0 oy
160 göst.
Diğer kategorisinde (112 puan) tarafından

Mrb Hanımlar benim kızım 3 ay önce zature geçirdi benim hiçbir bilgim yoktu sağlık ocağına götürdüm ilaçlarını kullanıyorum diye acile goturmedim ama çok yalnis yapmışım hiriltisi vardı ama ateş filan hiç yoktu bende ateşi olmayınca dikat etmedim çok pişmanım en son artık nefesi daraldi öyle koştuk hiç bilmiodum zaturenin bronşittin ne demek olduğunu yeni öğrendim Ekim aynıydı doktorlar kimsede bsy demedi hep başımızda pönomoni filan diyolardi ama ben anlamını bilmiodum meğerse anlamı zatürre demekmiş çıkınca terkarar doktora gidip öğrendim sonra 3 geçti en ufak bı soğukta kızım yine hastalandi yine zature geçirdi yani şimdi en ufak bı gidip olsa yine ciğerlerinde hırıltı oluyor benim düşündüğümde zature aşısı yapılmış fakat hemşireyle konsusup tekrar yaptirsam mi kararsız kaldım başına gelen oldumu nasip baş etttiniz bu hastalikla lütfen bilgi verirmisiniz bide kızım 22 aylik iki ay sonra insAllah 2 yaşına gircek lütfen hamile Hanımlar ve herkes buraya kadar okuyan kızımın ismi Umay dua edermisiniz bu bronşit hastalığı kızımın vicudundan yok olsun gitsin diye hepinizden Allah razı olsun hayırlı günler 

4 Cevaplar

+1 oy
(577 puan) tarafından

Rabbim şifa versin zatürre aşısı dediğin şey prednol iğne mi başka bişey mi ? Onun haricinde pnomokok aşısı karma aşılar içinde var o pnomokok aşısından sonra zaten başladı bu hastalıkları aşıya bağlamak istemesem de acaba mı demiyor değilim. Her aşı sonrası 2 ay sürüyordu hastalığı en son yumurtaya alerjisi varmış aşılarda yumurta içeriyor aşı sonrası yaşadığı komplikasyonlardan dolayı aşı reddi verdik tabi 2 yaşa kadar oldu aşıları 9. Ayında astım teşhişi konuldu.. Parasetemol ve ipuprefen alerjisi de vardı Parasetemolu kullanıyoruz gözetim altında ama ipubrofeni 1 sene kesinlikle verilmeyecek sonra test yapılacak. Şuan 4 yaşında kış ayı kabus gibi geçiyor. Bu hastalığın artık maalesef fiziksel tahribatından çok psikolojik tahribatı daha ağır seyrediyor sık hasta olduğu için kreşe veremiyoruz hasta insanlardan izole ediyoruz evde sıkılıyor neden hiç arkadaşım kardeşim yok diyor. Kardeş nasıl yapayım bu kadar hasta oluyor kimsemiz yok sürekli acil yatışlarımız oluyor o bebeğe kim bakacak yani bu sefer iki çocuğun da hakkına girmek istemiyorum rabbim hayırlı vakitte nasib etsin. Bu hastalıklar önceden bu kadar değildi ya yada biz mi görmüyorduk algımız o yönde olmadığı in bilmiyorum fakat bu hastalıkları ümmetin başına musallat edenleri Allah bildiği gibi yapsın. 

(112 puan) tarafından

Amin cnm astım teşhisini kim koydu nereye goturdunuz ben sadece şuan çocuk doktoruna gittim fakat tedayli bsy konuşulmadi bana bide diyolar bronşittmi diye ama aslında ben hiç bsy bilmyrm daha ilk kez geldik dedim yani şimdide hiriltisi var işte daha pazar günü acile gittik niye böyle oluyor anlamiyorum

(577 puan) tarafından

Alerji ve imminoloji uzmanları koydu teşhişi 

(734 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun nuray hanım Allah yardımcınız olsun. Peki immünoloji doktoru koruyucu bir tedavi vermedi mi? Benim şuan oğlumda sıkıntı var solunumda sıkıntı oluyor hastalandiginda. henüz daha üst uzmana gitmedik ama bu kadar olmasa da kızımda da akciger enfeksiyonu oluyordu, yani oğlumun durumu daha fazla gibi immünoloji doktoru ne der bilmiyorum. Kızım 4 yaşında 2 yasindan beri kışın koruyucu tedavi verildi ciğerlerine inmiyor hastalik. Bizimkine alerjik denmisti ama kullandığımız ilaçlar astım ilacı flixsodite  ve zespira kullanıyoruz. Oğluma ne diyecekler bakalım.

-Reklam-
+1 oy
(1,912 puan) tarafından

Bende oglumdan çekiyorum dogdundan beri hastalıklarla geçiyor günlerimiz doğdu Şubat 10 aylıkken rsv oldu 6 gün yattık ekimde boka virüsü oldu 7 gün yattık 3 gün yoğun bakımda yattı Aralık'ta havale geçirdi 22 aylık benimde oğlum artık bizde kimseye gitmiyoruz görüşmüyoruz ablası kreşe gidiyor geliyo hastalık getiriyo yildim bende artık gerçekten zatürre oldu bronşolit oldu akciğer enfeksiyonu oldu bu kadar koruyup kollamama rağmen ablasi 5 yaşında onda çok şükür hiç bişey yaşamadık ama bu çocukta hastaneden çıkamadım ya hastalıklar çoğaldı ya bağışıklık yok artık ne yapcaz bende bilmiyorum bacım Allah yardımcın olsun çok zor büyüyünce geçer diye ümit ediyorum bende ❤️

(112 puan) tarafından

İnsAllah ya şimdi yine hırıltısi var ne yapcam bilmyrm ya hastaneye gitcem yarın inşallah biter gider bu hastaliklar

0 oy
(734 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Rabbim şifa versin evladınıza. Biraz uzun olacak vaktiniz olursa okursunuz,size de faydası olur. Benim oğlum 18 aylık. Bu sene eylül ayından beri 20 günde bir hasta ve hemen hemen her hastalıkta ciğerine iniyor, solunum sıkıntısı yaşıyor. Zatürre de geçirdik, hastanede yattık. Zatürre aşısı rutin aşıların içinde var diye biliyorum. Ayrıca yapıldığını hiç duymadım,biz grip aşısı olduk sanırım biraz geç kaldık aralık başında olmuştuk, eylülde olmak daha iyi olurmuş galiba. Oğlum şimdi infulenza oldu ve yine ciğerine indi bugün doktordaydik. beni de uyku tutmuyor, nefesini dinliyorum. çok zor ya! bebekler çocuklar hasta olmasın Rabbim dermansız dert, şifasız hastalik vermesin kuzulara. Benim oğlumun hasta olmasının en büyük sebebi kızımın kreşe gitmesi, kreşten hastalık getiriyor maalesef. Kızım 1 kez ağır geçirdi onda da evde geçirdi ama oğlum hastalığı hemen kapıyor ve anında ciğerine iniyor. Bir de ilaçları tam veremiyoruz ondan da tekrarlıyor belki. Kasım ayında zatürreden yatmıştık o zamandan sonra daha dikkatliyim, şöyle: Oğlumda en ufak bir belirti görürsem hemen doktora götürüyorum beklemiyorum, çünkü beklersem ilerlerse zaturreye çevirir yatış olur daha ağır ilaçlar verilir. D vitamini demir eksikti, onlari ihmal etmiyorum kullanıyorum. Umca, çörek otu yağı, udi hindi yağı,karadut özü, ara ara veriyorum. Paketli gıdalar vermemeye çalışıyorum. Burnu tıkalı hissedersem serum suyuyla burun temizliği yapıyorum. Tabi bunlar da mucizeler yaratmıyor, olacağında ne yaparsan yap yine önüne geçilmiyor ama sanki hastalanma sıklığı azaldı gibi geldi bunlara dikkat edince. Bir arkadaşım çiğ bıldırcın yumurtasi ve keciboynuzu pekmezi cok etkili demisti ama benim oglum asla yemiyor. Evimi her gün birkaç saat havalandırıyorum. Doktorunuz söyledi mi bilmiyorum ama tüylü eşyalar, battaniye, peluş oyuncak, halı, ev akarları,küf,rutubet vs.bunlar da tetikliyor. Evimden dolayı bunlara pek dikkat edemiyorum ben. Bir de maddi imkanlar sağlayıp gerçekten işinin ehli bir doktor bulmak lazım, bu tür hastalıkların nedenlerine yönelik tetkikler yapan, ona göre tedaviler uygulayan doktorlar var. Şuan kış olduğu için gidemiyorum ama baharda iyi bir doktora gitmeyi düşünüyorum.sürekli bu kadar ilac kullanmasındansa koruyucu ilac kullansın daha iyi. Bugün bi igne yapıldı saatlerce agladi yavrum. Ve maalesef ben çalışıyorum... evde olsam kızım kreşe gitmezdi hastalik gelmezdi, oğluma ise annem bakıyor ama illaki bazı şeylere dikkat etmiyorlar hasta oluyor yavrum.

(112 puan) tarafından

Rabbim sizede safi ismiyle acil şifalar versin inşaAllah yorumunuz içinde çok teşekkür ederim 😊 

(112 puan) tarafından

Birde yeni bi yöntem öğrendim kızımda 2 gündür denedim ve etkisi var koyun yünü yastık beline ve sırtına koyuluyor isterseniz bu deneyib hiriltisi vardı ben koyduğum andan yarın saat sonra gitti ama kızımı çok terletti hemen degistirdim

0 oy
(326 puan) tarafından

Benim oğlumda kasım ayında zatürre oldu 5 gün hastanede yattık çok yıpratıcı bi süreçti diken üstündeyim o zamandan beri ya yine hastalanıtsa ciğere inerse diye biz bi gece acile gittik düşmeyen ateşle tahliller ve röntgen temizdi serum yaptılar ilaç yazdılar eve geldik ertesi gün tekrar ateşlendi gittik bi gecede ciğere inmiş crp çok yükselmiş filmi de kötü geldi 24 saat geçmeden zatüreye çevirdi şimdi babası hasta sanırım oğluma da bulaştı nefesini dinleyip ateş bakıyorum sürekli sabah acile giderim muhtemelen doktor bir kere geçirince zatürreyi hastalandığında daha çabuk ciğerlere iner dedi Allah çocuklarımızı korusun gözüme uyku girmiyo ateşlenirde uyanamam diye bide çocukta en ufak bi rahatsızlık hissedersen aşıya götürme 20 gün önce 4 yaş aşısı oldu doktora danışıp öyle yaptırdım yeni zatürre atlattığı için

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 199 göst.
+2 oy
9 cevap 674 göst.

Kategoriler

1,502,074 soru

24,526,126 cevap

359,768 kullanıcı

...