorarım hatta öncesinde. Aç değilse bile çayın yanına kolay bir şeyler hazırlarım evde malzeme varsa. Çok da kafama takmam yani

(2,110 puan) tarafından

Bende gitmiyorum gelinsin de istemiyorum. Hiç değilse bir saat önceden haber verilmeli 

(8,405 puan) tarafından
+1

Keşke haber etseler ama işte insanları değiştiremiyorsun. Kaç senelik eşimi dahi değiştiremiyorum. Herkesi olduğu gibi kabul ettim. 

0 oy
(4,320 puan) tarafından

Bişey olmaz   evde ne varsa onu koyarsın bu devirde bnde cat kapı istemiyorum  .eskiden oyle ev denli toplu olmasa hos muhabbet dertleşme yeterdi, simdi tövbe arkadan gelen dedikodu eksik olmaz ev soyleydı çy yanına sunumyok

(2,110 puan) tarafından

Öyle valla 

0 oy
(27,494 puan) tarafından

Çatkapı misafire hazırlık yapamadım diye kendimi eksik hissetmem gelen kişi az zaman önce haber veriyor ise zahmet vermek istemiyor diye yorumlarım hiç haber vermiyor ise saygısızlıktır bu 

(2,110 puan) tarafından

Tam olarak bu işte. Bende bundan bahsediyorum

0 oy
(10,429 puan) tarafından

en azından yarım saat kadar önce haber verilmeli 

(2,110 puan) tarafından

Evet hiç değilse bi çay demlenir ortalık toplanır. Çocuklu ev nede olsa

0 oy
(1,706 puan) tarafından

Vallla ben evime gelen kişiye samimi de olsam samimi olmasam merhaba merhaba da olsam diyorum bana geleceğinde kesinlik 1 saat önceden haber et evi benim b..ki götürür dış kapının ordan içeriye kadar oyuncak olur her yer oturacak yerim olmaz evi bı kat toplayim bari sonra arkamdan pis mis deme baştan uyariyim benim evimin dağınıklığı görecek kişi bana gelmesin derim cevremdkeiler alıştı gelmeden haber ederler bı kaynanam ve eşimin anneannesi ansızın kapıyı çalıyorlar ama onlarda zaten sıkıntı etmiyorum halden anlarlar ev dağınık da olsa kirlide olsa olsun kızım çocuk hezar dağıtır döke saça yer der onlar geldiğinde evimde ne varsa ikram ederim gelişi güzel bı kat toplarim ama onun haricindekiler ansızın geldi mi sinir oluyorum üstümü mu giyiniyim evi mi toplayim çayın yanına bişey ler mi ayarlayim elim ayağım dolaşır benim 😀😂

(2,110 puan) tarafından

Ay şu kafa bende olsa ya bende söyleyebilsem keşkee 🤣🤣🤣 

(1,706 puan) tarafından

Kız ben eskiden çok sus pus olurdum cekinirdim ama evlendikten sonra gözüm açıldı 😄bu aşamaya zor geldim ama geldim çok şükür şimdi birisine laf sokacaksam bile şakayla karışık sokuyorum gülmeye veriyorum ki kavga ya gitmesin iş çünkü bana laf ederlerdi mesela gülerek laf aokulurdu ben içten içe kendimi yer bitirirdim şimdi bende taktiği öğrendim şimdi laf yerine geldi mi şakayla karışık soyleyiveriyom içimde dert olmuyo gözümü açtılar benim 😂

(1,706 puan) tarafından

Bı eşimde islemiyo bu taktik 😂laf sokacam mesela o beni bastiriyo her yerden haberi var ben laf sokmadan kendimi domusmus küsmüş sekilde buluyorum 😂ona çare bulamadım çok sinir oluyorum bazen ümügünü sıkasim geliyo zor tutuyom kendimi😂😂

0 oy
(6,994 puan) tarafından

Yani samimiyete bağlıdır ama evde bişey olmadığı zaman bende kendimi kötü hissediyorum. Gün geliyor kuruyemiş bile olmuyor bitiyor. Boş boş çay vermekte olmuyor. 

(2,110 puan) tarafından

Samimi değiliz işte. Yaşça da büyük . Sanki hep bir yerlere bakıyor gibi 

0 oy
(4,693 puan) tarafından

Kimin olduğuna bağlı. Görümcem ben yorulmayayım diye bazen yarım saat önceden haber verir, hiç sorun etmem. Sevinirim hatta geldiği için. Bana çat kapı gelecek tanıdığım yok zaten. 

(2,110 puan) tarafından

Evet zaten samimi olduğuklarımla beraber topluyoruz evi. Onlarda problem yaşamıyoruz da samimi olmayınca insan kötü hissediyor

0 oy
(280 puan) tarafından

benimde başıma geldi akşam yemeğine bekliyorduk misafirleri ay sonuydu evde hicbirsey yoktu sözde mutfak alışverişine sonraki gün çıkacaktık yemek malzemeleri de eşim gelirken getirecekti öğlen 2 de eşim eve geldi üstünü değişip malzeme alacaktı kapı çaldı misafir dairenin kapısında ben duş almışım kafamda havlu bir yandan çocuk bacağıma yapışmış ağlıyor içeri girdiler kadın demez mi acim kahvaltı yapmadm dolabımda boş evde ekmek yok ev dağın başı cinnet geçirdim o gün rezil oldum o yüzden Cat kapı asla sevmem mümkünse gelmesinler 

(2,110 puan) tarafından

Ne yaptın peki? Merak ettim. Nasıl ağırladın? Benimde evim merkezde değil market yok yakında. Sıkıntı oluyor

(280 puan) tarafından

onlar oturdu çay koydum eşim çıktı malzemeleri almaya bı yandan çocuk kucağımda bir yandan çorbayı yaptım temizligim yarıda kalmıştı Zaten tam bir kâbustu o gün eşimde dışardan lahmacun yaptı tek elle sofra kurmaya çalıştım hamile halimle bi de ister istemez hem mahçup hemde çocuk kucağımda o hâlde baya bir ter döktüm agirladim bir şekilde kocası eşime ne dese begenirsin yengenin morali bozuktu bizden rahatsız oldu galiba yani bu kadar şeyi görüp farklı algılamaları o yüzden açıkçası bu zamanki misafirlikler ile eskiden Cat kapı gelen misafirlikler arasında dağlar kadar fark var

(2,110 puan) tarafından

Yaaa.. Okurken sanki ben yaşamışım gibi hissettim vallahi. Büyük sınav atlattın. Erkekler o anki stresi anlamıyor. Ama kadın anlasaydı keşke

(280 puan) tarafından

anlasalardi 6,7 de geleceği yere 2 de gitmeyelim belki müsait değillerdir derdi bence eşine Allah kimseye düşüncesiz misafir nasip etmesin tabiki misafir evin bereketi derler ama şimdikiler gerçekten bir kusur açık bulmak için gelirler bir de hizmeti de 4 4 lük beklerler

(2,110 puan) tarafından

Sırf hizmet görmek için bile gidenler var bence 

0 oy
(2,152 puan) tarafından

Tabiki haber verilecek sevmem öyle şeyi bende yapmam Allahın izniyle canım :)) 

(2,110 puan) tarafından
+1

Öyle bir düşüncesizlik senden beklemem zaten canım ❤

(2,152 puan) tarafından
+1

Çok üzülüp takıntı yapıyorum canım yoksa oluyordu kahve koyuyorum bişey yoksa varsa koruz kaynanamla beraberiz ya saol canım ❤️

0 oy
(6,440 puan) tarafından

Anne ,baba ,kardeşler hariç çat kapı misafir sevmem . 

0 oy
(952 puan) tarafından

Eskiden olsa guzeldi kimse kimsenin kusurunu aramiyodu su temizlik programlari cikali herkes temizlik hastasi 2 oyuncak olsa ortalikta aaaa diyolar azcik saginda solunda toz olsa lafini yapiyolar onune dogru duzgun ikramlik koymazsan lafini yapiyolar ogecen youtubede gordum onceden oturmaya gelcez musait misin diyolardi simdi caya gelcez diyolar o yuzden ben habersiz geleni sevmiyorum her an misafir kabul edemiyorum suan hamileyim ve rezil grciyo gunlerim evi derleyip toplarsan sukrediyorum gunumun cogu uykuda geciyo cunku evet evim pis gelen kimse de beni anlamaz diye dusunuyorum riskli gebeyim kalkip su sogukta cam silemem mesela 

(2,110 puan) tarafından

Bende geçen gün bir video gördüm. Hamile arkadaşının evini temizliyordu bir kız. Gerçekten anlayış herkeste yok. Ama şunu da söyliyim ben gittiğim evde dağınıklığa pisliğe bakmıyorum. Sadece ikram varsa pis olmasın yeter

(952 puan) tarafından

Olmasi gereken o zaman benimde bi tane komsum var sagolsun zorlaniyorum diye bi kac sefer evimi supurdu bi kere cocugu goturdu onunkiyle oynasin diye bi kere soylemesi ayip et vardi tiksindim dograyamadim o dogradi pisirdi bi kac kere beni dsvet etti gel ben hazirlayim ye hem havan degisir dedi Allah bin kez razi olsun ondan hic cekinmem ayni binadayiz bana gelcek olsa cat kapi gelmez sıkıldım geliyim mi der bende ondan hic cekinmem evde ne varsa onu koyarim ya da birlikte yapar yeriz hic aramizda sikinti olmaz simdi o da hamile galiba kan da yok testte var doktor kontrolunde o yuzden kiyamiyorum hic bi isim olsa gelir yoksa baskalari da laf ariyo 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 218 göst.
30 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde persil (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 538 göst.
4 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Melekk123 (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 279 göst.
0 oy
13 cevap 715 göst.

Kategoriler