Merhaba hanımlar aranızda anlaşmalı boşanma protokolü hazırlatan varmı ? Maddi durumum yok avukatımda yok noterden anlaşmalı boşanma protokolü hazırlatıp imzalatıp aile mahkemesine başvuru yapmayı düşünüyorum .
Bu arada aranızdan biriyim eşimin beni aldattığını öğrendim . Çekişmeli boşanma davası için avukatlar 200.000 ₺ istiyorlar 😔 haklarımın yarısını alarak anlaşmalı boşanma davası açıcam bilgisi olan varsa paylaşabilirse çok sevinirim 🪻
Chatgbt senin için protokol hazırlayabilir
İstediklerini belirt detaylıca
@Lavingazel barodan avukat talep etmek için muhtardan muhtaçlık belgesi vergi dairesinden ve belediyeden bazı evraklar vermen gerek
Sanırım yoksulluk belgesi alınması lazım ama bana onu vermezler kızlar çünkü ev araba yazlık dükkan vs var . Benm şuan için çekişmeli boşanmada 200.000 ₺ vericek param yok maalesef . Birikmiş olan bir param var boşanmaya kadar o parayla vs idare etmem lazım kızımla bundan sebep vericek param yok dedim 😔
@Lavingazel allah yardımcınız olsn sizin davanuz ne zaman hakkınızda hayırlısı olsun çok zor bir sürek 2 haftadır kendimde değilim beni en iyi siz anlarsınuz diye düşünüyorum en taze yaşayacak olan sizsiniz 😔
@Mutsuz biri 123 o kadar yükselmiş mi avukat ücreti 80 bin idi kasım ayında
Evet çekişmeli 200.000 tl anlaşmalı 90.000 tl dediler canm o kadar vericek param yok maalesef bu yüzden karşılıklı anlaşıp bitirmeyi planlıyorum
Bilgim yok ama çok üzüldüm canım Allah yardımcın olsun. Birisi olduğun geçti içimden ama o değilsindir insallah 😔
Kimi düşündüğünü bilmiyorum canm özelden yazarsan kimi düşündüğünü oysam oyum derim😔
Sanki bnde düşündüğüm gibi geldi ama
Ben kendim hazırlamıştım internette örnekler var onlardan birini indirip kendime göre doldurdum boşanma dilekçesini de kendim oluşturdum toplam 3 sayfa idi adliyeye gidip büroya verdim ödeme yaptık sonra verilen hukuk mahkemesi odasına gidip işletik bize gün verdi anlaşmalı da 2 taraf orda olmalı ve imza atmalılar hem protokole hem dilekçeye hiç notere vs gitmedim
Benim protokolü mahkemede hakime hanım tek tek okudu etti hiç düzeltmedi sadece altın için o an fiyatı biçti şu gün ödenecek dedi etti 5 dk sürdü mahkeme kabul edip çıktık çok düzelttim sürekli okudum ettim dikkatden kaçan yerler oluyor tarihler adresler vs düzgün yazınca ne dilekçe yazmaya para vermemiş olursunuz sadece boşanma davası için 2022 senesinde 750 tl idi şuan 4000 tl ödeme olabilir işleme almaları için ödeniyor
Kısacası görmesini istediğiniz günü zamanı siz yazın takdir mahkemeye kalsın
Çok teşekkür ederim tek tek anlattığınız için . Hakkınızı helal edin zamanınızı aldım . Son protokolü el yazınızlamı yazdınız yoksa word te yazıp çıktı alıp imzaladınızmı
Worddan çıktı aldım karşılıklı imzaladık
Çok teşekkür ederim
Notere gerek yok genelde adliyenin oralarda yazıcılar oluyor dışarıda ücretli yazılıyor ben geçenlerde babamın vefatından sonra bazı işlemler yaptırdım yazdırdığım dilekçe çok uzun da sayılmazdı yine de bir 1600 lira verdim daha sonra da onu götürüp hangi mahkemeyse oraya verdim noter yerine bu şekilde yaptırabilirsin direkt orada yazıyorlar
1 yıl önce avukatsız anlaşmalı boşandım. Protokol hazırlamak çok kolay internette hazır örnekleri var onun üzerinden kendi bilgilerinizi ve isteklerinizi maddeler halinde yazıp karşılıklı eşinle imzalıyosunuz direkt mahkemeye gidip başvuru yapıyorsunuz gün veriyolar
Çok teşekkür ederim . Ben benim hazırladığımı kabul etmezler diye düşünmüştüm resmi makam olduğu için peki size birşey sorabilirmiyim protokolde ne yazıyorsa ona göremi hareket ediyor hakim velayet , nafaka tutarı , görüş günleri vs . Eşim olacak kişi protokolü imzalayacağını söyledi ancak çok korkuyorum burada bir post gördüm geçenlerde 16 aylık bebeği 15 gün annesinden ayırıp ara tatil günü diye çocuk okula gtmediği halde ara tatilde yaz tatillerinde babasında kalacak demiş hakim
Hakim protokolü uygun görürse birebir kabul ediyor ancak uygun olmadığı noktalarda değişiklik yapabiliyor. Mesela bizim protokolde çocuk her hafta sonu babasıyla görüşecek yazıyordu hakim dedi ki anne baba ikinizde çalışıyorsunuz çocuk her hafta sonu babayla olursa anneyle ne zaman görüşecek o yüzden 1 hafta anneyle bi hafta babayla haftasonu görüşmesine karar verdi. Yaz tatili için 15 gün yazmıştık protokole onu 1 ay olarak değiştirdi 2 ay annede 1 ay babada kalacak şekilde. 15 tatilde 1 hafta annede 1 hafta babada kalacak dedi. Kızım 4 yaşındaydı o zaman çocuğun yaşı ve menfaatleri göz önünde bulunduruluyor mahkemede. Ama protokolün yüzde 90ı sizin yazdığınız şekilde kabul ediliyor
Rabbim yardımcınız olsun cok zor bir durum kimsenin basina vermesin cok uzuldum dua edicem bu durumlarda suç olmalı kadın ya da erkek hapse atılmalı caydırıcı cezalar verilmeli ki kimsenin basina gelmesin aldatmak normalmiş gibi davranılmasin ki hic bir aile ferdi üzülmesin...
1,501,212 soru
24,513,744 cevap
359,062 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın